memento mori 2998 #34201 Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) To zadanie dla "07 zgłoś się". Wskoczyłby w Borewicza i raz dwa sprawdził gdzie jest teraz ten Hunter. Co do cen części (oryginalnych, ponieważ zamienniki są zazwyczaj droższe 😄 ) to wklejałem tu kiedyś kilka przykładów dla Łady Nivy, czyli poprzedniej generacji, która obecnie nazywa się oficjalnie Łada Niva Legend Classic. Przypomnę raz jeszcze: - amortyzator: przedni 60 zł, tylny 50 zł - sprężyna: 60 zł - komplet drążków: 140 zł - bęben hamulcowy: 150 zł za 2 szt. szczęki 35 zł za 4 szt. - tarcza: 60 zł - klocki: 30 zł za 4 szt. - rozrusznik: 280 zł - alternator: 290 zł - komplet sprzęgła: 180 zł - lampa tył: 80 zł - obudowa kierunkowskazu: 6 zł - chłodnica: 190 zł - filtr powietrza 25 zł, - filtr oleju: 19 zł Edytowane 3 Stycznia 2022 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #34202 Napisano 3 Stycznia 2022 14 godzin temu, pmwas napisał(-a): Oferowali mi demo - chyba - Łady, ale trzeba by po nie jechać do W-wy... Jest to jakieś rozwiązanie. Gwarancja - jak rozumiem - od momentu sprzedaży. Ale to w sumie nie tak istotne, bo o ile sam Hunter jest drogi z uwagi na akcyzę, to ew. cześci są śmiesznie tanie. To autko w Rosji kosztuje ok 70000zł w najlepszej wersji. Wydaje mi się, że gwarancja biegnie od momentu pierwszej rejestracji czyli jeżeli to jest demo to zakładam, że już zarejestrowane z płynącą gwarancją. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #34203 Napisano 3 Stycznia 2022 A nie... demo do jeżdżenia na czas aż przyjedzie UAZ Bo mi się auto sypie i zaraz mogę nie mieć czym jeździć 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46457 #34204 Napisano 3 Stycznia 2022 W dniu 30.12.2021 o 13:23, AK&AK napisał(-a): 😉 A tak serio to nadal trzymamy kciuki, aby jednak dojechał i tego życzymy Ci na 2022 rok! Ewidentnie chcesz to auto, skoro czekasz 16 miesięcy i nadal chodzi Ci po głowie... Podtrzymujemy powyższe życzenia 🙂 20 godzin temu, pmwas napisał(-a): Oferowali mi demo - chyba - Łady, ale trzeba by po nie jechać do W-wy... Jest to jakieś rozwiązanie. To bardzo dobre rozwiązanie. Serio. Jak Lada to albo Legend, albo cywilizowana Travel. Bierz, będziesz miał czym jeździć czekając na swojego wymarzonego Uaza... A może Lada Cię zauroczy 😉 Warszawa nie jest tak daleko... 0 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #34205 Napisano 3 Stycznia 2022 Niva Travel ma jedną wadę... 80KM w tak ciężkim aucie. Zarżnę silnik próbując to rozpędzić. Ruscy się bawili i Hunter jest szybszy na starcie od Nivy, mając i tak minimum 15 sekund do setki. Poza tym UAZ wygląda na wolne autko, a Niva Travel nie. Powinna jeździć a nie jeździ. UAZ jest wolny, ale da się go rozruszać i przyspiesza na poziomie cherlawego hatchbacka. Natomiast Niva jest po prostu patologicznie wolna Jednak 2,7l 130KM z wyższym momentem to dużo mocniejszy motor niż 1,7 80KM z mniejszym momentem. Dlatego nie Niva Travel. Rozważałem. Ale nie. Nie wspominając o tym, że od kiepskich plastików wolę jednak metal A Niva Travel w środku wyglada jakby miała lekko ze 20 lat (jeśli pominąć wyświetlacz) 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #34206 Napisano 4 Stycznia 2022 Wystarczy trochę dłubnąć i proszę 1 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #34207 Napisano 4 Stycznia 2022 Blyatmobil wymiata 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72186 #34208 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Emira. Edytowane 4 Stycznia 2022 przez Lincoln Six Echo 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #34209 Napisano 4 Stycznia 2022 Piękny i bezkompromisowy. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #34210 Napisano 5 Stycznia 2022 Piękny i bezkompromisowy. wyczuwam w powietrzu prowokację... ;-) 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #34211 Napisano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Nie ma co, jak wiozą to w końcu dowiozą. Czego koledze oczywiście życzę. Edytowane 5 Stycznia 2022 przez Balansujący Na Osi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #34212 Napisano 5 Stycznia 2022 Ja tylko się zastanawiam czy w ogóle mogę mieć nadzieję, że oni piszą prawdę. Od początku to jedna wielka ściema, od roku ciągle słyszę, że zaraz będzie. Rozumiem, że niby Tarmot to „partyzantka”, a Polmotor sprowadza kanałem „oficjalnym”, ale i tak ciągnie się to dramatycznie. Jeśli jedzie to powinno w przyszłym tygodniu dojechać. Jak nie dojedzie, znaczy ze wcale nie wyjechało w zeszłym roku... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #34213 Napisano 5 Stycznia 2022 Naprawdę współczuję. Wydane od czorta kasy i zwykłe pogrywanie sobie przez dostawce.Dramat!!! Ich powinno się opisać gdzie się tylko da żeby innych ostrzec. Sytuacja z tym samochodem podobna jak z tą ich rakietą - wystrzelili i na pewno spadnie, tylko nie wiadomo kiedy i gdzie? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #34214 Napisano 5 Stycznia 2022 Podobno Łada jest bardziej wiarygodna. UAZ... to relikt komunizmu. Jak dowiozą to będą. A jak nie dowiozą to nie i wuj. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #34215 Napisano 5 Stycznia 2022 I pomyśleć, że ja się wku#@%m gdy w styczniu zamiast w tydzień auto jechało do mnie 2,5 tygodnia z placu w Poznaniu do salonu w Warszawie....co prawda sam się wpędziłem w kłopoty bo poprzednie auto wystawiłem w ogłoszenie w sobotę wieczorem, myśląc "aaa i tak się będzie ze dwa tygodnie sprzedawać" a złożyło się tak, że w niedzielę o 10 już auta nie było i zostałem na dwa tygodnie tylko z citigo Z jednej strony współczuję sytuacji, z drugiej szczerze podziwiam za konsekwencję w wyborze i cierpliwość w oczekiwaniu....ja bym już dawno odpuścił i jeździł czymś innym (ale ja też zupełnie tego ekscentrycznego wyboru nie rozumiem) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #34216 Napisano 5 Stycznia 2022 Wybór jest prosty. Auto piękne i surowe. Po prostu cudo jest. Surowy wehikuł czasu prosto z fabryki - ostatnia okazja, bo za rok mają kończyć produkcję (choć już kończyli bodaj w 2017...). A że auta siła rzeczy mamy dwa, ja mogę mieć takie 😍 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #34217 Napisano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Ideę auta rozumiem, natomiast po prostu nie rozumiem tego wyboru, gdyż nie potrafię odnaleźć racjonalnych argumentów do użytkowania (w moim odczuciu męczenia się z nim) takiego wehikułu na co dzień patrząc przez pryzmat mojego i żony użytkowania auta Na auto w trasę, do klepnięcia 400-500 km bez wysiadania się to nie nadaje, do miasta też tak średnio...może gdybym mieszkał gdzieś na wsi, w lesie, poza drogami utwardzonymi i cywilizacją wtedy łatwiej mi by było zrozumieć. Ja po prostu nie odnajduję zastosowania takiego auta w codziennym (moim) życiu Edytowane 5 Stycznia 2022 przez Łukasz_M 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #34218 Napisano 5 Stycznia 2022 Szczerze - auto w trasę mamy inne, a do miasta... zobaczę. Rozważę zakup małego „pierdźka” do miasta na zakupy, zależnie od walorów użytkowych tego wehikułu 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #34219 Napisano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Kolega ma zwykłego Uaza - raz na dwa lata zdarza mi się jako pasażer zabrać. W nowym chyba inny silnik, pewnie hamulce też, cywilizowane fotele, kierownica a nawet pasy bezpieczeństwa - jak bym miał garaż to może i bym sobie kupił taki na przejażdżki. Ten samochód to żadkość dziś, a Niva w każdym mieście pow. 30 tys mieszkańców jest. Życie jest jedno - jak nie teraz to kiedy ? Samochód nie jest drogi, a sprawi na pewno wiele radości. Jeśli naprawdę sprowadzą to warto zaczekać, jeśli nie to nie zrezygnował bym ,a raczej szukał innego źródła. Edytowane 5 Stycznia 2022 przez łowca 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #34220 Napisano 5 Stycznia 2022 Przyjechały!!! 17 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #34221 Napisano 5 Stycznia 2022 Hurrrrrrraaaaa. No wreszcie, bo już mnie kciuki bolały... Cały czas kibicuję. Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #34222 Napisano 5 Stycznia 2022 Jest pomarańczowy? Rzeczywiście? Na prawdę? Kolega może to potwierdzić jeszcze raz? Jeśli to prawda to gratuluję! Samochodu i cierpliwosci i czekamy na pierwsze wrażenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #34223 Napisano 5 Stycznia 2022 Są, stoją teraz lpg i rejestracja więc jeszcze chwila 4 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #34224 Napisano 5 Stycznia 2022 To już jakby był Jeszcze raz gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #34225 Napisano 5 Stycznia 2022 Ulalllaaaa 👍 gratuluję, czekam na zdjęcia i opis wrażeń 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach