mario1971 67299 #6276 Napisano 9 Lipca 2023 I trzymasz je na co dzień w pokoju? To pytanie do @Ceteth. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6269 #6277 Napisano 9 Lipca 2023 Mają swoje miejsce w domu, tak 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 583 #6278 Napisano 9 Lipca 2023 25 minut temu, Ceteth napisał(-a): Mają swoje miejsce w domu Tylko cen brakuje tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps1974 300 #6279 Napisano 9 Lipca 2023 Panowie, przepraszam że w tym wątku ale mojemu pytaniu bliżej do butów niż do pasków... od zegarków. Pytanie łączy materiał (skóra). Nie chcę zakładać nowego wątku ale jestem przekonany, że niejeden z Was spotkał się z tym problemem: gdzie można kupić dobrej jakości, porządnie wykonany, skórzany pasek do spodni? Cholera, to co jest obecnie w sieciówkach to jest dramat: pasek się rozkleja, albo łamie albo dziurki diabli biorą. Pamiętam jak kiedyś, dawno, dawno temu, dostałem od dziadka szeroki pas wojskowy (z podwójnym rzędem dziurek) - to było nie do zajechania i służyło mi przez wiele lat. Stwierdziłem, że poszukam jakiegoś kaletnika lub firmy, która robi porządne paski bo mnie krew zalewa, jak po dwóch lub trzech miesiącach muszę wyrzucić i biegać za kolejnym. Problem w tym, że siec zdominowana jest przez reklamy sieciówek, przez które (przypuszczam) ciężko się przebić niewielkim, niezależnym producentom. Dziękuję za wszelkie sugestie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 301 #6280 Napisano 9 Lipca 2023 2 godziny temu, ps1974 napisał(-a): Panowie, przepraszam że w tym wątku ale mojemu pytaniu bliżej do butów niż do pasków... od zegarków. Pytanie łączy materiał (skóra). Nie chcę zakładać nowego wątku ale jestem przekonany, że niejeden z Was spotkał się z tym problemem: gdzie można kupić dobrej jakości, porządnie wykonany, skórzany pasek do spodni? Cholera, to co jest obecnie w sieciówkach to jest dramat: pasek się rozkleja, albo łamie albo dziurki diabli biorą. Pamiętam jak kiedyś, dawno, dawno temu, dostałem od dziadka szeroki pas wojskowy (z podwójnym rzędem dziurek) - to było nie do zajechania i służyło mi przez wiele lat. Stwierdziłem, że poszukam jakiegoś kaletnika lub firmy, która robi porządne paski bo mnie krew zalewa, jak po dwóch lub trzech miesiącach muszę wyrzucić i biegać za kolejnym. Problem w tym, że siec zdominowana jest przez reklamy sieciówek, przez które (przypuszczam) ciężko się przebić niewielkim, niezależnym producentom. Dziękuję za wszelkie sugestie. Z 3 lata temu kupiłem na Zalando pasek Diesel (z zapięciem w kształcie logo firmy). Skóra to monolit, grubości 3mm. Pasek noszony do jeansów dość częśto, nadal wygląda bardzo dobrze. https://www.zalando.pl/mezczyzni/?q=pasek+diesel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #6281 Napisano 9 Lipca 2023 Tego typu paski (czyli krupon, jeden kawałek skóry) są w sklepach Wrangler, Levis, Lee. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps1974 300 #6282 Napisano 9 Lipca 2023 (edytowane) 31 minut temu, eye_lip napisał(-a): Tego typu paski (czyli krupon, jeden kawałek skóry) są w sklepach Wrangler, Levis, Lee. Dzięki, właśnie kupiłem Lee. Opis wskazuje na jednolitą skórę. Cena Diesla mnie zabiła: https://pl.diesel.com/en/belts/b-touchture/X09588P5588.html?dwvar_X09588P5588_color=T8013 całkiem OK ale 144 EUR to chyba żarcik 🙂 Na Zalando w większości są istotnie tańsze, jednak cena w oficjalnym sklepie Diesla poraża. Edytowane 9 Lipca 2023 przez ps1974 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49591 #6283 Napisano 9 Lipca 2023 Skóra nie do zdarcia, ostatni miałem z pięć lat, zahaczyłem sprzączką i ułamałem wihajster👀… ten jest już u mnie pewien czas, sprawuje się jak poprzednik. Na pewno godne polecenia są paski od L. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trojin 444 #6284 Napisano 9 Lipca 2023 Dzis pojawily sie takie... Rozmiar zanizony o 1 (jest 43 opisany jako 42). Skora miekka, ulozyly sie juz chwile po zalozeniu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logann 3089 #6285 Napisano 10 Lipca 2023 14 hours ago, ps1974 said: Dzięki, właśnie kupiłem Lee. Opis wskazuje na jednolitą skórę. Cena Diesla mnie zabiła: https://pl.diesel.com/en/belts/b-touchture/X09588P5588.html?dwvar_X09588P5588_color=T8013 całkiem OK ale 144 EUR to chyba żarcik 🙂 Na Zalando w większości są istotnie tańsze, jednak cena w oficjalnym sklepie Diesla poraża. Ja kupowałem paski Levis i zawsze po kilku miesiącach się wyciągały i jakoś dziwnie odkształcały. Kilka lat temu kupiłem pasek z ... H&M Za mniej niż 100zł (z kategorii Premium Selection dostępnej na ich stronie, chociaż nie byłem pewien jakie to "premium"). Okazał się strzałem w dziesiątkę, noszę go codziennie, ładnie się patynuje, gruba solidna skóra, nie wyciąga się jak inne. Po prostu nie do zdarcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4337 #6286 Napisano 10 Lipca 2023 W dniu 23.05.2023 o 23:29, maciek123a napisał(-a): 1. A ten sklep kojarzysz? https://www.tradeinn.com/traininn/pl/xero-shoes/4825/m?_gl=1*l0g3mf*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwpayjBhAnEiwA-7ena_rqaA21uN2pAlMdrdAtVuCYqa3XaNH70fDS-tymByxZbSbn86jl8xoCTMgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds 2.Nigdy nie kupowałem nic z zagranicznego sklepu. Czy na oficjalnej stronie xero kupuje się tak jak z polskiego sklepu? Co z przeliczeniem za złotówki? Czy muszę mieć jakieś specjalne konto bankowe? 1. nie znam i mi wygląda fejurowo na pierwsze spojrzenie 2. niczym się nie różni takie kupowanie od kupowania w PL sklepie. Płacisz Paypalem albo kartą, którą każdy posiada do konta. Na barefoodowych grupach strasznie się ludzie boją kupować, nie wiem dlaczego. Kupujesz więcej i niepasujące zwracasz. Finansowo nie pamiętam już jak wyszło ale oni mają super serwis więc chyba nawet jakiś rabat sobie dogadąłem z nimi ostatnio 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 301 #6287 Napisano 11 Lipca 2023 21 godzin temu, logann napisał(-a): Ja kupowałem paski Levis i zawsze po kilku miesiącach się wyciągały i jakoś dziwnie odkształcały. Kilka lat temu kupiłem pasek z ... H&M Za mniej niż 100zł (z kategorii Premium Selection dostępnej na ich stronie, chociaż nie byłem pewien jakie to "premium"). Okazał się strzałem w dziesiątkę, noszę go codziennie, ładnie się patynuje, gruba solidna skóra, nie wyciąga się jak inne. Po prostu nie do zdarcia. Kilka lat temu kupiłem pasek Levis i niestety zaczął się rozwarstwiać i załamywać. Zrobiony z jakiś skór słabej jakości. Diesel z Zalando okazał się strzałem w 10-tkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o.m.e.g.a 491 #6288 Napisano 11 Lipca 2023 Proponuje abyscie zalozyli osobny watek o paskach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20417 #6289 Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) Wracając do butów. Trochę chodzenia bylo więc można pokusić się o pierwsze oceny Bates Rush Shield. Tu na zdjęciu w towarzystwie Haix Athletic Black Eagle. Moimi chyba no. 1. Na początek dwa minusy. 1.Sprawiają wrażenie jakby byla nieco zaniżona numeracja. Co prawda wkladka w Haix i w Bates jest identyczna - 29cm(mierzona) o tyle na wszywce w H. jest 10 USA, 9UK i 44 EUR to w B. jest 10 USA, 9UK i 43 EUR. Dziwne. 2.Cholewka typu MID. Albo powinna byc wyzsza albo niższa. A tu krawędź wypada na poziomie kostek i trochę to może przeszkadzać, zwłaszcza jeśli chodzi o kostkę przyśrodkową. Chyba, że moja noga jest nietypowa😁. Można przywyknąć ze względu na to, że krawędź cholewki jest bardzo miękka. Plusy-zdecydowanie więcej. Lekkie, dobra amortyzacja, bieznik podeszwy agresywny. Przód szeroki, a więc nie ma ucisku przodostopia. Oddychające. Stopa się nie przegrzewa. Myślę, że warto ale Haixy jednak stoją u mnie wyzej. Edytowane 18 Lipca 2023 przez loco50 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20417 #6290 Napisano 12 Lipca 2023 A tu Merell Moab 3. Jeszcze ciepłe, prosto z pieca wyjęte. Dlugo polowałem i trafiły sie w dobrej cenie w Specshopie, z dodatkowym upustem za założenie konta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4608 #6291 Napisano 12 Lipca 2023 Jeśli coś ma w nazwie Moab to musi być wyjątkowe i niepowtarzalne… ehhh sorry za off, ale mi właśnie Google przypomniały ☺️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20417 #6292 Napisano 12 Lipca 2023 Ponosimy zobaczymy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49591 #6293 Napisano 13 Lipca 2023 Przybyły cichobiegi, kurde standardy jakoś nie działają w rozmiarówce, zamówiłem jak wszystkie i przyszły kajaki… teraz domówiłem jeszcze dwie pary z numeracją w dół, zobaczymy co z tego będzie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sn@p 910 #6294 Napisano 16 Lipca 2023 Witajcie, co sądzicie o takich trekingach na drobne wypady w góry? https://eobuwie.com.pl/p/trekkingi-salewa-ms-ultra-flex-2-mid-gtx-gore-tex-61387-raw-green-pale-frog-5322?utm_campaign=WP_PerfoBooster_BC&utm_medium=Display&utm_source=WPPL&wpclid=CNbcBRAFGMyMrQEgwf8LKPK8LzD8utClBjokODA3MTMwN2YtZWY0YS00Mjk1LWJiN2EtMWQzZDFkNDI3MmJkSgMwNDJaBXNzcGJjYgRBRFBaagRBREhTcAOKARFXUC1FQldQLTlLVVpTLTA5QpABgtEOqAEKugEHQURHSk1ZasIBB0FER0pNUWPIAZfVKg&is_retargeting=true&pid=targetcircle_int&af_sub1=Media Buyer&c=WP_PerfoBooster_BC&tmt_data=3a6c1ea6-4126-49bf-8c51-1d01a1608183&tmt_ufp=41c0519b16a6bb3352a028eb3479974eb827b763c0b131aabf18af0a4d1eafd4&af_siteid=3a6c1ea6-4126-49bf-8c51-1d01a1608183&af_sub_siteid=41c0519b16a6bb3352a028eb3479974eb827b763c0b131aabf18af0a4d1eafd4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4608 #6295 Napisano 18 Lipca 2023 W dniu 9.07.2023 o 16:41, ps1974 napisał(-a): Panowie, przepraszam że w tym wątku ale mojemu pytaniu bliżej do butów niż do pasków... od zegarków. Pytanie łączy materiał (skóra). Nie chcę zakładać nowego wątku ale jestem przekonany, że niejeden z Was spotkał się z tym problemem: gdzie można kupić dobrej jakości, porządnie wykonany, skórzany pasek do spodni? Cholera, to co jest obecnie w sieciówkach to jest dramat: pasek się rozkleja, albo łamie albo dziurki diabli biorą. Pamiętam jak kiedyś, dawno, dawno temu, dostałem od dziadka szeroki pas wojskowy (z podwójnym rzędem dziurek) - to było nie do zajechania i służyło mi przez wiele lat. Stwierdziłem, że poszukam jakiegoś kaletnika lub firmy, która robi porządne paski bo mnie krew zalewa, jak po dwóch lub trzech miesiącach muszę wyrzucić i biegać za kolejnym. Problem w tym, że siec zdominowana jest przez reklamy sieciówek, przez które (przypuszczam) ciężko się przebić niewielkim, niezależnym producentom. Dziękuję za wszelkie sugestie. Diesel, RL, Trussardi to z relatywnie budżetowych marek dobry stosunek ceny do jakości jeśli chodzi o galanterię. Jeśli nie chcesz co roku wymieniać paska to tu raczej się nie natniesz. Sporadycznie, zwłaszcza Diesel, wypuszcza coś na poziomie "outlet only" i tam trafisz na nieco gorszą jakość, ale poziom trzymają. Jeśli chcesz wydać nieco więcej (też relatywnie) to proponuję przemyśleć ofertę Guczi-sruczi, Burberry, Zegna. Bardzo dobra jakość i mają sporo dwustronnych modeli więc w praktyce masz dwa czasem całkiem inne paski. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24336 #6296 Napisano 18 Lipca 2023 @Valygaar kolega szuka dobrej jakości skórzanego paska to co proponujesz czyli Guczi, RL (np Lauren najtańsza linia sa fatalne, w Polo różnie, Zegna czy Burberry też w większości ) to w ogóle nie są produkty których szuka z racji na to że to nie są paski ze skór full grain tylko korygowane, tłoczone itp. Kolega szuka paska z kruponu czyli jeden kawałek skóry z karku, bez podszewki. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4608 #6297 Napisano 18 Lipca 2023 4 minuty temu, eye_lip napisał(-a): @Valygaar kolega szuka dobrej jakości skórzanego paska to co proponujesz czyli Guczi, RL (np Lauren najtańsza linia sa fatalne, w Polo różnie, Zegna czy Burberry też w większości ) to w ogóle nie są produkty których szuka z racji na to że to nie są paski ze skór full grain tylko korygowane, tłoczone itp. Kolega szuka paska z kruponu czyli jeden kawałek skóry z karku, bez podszewki. Możliwe, że przeoczyłem to wyjaśnienie autora Z wpisu wywnioskowałem, że się nie zna a chce mieć skórzany porządny, trwały pasek. Przy czym skóra jako przeciwieństwo, w moim rozumieniu, np. sznurkowej plecionki czy innego łamiącego/rozwarstwiającego się badziewia. Aż tak nie analizowałem rodzajów skór, ale czy z tego wpisu wynikało, że to ma być jeden kawał żywej skóry to nie wiem. Anyway z RL masz rację, pisałem o Dieslu, który częściej wypuszcza tańsze barachło. RL i to wcale nie purple label, od pewnego poziomu jest naprawdę dobrej jakości. Mam ze dwa takie paski z 4-5 lat i są w bardzo dobrej kondycji. Podobnie GG, albo TB (ten ostatni jest nawet jakimś miksem z tworzywa, ale jakość/trwałość są świetne). Natomiast to prawdopodobnie nie jest kawał skóry zdartej z wołu razem z antrykotem, nie upieram się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegarkowo_rowerowo 5433 #6298 Napisano 18 Lipca 2023 Air Jordan 2 White Cement 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6269 #6299 Napisano 18 Lipca 2023 (edytowane) U mnie w kolekcji J2 z Union LA Edytowane 18 Lipca 2023 przez Ceteth 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuklik 522 #6300 Napisano 18 Lipca 2023 Dzisiaj widziałem panią mniej więcej w takim czymś... Najpierw pomyślałem, że mam zwidy - ale nie! Nie śmiałem zrobić zdjęcia, wiec fotka z sieci: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach