Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Jest, jest, ale to zdecydowanie przykład, który nawet lepiej posłuchać :)

Oczywiście na zdjęciu jest zwykłe Quattro stylizowane na S1.

EDIT: naturalnie Sport Quattro.

Dzięki za czujność Paweł :)

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minutes ago, Autor1984 said:

posłuchać :)

Pssssstttt…. Pssssstttt 🔥

IMG_5670.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest, jest, ale to zdecydowanie przykład, który nawet lepiej posłuchać
Oczywiście na zdjęciu jest zwykłe Quattro stylizowane na S1.

Na zdjeciu nie jest „zwykle Audi stylizowane na S1”, a Audi Sport Quattro, ktore scigaly sie w B grupie w 1984, S1 wyszlo w 1985 na bazie Sport Quattro (czy tez jako jego ewolucja).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Na zdjeciu nie jest „zwykle Audi stylizowane na S1”, a Audi Sport Quattro, ktore scigaly sie w B grupie w 1984, S1 wyszlo w 1985 na bazie Sport Quattro (czy tez jako jego ewolucja).

Oczywiście masz rację, chodziło mi o skróconą wersję quattro. W sumie ciężko je pomylić. To tak jakby nie odróżniać okulara od balerona.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Oczywiście masz rację, chodziło mi o skróconą wersję quattro. W sumie ciężko je pomylić. To tak jakby nie odróżniać okulara od balerona.

Skrocona wersja quattro to Sport Quattro - moge sie mylic, ale wydaje mi sie, ze w  sezonie 1984 WRC uzwane byly oba rozstawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do CVT...

Szukając ostatnio auta przetestowałem też forda kugę z taką skrzynią.

Z tego co tłumaczył sprzedawca, to ma ona "zaprogramowane biegi" i rzeczywiście podczas przyspieszeń nie było stałego wycia tylko obroty wchodziły na wysokie, potem spadały itd itd

Ciekawe rozwiązanie problemu wyjących CVT

Zdecydowaliśmy się na auto z dwusprzęgłówką ale z innych powodów niż sama skrzynia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, pechagto said:

ma ona "zaprogramowane biegi" i rzeczywiście podczas przyspieszeń nie było stałego wycia tylko obroty wchodziły na wysokie, potem spadały itd itd

Podobnie mam u mnie gdy przechodzę w tryb „manualny” ą przysłowiowe biegi zmieniam łopatkami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pechagto napisał(-a):

co do CVT...

Szukając ostatnio auta przetestowałem też forda kugę z taką skrzynią.

Z tego co tłumaczył sprzedawca, to ma ona "zaprogramowane biegi" i rzeczywiście podczas przyspieszeń nie było stałego wycia tylko obroty wchodziły na wysokie, potem spadały itd itd

Ciekawe rozwiązanie problemu wyjących CVT

Zdecydowaliśmy się na auto z dwusprzęgłówką ale z innych powodów niż sama skrzynia

Kiedyś jeździłem Hondą Accord, I gdybym nie wiedział że jest to cvt to jest duża szansa że bym się nie domyślił. 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla fanów klasyki.

Merc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, Autor1984 said:

Dla fanów klasyki.

Merc.jpg

Fantastyczny środek, można by było się powolutku toczyć i rozmyślać nad pięknem świata. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny środek 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki moment udało mi się uchwycić:

IMG_1059.jpeg

Co może dziwić, ale w Japonii nie jest to zaskoczeniem, klasyk nie był zamknięty i można było otworzyć drzwi i zrobić zdjęcia:

IMG_1064.jpeg

IMG_1061.jpeg

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Remy napisał(-a):

IMG_1059.jpeg

Co może dziwić, ale w Japonii nie jest to zaskoczeniem, klasyk nie był zamknięty i można było otworzyć drzwi i zrobić zdjęcia:

IMG_1064.jpeg

IMG_1061.jpeg

Nie można było, tylko Polak jak zwykle łap za klamkę i dawaj drzwi otwierać... Zmora na rajdach zabytkowych...otwieranie drzwi, sadzanie bombelków, a gdy się zwróci uwagę to obraza majestatu... Samochód jest jak cudza żona, patrz, podziwiaj, ale nie dotykaj...!

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ktos ma otwarte drzwi do domu to można wejść i poigladac?
Mi by nawet do głowy nie przyszło dotknąć klamki..

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, StaryWilk napisał(-a):

Ponoć na starość się kurczy...

spacer.png

piekna galeria:

Defining the Porsche 911: New vs. Old (caranddriver.com)

Trochę się przybrało w "biedrach" ;)

2 godziny temu, kiniol napisał(-a):

Nie można było, tylko Polak jak zwykle łap za klamkę i dawaj drzwi otwierać... Zmora na rajdach zabytkowych...otwieranie drzwi, sadzanie bombelków, a gdy się zwróci uwagę to obraza majestatu... Samochód jest jak cudza żona, patrz, podziwiaj, ale nie dotykaj...!

Może Kolega zapytał czy można zajrzeć i pstryknąć dla naszej uciechy zdjęcie?

4 godziny temu, Remy napisał(-a):

IMG_1059.jpeg

IMG_1064.jpeg

IMG_1061.jpeg

Czy to Bentley Mark VI Park Ward Drophead?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Trochę się przybrało w "biedrach" ;)

Może Kolega zapytał czy można zajrzeć i pstryknąć dla naszej uciechy zdjęcie?

Czy to Bentley Mark VI Park Ward Drophead?

Z przedstawionego tekstu to nie wynika...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, kiniol napisał(-a):

Z przedstawionego tekstu to nie wynika...

Napisał "i można było otworzyć drzwi". Więc całkiem prawdopodobne, że otrzymał na to pozwolenie.

Gdyby użył zwrotu "było otwarte, więc otworzyłem drzwi, aby zrobić zdjęcie"; byłoby to komunikat jednoznaczny.

EDIT:

Ale doskonale rozumiem co masz na myśli ;) z drugiej zaś strony jadąc klasykiem, czy też autem o innych walorach na zlot, trzeba się liczyć z tym, że ludzie chcą zaspokoić ciekawość.

Dlatego nigdy nie jeździłem na zlot Mustangów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Napisał "i można było otworzyć drzwi". Więc całkiem prawdopodobne, że otrzymał na to pozwolenie.

Gdyby użył zwrotu "było otwarte, więc otworzyłem drzwi, aby zrobić zdjęcie"; byłoby to komunikat jednoznaczny.

EDIT:

Ale doskonale rozumiem co masz na myśli ;) z drugiej zaś strony jadąc klasykiem, czy też autem o innych walorach na zlot, trzeba się liczyć z tym, że ludzie chcą zaspokoić ciekawość.

Nigdy by mi nie przeszlo przez mysl, ze ktos moglby dotykac mojego samochodu bez pytania 😳

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

EDIT:

Dość pokrętne tłumaczenie...ale dobrze...powiem te święte słowa...       " masz prawdopodobnie rację..." 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kiniol napisał(-a):

Dość pokrętne tłumaczenie...ale dobrze...powiem te święte słowa...       " masz prawdopodobnie rację..." 😜

Nie moją rolą jest tutaj robić za adwokata, ale za nim się wyjmie rewolwer... 😜

Nie chodzi o moją rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi