SzymonJestem 62 #10151 Napisano 27 Marca 2018 (edytowane) To chyba Parnis A co do ambasadorów, gdybym dostawał te zegarki, to mogę nosić nawet różne modele Seiko 5, byle fajna marka Ale taki CR mógłby trochę być zawiedziony nosząc np. Eposa, jeśli jego dniowka starcza na Patka Edytowane 27 Marca 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BorysT 22 #10152 Napisano 27 Marca 2018 Linda pytany dlaczego nie wyjechał do Hollywood robić karierę, odpowiedział, że tam musiałby zaczynać od czyszczenia popielniczek. W Polsce od lat dobrze zarabia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #10153 Napisano 28 Marca 2018 Tyle, że koledze nie chodziło o to czy dobrze zarabiał, ale o to że teraz lamentuje 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz Kowalczyk 15 #10154 Napisano 28 Marca 2018 W temacie Lindy i kariery w Hollywood to już Himilsbach się na ten temat wypowiedział. Kiedyś dostał propozycję wyjazdu do Hollywood, musiał jednak nauczyć się angielskiego, czego odmówił, tłumacząc: „No, bo dajmy na to, nauczę się, wyjadę, a roli nie dostanę. I jak ch... zostanę z tym angielskim”. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8593 #10155 Napisano 29 Marca 2018 Aldo Moro i chyba Calatrava 3520 (z gładkim bezelem?): 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27830 #10156 Napisano 29 Marca 2018 To raczej jakiś vintage patrząc po lekko schowanej pod bezelem koronce. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8593 #10157 Napisano 29 Marca 2018 Ale dla Moro oczywiście całkiem współczesny - bo zdjęcie najprawdopodobniej z pierwszej połowy lat 70., gdy Patek zrobił Calatravy z bezelem z "Clous de Paris" (tutaj jednak może jest to niewidoczne). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 88604 #10158 Napisano 29 Marca 2018 Edmund, czyżbyś był miłośnikiem literatury Leonardo Sciascii? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #10159 Napisano 30 Marca 2018 To raczej jakiś vintage patrząc po lekko schowanej pod bezelem koronce.Cała kwestia jest "vintage", bo człowiek nie żyje od 40 lat, więc siłą rzeczy nic nie nosi. 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #10160 Napisano 30 Marca 2018 Ciekawe co to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 3086 #10161 Napisano 30 Marca 2018 AP 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8593 #10162 Napisano 30 Marca 2018 Edmund, czyżbyś był miłośnikiem literatury Leonardo Sciascii? @Lincolnie, akurat Sciascii nic nigdy nie czytałem. Zdjęcie Moro znalazłem kiedyś przypadkowo i teraz postanowiłem je tu wrzucić, aby w tym temacie czasem pojawiał się jednak ktoś ciekawy. Na mojej prywatnej liście najważniejszych książek włoska literatura jest jednak reprezentowana bardzo mocno - to głównie "Pustynia Tatarów", "Ogród rodziny Finzi-Continich" i "Lampart". Każda z tych powieści doczekała się zresztą świetnych adaptacji. Trochę nawet dziwne, że nie sięgnąłem nigdy po Sciascię, ponieważ Włochy lat 70. to dla mnie mroczna i burzliwa, ale fascynująca epoka. Polityka, sztuka i kultura zlewają się w jeden pulsujący organizm. Lubię kino polityczne tego okresu, którego emblematem jest dla mnie niepokojące spojrzenie wielkiego Volonte. Ale włoskie lata 70. to dla mnie również Zoff, Museo Rosenbach, Goblin (choć giallo, jak już wspominałem, nie lubię), oczywiście Moro i dworzec w Bolonii, ale też... Rita Calderoni Do moich ulubionych scen otwarcia w historii kina należy zresztą początek "Boskiego", doskonała kwintesencja atmosfery tego czasu (a przynajmniej w takim ujęciu, w jakim dziś go sobie wyobrażamy): 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6685 #10163 Napisano 30 Marca 2018 Edmund, szacunek Włochy to jeden z moich ulubionych krajów, jego kultura mnie fascynuje. Uwielbiam nie tylko współczesne, wypasione Włochy, które widać na północy czy w największych lokalizacjach turystycznych. Ale bardzo ciekawe są biedne, południowe Włochy czy części niektórych wysp, gdzie nadal widać obrazki jak z filmów Viscontiego czy Rosseliniego.Fajnie byłoby ten obraz dopełnić lekturami. Pozwolę sobie kiedyś wykorzystać przytoczoną short listę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8697 #10164 Napisano 2 Kwietnia 2018 Chlopaki z Realu podróżują do Włoch z Patkami na ręku 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 8330 #10165 Napisano 2 Kwietnia 2018 Dziś przez przypadek zauważyłem, że Robert Janowski nosi Tag Heuer'a Monaco. Bardzo ładny czasomierz. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4806 #10166 Napisano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Kuzyn mojej żony jest kolegą Prokopa, poproszę, żeby zapytał, co nosi Otóż okazuje się, że Prokop coś niecoś wie o zegarkach. Informacja od kuzyna (kolegi Prokopa) "Prokop nosi: Patek, Longines, Tag, Atlantiki stare, Nixon złoty, Rado"Czyli jednak ma ich trochę więcej niż przeciętna. Pozdrawiam poświątecznie. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez oprzemyslaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #10167 Napisano 4 Kwietnia 2018 Dziś przez przypadek zauważyłem, że Robert Janowski nosi Tag Heuer'a Monaco. Bardzo ładny czasomierz.Zgadza się, CAW2111, uchwyciłem nawet. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #10168 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Przydybałem też Huberta Urbańskiego z Rolniksem Submarinerem w Masterchef junior. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1704 #10169 Napisano 4 Kwietnia 2018 Dokładnie, Hubert od dłuższego czasu Sub ND. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8593 #10170 Napisano 6 Kwietnia 2018 Edmund, szacunek Dzięki To może jeszcze jedna dramatyczna postać z włoskiej historii - sędzia Giovanni Falcone. Jak łatwo się domyślić - żaden Rolex czy AP, tylko Camel Trophy GMT za kilkadziesiąt dolarów: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8864 #10171 Napisano 6 Kwietnia 2018 Coś takiego chyba widziałem w swoim pudełku ze złomem kwarcowym.. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gehaazi 593 #10172 Napisano 8 Kwietnia 2018 Recepcja lat siedemdziesiątych jest ciekawa nie tylko z włoskiego punktu widzenia.Co miał sędzia Borsellino? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #10173 Napisano 8 Kwietnia 2018 Przydybałem też Huberta Urbańskiego z Rolniksem Submarinerem w Masterchef junior. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #10174 Napisano 8 Kwietnia 2018 Też właśnie oglądam hahaha Fajny, klasyczny Sub Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5274 #10175 Napisano 8 Kwietnia 2018 Modny to zegar jest ostatnio.Wśród aktorów,celebtytów różnej maści.Tu np. bardzo dobrze rokujący aktor młodego pokolenia Sebastian Fabijański z Subem nd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach