Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Qba.

Hi-Fi stereo

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, McIntosh napisał(-a):

Z czym konkretnie się nie zgadzasz? Wpisz proszę w Google "Krell KPS 25SC problems", a dowiesz się o problemach z czujnikiem pokrywy, problemach z laserem, problemach z wyświetlaczem itp. 

@Muzzy Posłuchaj SACD na współczesnym, porządnym odtwarzaczu (przykładowo od Luxmana D-07X w górę), a nie będziesz miał wątpliwości. Tu nie trzeba sprzętu za 100 tysi.  

Znam 3 innych posiadaczy tego modelu, którzy używają ich w tej chwili, po tylu latach i nikt z nas nie zamieniłby się na nic innego. Możemy tak myśleć? Dla mnie, do muzyki jaką słucham w moim systemie to jest topowe źródło. Dodatkowo funkconalnością zabija dosłownie wszystko. Słuchałem Rossiniego, topowe Accuphase, dzielone też, Marka Levinsona, Audio Research, Ayony, Simaudio itd. Dalej wolę Krella, mogę? Oczywiście ma swoje problemy, przede wszystkim grzeje się jak porąbany i co jakiś czas wymaga ingerencji, naprawy, wymiany czegoś. Jestem na to gotowy. Czy nie możecie zrozumieć ,że ktoś może lubić coś innego, może szukać czegoś innego niż Wy szukacie i czy zawsze musicie na siłę przekonywać do swoich upodobań? Nikomu nie układam systemu i proszę o to samo w stosunku do mnie. Słyszałeś w ogóle tego Krella, czy jesteś kolejnym erotomanem-gawędziarzem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrą Wokalistkę wybrałeś.

Chociaż ja na odsłuch dodaję od niej jeszcze utwory  "Way Down Deep" a przede wszystkim "Joan of Arc"!

Co to za przester około 1:09, mikrofon trlefonu nie wytrzymał czy głośniki się spierdziały ?

A co do twojego powyższego wpisu marnym pocieszeniem jest to, że na FB jest od groma grup o Audio. Koleś wrzuca posta w typie o ile skręcić kokumny M-audio i jest 130 wpisów z darmowymi poradami zazwyczaj równie przedniej jakości. Ile to współczesne czasy darmozjadów musiały wyprodukować, że nie wiedzą co zrobić ze swoim czasem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elegancko to gra, coś bardziej gitarowego można prosić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, ktoś zainteresowany? Bo właśnie czyszczę mieszkanie po tacie mojej partnerki. Nie wiem jaki to stan i czy jest na chodzie. Wg OLX chodzą po ok. 600 złotych nawet w nieznanym stanie. To w ogóle dobry sprzęt był?

IMG_2507.jpeg

IMG_2506.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Słuchajcie, ktoś zainteresowany? Bo właśnie czyszczę mieszkanie po tacie mojej partnerki. Nie wiem jaki to stan i czy jest na chodzie. Wg OLX chodzą po ok. 600 złotych nawet w nieznanym stanie. To w ogóle dobry sprzęt był?

IMG_2507.jpeg

IMG_2506.jpeg

Popularny peerelowski szpulowiec klasy hifi. Aria, Dama Pik, Opus to znacznie lepsze modele niż licencyjne ZK z pokrętłem ale nie "pro" jak Koncert, wartość raczej sentymentalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, satanic napisał(-a):

Elegancko to gra, coś bardziej gitarowego można prosić.

Mogę coś wrzucić ale i tak większość nie zrozumie, że jest to nagrywane pierdziawką, zmielone przez jutuba i odtwarzane na pierdziawce i że ma ma to sens tylko dla mnie i wyłącznie sentymentalny. No chyba, że nawet tego mi nie wolno...

Edytowane przez Annihilator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Annihilator napisał(-a):

Znam 3 innych posiadaczy tego modelu, którzy używają ich w tej chwili, po tylu latach i nikt z nas nie zamieniłby się na nic innego. Możemy tak myśleć? Dla mnie, do muzyki jaką słucham w moim systemie to jest topowe źródło. Dodatkowo funkconalnością zabija dosłownie wszystko. Słuchałem Rossiniego, topowe Accuphase, dzielone też, Marka Levinsona, Audio Research, Ayony, Simaudio itd. Dalej wolę Krella, mogę? Oczywiście ma swoje problemy, przede wszystkim grzeje się jak porąbany i co jakiś czas wymaga ingerencji, naprawy, wymiany czegoś. Jestem na to gotowy. Czy nie możecie zrozumieć ,że ktoś może lubić coś innego, może szukać czegoś innego niż Wy szukacie i czy zawsze musicie na siłę przekonywać do swoich upodobań? Nikomu nie układam systemu i proszę o to samo w stosunku do mnie. Słyszałeś w ogóle tego Krella, czy jesteś kolejnym erotomanem-gawędziarzem?

Absurdalny jest Twój wpis. Napisałem, że model problematyczny, a Ty mi tu wyskakujesz z jakąś tyradą dotyczącą układania systemu. Czy Ty w ogóle przeczytałeś to, co napisałem czy dyskutujesz ze swoimi wyobrażeniami na temat mojego posta? A co do opinii, to każdy może mieć swoją, jaką chce. Na przykład taką...

I owned this pre-amp/CD unit and used it with CAST cables to a Krell 400cx amp. I was very happy with it over my previous setup but then I auditioned the KPS with a Pass x-1 preamp and the preamp sounded better even with the Purist Audio Venustas IC cables. So I bought the Pass as well as a Musical Fidelity TriVista CD/SACD player and the sound quality was a very, very big upgrade.

I have since upgraded further but I thought I would share this with you. It seems that the CD technology has changed the most so you could do a lot better than the KPS technology (which is ten years old by now) in both the CD and the preamp area. It was a good unit but you can do much better now, especially in the used market.

Albo taką... 

I had a Krell KPS-25SC about 5 years ago. For the time it was excellent. Then until I put a Marantz SA-1 CD/SACD player in exchange. No comparison the Marantz SA-1 smoked the Krell in all facets. And I am not just talking in SACD but also redbook CD sound. The preamp section on the Krell is just OK. Pass Labs X1 or better yet Threshold Fet Ten E preamp easily out performs the Krell preamp section. To answer your question the Krell KPS-25SC can easily be beaten today.

Albo taką...

I have had my KPS25sc since it was new.
I have yet to hear a better sounding CD player, preamp, DAC....
It is over a dozen years old and I did have the Caps replaced a while back.
I no longer leave it on 24/7...that keeps the heat issues at bay.

https://forum.audiogon.com/discussions/krell-kps-25sc

W czym problem?

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi