Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz oczywistości czyli referencji, daty i wysokości  wpłaty  jest tylko jedno zdanie:

"Wpłata zaliczki jest gwarancją zamówienia, cena zegarka może ulec zmianie ze względu na ruchomy kurs walut- ostateczna cena zegarka to cena z obowiązującego cennika w dniu odbioru zegarka w salonie"

W takim razie resztę reguluje KC.

"jest gwarancją zamówienia" - nie realizacji zamówienia, ale jego złożenia.

KC nie reguluje w ogóle zaliczki, zadatek owszem, kilkanaście stron temu było kilkanaście postów w temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jaką miłość musiał bym mieć do zegarków żeby wpłacić zaliczkę na kilkanaście miesięcy i czekać czy łaskawie ktoś mi przyzna zegarek a może i nie- do końca nie znając kosztów ostatecznych .

Nie stać chyba byłoby mnie na takie poświęcenie. EDIT: Kruk/Rolex działa już jak jakiś "para-bank" - bierze kasę bez % , inwestuje, zbiera zyski a potem oddaje zaliczki i mówi- sorry :-(

gratuluję kolegom cierpliwości.

Edytowane przez pawel007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jaką miłość musiał bym mieć do zegarków żeby wpłacić zaliczkę na kilkanaście miesięcy i czekać czy łaskawie ktoś mi przyzna zegarek a może i nie- do końca nie znając kosztów ostatecznych .

Nie stać chyba byłoby mnie na takie poświęcenie. Rolex działa już jak jakiś "para-bank" - bierze kasę bez % , inwestuje, zbiera zyski a potem oddaje zaliczki i mówi- sorry :-(

Kruk nie rolex

Wysłane z Blackberry przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Czysta ciekawość. Czasami padają argumenty że zegarek czy dany model jest lepszy bo ktoś taki nosił.

Twój wpis był odpowiedzią na mój post, ale ja nie sugerowałem tego, co napisałeś. Tylko ciekawym faktem historycznym jest to, że na przykład Martin Luther King nosił Roleksa Datejust.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czysta ciekawość. Czasami padają argumenty że zegarek czy dany model jest lepszy bo ktoś taki nosił.

Łatwiejszy do wypromowania;) Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

Twój wpis był odpowiedzią na mój post, ale ja nie sugerowałem tego, co napisałeś. Tylko ciekawym faktem historycznym jest to, że na przykład Martin Luther King nosił Roleksa Datejust.

Nastąpiło małe zamieszanie. Odpisałem na post kolegi @nicon.

Wracając do Martina Lutera Kinga i Eisenhowera to dziękuję za wyjaśnienie. Pytałem dlatego że generał dostał ten zegarek od firmy Rolex. Nie znalazłem informacji czy pastor również dostał ten zegarek od firmy Rolex czy też go sam kupił bo mu się spodobał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"jest gwarancją zamówienia" - nie realizacji zamówienia, ale jego złożenia.

KC nie reguluje w ogóle zaliczki, zadatek owszem, kilkanaście stron temu było kilkanaście postów w temacie

Odpowiadałem na post kolegi Niconia. Nie musze się wracać kilkanaście postów dalej, znam temat na wylot.

Jednak dla mnie gwarancja zamówienia skutkuje realizacją zamówienia. Więc nie wiem o co chodzi.

Nie stać chyba byłoby mnie na takie poświęcenie. Rolex działa już jak jakiś "para-bank" - bierze kasę bez % , inwestuje, zbiera zyski a potem oddaje zaliczki i mówi- sorry :-(

Paweł jak w ten sposób to sobie interpretujesz to wyobraź sobie, że wpłacasz w banku lokatę wysokości x  PLN a odbierasz w x USD. :D

Wracam do roboty. Miłego dnia Panowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł jak w ten sposób to sobie interpretujesz to wyobraź sobie, że wpłacasz w banku lokatę wysokości x PLN a odbierasz w x USD. :D

W punkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie

Paweł jak w ten sposób to sobie interpretujesz to wyobraź sobie, że wpłacasz w banku lokatę wysokości x PLN a odbierasz w x USD. :D

To jest dobry tok rozumowania, ale dla handlarza, a nie osoby, która chce sobie kupić zegarek wg zamówienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba troche dorabiacie filozofie do zwyklego zamowienia  :)

Ktos chce sobie kupic zegarek X i go nie ma, wiec wplaca zaliczke (rezerwuje sobie w ten sposob kolejke oczekujacych) i... czeka. Jesli okaze sie, ze w trakcie oczekiwania zmienia sie model, to zwyczajnie go nie dostanie, ale moze otrzymac nowy model. Oczywiscie fajnie byloby dostac ten na ktory sie czlowiek zapisal, jednak jesli firma zaprzestaje produkcji, to zostaje rynek wtorny - dla mnie nic dziwnego. Dziwny jest tylko czas jaki trzeba teraz miec na oczekiwanie - ale mysle, ze z tym predzej czy pozniej sobie poradza  :P  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to ciekawi co będzie z ludźmi co byli zapisani na czarnego GMT. Czy jeżeli ktoś zapisał się na czarnego GMT 7 lipca 2018, a jego kolega na Batmana 1 sierpnia 2018 i stwierdzi, że z braku laku przepisze się na Batmana to czy zostanie dopisany do kolejki na końcu, czy może jednak zgodnie z datą zamówienia- gdzieś przed kolegą z 1/08?

Zaraz osoby będące 80 w kolejce na Batmana zostaną przesunięte na miejsca 150+

Edytowane przez zielony.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porsche dorobiło 4 szt 911 GT2 RS' które utopily się podczas transportu statkiem. Wznowili produkcję z szacunku dla tych klientów.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwonilem do Kruka zapytac sie o dostepnosc nkwego Batmana. Oficjalnie nie ma jeszcze otwartych list, mozna jedynie zapisac sie na tzw. liste potencjalnie zainteresowanych. Na samym koncu to centrala ma decydowac kto dostanie zegarek i w jakiej kolejnosci.

Kolejny zegarek widmo od Rolexa. Oficjalnie dostępny, fizycznie nie do kupienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W banku mam 100% gwarancję że te odsetki dostanę a tutaj.....czekam jak w komunie w kolejce a na końcu się okaże że mnie z niej wyrzucili,przesunęli a jak już nawet będę w niej stał to "sklepowa" powie : towaru nie ma! :-)))))))))

Ale nadal gratuluję wytrwałości!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielony teraz pokazales prawdziwy powod zakupu dja 36, zeby moc bransolete zalozyc do Batmana sprytnie ;) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tak cicho, czyżby wszyscy pojechali na Baselworld ?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tak cicho, czyżby wszyscy pojechali na Baselworld ?

Po nowościach nie mogą się otrząsnąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy w AD stoją w kolejce by się zapisać do kolejki, która może sprawi, że będą w kolejce.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Stary" Batman się jeszcze broni;)6b078fb78bcabd2b5fef3a469ba1dbe5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rozumiem wycofali gmt mII na starym mechanizmie?

To co w takim razie w Kruku w Krakowie na wystawie robi gmt master II bicolor?

Na pewno to nie everose.

Oczywiscie moglem sam zapytac, ale nie wchodze tam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Old stock do wyprzedania nie do zniszczenia

No tak. To nie LV ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualne kolejki u Kruka.

ND - 2 lata

Date- 3 lata

Hulk - 4/5 lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi