Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
sapek

Buty

Recommended Posts

Jeszcze tylko "Venice Beach" i koniec. 
"Barcelony" mają nalataną całą masę koszo-godzin, a nadal sprawują się doskonale 🥰

IMG_7837.jpeg

22 hours ago, o.m.e.g.a said:

czeko czeko czekolada

20250417_095236.jpg

Gdzie takie cuda można nabyć?

W dniu 17.04.2025 o 14:22, o.m.e.g.a napisał(-a):

czeko czeko czekolada

20250417_095236.jpg

Te też bardzo fajne jak i niebieskie. Tylko ja w swoich Balmoralach od Patine byłem kilka razy bo nie było zimy. Nie umiałbym chodzić niestety w takich w takich temperaturach jakie są teraz. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Wrzucałem to zdjęcie do innego tematu, to wrzucę i tutaj :) Najciekawsze sztuki z kolekcji

AF1 x Tiffany

AJ1 Palomino

AJ2 x Union

AJ3 x A Ma Maniere

AJ4 Military black

AJ4 Bred reimagined

AJ1 Hyper Royal

AJ1 Washed Black

AJ1 Lucky Green

AJ3 x A Ma Maniere

AJ4 Craft Olive

AJ1 Vibes of Najia

IMG_1225.thumb.jpeg.499a7e14a195bc95b254e80a79d2c062.jpeg

1 godzinę temu, Ceteth napisał(-a):

Wrzucałem to zdjęcie do innego tematu, to wrzucę i tutaj :) Najciekawsze sztuki z kolekcji

AF1 x Tiffany

AJ1 Palomino

AJ2 x Union

AJ3 x A Ma Maniere

AJ4 Military black

AJ4 Bred reimagined

AJ1 Hyper Royal

AJ1 Washed Black

AJ1 Lucky Green

AJ3 x A Ma Maniere

AJ4 Craft Olive

AJ1 Vibes of Najia

Fajna kolekcja 👌

Jeśli chodzi o jakość wykonania, to Nike (może za wyjątkiem butów Mamby) czy Air Jordan mają jeszcze dużo pracy do wykonania. Anta Kai 2 w kolorystyce „Solar Return” 😉

IMG_5764.jpeg

IMG_5765.jpeg

IMG_5766.jpeg

IMG_5768.jpeg

IMG_5769.jpeg

IMG_5771.jpeg

IMG_5767.jpeg

IMG_5773.jpeg

2 godziny temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Fajna kolekcja 👌

Jeśli chodzi o jakość wykonania, to Nike (może za wyjątkiem butów Mamby) czy Air Jordan mają jeszcze dużo pracy do wykonania. Anta Kai 2 w kolorystyce „Solar Return” 😉

IMG_5764.jpeg

IMG_5765.jpeg

IMG_5766.jpeg

IMG_5768.jpeg

IMG_5769.jpeg

IMG_5771.jpeg

IMG_5767.jpeg

IMG_5773.jpeg

Poziom wykonania - mega.
Nie wiedziałem że kryształki Swarovskiego się maluje  😉
Nic tylko postawić na biurku przy laptopie i oświetlić lampką biurkową. 

Ba LED-em 😉

Fajna kolekcja
Jeśli chodzi o jakość wykonania, to Nike (może za wyjątkiem butów Mamby) czy Air Jordan mają jeszcze dużo pracy do wykonania. Anta Kai 2 w kolorystyce „Solar Return”
IMG_5764.thumb.jpeg.503fc990af8b66a3ee307bae91a2a0ee.jpeg
IMG_5765.thumb.jpeg.294ebf91d79e8e661d418f4f91cb955f.jpeg
IMG_5766.thumb.jpeg.421ec76bf1d69e3d323714a9ba4da881.jpeg
IMG_5768.thumb.jpeg.72e688b23bd50209c1f07ee365b30b95.jpeg
IMG_5769.thumb.jpeg.b08e5374c222ca5573fe0841a5e6df41.jpeg
IMG_5771.thumb.jpeg.79e9bf7b941bd7bc4eaab71af095a516.jpeg
IMG_5767.thumb.jpeg.6f8e269f2a659b2a444e20e0a6ef8c8e.jpeg
IMG_5773.thumb.jpeg.f3ae060d7c7bdee09a4bd962833dc458.jpeg
Syn ma hopla na Nike, ma 2 pary Jordanów ori ze sklepu Nike i to zwykłe tanie plastiki są. Totalnie nie rozumiem chorej ceny za kawałek plastiku. Moda i trendy...

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Ja już wyciągnąłem szmaciaki. Ciekawe, czy wytrzymają drugi sezon?

20250508_192815.jpg

Posted (edited)

No to ja dziś podwójnie kontrowersyjnie. 

Dwie nowe pary Air Jordan 1 - Latte i Chicago.

Para pierwsza, Latte... buty dedykowane dla kobiet :D Produkowane do rozmiaru 44.5, ja noszę 44 więc się jeszcze załapałem. Kupione bardzo tanio, nowe, praktycznie za połowę ceny sklepowej. Paradoksalnie są zrobione z o wiele lepszych jakościowo materiałów (miękka, jakościowa skóra, przyjemny w dotyku nubuk) niż męskie AJ1. Co ciekawe, zamawiałem wedle rozmiarówki amerykańskiej i o mało co nie zamówiłem standardowo rozmiaru US 10. Okazuje się, że kobiety mają własną rozmiarówkę i 44 to u nich US11.5 :P

Druga para, mocno kontrowersyjna - AJ1 Chicago robione ręcznie przez Vibe Remake Lab (czyli buty nieoryginalne). Nabyte wyłącznie dlatego, że jestem fanem kanału WearTesters na YT, od lat śledzę ich recenzje i natrafiłem na filmik który mówił o tym "tworze":

Ciekawa sprawa, buty zrobione przez jakiegoś chińskiego pasjonata, który poświęcił oryginalny egzemplarz AJ1 z 1985 roku, odtworzył 1:1 oryginalny krój i korzystając z bogatego "zaplecza" w Chinach (dostawcy materiałów, fabryki zajmujące się produkcją dla NIKE), zaczął robić te buty na zamówienie. W szczytowym momencie sprzedawał je za ok. 2300zł od sztuki. Później zainteresowało się nim NIKE, wycofał się z produkcji, a resztkę stanu magazynowego odsprzedał jednemu handlarzowi, który teraz sprzedaje je za 120usd od sztuki. Czy cała historia jest w 100% prawdziwa, nie wiem. Na pewno były sprzedawane za ~600$ przez długi czas (to jest łatwe do udowodnienia, bo ludzie je po tyle kupowali), mi chodzi mi bardziej o całą otoczkę "chińskiego pasjonata", który szyje te buty ręcznie. Później, gdy zrobił się na te buty "hype" zatrudnił ludzi do pomocy i zaczął je produkować na większą skalę. Mimo to muszę stwierdzić, że te Chicago autentycznie mają krój bliższy oryginalnym AJ1 z 1985 roku, niż cokolwiek, co obecnie produkuje NIKE*. Od wewnątrz wyszyte jest kto jest ich autorem, jest "dumny" napis "Hand made in China" + logowane przez VRL wkładki. Najważniejsze dla mnie, że nie są klonem jakiejkolwiek istniejącej na rynku wersji Chicago 1 (ani "Lost and Found" z 2022 roku, ani zwykłych Chicago z roku 2015, czy nawet reedycji z 1994 roku).

*NIKE teraz się trochę ożywiło i ostatnie premiery jakby uwzględniały oryginalny krój z 1985 roku - niektórzy nawet snują teorie spiskowe, że ten Chińczyk z Vibe Remake Lab został przez NIKE zatrudniony jako konsultant xD 

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Edited by MasterMind

ng6mnrm.png

Panowie, szukam czarnych oksfordów. Powiedzcie, proszę, czy te dostępne u Milera są dobre. Jeśli nie - co kupić? Na jakie marki zwrócić uwagę?

Tomkowe są szyte Blake więc są mniej sztywne niż GYW, są trochę szersze i wyższe z uwagi na polski rynek (Polacy mają często wyższą tęgość i podbicie), hiszpańska produkcja z kraju który się w tym specjalizuje - zależy pewnie czy takie buty  już nosiłeś lub czy będą okazjonalnie noszone - dla mnie GYW ponieważ mam ich dużo są do noszenia jak snikersy, ale wiele osób które nie noszą klasycznych butów chwali konstrukcję Blake za wygodę.

Poza tym masz np fajną markę TLB.

Generalnie ważne aby dopasować się do kopyt danej marki, jak masz szeroką stopę z wysokim podbiciem to nie wszystkie marki będą odpowiednie bo np. Włosi maja wąskie i niskie.

Instagram.com/horlobby.watches

Posted (edited)
35 minut temu, Istvan napisał(-a):

Panowie, szukam czarnych oksfordów. Powiedzcie, proszę, czy te dostępne u Milera są dobre. Jeśli nie - co kupić? Na jakie marki zwrócić uwagę?

Zerknij do sklepu Patine lub do Meermina  , ale to zależy czego szukasz  , jaki jest budżet  , domyślam się że najłatwiej będzie Ci coś kupić w PL i w razie niedopasowania łatwo wymienić , tak więc pierwszy sklep 😉 

Edited by gszydlowsky

W dniu 6.05.2025 o 14:51, Ceteth napisał(-a):

AF1 x Tiffany

AJ1 Palomino

AJ2 x Union

AJ3 x A Ma Maniere

AJ4 Military black

AJ4 Bred reimagined

AJ1 Hyper Royal

AJ1 Washed Black

AJ1 Lucky Green

AJ3 x A Ma Maniere

AJ4 Craft Olive

AJ1 Vibes of Najia

Widziałeś takie 😁😁😁

first-look-lego-x-nike-air-max-dn-v0-i8cpxmg2263f1.jpg

first-look-lego-x-nike-air-max-dn-v0-x0jn0cf2263f1.jpg

first-look-lego-x-nike-air-max-dn-v0-xrmjndf2263f1.jpg

first-look-lego-x-nike-air-max-dn-v0-8y81gdf2263f1.jpg

Moja kolekcja Air Jordanów 1 już się "krystalizuje". Jeszcze tylko poczekam na premierę czarno-pomarańczowych "Shattered Backboard" w tym roku i będzie kompletna. Dziś wisienka na czubku tortu, czyli nareszcie klasyczne Chicago w wersji "Lost and found" 🙂

20250603_165453.jpg

20250603_164624.jpg

ng6mnrm.png

Kosmiczna technologia Saucony: endorphin'y moje i żony, do rymu 😊

20250603_201642.jpg

W dniu 31.05.2025 o 18:12, Heavyweight2712 napisał(-a):

Na sobotni wieczór  😉

Super 🤩

To nowe buty z efektem vintage?

3 godziny temu, GostRado napisał(-a):

Kosmiczna technologia Saucony: endorphin'y moje i żony, do rymu 😊

Fot przekłamuje czy jesteś tak drobny jak żona? :) (odwrotnej sytuacji nie sugeruję ;) )

Te buty z siatką jak być okreslił jeśli chodzi o sztywność cholewki? Szukam czegoś pomiędzy ultraboostami (zbyt sztywne) a najkami flyknitami (totalnie giętkie). Kiedyś miałem UA o idealnych parametrach ale je zajechałem. Nie trafiłem już na nic podobnego. 

Posted (edited)

Żony 40⁵, moje 44. Na szczęście przy moich sześciu stopach wzrostu kopyto mi aż tak mi nie urosło 😁 Mam UA z tą ich technologią i są twardsze od Endorphin, ale to są z przeznaczeniem na szlak, a Saucony na asfalt. Poczytać, dokonać selekcji i różne systemy przymierzyć "biegając po domu", żeby wybrać, co nam najbardziej pasuje. Ostatnio biegałem tylko w Asics'ach na cieńszej podeszwie Noosa'ch, ale teraz chciałem sobie "dodać" energii przy mniejszych stratach. 

Edited by GostRado

11 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Te buty z siatką jak być okreslił jeśli chodzi o sztywność cholewki? Szukam czegoś pomiędzy ultraboostami (zbyt sztywne) a najkami flyknitami (totalnie giętkie). Kiedyś miałem UA o idealnych parametrach ale je zajechałem. Nie trafiłem już na nic podobnego. 

Proponuję przetestować Nike z podeszwą ZoomX. 

Mam Nike Pegasus 39, 41 ale Nike Pegasus Plus właśnie z tą podeszwą są mega miękkie.

Nie testowałem jeszcze wersji Premium ale też nie mam takiej potrzeby. 

W dniu 27.05.2025 o 08:44, eye_lip napisał(-a):

W dniu 27.05.2025 o 08:45, gszydlowsky napisał(-a):

Zamówiłem kilka par z Zalando, by sprawdzić na ile mam szeroką stropę do oksfordów. No cóż - jest szeroka i to na tyle, iż tworzy się nieestetyczna litera "V" przy wiązaniu. Skusiłem się ostatecznie na parę od Milera - model na większą nogę. Dorzuciłem też niebieskie buty żeglarskie zwłaszcza, że obecnie obchodzą X urodziny sklepu i jest promocja.