szuwi 6605 #11476 Napisano 5 Maja 2023 Koledzy, kupował ktoś na parfumdreams.pl? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #11477 Napisano 5 Maja 2023 38 minut temu, loco50 napisał(-a): Szczerze mówiąc trudno mi go oceniać. Wykopałem go z czeluści zapomnianej szuflady. Nawet nie pamiętałem, ze go mam. Musiałem cbyba od kogoś dostać. Początek dziwny, ostry, jakiś taki syntetyczno-nieprzyjemny. Potem wygładza się, robi się taki letni, sympatyczny ale troszkę trąca majnstrimem. Generalnie na lato ok, ale nie ma efektu wow ( czyli po naszemu-ja p..., ale super😁). Darowanemu"koniu" w zęby się nie zagląda, będę nosił ale żeby kupić za własne zarobione piniondze to chyba nie. 100%. Sam nie rozumiem tych wszystkich zachwytów. W linii Allure są zdecydowanie mocniejsze pozycje. 5 minut temu, szuwi napisał(-a): Koledzy, kupował ktoś na parfumdreams.pl? Kupowałem na .de. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #11478 Napisano 5 Maja 2023 Koledzy, kupował ktoś na parfumdreams.pl? Tak, możesz spokojnie brać. A czego szukasz? 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #11479 Napisano 5 Maja 2023 24 minuty temu, brz napisał(-a): 100%. Sam nie rozumiem tych wszystkich zachwytów. W linii Allure są zdecydowanie mocniejsze pozycje. Kupowałem na .de. Dzięki 10 minut temu, lukebor napisał(-a): Tak, możesz spokojnie brać. A czego szukasz? Bvlgari Rain Essence - mają dobrą cenę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49884 #11480 Napisano 6 Maja 2023 Dzisiaj jeden z moich ulubionych🔥 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21943 #11481 Napisano 6 Maja 2023 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21943 #11482 Napisano 6 Maja 2023 (edytowane) Rossmanowy, chyba, majnstrim😁 Mówię o moim. Godzinę temu, Londek napisał(-a): Dzisiaj jeden z moich ulubionych🔥 Bo pi fajne jest Edytowane 6 Maja 2023 przez loco50 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4685 #11483 Napisano 6 Maja 2023 mokre drewno….. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21943 #11484 Napisano 7 Maja 2023 Rano 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1401 #11485 Napisano 7 Maja 2023 (edytowane) A ja tu se pozwoliłem na coś tańszego tym razem ale jestem mile zaskoczony.Długo trzymie jak za takie pieniądze. Edytowane 7 Maja 2023 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21943 #11486 Napisano 7 Maja 2023 (edytowane) Też mam, ale mi nie leży. Szkoda, że się wcześniej nie zgadaliśmy - oddałbym za pół darmo. Edytowane 7 Maja 2023 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 341 #11487 Napisano 7 Maja 2023 Godzinę temu, loco50 napisał(-a): Też mam, ale mi nie leży. Szkoda, że się wcześniej nie zgadaliśmy - oddałbym za pół darmo. To może napisz co masz na zbyciu. Niekoniecznie musi być za pół darmo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21943 #11488 Napisano 7 Maja 2023 Muszę przejrzeć szuflady 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 207 #11489 Napisano 7 Maja 2023 Panowie zna to ktoś? Szwagier nosi się z zamiarem kupna a ja nie znam Wcześniej używał Cartier Declaration i T Hermes i szuka czegoś w tych nutach. Doradzicie coś 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 341 #11490 Napisano 7 Maja 2023 4 minuty temu, loco50 napisał(-a): Muszę przejrzeć szuflady Dobry pomysł, co by tych zapomnianych, "mole perfumowe" nie spożyły 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 207 #11491 Napisano 7 Maja 2023 A mogą być tam perełki więc to super pomysł :). No i forumowicze już zaplanowali dla Adama niedzielne popołudnie :):):) 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5586 #11492 Napisano 7 Maja 2023 33 minuty temu, Solve napisał(-a): Panowie zna to ktoś? Szwagier nosi się z zamiarem kupna a ja nie znam Wcześniej używał Cartier Declaration i T Hermes i szuka czegoś w tych nutach. Doradzicie coś Ja znam. Dostałem kilka lat temu flaszkę jako gify przy prezentacji nowej insignii. Zapach jest bardzo dobry, spasował ni, uważam ze mocno uniwersalny, dla mnie klimat Paco Rabanne XS black czy jakoś tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12743 #11493 Napisano 7 Maja 2023 58 minut temu, Solve napisał(-a): Panowie zna to ktoś? Szwagier nosi się z zamiarem kupna a ja nie znam Wcześniej używał Cartier Declaration i T Hermes i szuka czegoś w tych nutach. Doradzicie coś Całkiem przyjemny, dla mnie bardziej wieczorowy, aniżeli na co dzień. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21943 #11494 Napisano 7 Maja 2023 2 godziny temu, Solve napisał(-a): A mogą być tam perełki więc to super pomysł :). No i forumowicze już zaplanowali dla Adama niedzielne popołudnie :):):) Nie da rady. Na traktorze jeżdżę i koszę😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps1974 302 #11495 Napisano 7 Maja 2023 11 minut temu, loco50 napisał(-a): Nie da rady. Na traktorze jeżdżę i koszę😁 Ja również podłączam się pod prośbę o przejrzenie szuflad bo widząc ich zasobność to mi szczęka chwilami opada. Jak na koszenie to pogoda słaba (przynajmniej w małopolsce). Więc jak się zdarzy jakaś przerwa to... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 207 #11496 Napisano 7 Maja 2023 Ale cisną:) 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 9757 #11497 Napisano 7 Maja 2023 A do mnie właśnie dotarła ostatnia (chyba) seria zapachów do testowania. Po szybkim przewąchaniu niektóre trzeba będzie oczywiście nałożyć na skórę ale pierwsze wrażenia są takie: 1. Lalique Equus Pour Homme EDP - całkiem miłe pachnidełko, tylko takie troszkę za bardzo unisexowe - córka się pewnie ucieszy jak powącha. 2. Lalique Encre Noire Pour Homme EDT - rozczarowanie po całości. Po psiku na papierek pachnie toto, z całym szacunkiem na jaki mnie stać, komórką z nieświeżymi ziemniakami i niestety, nie mogę usunąć tego wrażenia. Jak dla mnie - do śmieci. 3. Guy Laroche Drakkar Noir EDT - na świeżo pachniał świetnie, nieco mrocznie, aromatycznie. Po półtorej godzince zamienia się w wodę kolońską "Brutal" z dawnych czasów. Spróbuję na skórę, może będzie lepiej, a może nie. 4. Dior Sauvage Elixir EDP - w tym jest moc. Pytanie czy nie za duża. Zapach wydaje się być ciekawy i zdecydowanie wymaga testu na skórze. Niektóre opinie w sieci mówią, że "bestia" i nie chce schodzić nawet po gruntownym przejechaniu mydłem. Natomiast w porównaniu do zapachów powyżej - Dior rządzi. 5. Hermes Terre d'Hermes Eau Intense Vetiver EDP - uuuu..... bardzo ciekawy zapach. Testowałem Terre d'Hermes i spodziewałem się czegoś bardziej rozwiniętego a tu niespodzianka. Ten Vetiver jedynie nieznacznie nawiązuje do klasyka ale w swojej odmienności również jest bliski doskonałości. Na papierku mocno zmienia się po godzinie lub dwóch. Zdecydowanie do przetestowania na skórze. Wciągające są te "zabawy" z zapachami Ad2 Podstawowy błąd to używanie blotera do testowania, a zwłaszcza tej konkretnej kompozycji. Tak jak napisałeś, piwnica ze starymi ziemniakami. Warto zapodać na skórę. Jeśli nadal będziesz czuł ziemniaki to ja już nie wiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps1974 302 #11498 Napisano 7 Maja 2023 (edytowane) 29 minut temu, adiblue2 napisał(-a): Ad2 Podstawowy błąd to używanie blotera do testowania, a zwłaszcza tej konkretnej kompozycji. Tak jak napisałeś, piwnica ze starymi ziemniakami. Warto zapodać na skórę. Jeśli nadal będziesz czuł ziemniaki to ja już nie wiem. Wiem, wiem. Na skórze pracują zupełnie inaczej. Komórka i ziemniaczki odeszły w niebyt ;-). Przetestowałem go przez dzień i, o ile zapach jest obecnie akceptowalny, o tyle ma jakąś nutę, która jest, w moim odczuciu, nieco drażniąca. Zapach stał się poprawny ale zwyczajnie jest mi z nim nie po drodze. Po przetestowaniu około 25 zapachów moja trójka faworytów to: 1. Chanel Platinum Egoiste 2. Hermes Terre d'Hermes 3. Creed Green Irish Tweed (przy czym cena ostatniego to lekka przesada). Do grupki nawiązują: Amouage Portrayal, Journey i na szczególne okazje Memoir (przy czym tu akurat cena jest adekwatna do jakości/trwałości/wydajności produktu) Alternatywa, również blisko podium to Dior Sauvage/ew. Sauvage Elixir (chociaż to nadspodziewanie różne zapachy) i, jako bardzo podobny do Sauvage-a ale z lepszym "pazurem", Prada Luna Rossa Carbon. Issey Miyake L'eau D'issey pour homme też całkiem całkiem. Aaaa.... i podobnie: Drakkar Noir na skórze zachowuje się o niebo lepiej niż na bloterze. Również akceptowalny, chociaż poniżej wymienionych. Edytowane 7 Maja 2023 przez ps1974 wywalenie sieci 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21943 #11499 Napisano 7 Maja 2023 Godzinę temu, ps1974 napisał(-a): Jak na koszenie to pogoda słaba (przynajmniej w małopolsce). Więc jak się zdarzy jakaś przerwa to... U mnie ani jednej chmurki 3 godziny temu, Solve napisał(-a): A mogą być tam perełki więc to super pomysł :). No i forumowicze już zaplanowali dla Adama niedzielne popołudnie :):):) Perełek nie będzie. Raczej jakieś zapomniane majnstrimy i może jakieś arabusy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 207 #11500 Napisano 7 Maja 2023 Adamie, to co dla Ciebie może być zakurzonym mainstreamem lub arabusem, dla mnie i dla innych może być perełką. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach