eye_lip 28643 #52276 Napisano 23 Sierpnia (edytowane) Ciekawa opinia, uważam że e60 to jedno z najładniejszych współczesnych BMW ( i się nie starzeje). Edytowane 23 Sierpnia przez eye_lip 6 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 17220 #52277 Napisano 23 Sierpnia 8 minut temu, eye_lip napisał(-a): Ciekawa opinia, uważam że e60 to jedno z najładniejszych współczesnych BMW ( i się nie starzeje). To falsyfikuje moje zdanie o tym, że nie znam nikogo z poczuciem smaku, komu by się ten model podobał 🙂 Nie zmieniam natomiast zdania, że to najbrzydsza piątka. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 15719 #52278 Napisano 23 Sierpnia 7 godzin temu, rafi napisał(-a): Łukasz, bo te dwa modele były bardzo udane. Nie znam natomiast chyba nikogo, kto ma elementarne poczucie smaku i marzyłby dziś o E60 lub E90. Rafale, obecnie, M5 (E60) to jedno z najbardziej pożądanych aut na rynku. Fakt, nie chodzi o wygląd. 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 17220 #52279 Napisano 23 Sierpnia 3 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Rafale, obecnie, M5 (E60) to jedno z najbardziej pożądanych aut na rynku. Fakt, nie chodzi o wygląd. Łukasz, na pewno słabo znam się na tym segmencie rynku. Ale weźcie Koledzy wymieńcie 5-ki, które wyglądają gorzej niż E60? A M-ki pewnie zawsze będą w cenie, szczególnie jak mają pięciolitrowe V-ki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 28643 #52280 Napisano 23 Sierpnia F10, G60 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 17220 #52281 Napisano 23 Sierpnia 2 minuty temu, eye_lip napisał(-a): F10, G60 Co do G60 zgoda, że jest słaby, ale to już bober. A co do F10 to jestem szczerze zaskoczony, że uważasz E60 za ładniejsze. Po Tobie bym się tego nie spodziewał 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 15719 #52282 Napisano 24 Sierpnia (edytowane) 11 godzin temu, rafi napisał(-a): Co do G60 zgoda, że jest słaby, ale to już bober. A co do F10 to jestem szczerze zaskoczony, że uważasz E60 za ładniejsze. Po Tobie bym się tego nie spodziewał 😉 Mnie też F10 zdecydowanie bardziej się podoba od E60. F10 jako następca przybrał właściwe proporcje (E60 było/jest smukłe i wysokie). Co ciekawe zachowało idealny rozkład mas (nie we wszystkich wersjach). Ta dobra cecha pozostawała w serii 5 do momentu wypuszczenia G60, gdzie stało się to już praktycznie niemożliwe. Unijne urojenia o ekologii, doprowadziły do tego co mamy. UE nie ma praktycznie wpływu na globalną emisję, za to świetnie tworzy bajki dla pseudo dorosłych, za które w rzeczywistości płacimy daniny od urojeń (najważniejsze, aby każdy następny podatek - dobrze usprawiedliwić). Edytowane 24 Sierpnia przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1743 #52283 Napisano 24 Sierpnia (edytowane) A ja oglądałem kilka dni temu nową 7er , z zewnątrz- potężne, kosmiczne auto- w środku minimalizm ktorego znamy z wersji przed lift , podstawowy B&W mnie rozczarował, napewno w przypadku auta tej klasy warto brać oocjonalny B&W DS , fotele to bajka w tym modelu , komfort niesamowity- komfortowe fotele w A6 to taborety w porównaniu do 7er, celowo nie brałem do jazdy próbnej, bo się zakocham i co ? 😅 Edytowane 24 Sierpnia przez Krakus1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 15719 #52284 Napisano 24 Sierpnia 20 minut temu, Krakus1 napisał(-a): A ja oglądałem kilka dni temu nową 7er , z zewnątrz- potężne, kosmiczne auto- w środku minimalizm ktorego znamy z wersji przed lift , podstawowy B&W mnie rozczarował, napewno w przypadku auta tej klasy warto brać oocjonalny B&W DS , fotele to bajka w tym modelu , komfort niesamowity- komfortowe fotele w A6 to tapczany w porównaniu do 7er, celowo nie brałem do jazdy próbnej, bo się zakocham i co ? 😅 Jerzy, odpowiedź jest banalna. Trzeba kupić 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1743 #52285 Napisano 24 Sierpnia Łukasz , z plusów też jest cena , konfigurując 7er pod moje potrzeby wyszło wraz z przedłużoną gwarancją i pakietem przeglądów 650 tys zł. natomiast S klasa bez przedłużonej gwarancji i przeglądów 745 tys zł , niewiem czy S klasa jest lepsza o 100tys zł. muszę sprawdzić 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2185 #52286 Napisano 24 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): Łukasz , z plusów też jest cena , konfigurując 7er pod moje potrzeby wyszło wraz z przedłużoną gwarancją i pakietem przeglądów 650 tys zł. natomiast S klasa bez przedłużonej gwarancji i przeglądów 745 tys zł , niewiem czy S klasa jest lepsza o 100tys zł. muszę sprawdzić 😉 Mi M3 Turing wychodzi 650xD nie wiem co tam do tej 7 pakujesz;) PS. A najładniejsze M5 to jest to na G30... ja z*ebałem że moje sprzedałem Edytowane 24 Sierpnia przez zielony.m 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 826 #52287 Napisano 24 Sierpnia Czy ktoś tak jak ja odwiedził motoclassic w tym roku? Ja tradycyjnie, jak co roku. Pięknych aut było mnóstwo, tylko kilka zdjęć z mojej strony. No i udało się uczestniczyć w europejskiej premierze nowego flying spur MY 2027, a nawet zasiąść za fajerą - wydaje mi się, że to to samo auto co w materiałach prasowych 🤨 Nawet na parkingach nudy nie było... https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1800-handcrafted-luxury-with-supercar-performance-the-new-flying-spur 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1743 #52288 Napisano 25 Sierpnia 7 godzin temu, zielony.m napisał(-a): Mi M3 Turing wychodzi 650xD nie wiem co tam do tej 7 pakujesz;) opcjonalnie 3 rzeczy: - pakiet akustycznych szyb - system audio typu hi-end - wentylowane, komfortowe fotele z naturalnej skóry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 15719 #52289 Napisano 25 Sierpnia 11 godzin temu, Krakus1 napisał(-a): Łukasz , z plusów też jest cena , konfigurując 7er pod moje potrzeby wyszło wraz z przedłużoną gwarancją i pakietem przeglądów 650 tys zł. natomiast S klasa bez przedłużonej gwarancji i przeglądów 745 tys zł , niewiem czy S klasa jest lepsza o 100tys zł. muszę sprawdzić 😉 U mnie wychodzi 672 300,00. Głównie przez "Design Pure Excellence Individual Premiere Collection", w którym to dostępna jest biała skóra. Znając zycie, pewnie bym coś jeszcze dołożył, ale w 700 000,00 zamknałbym całośc. Merol, którego ostatnio konfigurowałem to ~ 805 000,00zł...ale z V8 na pokładzie 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Conway 917 #52290 Napisano 25 Sierpnia (edytowane) A propos BMW - wracałem S7 znad morza do Warszawy i potwierdzam opinię o kierowcach tych samochodów. Ci, których widziałem na drodze to niestety buce i chamy. Siedzą na zderzaku, świecą światłami, wyprzedzają na trzeciego. A i kierunkowskazy są chyba fabrycznie wyłączone. BMW = Bardzo Mały Wacek (u niektórych). Edytowane 25 Sierpnia przez Conway 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 15719 #52291 Napisano 25 Sierpnia 18 minut temu, Conway napisał(-a): A propos BMW - wracałem S7 znad morza do Warszawy i potwierdzam opinię o kierowcach tych samochodów. Ci, których widziałem na drodze to niestety buce i chamy. Siedzą na zderzaku, świecą światłami, wyprzedzają na trzeciego. A i kierunkowskazy są chyba fabrycznie wyłączone. BMW = Bardzo Mały Wacek (u niektórych). 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Conway 917 #52292 Napisano 25 Sierpnia (edytowane) 4 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): ???? Widziałem debili na drodze dokładnie w tej marce. Widocznie uraziłem fanboja marki. Strasznie się przejąłem. Edytowane 25 Sierpnia przez Conway 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1743 #52293 Napisano 25 Sierpnia Nie byłem pewien dlatego wysłałem pytanie do mojego sprzedawcy , który potwierdził że w wersji spalinowej BMW G70 brak ogrzewania postojowego , jedynie jest w I7 , druga sprawa brak opcji ambient air w G70 . dla porównania w MB S można doposażyć auta z silnikiem spalinowym w ogrzewanie postojowe , oraz występuje opcja jonizacji i aromatyzacji powietrza kabiny. plus dla eski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 384 #52294 Napisano 25 Sierpnia Wczoraj pod blokiem stała niebieska Denza z9s - nie da się przejść obojetnie 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13480 #52295 Napisano 25 Sierpnia (edytowane) W dniu 23.08.2026 o 12:25, rafi napisał(-a): Łukasz, bo te dwa modele były bardzo udane. Nie znam natomiast chyba nikogo, kto ma elementarne poczucie smaku i marzyłby dziś o E60 lub E90. No to już znasz kolejnego ktosia, mi się E60 podoba, a mojemu synowi E91 ewentualnie E92, ale troszkę mu odradziłem (przez wiek i stan większości egzemplarzy) i wylądował z F21 11 godzin temu, Conway napisał(-a): ???? Widziałem debili na drodze dokładnie w tej marce. Widocznie uraziłem fanboja marki. Strasznie się przejąłem. A ja widziałem ostatnio debili w autach z gwiazdą na masce, Volvo oraz .... uwaga nawet w Toyocie Rav-4. Edytowane 25 Sierpnia przez tommly 4 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Conway 917 #52296 Napisano 25 Sierpnia 17 minut temu, tommly napisał(-a): A ja widziałem ostatnio debili w autach z gwiazdą na masce, Volvo oraz .... uwaga nawet w Toyocie Rav-4. Jeszcze Audi, zapomniałem dopisać. 4 zera na przedzie, w środku zero jedzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13480 #52297 Napisano 25 Sierpnia 50 minut temu, Conway napisał(-a): Jeszcze Audi, zapomniałem dopisać. 4 zera na przedzie, w środku zero jedzie. Wg mnie marka nie ma żadnego znaczenia, rzekłbym raczej, że pieniądze i buractwo tutaj jest środkiem decydującym. 3 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 1096 #52298 Napisano 25 Sierpnia (edytowane) 17 godzin temu, tommly napisał(-a): Wg mnie marka nie ma żadnego znaczenia, rzekłbym raczej, że pieniądze i buractwo tutaj jest środkiem decydującym. Niestety, mam nieodparte wrażenie, że pieniądze bardzo często uwypuklają "buractwo". I pewnie jakiś psycholog czy inny socjolog miałby na wytłumaczenie tego dobrą teorię. Faktem natomiast jest, że to jednak w mocniejszy wersjach BMW/Audi/Mercedesa, wg moich osobistych doświadczeń, statystycznie więcej jest kierowców, wykazujących się zwykłym buractwem/chamstwem niż w innych markach. Czy to oznacza, że każdy z kierowców tych marek to taki człowiek? Absolutnie nie. A żeby było coś o autach - przedwczoraj spotkałem takiego cudaka I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno temu, producentom chciało się robić takie modele - auta bez sensu, ale jednak jakieś) Edytowane 26 Sierpnia przez plszcto 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 5293 #52299 Napisano 25 Sierpnia 2 godziny temu, tommly napisał(-a): Wg mnie marka nie ma żadnego znaczenia, rzekłbym raczej, że pieniądze i buractwo tutaj jest środkiem decydującym. Marka ma znaczenie nie z racji samej marki co z tej, że pewne auta są przez oszołomów wybierane częściej. Mimo, że BMW należy do moich ulubionych, a kretynów na drodze spotykałem wielu, to niegdy nie prowadzili oni np. Lexusa, a BMW nader często. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 7124 #52300 Napisano 26 Sierpnia 9 godzin temu, plszcto napisał(-a): buractwem/hamstwem chamstwem 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach