Bugs 4626 #22451 Napisano 26 Października 2018 Ślepa uliczka motoryzacji to jest dla f126 trafne określenie. Aż tak bym się nie rozpędzał z osądami, będzie kolejna moda na retro i wzorem 500 czy mini wymyślą jakieś nowe wcielenie które zawojuje lokalny rynek nostalgicznych dziadków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #22452 Napisano 26 Października 2018 Dzis pozstaje 126p swap silnika chocby punto 1,2, a przy 1.4T to już w ogole pocisk. (ale nie każdy o ogarnie bez ABS, ESP) czy też odnowienie zgodnie z oryginałem, a z nowości junak na chinskich czesciach. Kiedyś produkcja osobowych, dostawczych, cieżarowych, autobusów, motorowerów, motocykli. Widać różnice. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #22453 Napisano 26 Października 2018 (edytowane) Nostalgia była i będzie, f126 jakby nie było w ustroju niedoboru wszystkiego zmotoryzowal PRL. Dodatkowo ludzie mojego pokolenia pamiętają, że pomimo kiepskiego spasowana, wykonania i byle jakich materiałów tenże pojazd był obiektem pragnień wielu rodzin i czekano na niego latami, o ile wogóle był w zasięgu Kowalskiego. Edytowane 26 Października 2018 przez Balansujący Na Osi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #22454 Napisano 26 Października 2018 (edytowane) Nostalgia była i będzie, f126 jakby nie było w ustroju niedoboru wszystkiego zmotoryzowal PRL. Dodatkowo ludzie mojego pokolenia pamiętają, że pomimo kiepskiego spasowana, wykonania i byle jakich materiałów tenże pojazd był obiektem pragnień wielu rodzin i czekano na niego latami, o ile wogóle był w zasięgu Kowalskiego.Podobnie jak na pralkę, kolorowy telewizor czy telefon. Takie parszywe upodlające czasy kiedy obiektami pożądania były rzeczy podstawowe włącznie z papierem toaletowym. PF126 to drogie, małe, powolne, głośne, awaryjne i prymitywne gówno, które nigdy nie powinno być w ogóle brane pod uwagę jako samochód bo nim nie jest. Edytowane 26 Października 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3934 #22455 Napisano 26 Października 2018 Podobnie jak na pralkę, kolorowy telewizor czy telefon. Takie parszywe upodlające czasy kiedy obiektami pożądania były rzeczy podstawowe włącznie z papierem toaletowym. PF126 to drogie, małe, powolne, głośne, awaryjne i prymitywne gówno, które nigdy nie powinno być w ogóle brane pod uwagę jako samochód bo nim nie jest. Miał zalety, był stosunkowo bezawaryjny czego nie można było powiedzieć o Syrenkach, Trabantach czy nawet Fiatach 125p. Łatwy w naprawie. Przypominam, że nie tylko w Polsce i nie tylko w bloku wschodnim zmotoryzowano kraj popierdem. Wystarczy spojrzeć na Fiata 500, czy brytyjskie Mini 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #22456 Napisano 27 Października 2018 Pamietam te wytlaczanki po jajkach za tylnym siedzeniem, i wichmajster do wlaczania ogrzewania na tylnej kanapie, do dzis pamietam jak egzaminator prosil dziewczyne na tylnej kanapie zeby rozchylila nogi bo chce wlaczyc ogrzewanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #22457 Napisano 27 Października 2018 (edytowane) Miał zalety You made my day. Edytowane 27 Października 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 351 #22458 Napisano 27 Października 2018 Biorąc pod uwagę fakt, że dla wielu meblościanka, mieszkanie w bloku, pralka, czy 126p były krokiem naprzód, nie widzę w tym nic uwłaczającego. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #22459 Napisano 27 Października 2018 ale Wam się zebrało na wspominki ja pierwsze podróże z rodzicami po Europie odbyłem w 126p tyle, że jeszcze tym bardziej włoskim, spanie na tylnej kanapie podczas podróży przez Rodopy czy nad Balaton do tej pory wspominam na tamtym spocie były i maluchy, właściwie na każdym są i to w dużej ilości, niektóre po grubszych tuningach, niektóre w oryginale, przyznam, że się zastanawiałem czy malca nie kupić ale jednak stanęło na elco, który fajnie się prezentuje przy malaczu sąsiada Taplaltakl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igi59 0 #22460 Napisano 27 Października 2018 (edytowane) Ten czerowny to jakaś limitowana wersja wyścigowa czy własna robota? Edytowane 27 Października 2018 przez igi59 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #22461 Napisano 27 Października 2018 Ten zielony groszek Extra. Moim ulubionym kolorem był piasek pustyni :-) 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #22462 Napisano 27 Października 2018 Ten czerwony to nie jest przypadkiem sąsiadem Kozmo? albo dobrym znajomy, że tak powiem? 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ja21184 0 #22463 Napisano 28 Października 2018 Panie i panowie, jakie opony na zimę polecacie. Potrzebuję 185/60 r 14 więc nawet klasa premium nie jest zbyt droga ale nie wiem czy warto się napinac do 75km ibizyNiższe ceny mają 175/65 r14 tylko nie wiem czy zmieniać na węższe. Zastanawiałem się nad Nokianami wr D3 lub WR d4 lub uniroyal MS77. Macie jakieś doświadczenia z powyższymi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8235 #22464 Napisano 28 Października 2018 Nokiany to dobry wybór. Ja jeżdżę na D3, a podobno D4 są jeszcze lepsze. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #22465 Napisano 28 Października 2018 Nokian to bardzo dobry wybór...polecam 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #22466 Napisano 28 Października 2018 Polecam Maxis, wielosezonowe, kiepskie z deka na śliskim i ogólnie jakies takie lekko do du...y, ale ładne, mają symetryczny bieżnik kierunkowy. Czyż dla nas wielbicieli pięknych czasomierzy nie styl jest najważniejszy? Bezpieczeństwo, phi... Cóż za oklepany frazes :-) 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #22467 Napisano 28 Października 2018 A potem zbieracie rozmazanych na przejściach pieszych, bo hamujący miał marketowy shit na kołach... A nie, to drogówka... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #22468 Napisano 28 Października 2018 Jeżdżę na Nokianach D4 i z czystym sumieniem mogę je polecić. 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4626 #22469 Napisano 28 Października 2018 Nokiany mają bardzo dobre zachowanie na śniegu ale bardzo przeciętne na wodzie - to jest opona na typową zimę. Modele Goodyear, Dunlop czy Continental są nie gorsze na śniegu a lepsze na mokrym, i one są teraz zwycięzcami testów. Śniegu w zimie w miastach ostatnio prawie nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igi59 0 #22470 Napisano 28 Października 2018 Jeździłem na Nokianach i opony sprawowały się dobrze, jednak Michelin to zupełnie inna liga. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #22471 Napisano 28 Października 2018 A potem zbieracie rozmazanych na przejściach pieszych, bo hamujący miał marketowy shit na kołach... A nie, to drogówka...No cóż, moje służbowe Doblo, 130 z górki ledwo wyciąga, tak porażającą ma moc 95 KM. Po osiągnięciu 30 km/h jest już prawie odcina i czas na dwójkę. Silnik 1,4 już w lżejszym Bravo był nieporozumieniem (miałem taki) To teraz wyobraźcie sobie, że na mokrym nie da się ruszyć bo zrywa przyczepność. Takie nam państwo opony zafundowało. Jak deszcz pada to wielu zjeżdża do fabryki pisać papiery. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #22472 Napisano 28 Października 2018 Przy jeżdzie na jedynce do odcinki to sie nie ma co dziwić, ze na mokrym zrywa przyczepność.Jak sie dba to sie ma, jak sie niszczy to sie sypie. Nie wina sprzetu a uzytkownika i obslugi. Panie i panowie, jakie opony na zimę polecacie. Potrzebuję 185/60 r 14 więc nawet klasa premium nie jest zbyt droga ale nie wiem czy warto się napinac do 75km ibizyNiższe ceny mają 175/65 r14 tylko nie wiem czy zmieniać na węższe. Zastanawiałem się nad Nokianami wr D3 lub WR d4 lub uniroyal MS77. Macie jakieś doświadczenia z powyższymi? Smialo mozna zamieniac te rozmiary 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #22473 Napisano 28 Października 2018 Przy 30 jest odcinka, nie jeździ się do odcinki.Oglądam sobie właśnie: 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #22474 Napisano 28 Października 2018 Wycinanki yamahy R1 zniknęły ze strony Yamahy. I co tu zrobić, moze by tak zbudować replikę lotusa 7? w skali 1:5, moze z silnikiem od R1? Widzę, ze będzie trudno, co sądzicie? 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #22475 Napisano 30 Października 2018 Pierwsze próby z budową ramy. Profil stalowy o przekroju kwadratowym 25x25 mm, tu w skali 1:5 i z papieru 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach