Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

nie rób nam wiochy w tej Hiszpanii @artme , nóź z prawej , widelec z lewej seńor 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Jest w sam raz.

btw całkiem fajny zegarek 🙂

Edytowane przez gszydlowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, artme napisał(-a):

Mialem troche na glowie i musialem nadrobic kilka stron i rece mi poopadaly... 😵💫

Ale spoko - skoro w klubie milosnikow marki Rolex wazniejsze jest tlo, to i ja po 25 latach ciezkiej pracy odbierajac apartament w Hiszpanii zasiadlem do skromnego posilku z osmiornica z grilla w andaluzyjskiej tawernie 😂 Milego wieczoru wszystkim ulubiencom drugiego planu 🤪😂

IMG_4986.jpeg

Mariusz uważaj w tej Hiszpanii na pickpotersów! A na serio, gratuluję :) Jaki region? No i dobrze, że mimo całego anturażu posta, jest Rolex na fotce :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

nie rób nam wiochy w tej Hiszpanii @artme , nóź z prawej , widelec z lewej seńor 😉

Francuzów nauczyliśmy jeść sztućcami, ale do Hiszpanii jeszcze nie dotarliśmy. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Lynx27 napisał(-a):

Mariusz uważaj w tej Hiszpanii na pickpotersów! A na serio, gratuluję :) Jaki region? No i dobrze, że mimo całego anturażu posta, jest Rolex na fotce :).

Teraz to musi uważać na okupasów, prawda @artme? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Francuzów nauczyliśmy jeść sztućcami, ale do Hiszpanii jeszcze nie dotarliśmy.

Jak widac dotarlismy, ale Mariusz uczy ich na opak…

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam zamiast skupiać się na sztućcach (wg mnie zdjęcie zrobione z 2 strony dlatego nie są jak powinny :P ) to pomijacie polski synonim LUXUSU i BOGACTWA. Wiadomo kto je ośmiorniczki tylko ELITA :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie racje - na zegarek i tak nikt nie patrzy w tym dziale, wiec teraz chyba bedzie "prawilnie" 😁

IMG_4986.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.06.2024 o 14:20, gszydlowsky napisał(-a):

@machlo zawsze jak ktoś pisze żeby patrzeć z dalszej odległości to się zastanawiam dla kogo kupuje zegarek i jak sprawdza czas 🙂

Nie do końca o to chodzi - patrz mój link

W dniu 18.06.2024 o 14:45, mario1971 napisał(-a):

Zdjęcia z bliska lubią przekłamywać. Moja wczorajsza przymiarka Marka XX z bliska i z dalszej perspektywy. Ten sam zegarek, a dwa zupełnie inne odbiory. 
Nadgarstek 19,5cm.

otóż to

W dniu 18.06.2024 o 16:07, facecik napisał(-a):

Chodzi generalnie oto, że ludzie pokazują zegarki na zdjęciach nadgarstkowych, które mocno przekłamują rozmiar. Zdjęcie sylwetki lepiej oddaje proporcje zegarek - nadgarstek i dość dobrze pokrywa się z tym co widzi oko użytkownika, które patrzy na nadgarstek.

🤝

8 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Szerokiej drogi wszystkim za kółkiem!

3ae659b00c3b97dc9f223be8c50d40a6.jpg

Kozak fota 

Tutaj dobrze wytłamaczenie perspektywy i robienia zdjęć telefonem: 

Mój sposób na WRISTSHOTY DUŻYCH ZEGARKÓW + dobór maksymalnego rozmiaru na mały nadgarstek. (youtube.com)

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jan napisał(-a):

wg mnie zdjęcie zrobione z 2 strony dlatego nie są jak powinny

🤪 Myślę tak samo jak Ty: wypstrykał się na chatę i na szamkę nie stykło więc sfocił cudzą.

A na poważnie: gratulacje @artme !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, mroova napisał(-a):

Słyszeliście o zegarku, który 50 lat leżał na łące, ileś tam razy został przeorany, a podejrzenia padły na krowinę ?

https://www.bbc.com/news/articles/c8772m160gyo.amp

SEC_209269244-4da7.jpg

Właśnie o tym przeczytałem, chciałem dać link, no ale wcześniej sprawdziłem, czy ktoś mnie nie uprzedził.

https://zielona.interia.pl/wiadomosci/swiat/news-rolex-zjedzony-przez-krowe-angielski-rolnik-odzyskal-go-po-50,nId,7586199

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krystian napisał(-a):

Zdjęcie z wtorku, ale po 2 latach użytkowania nadal cieszy :)

C1-D699-B6-09-E0-497-B-ADF3-DDD6-AFBDD81-D.jpg

Klasa! Czekam na takiego już 6 miesięcy, ciekawe ile jeszcze poczekam i czy się doczekam 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zdjęcie z wtorku, ale po 2 latach użytkowania nadal cieszy default_smile.png

C1-D699-B6-09-E0-497-B-ADF3-DDD6-AFBDD81-D.jpg&key=c6280e81ca87df31eb765774e20548e7e5629bf177ec5c872b9c1d3a5c634b55

Piątka?

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Krystian napisał(-a):

Zdjęcie z wtorku, ale po 2 latach użytkowania nadal cieszy :)

C1-D699-B6-09-E0-497-B-ADF3-DDD6-AFBDD81-D.jpg

widzę, że na tle piątki? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając wpisy niektórych osób w tym wątku, przekonanych o własnej nieomylności i w żaden sposób nie przyjmujących innych punktów widzenia, maleje chęć zaglądania tutaj.

IMG_7727.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, albiNOS 01 napisał(-a):

Właśnie o tym przeczytałem, chciałem dać link, no ale wcześniej sprawdziłem, czy ktoś mnie nie uprzedził.

https://zielona.interia.pl/wiadomosci/swiat/news-rolex-zjedzony-przez-krowe-angielski-rolnik-odzyskal-go-po-50,nId,7586199

To była pewnie krowa z Pulp Fiction a Rolex cały czas chodził 😉

Ciekawe jakie jeszcze kosmiczne historie wymyślą ci od Rolexa - jest utopiony w morzu i znaleziony po latach ( nawet chyba kilka ), jest zgubiony w jeziorze i poszukiwany jak potwór z Loch Ness, najlepszy był chyba dziwnie młody weteran z przeleżałą Daytoną który na info że jest teraz warta 400tys dolców fiknął dokładnie jak koleś na śliskim chodniku w TVP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Smycel napisał(-a):

Czytając wpisy niektórych osób w tym wątku, przekonanych o własnej nieomylności i w żaden sposób nie przyjmujących innych punktów widzenia, maleje chęć zaglądania tutaj.

IMG_7727.jpg

Czyżby to było ujęcie z lotu na spadochronie? Niezłe! Następnym razem wrzuć może jakiś filmik od wyskoku z dachu do lądowania. To musi być niesamowite uczucie. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Bugs napisał(-a):

Ciekawe jakie jeszcze kosmiczne historie wymyślą ci od Rolexa - jest utopiony w morzu i znaleziony po latach ( nawet chyba kilka ), jest zgubiony w jeziorze i poszukiwany jak potwór z Loch Ness, najlepszy był chyba dziwnie młody weteran z przeleżałą Daytoną który na info że jest teraz warta 400tys dolców fiknął dokładnie jak koleś na śliskim chodniku w TVP

Nie boj sie, nikt w Rolku sie nie bawi w wymyslanie takich rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Bugs napisał(-a):

58 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Nie boj sie, nikt w Rolku sie nie bawi w wymyslanie takich rzeczy

Ten hipis miałby od ręki rolę w trudnych sprawach. Rolex takich rzeczy raczej nie wymyśla, ale domy aukcyjne i handlarze którym zależy na pompowaniu cen prześcigają się w zmyślonych historiach często nawet o fejkowych zegarkach.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi