Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.12.2021 o 18:57, zielony.m napisał(-a):

marzenia trzeba spełniać

.

W skali 1:43 ?

Ja planuję kupić ostatni model. Podobają mi się wloty powietrza na tylnej i nadwozie w wersji Targa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.12.2021 o 13:20, Remy napisał(-a):

W skali 1:43 ?

Ja planuję kupić ostatni model. Podobają mi się wloty powietrza na tylnej i nadwozie w wersji Targa.

Ale targa i turbo nie idą w parze, chyba że jakaś wariacja hot wheels bez licencji. 

Edytowane przez zielony.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.12.2021 o 23:53, zielony.m napisał(-a):

To ten model? Mam sąsiada pomęczyć o jazdę testową?

D512EA71-C69B-4FC4-A2A8-0BA2B54BD9D4.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, zielony.m napisał(-a):

Ale targa i turbo nie idą w parze, chyba że jakaś wariacja hot wheels bez licencji. 

Nawiązuję do tego modelu. Podobają mi się wloty powietrza do silnika, na tylnej klapie (w tej wersji).

Z tego co widzę to model na dole, nie ma otwieranych drzwi itd. 

Screenshot_598.png

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.12.2021 o 16:43, pmwas napisał(-a):

20.12... Hunter miał wyjechać dzisiaj z Uljanowska... mam nadzieję, że jedzie 😶

Nie ma. A kolejki na granicy po stronie białoruskiej zerowe, wszystko odprawione przed świetami. Rozumiem, że nie wyjechał, ale zobaczymy jutro 😢

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przewoził kontrabandę. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, pmwas napisał(-a):

Nie ma. A kolejki na granicy po stronie białoruskiej zerowe, wszystko odprawione przed świetami. Rozumiem, że nie wyjechał, ale zobaczymy jutro 😢

Oby ci białoruska armia nie zarekwirowała na poczet podwożenia uchodźców pod polską granicę😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, pmwas napisał(-a):

myślałem, że ten temat już zamknięty a okazuje się, że w Nowym Roku te same marzenia... 

Życzę spełnienia marzeń.  😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci, że masz naprawdę anielską cierpliwość. Ja bym już dawno odpuścił. Ten samochód to chyba rzeczywiście jest jakiś kompletny biały kruk.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem czas na sprowadzenie samochodu do końca grudnia i chyba kolejego przedłużenia nie będzie. Kłopot w tym, że tym razem trzeba anulować umowę leasingową... 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał być większy od Suzuki SX4, z większym fun-factorem, w budżecie do 50 tys. Zaczęło się od BMW X1, potem rozważałem Mitsubishi ASX, Subaru XV, Kię Sportage, a koniec końców wyszedł z tego Ford Kuga:

- 182 konie

- 4x4

- automat

P-1040204.jpg
P-1040209.jpg

W budżecie rzecz jasna się nie zmieściłem 😎

Oby się sprawowował.

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki motor? To zwykły automat czy CVT?

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17:00 i dalej żadnych wieści. Kolejek na granicy dalej brak, a i tak miał być wczoraj. Szkoda tylko, że nie piszą. W sumie najbardziej wkurza mnie ta cisza. Za każdym razem dostaje mi się, ze nie piszą, bo nie mają nic do napisania, ale.. jeśli mial być a nie ma, to chyba mają 😶 ???

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, pmwas napisał(-a):

17:00 i dalej żadnych wieści. Kolejek na granicy dalej brak, a i tak miał być wczoraj. Szkoda tylko, że nie piszą. W sumie najbardziej wkurza mnie ta cisza. Za każdym razem dostaje mi się, ze nie piszą, bo nie mają nic do napisania, ale.. jeśli mial być a nie ma, to chyba mają 😶 ???

nie.gif.afc758f57d0a004b6ec0efb63876f425.gif

imageproxy (3).gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kiniol napisał(-a):

Jaki motor? To zwykły automat czy CVT?

1.6 ecoboost - wiem, że w tych silnikach mogą być problemy z przegrzewaniem głowic, ale sprawdziłem w ASO po vin, że mój nie był objęty akcją serwisową, czyli pewnie wyprodukowany już po wprowadzeniu poprawki, a i tak miał zrobioną kontrolę elektrozaworu układu chłodzenia. Skrzynia MID 6-cio biegowa.

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo ja wciąż sie kręcę jak g... w przeręblu i szukam czegoś dla siebie... ;)

1 godzinę temu, pmwas napisał(-a):

Kiedyś o Twojej cierpliwości psalmy napiszą... 

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już kiedyś ten samochód przyjdzie (w co wątpię, choć kibicuję), to się okaże że gwarancję stracisz bo minie jej ważność 😆.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, teston napisał(-a):

1.6 ecoboost - wiem, że w tych silnikach mogą być problemy z przegrzewaniem głowic, ale sprawdziłem w ASO po vin, że mój nie był objęty akcją serwisową, czyli pewnie wyprodukowany już po wprowadzeniu poprawki, a i tak miał zrobioną kontrolę elektrozaworu układu chłodzenia. Skrzynia MID 6-cio biegowa.

Kolega jeździ tą Kugą, tylko z silnikiem ecoboost 1.5/150km. Ma już ponad 250 tys przejechane i z silnikiem jest wszystko ok. Tylko nie ma automatu i 4x4. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na te auta nie ma gwarancji... to są pojazdy dla prawdziwych mężczyzn...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko żeby się nie okazało, ze się Ruski gdzieś po drodze lawetą rozp... bił... ech, jeszcze 3 dni i piszę do Millenium...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kiniol napisał(-a):

No bo ja wciąż sie kręcę jak g... w przeręblu i szukam czegoś dla siebie... ;)

Rozejrzyj się za jakimś po lekkiej stłuczce w USA, to serio się opłaca, jeszcze nie znam całkowitych kosztów naprawy mojego autka, ale w najgorszym wypadku cena wyjdzie z 20k poniżej ceny rynkowej ;)

1 godzinę temu, pmwas napisał(-a):

Tylko żeby się nie okazało, ze się Ruski gdzieś po drodze lawetą rozp... bił... ech, jeszcze 3 dni i piszę do Millenium...

Możliwe, że przez ten cały cyrk za naszą wschodnią granicą są problemy z transportem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na białorusko polskich przejściach granicznych 22.12 były kolejki (np 500 w Bobrownikach), ale rozładowali je do 23/24. Do zera. I do dziś jest 0. Choć z drugiej strony ten brak kolejki tez może być podejrzany ;)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi