Paweł Bury. 5729 #30901 Napisano 2 Grudnia 2020 A u mnie była taka sama sytuacja - nigdzie nie kapało, wszystko szczelne,suche, olej bez śladów, korek, bagnet wszystko gitara a płynu ubywało i to sporo. Gościu w warsztacie w końcu wsypał mi do zbiorniczka wyrównawczego proszek do uszczelniania chłodnic - wszystko ustało i było ok aż do sprzedania samochodu po chyba 3 latach. Jak ubywa to gdzieś ucieka no nie ma siły - tylko serwis nie jest w stanie tego stwierdzić do czasu aż dziura będzie na tyle duża że nie zdąży odparować i zacznie kapać albo pójdzie biały dymek z rury Często jak jest gdzieś wyciek z chłodnicy to czuć np po ostrzejszej jeździe - stajemy otwieramy maskę i jest charakterystyczna woń odparowanego przegrzanego płynu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #30902 Napisano 2 Grudnia 2020 14 godzin temu, dziadek napisał: Może nawet i tam kiedyś wypiję wyborne miejscowe piwo, ale na kempingu we własnym apartamencie Iveco de luxe z otwartymi na oścież drzwiami z tyłu albo z boku. Również dobra koncepcja! 11 godzin temu, dziadek napisał: Mnie bardziej interesuje odludzie, świat zabity dechami i dzicz, a nie autostrady i jakieś tam miejskie klimaty. Im mniej ludzi na horyzoncie tym lepiej. Na emeryturze będę akceptował tylko obecność mojej wspaniałej żywicielki, czyli żony i nikogo więcej. W takim wypadku przydałby się EarthRoamer na bazie F550 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #30903 Napisano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Był ostatnio fajny na aukcji, zatrzymali się przy $130K nie osiągając minimum: https://bringatrailer.com/listing/2006-ford-f450-earthromer/ Edytowane 2 Grudnia 2020 przez pechagto dodanie zdjęcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 584 #30904 Napisano 2 Grudnia 2020 3 godziny temu, Tommaso napisał: w serwisie, podejrzewając potencjalne problemy z chłodnicą EGR zrobiono mi test szczelności układu pod wysokim ciśnieniem i wszystko wypadło bez zarzutu. ewentualna nieszczelnosc chlodnicy egr wystapi przy wysokiej temperaturze i uchylonym zaworze (w czasie jazdy) a nie przy statycznej probie cisnieniowej wiekszosc modeli z ostatnich lat lapie sie na akcje serwisowe zwiazane z egr 4 godziny temu, Tommaso napisał: Każą jeździć i się nie przejmować jezeli wymiana egr na twoj koszt to oczywiscie tak 11 godzin temu, Wywar napisał: Kolega kupil nowe subaru i ubywa mu ciagle plynu chlodniczego temat popularny na forach subaru w de i nl, w nowych autach problemy z odpowietrzeniem i uszczelkami pod termostatem w starszych ze sporym przebiegiem uszczelki pod glowicami (w subaru sa 2) zaproponuj koledze zeby zarejestrowal sie na polskim forum subaru, to kopalnia wiedzy tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2406 #30905 Napisano 2 Grudnia 2020 41 minut temu, Czujnik napisał: ewentualna nieszczelnosc chlodnicy egr wystapi przy wysokiej temperaturze i uchylonym zaworze (w czasie jazdy) a nie przy statycznej probie cisnieniowej wiekszosc modeli z ostatnich lat lapie sie na akcje serwisowe zwiazane z egr jezeli wymiana egr na twoj koszt to oczywiscie tak Samochód jest na gwarancji, ale niewiele mogę zrobić. Chłodnica EGR wygląda na suchą, a nie wymuszę na nich wymiany profilaktycznie, skoro wszystkie przewidziane przez producenta testy diagnostyczne zakończyły się pozytywnie. Inna sprawa, czy ubywające 200-250 ml co 20 tys. km to jest w ogóle poważny problem? Problemy z chłodnicą EGR na razie potwierdzono tylko w dieslach i tam jest akcja serwisowa, o benzynach nie słyszałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71915 #30906 Napisano 2 Grudnia 2020 Śniegołaz. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 584 #30907 Napisano 2 Grudnia 2020 6 godzin temu, Tommaso napisał: czy ubywające 200-250 ml co 20 tys. km to jest w ogóle poważny problem? nie poza tym zgloszenie serwisowe i proby cisnieniowe masz wpisane w system i w razie problemow wyciagniesz to tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #30908 Napisano 2 Grudnia 2020 22 godziny temu, Wywar napisał: Kolega kupil nowe subaru i ubywa mu ciagle plynu chlodniczego, nic nie wycieka, oleju na bagnecie nie przybywa, korek bez brazowego nalotu i nic nie cieknie, 30 tys na liczniku i litr plynu dodane albo lepiej, serwis mowi ze wszystko ok, wie ktos co to moze byc? Subaru miewa problemy z uszczelkami pod głowicą... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #30909 Napisano 2 Grudnia 2020 Ale w nowym aucie juz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #30910 Napisano 3 Grudnia 2020 wady fabryczne mogą trafić się zawsze, żyjemy w czasach, gdzie w ASO można dostać krzywy wał korbowy więc nic nie powinno już dziwić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #30911 Napisano 3 Grudnia 2020 Już widać, że '20 będzie ciekawym rokiem również pod wzgledem jakości wyprodukowanych w nim samochodów Już widać, że '20 będzie ciekawym rokiem również pod wzgledem jakości wyprodukowanych w nim samochodów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #30912 Napisano 3 Grudnia 2020 niczym nie różni się od '19 ani nie będzie inny niż '21 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyniu70 1322 #30913 Napisano 3 Grudnia 2020 W dniu 2.12.2020 o 13:34, Tommaso napisał: Samochód jest na gwarancji, ale niewiele mogę zrobić. Chłodnica EGR wygląda na suchą, a nie wymuszę na nich wymiany profilaktycznie, skoro wszystkie przewidziane przez producenta testy diagnostyczne zakończyły się pozytywnie. Inna sprawa, czy ubywające 200-250 ml co 20 tys. km to jest w ogóle poważny problem? Problemy z chłodnicą EGR na razie potwierdzono tylko w dieslach i tam jest akcja serwisowa, o benzynach nie słyszałem. Ja jestem po wymianie EGR w dieslu, ale wymieniali każdemu , bez pytania co się dzieje . A te 200 ml ubytku na 20tys, to naprawdę żaden problem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #30914 Napisano 7 Grudnia 2020 Przy końcu roku znów mnie bierze na zmianę wozidełka 🤣 Nie mieścimy się zbytnio w i30 i myślę nad jakimś crossoverem/kombi/suvem, dostałem dobrą ofertę od dealera na Tucsona z odkupem mojej "taczki". Po głowie jeszcze chodzi rumunka z dzielnym 1.0 LPG - na tapecie była Arona oraz Captur ale gabaryt bagażnika odstrzelił je w przedbiegach. Macie może jakieś propozycje z budżetowych pojazdów dla 2+2 i pies ? Pozdrawiam wieczornie. 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #30915 Napisano 7 Grudnia 2020 Widzieliście yarisa GR, dla mnie wow czekałem na taki samochód od celicy gt4, szkoda tylko, że silnik 3 cylindrowy i dźwięk z głośników ale reszta mega 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miliarder 162 #30916 Napisano 7 Grudnia 2020 (edytowane) Potrzebuję małej porady, sprzedałem ostatnio swojego Forda i poszukuję czegoś nowego (UŻYWANEGO). Budżet max 30 tys. Wymogi: - benzyna myślę, że łatwiej znaleźć zadbaną benzynę niż diesela - automat - kombi W pierwszej kolejności brałem pod uwagę Hyundaia i30 II choć benzynę 1.6 w automacie ciężko znaleźć, głównie poflotowe diesle... Kolejne auto to Laguna III 2.0T oraz Mazda 6 II 2.0. Orientujecie się jak jest z blachami w tych Mazdach? Nadal rdzewieją jak szalone? To są 3 modele, które rozważam ze względu na dobre opinie z jakimi spotkałem się w intrenecie na temat tych silników oraz skrzyń. Wiem, że są to klasyczne hydrokinetyczne automaty. Z powyższych jeździłem jedynie Mazdą, ale w dieslu i manualu. Całkiem przyjemne auto, Macie jeszcze jakieś propozycje? Edytowane 7 Grudnia 2020 przez miliarder 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11611 #30917 Napisano 7 Grudnia 2020 milarder Laguna III z silnikiem 2.0T to bardzo dobra opcja, niestety ale miałem styczność tylko z manualem i o automacie nic Ci nie powiem. Jeżeli chodzi o blachy to chyba też lepiej będzie się trzymać od Mazdy 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6172 #30918 Napisano 7 Grudnia 2020 Godzinę temu, miliarder napisał: Wiem, że są to klasyczne hydrokinetyczne automaty. Sprawdź może producenta skrzyń a potem poszukaj opini.. 2 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66298 #30919 Napisano 7 Grudnia 2020 Jeździłem obecnym modelem Mazdy 6 w benzynie i z automatem. Chyba jakieś 170 KM z okładem. Zdecydowanie nie polecam. Niestety, ale bez turbiny to się może fajnie jeździ „amerykańcami” z silnikami o pojemności czterech litrów a nie 2.0Automatyczna skrzynia biegów w Maździe lata świetlne za DSG z VW. Ta Mazda to było jedno z moich większych rozczarowań motoryzacyjnych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hub01 56 #30920 Napisano 8 Grudnia 2020 Laguna 2.0 T z automatem nie polecam. W mieście 14 litrów spalanie a i w trasie ciężko poniżej 11 zejść 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #30921 Napisano 8 Grudnia 2020 miliarder powinien szukać Bentley'a, ale jeśli jest ekscentrykiem polecę Skodę Octavię Combi. To samochód, który tak dyskretny, że nie widać go w mieście, na parkingu, ani w dziale księgowości... 😉 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miliarder 162 #30922 Napisano 8 Grudnia 2020 33 minuty temu, meXy napisał: miliarder powinien szukać Bentley'a, ale jeśli jest ekscentrykiem polecę Skodę Octavię Combi. To samochód, który tak dyskretny, że nie widać go w mieście, na parkingu, ani w dziale księgowości... 😉 Mój nick na forum to dość śmieszna sprawa, ktoś pomyśli, że snob jakich mało, ale zakładając konto na forum przeszło 10 lat temu, w przeglądarce włączyło się autouzupełnianie i w ten o to sposób jest miliarder. Słowa dość często używaliśmy wśród znajomych w luźnej rozmowie jeszcze na Gadu Gadu (pamiętacie taki komunikator?) w stylu: Na ile piw idziemy? ODP: Miliardy. Taka anegdotka. OK wracając do tematu no właśnie Skoda Octavia podobnie jak Passat wydaje mi się, że ciężko znaleźć niekombinowany egzemplarz a jeżeli pewniak to po flotowy. Nie wiem jak DSG wytrzymują wysokie przebiegi, Jeździłem kilkoma z DSG no i bajka, ładnie biegi wskakują, ale to były dość świeże auta... Sądziłem, że te Laguny trochę mniej palą.. W LPG nie chcę się bawić. Mam złe wspomnienia... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 291 #30923 Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) @miliarder Skrzynia DSG jest montowana od jesieni 2003. Ja mam DSG 6 w VW Caddy, ma przejechane 220747 km i zachowuje sie bez zarzutu. Jestem bardzo zadowolony z tej skrzyni. Olej w skrzyni byl wymieniany przy 78079 km i przy 182966 km. Na pewno znajdziesz odpowiadajacy Ci samochod z ta skrzynia. pozdrawiam Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Andrzej Wachowicz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tubabi 4 #30924 Napisano 8 Grudnia 2020 U mnie zawodowo takie wozidło, leje pod korek póki nie zobaczę ropy, na AT spała 9,5l na zimowkach 8,7. Nie przkraczam 120km/ h, wiadomo że to nie wyścigowa. 2.5 144km, wrzucony chip na ok.160km. Jestem mega zadowolony. 4 EDOX C1 DIVER 70157 3 NIN, SEIKO SAMuRAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sportina 91 #30925 Napisano 9 Grudnia 2020 Dzisiaj pojeżdżone ostatnim V12 final edition,piękne auto. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach