kiniol 2283 #14526 Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Ale na most Jordana jest zakaz wjazdu ... Czy ktoś kiedyś jeździł takim kredensem? Wrażenia? Edytowane 22 Czerwca 2016 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #14527 Napisano 22 Czerwca 2016 Silnik jak wszystko najbardziej cierpi na rozruchuNiby tak, ale taka Toyota uruchamia silnik pewnie kilkaset razy w ciągu dnia a i tak mały 4-cylindrowiec jest w stanie wytrzymać setki tysięcy kilometrów. Ciekawe jak by się sprawowaly współczesne silniki downsizingowe typu 1.0l 3cyl turbo - supercharged 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 762 #14528 Napisano 22 Czerwca 2016 Start-stop pomijam, silnik jest juz wtedy rozgrzany, olej jest w newralgicznych miejscach. Chodzilo mi o rozruchy rano, kiedy silnik niepracowal kilka h albo i dluzej. Chcoiaz systemu start-stop nie lubie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #14529 Napisano 22 Czerwca 2016 Ale na most Jordana jest zakaz wjazdu ... Podobno tak ,ale ...Straz wiejska nie mialaby szans mnie zlapac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #14530 Napisano 22 Czerwca 2016 Z punktu widzenia użytkownika samochodu system start-stóp jest kretynskim rozwiązaniem. Dla przykładu Toyota w instrukcji obsługi Tundry podaję że 5.7l V8 na wolnych obrotach ( idling) zużywa 3/4L benzyny na 1h. To ile paliwa może zużywać diesel lub mały 4cyl. 100-250ml A ewentualne problemy/koszta wynikające z zamontowania tego systemu wielokrotnie przekroczyłyby jakiekolwiek oszczędności. Przypuszczam że to tylko znowu sprawa Eco nic więcej 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #14531 Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Mam ten kretyński system we wszystkich swoich samochodach i wkurza mnie przeraźliwie.W dodatku w żadnym samochodzie nawet w serwisie nie są go w stanie na stałe dezaktywować. Trzeba za każdym razem wykonywać dodatkową czynność podczas ruszania - wyłączać go. A tak wygląda wewnątrz moja nowa zabawka, niestety również wyposażona w system start/stop... Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8464 #14532 Napisano 22 Czerwca 2016 Co to, Tomek? Ciekawie wyglada gratulacje! IP6s 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 762 #14533 Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Ale chyba nie jest to Quadrifoglio verde? Edytowane 22 Czerwca 2016 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati7811 98 #14534 Napisano 22 Czerwca 2016 Nowa mx-5 - piękna, gratuluje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #14535 Napisano 22 Czerwca 2016 Zgadza się mati, Mazda mx-5 ND.Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 762 #14536 Napisano 22 Czerwca 2016 Teraz dopiero sprawdzilem i rzeczywiscie, na telefonie male foty i na szybko nie zauwazylem. Stwierdzilem ze giulia, tam tez okragle nawiewy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #14537 Napisano 22 Czerwca 2016 Ta pomyłka tylko dobrze świadczy o japońskich designerach. Projektant nowej MX-5 byłby dumny, że ktoś pomylił to wnętrze z Alfą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg 23 #14538 Napisano 22 Czerwca 2016 Start-stop można w niektórych autach wyłączyć, każdorazowo po uruchomieniu silnika odpowiednim przyciskiem. Nie zmienia to faktu, że start stop to pomysł ekologicznych oszołomów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
A-men 4 #14539 Napisano 22 Czerwca 2016 Nie wiem, czy dobrze rozumiem tytuł wątku , ale... Gdy mam ochotę na vintage: A na codzień wsiadam w jeden z tych: ps. wybór marki dość przypadkowy, ale ostatnio trzymam się tej jednej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1974r 15 #14540 Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Ta pomyłka tylko dobrze świadczy o japońskich designerach. Projektant nowej MX-5 byłby dumny, że ktoś pomylił to wnętrze z Alfą No wiesz .. coś tam ostatnio Włosi z Japończykami kombinowali ND o wiele ładniejsza od NCFL - dobra zmiana Ja zostaję przy NBFL - też trochę "ruda" ale u mnie to nie lakier obawiam się. Reparaturki już zamówione Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Darek1974r 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 762 #14541 Napisano 22 Czerwca 2016 Start-stop chyba jest wyłączalny w każdym aucie - nie jestem pewny na 100% ale chyba jest taki wymóg co nie zmienia faktu, że jest tak jak napisał Tommaso, po każdym włączeniu silnika trzeba wykonać rytuał naciskając jeden magiczny przycisk wnętrze nowej mx-5 jest całkiem całkiem. A jak z awaryjnością tych mazd, cenami części? Ma ktoś jakieś porównanie np do BMW Z3/Z4? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #14542 Napisano 22 Czerwca 2016 Mam 5 lat gwarancji lub 150 tys. km, więc ceny części mnie średnio interesują 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1974r 15 #14543 Napisano 22 Czerwca 2016 E tam , 150 tys. to te opony nie dadzą rady Fajna maszyna. Taka już LUX klasa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 762 #14544 Napisano 22 Czerwca 2016 no dobra, Z3 nowego już nie kupisz domyślam się, że nówka z salonu raczej nie stwarza problemów ale taka kilku letnia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #14545 Napisano 23 Czerwca 2016 Mam 5 lat gwarancji lub 150 tys. km, więc ceny części mnie średnio interesują Graty Tommaso Oglądałem kilka miesięcy temu test tego auta na YT i tam stosunkowo nieduży Marek Wieruszewski miał problemy z zajęciem miejsca za kierownicą , u Ciebie też wymaga to niezłej gimnastyki ?? 3 minuta filmiku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #14546 Napisano 23 Czerwca 2016 Mam 178 cm i nie dorobiłem się mięśnia piwnego, więc nie stwarza mi to problemów.Ale rzeczywiście nie jest to samochód dla koszykarza, moim zdaniem absolutne maksimum to ok. 185 cm, powyżej tego wzrostu ciężko byłoby się wcisnąć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marti007 12 #14547 Napisano 23 Czerwca 2016 Start-stop chyba jest wyłączalny w każdym aucie - nie jestem pewny na 100% ale chyba jest taki wymóg co nie zmienia faktu, że jest tak jak napisał Tommaso, po każdym włączeniu silnika trzeba wykonać rytuał naciskając jeden magiczny przycisk [...]niekoniecznie, ja zdecydowalem sie na takie rozwiazanie z uwagi na profesjonalna robote I smieszna cenehttp://www.mtm-online.de/en/products?FZID=a6c7tdi230q&KIT=m-kodss-mqb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 762 #14548 Napisano 23 Czerwca 2016 ale to już ingerencja w podzespoły samochodu. Mi chodziło o to, że kupując auto w salonie jest ono wyposażone w wyłącznik start-stop. U tunera można zrobić wszystko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marti007 12 #14549 Napisano 23 Czerwca 2016 jest bo producenci musza podporzadkowac sie "mondrym" przepisom narzucanym przez EU I jej normy emisji spalin. mnie ten system tak denerwowal, ze po pol roku odwiedzilem MTM (sam salon mi ich wskazal) I dezaktywowalem to dziadostwo przy zachowaniu gwarancji na samochod :] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #14550 Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Co do start/stop, to u siebie mam wyrobiony nawyk - starter, a potem od razu wyłączenie start/stop. Już się przyzwyczaiłem. Mam to we krwi.MX -5 super auto. Gratulacje. Ja się zastanawiam cały czas nad taką z powiedzmy 2001 r. do zabawy.Wczoraj czekając na zmianę oleju łaziłem po salonie i na odbiór czekał...Bardzo fajne auto Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach