Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje. To też kiedyś będzie mój wybór. Dużo radości z nowego nabytku.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też gratuluję!

To był mój pierwszy poważny zegarek, więc mam do niego ogromny sentyment, a do tego świetny po prostu  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję i również pozwolę sobie na wpisanie do klubu.

I również dziękuję kolegom których z kolei ja mączyłem i wypytywałem o różne różności :D.

OSM%20300M12.jpg

I zdjęcie z drogi, na szybko

OSM%20300M123.jpg

Edytowane przez roberp1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu dobre wieści w tym wątku. Panowie gratuluję nabytków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - graty! super zegary :)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję nowych nabytków!

Niech mają dożywocie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w końcu nicon, trochę to trwało! Kto w końcu wymiękł?

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To forum bardzo źle na mnie wpływa, bo zamieniłem zegarek ze świetnym, dokładnym mechanizmem z długą rezerwą (8500), automatycznym naciągiem, pięknymi indeksami i wskazówkami z białego złota, szafirem z podwójnym AR, lepszą bransoletą, WR 150 datą na chronograf z przestarzałym mechanizmem, plastikowymi wskazówkami, malowanymi indeksami, WR 50 i plastikowym szkłem. Tylko dlatego, że ten drugi mnie bardziej "kręci"  :wub: .

Gratuluję nabytku ale bardzo jestem ciekawy jak długo będziesz go tak faktycznie nosił - serio, mnie Moonwatch kręci jako jakaś legenda ale jak już ochłonąć z tej całej otoczki to do normalnego noszenia wybrałbym jednak co innego, choćby wspomniana 2254.50 wydaje mi się o niebo bardziej użyteczna ( chociaż nie tak rozpoznawalna )

roberp1, też gratuluję :)

Edytowane przez Bugs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję.

Dla mnie Moonwatch jest świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje Speediego!

Bedzie pan zadowolony! :)

Jeden z najładniejszych zegarkow na świecie zaraz za subem ;):D a i daytona vintage :D

Graty!

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę robił screen-a bo za dużo danych. A wyglądało to tak.

Witam

Mam problem z zegarkiem. Zauważyłem, że amplituda odchyłek jest w zakresie od 3 do 7 sek/doba. Po sprawdzeniu na wibrografie okazało się, że włos balansu jest źle ustawiony i zdeformowany a sam balans w niektórych położeniach robi pełny obrót. Poza tym Zegarek nie trzyma rezerwy chodu po pełnym nakręceniu. Oprócz tego wyszło jeszcze trochę innych rzeczy związanych z wykończeniem tego egzemplarza min luma w indeksach wygląda jak by była popękana. zastanawiam się czy jest jeszcze opcja wymiany czy muszę odsyłać na serwis ?

pozdrawiam

Witam

Jestem teraz daleko Za granica wracam 24 ale Tylko Serwice w warszawie Moze naprawic Albo podjac decyzje o wymianie zegarka

Pozdrawiam

witam

Przeczytałem twoje posty i włosy mi dęba stają jaką historykę wymyślasz na potrzeby forum odnośnie zakupu swojej PO

Stworzyłeś całą teorię  spiskową na temat jak cię oszukano i jakim to ta jestem podstępnym i nieuczciwym pośrednikiem

wygląda na to to że sprzedałem ci zegarek z demobilu co mija się z prawdą

Udowodnij swoje teorie że twój zegarek nie był nowy i że był po przejściach

Ja mogę na forum udowodnić z jakiej serii pochodzi zegarek i z jakim numerem został sprzedany i jeżeli bym się postarał to bym ci powiedział kiedy został wysłany ze Szwajcarii i kiedy dotarł do AD i kiedy ty go dostałeś

Podaj fakty a na pewno Całe forum dowie się jaka była prawda

a co do tego że odpisałem ci tak że jestem za granicą to znaczy że byłem też mogę to udowodnić w prosty sposób  po pieczątkach w paszporcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nicon świetny Spidi :) ,Robert to jest TO gratulacje panowie  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łe, jak masz pieczątki w paszporcie to na pewno byłeś po towar w Turcji, hahahaha   :D  :lol:  :D (to oczywiście żart bo kto czyta forum z doskoku może tego nie zrozumieć)

tymczasem czekam na rozwój wydarzeń bo teraz bramki są dwie a Omega jedna  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spidi jest ok,ale dla mnie manual go dyskwalifikuje.Miałem i wkurzało mnie to nakręcanie i ta wpuszczona w kopertę koronka.Takie rozwiązanie ma sens,ale w automacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten koto pisał ten post to zrozumie o co chodzi

ja czytając poprzednie posty przecierałem oczy jakie historie można wymyślić na temat Omegi AD nie wspomnę e o pośrednikach

trzeba się mocno napocić aby coś takiego napisać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Panowi, szczególnie Tobie nicon bo trochę to trwało a teraz już tylko sub ;-)

Co do leżaków - w kruku jeszcze niedawno leżał zegarek co najmniej 8 letni -z ceną istotnie wyższą od ceny zakupu ( doliczyli podwyżki marki i inflację??? - kiedy negocjowałem go kilka lat temu doszedłem do 30% ale tylko dlatego że potafiłem lepiej od sprzedawcy określić wiek i słabe strony leżaka. Na początku nic nie było wiadomo. Zacięło się na kierowniku który wymyślił sobie że obwożenie tego zegarka po kraju obok jego nowszej limitacj ( z wysoką ceną ) pozwoli zrelatywizować wysoką ( wyższą od ceny zakupu !!! ) cenę leżaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czytając poprzednie posty przecierałem oczy jakie historie można wymyślić na temat Omegi AD nie wspomnę e o pośrednikach

nie trzeba sie napocic, aby lezakami handlowac :D Wczoraj juz nam przedstawiles swoj model biznesowy.

Taki biznes opiera sie na zaufaniu a Ty tak otwarcie swoje praktyki opisywales. Gratuluje odwagi :)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem co jest grane a Ty odrobiłeś już lektury nadprogramowe ? Jest ich kilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Panowie ale nie ma sensu snuć kolejnych bajek i kłócić się i udawaniać kto ma rację a kto nie. Kto kręci czy żwirek czy muchomorek. Proponuje takie rozwiązanie kwestii pomówień i uczciwości. Kolega MAXSEM111 dostarcza mi dowód zakupu na zegarek który mi sprzedał ja na podstawie dowodu zakupu zwracam towar jako niezgodność z umową. Kolega uznaje reklamacje a ja otrzymuje zwrot gotówki. Co wy na to ? To będzie dobra weryfikacja i rozwiązanie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli zwrócisz zegarek w stanie nie naruszonym w takim jak dostałeś to zwrot gotówki gwarantowany

a tak na marginesie to już nie odbierasz telefonów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał. teraz jesteś taki mądry? A jak pytałem Ciebie czemu rościłeś sie z powodu gwarancji a nie rękojmi to milczałeś jak grób.

MAXSEM... A niby dlaczego korzystając z rękojmi ma Ci zwracać nienaruszonego bubla ? Znasz prawo w tej kwestii?

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

No właśnie chce skorzystać z prawa rękojmi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@raphael1215 ale czy nie pisałeś że sprawa reklamacji załatwiona pozytywnie i wprost ze Szwajcarii jedzie do Ciebie zegar nówka sztuka ? Jeśli tak to co Ty chcesz zwracać? Z drugiej strony jako roszczenie reklamacyjne wybrałeś drogę gwarancyjną a nie niezgodności towaru z umową i to serwis SG uszkodził zegarek. Co Ty teraz chcesz od pośrednika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi