Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

I trzymasz je na co dzień w pokoju?

To pytanie do @Ceteth.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Ceteth napisał(-a):

Mają swoje miejsce w domu

Tylko cen brakuje  :D

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, przepraszam że w tym wątku ale mojemu pytaniu bliżej do butów niż do pasków... od zegarków. Pytanie łączy materiał (skóra). Nie chcę zakładać nowego wątku ale jestem przekonany, że niejeden z Was spotkał się z tym problemem: gdzie można kupić dobrej jakości, porządnie wykonany, skórzany pasek do spodni? Cholera, to co jest obecnie w sieciówkach to jest dramat: pasek się rozkleja, albo łamie albo dziurki diabli biorą. Pamiętam jak kiedyś, dawno, dawno temu, dostałem od dziadka szeroki pas wojskowy (z podwójnym rzędem dziurek) - to było nie do zajechania i służyło mi przez wiele lat. 

Stwierdziłem, że poszukam jakiegoś kaletnika lub firmy, która robi porządne paski bo mnie krew zalewa, jak po dwóch lub trzech miesiącach muszę wyrzucić i biegać za kolejnym. Problem w tym, że siec zdominowana jest przez reklamy sieciówek, przez które (przypuszczam) ciężko się przebić niewielkim, niezależnym producentom.

Dziękuję za wszelkie sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, ps1974 napisał(-a):

Panowie, przepraszam że w tym wątku ale mojemu pytaniu bliżej do butów niż do pasków... od zegarków. Pytanie łączy materiał (skóra). Nie chcę zakładać nowego wątku ale jestem przekonany, że niejeden z Was spotkał się z tym problemem: gdzie można kupić dobrej jakości, porządnie wykonany, skórzany pasek do spodni? Cholera, to co jest obecnie w sieciówkach to jest dramat: pasek się rozkleja, albo łamie albo dziurki diabli biorą. Pamiętam jak kiedyś, dawno, dawno temu, dostałem od dziadka szeroki pas wojskowy (z podwójnym rzędem dziurek) - to było nie do zajechania i służyło mi przez wiele lat. 

Stwierdziłem, że poszukam jakiegoś kaletnika lub firmy, która robi porządne paski bo mnie krew zalewa, jak po dwóch lub trzech miesiącach muszę wyrzucić i biegać za kolejnym. Problem w tym, że siec zdominowana jest przez reklamy sieciówek, przez które (przypuszczam) ciężko się przebić niewielkim, niezależnym producentom.

Z 3 lata temu kupiłem na Zalando pasek Diesel (z zapięciem w kształcie logo firmy).

Skóra to monolit, grubości 3mm.

Pasek noszony do jeansów dość częśto, nadal wygląda bardzo dobrze. 

https://www.zalando.pl/mezczyzni/?q=pasek+diesel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego typu paski (czyli krupon, jeden kawałek skóry) są w sklepach Wrangler, Levis, Lee. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Tego typu paski (czyli krupon, jeden kawałek skóry) są w sklepach Wrangler, Levis, Lee. 

Dzięki, właśnie kupiłem Lee. Opis wskazuje na jednolitą skórę. Cena Diesla mnie zabiła:

https://pl.diesel.com/en/belts/b-touchture/X09588P5588.html?dwvar_X09588P5588_color=T8013

całkiem OK ale 144 EUR to chyba żarcik 🙂

Na Zalando w większości są istotnie tańsze, jednak cena w oficjalnym sklepie Diesla poraża.

Edytowane przez ps1974

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skóra nie do zdarcia, ostatni miałem z pięć lat, zahaczyłem sprzączką i ułamałem wihajster👀… ten jest już u mnie pewien czas, sprawuje się jak poprzednik. 

Na pewno godne polecenia są paski od L. 

00782ED2-DAD7-4458-A592-6A0653449C66.jpeg

6B2D2EB9-FE0A-4AA9-870C-62A1DFD9F38F.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis pojawily sie takie...

Rozmiar zanizony o 1  (jest 43 opisany jako 42). Skora miekka, ulozyly sie juz chwile po zalozeniu.

IMG-2808.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 hours ago, ps1974 said:

Dzięki, właśnie kupiłem Lee. Opis wskazuje na jednolitą skórę. Cena Diesla mnie zabiła:

https://pl.diesel.com/en/belts/b-touchture/X09588P5588.html?dwvar_X09588P5588_color=T8013

całkiem OK ale 144 EUR to chyba żarcik 🙂

Na Zalando w większości są istotnie tańsze, jednak cena w oficjalnym sklepie Diesla poraża.

Ja kupowałem paski Levis i zawsze po kilku miesiącach się wyciągały i jakoś dziwnie odkształcały. Kilka lat temu kupiłem pasek z ... H&M ;) Za mniej niż 100zł (z kategorii Premium Selection dostępnej na ich stronie, chociaż nie byłem pewien jakie to "premium"). Okazał się strzałem w dziesiątkę, noszę go codziennie, ładnie się patynuje, gruba solidna skóra, nie wyciąga się jak inne. Po prostu nie do zdarcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.05.2023 o 23:29, maciek123a napisał(-a):

1. A ten sklep kojarzysz? https://www.tradeinn.com/traininn/pl/xero-shoes/4825/m?_gl=1*l0g3mf*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwpayjBhAnEiwA-7ena_rqaA21uN2pAlMdrdAtVuCYqa3XaNH70fDS-tymByxZbSbn86jl8xoCTMgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

2.Nigdy nie kupowałem nic z zagranicznego sklepu.  Czy  na oficjalnej stronie xero kupuje się tak jak z polskiego sklepu? Co z przeliczeniem za złotówki? Czy muszę mieć jakieś specjalne konto bankowe?

1. nie znam i mi wygląda fejurowo na pierwsze spojrzenie 

2. niczym się nie różni takie kupowanie od kupowania w PL sklepie. Płacisz Paypalem albo kartą, którą każdy posiada do konta. Na barefoodowych grupach strasznie się ludzie boją kupować, nie wiem dlaczego. Kupujesz więcej i niepasujące zwracasz. Finansowo nie pamiętam już jak wyszło ale oni mają super serwis więc chyba nawet jakiś rabat sobie dogadąłem z nimi ostatnio

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, logann napisał(-a):

Ja kupowałem paski Levis i zawsze po kilku miesiącach się wyciągały i jakoś dziwnie odkształcały. Kilka lat temu kupiłem pasek z ... H&M ;) Za mniej niż 100zł (z kategorii Premium Selection dostępnej na ich stronie, chociaż nie byłem pewien jakie to "premium"). Okazał się strzałem w dziesiątkę, noszę go codziennie, ładnie się patynuje, gruba solidna skóra, nie wyciąga się jak inne. Po prostu nie do zdarcia. 

Kilka lat temu kupiłem pasek Levis i niestety zaczął się rozwarstwiać i załamywać.

Zrobiony z jakiś skór słabej jakości.

Diesel z Zalando okazał się strzałem w 10-tkę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do butów. Trochę chodzenia bylo więc można pokusić się o pierwsze oceny Bates Rush Shield. Tu na zdjęciu w towarzystwie Haix Athletic Black Eagle. Moimi chyba no. 1.

Na początek dwa minusy. 

1.Sprawiają wrażenie jakby byla nieco zaniżona numeracja. Co prawda wkladka w Haix i w Bates jest identyczna - 29cm(mierzona) o tyle na wszywce w H. jest 10 USA, 9UK i 44 EUR to w B. jest 10 USA, 9UK i 43 EUR. Dziwne. 

2.Cholewka typu MID. Albo powinna byc wyzsza albo niższa. A tu krawędź wypada na poziomie kostek i trochę to może przeszkadzać, zwłaszcza jeśli chodzi o kostkę przyśrodkową. Chyba, że moja noga jest nietypowa😁. Można przywyknąć ze względu na to, że krawędź cholewki jest bardzo miękka. 

Plusy-zdecydowanie więcej. 

Lekkie, dobra amortyzacja, bieznik podeszwy agresywny. Przód szeroki, a więc nie ma ucisku przodostopia. Oddychające. Stopa się nie przegrzewa. Myślę, że warto ale Haixy jednak stoją u mnie wyzej. 

DSC_1218.JPG

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu Merell Moab 3. Jeszcze ciepłe, prosto z pieca wyjęte. Dlugo polowałem i trafiły sie w dobrej cenie w Specshopie, z dodatkowym upustem za założenie konta. 

DSC_1219.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli coś ma w nazwie Moab to musi być wyjątkowe i niepowtarzalne… ehhh

sorry za off, ale mi właśnie Google przypomniały ☺️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponosimy zobaczymy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przybyły cichobiegi, kurde standardy jakoś nie działają w rozmiarówce, zamówiłem jak wszystkie i przyszły kajaki… teraz domówiłem jeszcze dwie pary z numeracją w dół, zobaczymy co z tego będzie. 

6E0882CE-5D09-4EA9-85C7-EDEA2A866FBE.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.07.2023 o 16:41, ps1974 napisał(-a):

Diesel, RL, Trussardi to z relatywnie budżetowych marek dobry stosunek ceny do jakości jeśli chodzi o galanterię. Jeśli nie chcesz co roku wymieniać paska to tu raczej się nie natniesz. Sporadycznie, zwłaszcza Diesel, wypuszcza coś na poziomie "outlet only" i tam trafisz na nieco gorszą jakość, ale poziom trzymają.

Jeśli chcesz wydać nieco więcej (też relatywnie) to proponuję przemyśleć ofertę Guczi-sruczi, Burberry, Zegna. Bardzo dobra jakość i mają sporo dwustronnych modeli więc w praktyce masz dwa czasem całkiem inne paski. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Valygaar kolega szuka dobrej jakości skórzanego paska to co proponujesz czyli Guczi, RL (np Lauren najtańsza linia sa fatalne, w Polo różnie, Zegna czy Burberry też w większości ) to w ogóle nie są  produkty których szuka z racji na to że to nie są paski ze skór full grain tylko korygowane, tłoczone itp. Kolega szuka paska z kruponu czyli jeden kawałek skóry z karku, bez podszewki.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

@Valygaar kolega szuka dobrej jakości skórzanego paska to co proponujesz czyli Guczi, RL (np Lauren najtańsza linia sa fatalne, w Polo różnie, Zegna czy Burberry też w większości ) to w ogóle nie są  produkty których szuka z racji na to że to nie są paski ze skór full grain tylko korygowane, tłoczone itp. Kolega szuka paska z kruponu czyli jeden kawałek skóry z karku, bez podszewki.

Możliwe, że przeoczyłem to wyjaśnienie autora ;) Z wpisu wywnioskowałem, że się nie zna a chce mieć skórzany porządny, trwały pasek. Przy czym skóra jako przeciwieństwo, w moim rozumieniu, np. sznurkowej plecionki czy innego łamiącego/rozwarstwiającego się badziewia. Aż tak nie analizowałem rodzajów skór, ale czy z tego wpisu wynikało, że to ma być jeden kawał żywej skóry to nie wiem. 

Anyway z RL masz rację, pisałem o Dieslu, który częściej wypuszcza tańsze barachło. RL i to wcale nie purple label, od pewnego poziomu jest naprawdę dobrej jakości. Mam ze dwa takie paski z 4-5 lat i są w bardzo dobrej kondycji. Podobnie GG, albo TB (ten ostatni jest nawet jakimś miksem z tworzywa, ale jakość/trwałość są świetne). Natomiast to prawdopodobnie nie jest kawał skóry zdartej z wołu razem z antrykotem, nie upieram się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w kolekcji J2 z Union LA :)

IMG_6412.jpeg

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj widziałem panią mniej więcej w takim czymś...

Najpierw pomyślałem, że mam zwidy - ale nie!

Nie śmiałem zrobić zdjęcia, wiec fotka z sieci:

maxresdefault.thumb.jpg.75770fd9bee233744c3601ddb3b2298b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi