Valygaar 5592 #50826 Napisano 12 Stycznia Pouczająca historia. Ale tu kobieta znalazła frajera, który myślał, że na chińskiej prowincji znalazł boginię anime 🤦🏻♂️ Dziecko to już zupełnie inny problem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4773 #50827 Napisano 12 Stycznia Oho, zaczyna robić się "Pudelkowo"😬 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5592 #50828 Napisano 12 Stycznia Bardzo samochodowo. Rupieć odpicowany pod sprzedaż... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1650 #50829 Napisano 12 Stycznia (edytowane) 17 godzin temu, Valygaar napisał(-a): W swoim bliskim otoczeniu mam szczęście mieć wspaniałe kobiety, niektóre zjawiskowej urody. bez fotki się nie liczy 😇😉 takie naturalne piękno/piekło dziś na drogach w Małopolsce ❄️❄️ 20260112_111653.mp4 Edytowane 12 Stycznia przez Krakus1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78082 #50830 Napisano 12 Stycznia Ciajna gut? Na rati? Na Mase rati..? Ci mozie li-zing..? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12747 #50831 Napisano 12 Stycznia 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): bez fotki się nie liczy 😇😉 takie naturalne piękno/piekło dziś na drogach w Małopolsce ❄️❄️ 20260112_111653.mp4 16.86 MB · 1 pobranie Jerzy zmiana auta? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1650 #50832 Napisano 12 Stycznia dziś jako pasażer w Duster 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1229 #50833 Napisano 14 Stycznia Nissan Aura NISMO RS to hot hatch, który wywodzi się z modelu Aura NISMO. Koncepcyjny model posiada układ napędowy e‑POWER pochodzący z Nissana X‑Trail NISMO: - silnik spalinowy to 1.5-litrowe turbo (KR15DDT), - silnik elektryczny przód: 150 kW (204 KM) i 330 Nm, - silnik elektryczny tył: 100 kW (136 KM) i 195 Nm. Źródło: https://motofakty.pl/nissan-aura-nismo-rs-co-ma-do-zaoferowania/ar/c4p2-28594585 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemax 188 #50834 Napisano 15 Stycznia Jak ktoś jest zainteresowany to ABcar o wiadomym aucie: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1229 #50835 Napisano 15 Stycznia Łojezu, 2 godziny... To na jutro, na weekend do kanapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5592 #50836 Napisano 15 Stycznia 1 godzinę temu, Lemax napisał(-a): Jak ktoś jest zainteresowany to ABcar o wiadomym aucie: Ja przy pracy sobie posłuchałem w tle. Klasyka sytuacji, gdzie prawda leży pomiędzy skrajnościami i od której strony spojrzeć, to z tej będzie się wydawać na wyciągnięcie ręki. Szkoda, że zabrakło w całym tym konflikcie po prostu rozmowy i zrozumienia. Osobiście jestem wkurzony na obie strony, bo mi ukradli sporo cennych minut uwagi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #50837 Napisano 16 Stycznia Zacząłem wczoraj na prędkości 1,5 i zasnąłem raczej nie będę oglądał jeszcze raz. Jak zawsze obie strony mają swoje racje, a prawda leży gdzieś po środku. 2 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1229 #50838 Napisano 16 Stycznia Obejrzałem całość. No spora afera się zrobiła, faktycznie. Na pewno warto ważyć i dobrze dobierać słowa i pilnować wszystkich szczegółów, ale to się tyczy codziennego życia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1650 #50839 Napisano 19 Stycznia A6 C8 z szybami akustycznymi i adaptacyjnymi amortyzatorami , wyraźnie wygrywa z 5er G60 pod względem wyciszenia i komfortu 20260119_144521.mp4 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 341 #50840 Napisano 19 Stycznia 4 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): A6 C8 z szybami akustycznymi i adaptacyjnymi amortyzatorami , wyraźnie wygrywa z 5er G60 pod względem wyciszenia i komfortu 20260119_144521.mp4 No i 5er G60 z oldskulowym designem przodu przegrywa też wyglądem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12747 #50841 Napisano 19 Stycznia (edytowane) ADDW będzie obowiązkowym systemem bezpieczeństwa. "ADDW (Advanced Driver Distraction Warning) to "układ, który pomaga kierowcy w utrzymaniu koncentracji uwagi na drodze i ostrzegający kierowcę, gdy jego uwaga jest rozproszona". Innymi słowy – auto będzie wiedziało gdzie patrzymy i będzie pikać, jeśli spojrzymy np. na telefon komórkowy". Źródło: https://autokult.pl/system-addw-w-nowych-autach-bedziesz-mial-6-sekund,7245082413172928a?pvclid=01KFBFCYWJW6TKKQEHYZ5KYS09&kMQ=fwmHVUABx4DRE1PV1VBRAQZBwMEAlVXRBFZXk5YAhQMXkAMUhELUE5cVUAPVE9YBE4PUkNVBEQJXBULA0IOUU1cUUJVU0JeU0NZXAFeRFtPEh4AAwQZBxodRE1cUUFVXkRVVkMQ Trochę lipa, nie będzie można swobodnie czytać gazet podczas jazdy 😕 Edytowane 19 Stycznia przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1229 #50842 Napisano 19 Stycznia Zabawne. Nie tak dawno BMW się chwaliło systemem (chyba rozmawialiśmy tu już o tym), który pomaga wyprzedzać (tzw. asystent wyprzedzania), gdy patrzymy w lusterko. ADDW... Napisali tam, że czas "zagapienia się" to 6 s. przy mniejszych prędkościach, a 3,5 s. przy większych. Wychodzi na to, że na rzut okiem w lusterko mamy niecałe 3 sekundy i albo nam asystent wyprzedzania pomoże wyprzedzić (jeśli oczywiście "uzna", że pozostałe warunki są spełnione) albo wracamy wzrokiem na drogę, bo drugi system zareaguje. Piszą tam o kątach patrzenia i rozrysowali wszystko ładnie, więc w nowych samochodach trzeba będzie nauczyć się patrzeć, jak robot, a stacje radiowe zmieniać na pamięć i dobrze trafić palcem w ekran. W dużym uproszczeniu: patrzysz w lewe lusterko, czy możesz wyprzedzić - jeden system pomaga, a drugi będzie mordę darł, że nie patrzysz na drogę. Dobrze ja to rozumiem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefanekmac 50 #50843 Napisano 19 Stycznia Guzik. A co z jazdą w okularach z ciemnymi szkłami. Czy lustrzankami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12747 #50844 Napisano 19 Stycznia 2 minuty temu, stefanekmac napisał(-a): Guzik. A co z jazdą w okularach z ciemnymi szkłami. Czy lustrzankami. A co w przypadku taśmy na elementach monitorujących? Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi. Jak zmienisz kąt nachylenia głowy, to wykryje. 8 minut temu, Sławol napisał(-a): Zabawne. Nie tak dawno BMW się chwaliło systemem (chyba rozmawialiśmy tu już o tym), który pomaga wyprzedzać (tzw. asystent wyprzedzania), gdy patrzymy w lusterko. ADDW... Napisali tam, że czas "zagapienia się" to 6 s. przy mniejszych prędkościach, a 3,5 s. przy większych. Wychodzi na to, że na rzut okiem w lusterko mamy niecałe 3 sekundy i albo nam asystent wyprzedzania pomoże wyprzedzić (jeśli oczywiście "uzna", że pozostałe warunki są spełnione) albo wracamy wzrokiem na drogę, bo drugi system zareaguje. Piszą tam o kątach patrzenia i rozrysowali wszystko ładnie, więc w nowych samochodach trzeba będzie nauczyć się patrzeć, jak robot, a stacje radiowe zmieniać na pamięć i dobrze trafić palcem w ekran. W dużym uproszczeniu: patrzysz w lewe lusterko, czy możesz wyprzedzić - jeden system pomaga, a drugi będzie mordę darł, że nie patrzysz na drogę. Dobrze ja to rozumiem? U mnie "revitalize" uruchomiło się dwukrotnie podczas półtorarocznej eksploatacji niemieckiego dupowozu. Prawdopodobnie ADDW korzysta z tych samych elementów monitorujących. Nie jest to uciążliwe, a program, który mnie "cucił", faktycznie uruchamiał się we właściwym czasie. U szweda ani razu nie zareagował. Drażni mnie w nim Cross Traffic Alert (CTA) - to dopiero wrukwiająca rzecz. Ogólnie, patrząc na to, co się dzieje na ulicach miast, głównie na skrzyżowaniach i "światłach", system powinien być sprzęgnięty z młotkiem, który zapatrzonych w srajfony informowałby, że zielone świeci się od 17 lat. 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 736 #50845 Napisano 19 Stycznia 10 minut temu, stefanekmac napisał(-a): A co z jazdą w okularach z ciemnymi szkłami. Czy lustrzankami. ajfon sobie z tym radzi to i auto da radę. Ale konflikt interesów systemów wspomagających może być ciekawy 😅 może będzie trzeba wcześniej dać znać panu samochodzikowi np komendą "uwaga, będę chciał wyprzedzać" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1229 #50846 Napisano 19 Stycznia 6 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Ogólnie, patrząc na to, co się dzieje na ulicach miast, głównie na skrzyżowaniach i "światłach", system powinien być sprzęgnięty z młotkiem, który zapatrzonych w srajfony informowałby, że zielone świeci się od 17 lat. Hah! Stałem ostatnio na czerwonym i czekałem przed przejściem dla pieszych - mieli zielone i mogli wchodzić. Dopóki nie zatrąbiłem, to staliby dalej z nosami w telefonach: 3 osoby, wszystkie zapatrzone w ekrany. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12747 #50847 Napisano 19 Stycznia 2 minuty temu, Sławol napisał(-a): Hah! Stałem ostatnio na czerwonym i czekałem przed przejściem dla pieszych - mieli zielone i mogli wchodzić. Dopóki nie zatrąbiłem, to staliby dalej z nosami w telefonach: 3 osoby, wszystkie zapatrzone w ekrany. Powinni wprowadzić obowiązkowy PHS - pneumatic horn system monitorujący otoczenie i sygnalizację. Min. 150dB 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 978 #50848 Napisano 19 Stycznia Powinni wprowadzić obowiązkowy PHS - pneumatic horn system monitorujący otoczenie i sygnalizację. Min. 150dB taki jak na jakimś wielkim statku, umieszczony na wysokości ca2m - cudowne:)))))))) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidM86 2325 #50849 Napisano Wtorek o 17:05 (edytowane) Sa tutaj milosnicy Infiniti? To moje Q60. 2017 rok. Obecnie ma 80 tysięcy na liczniku, rocznie robie od 8 do 10 tysięcy, wiec mam nadzieje ze jeszcze troche mi posluzy zanim Nissan wprowadzi nowego Skyline lub Infiniti wroci do robienia fajnych coupe i w srodku nie spotkam miliona ogromnych tabletow ktore to w wiekszosci maja wspolczesne samochody. Edytowane Wtorek o 17:08 przez DawidM86 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12747 #50850 Napisano Wtorek o 18:43 1 godzinę temu, DawidM86 napisał(-a): Sa tutaj milosnicy Infiniti? To moje Q60. 2017 rok. Obecnie ma 80 tysięcy na liczniku, rocznie robie od 8 do 10 tysięcy, wiec mam nadzieje ze jeszcze troche mi posluzy zanim Nissan wprowadzi nowego Skyline lub Infiniti wroci do robienia fajnych coupe i w srodku nie spotkam miliona ogromnych tabletow ktore to w wiekszosci maja wspolczesne samochody. Wszystko super, ale kierownica po niewłaściwej stronie. 4 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach