Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.05.2024 o 13:35, Paulus57 napisał(-a):

Dawno mnie tu nie było, ale jako znany miłośnik chińszczyzny chciałem Wam pokazać nowy samochód Xiaomi. Do setki 2,7 sekundy. Cena w Chinach trochę ponad 160k zł. Coś tak jak średnio wypasiona Skoda. :) 

SU4-1.jpg

Czy ktoś widział wyniki crash testów NCAP ?

Ja tam pozostanę przy hybrydach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Remy napisał(-a):

Czy ktoś widział wyniki crash testów NCAP ?

Ja tam pozostanę przy hybrydach...

Xiaomi nie bylo testowane, ale taki BYD czy NIO wypadly lepiej niz nowe BMW 5, wiec nie bardzo rozumiem do czego sie odnosisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Xiaomi nie bylo testowane, ale taki BYD czy NIO wypadly lepiej niz nowe BMW 5, wiec nie bardzo rozumiem do czego sie odnosisz.

Ale elektryczne?

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Chyba nie ma innych NIO i BYD niz elektryczne 🤔

Ale BMW 5 już są :D Chodzi mi o porównanie elektryka z elektrykiem. Bo rozumiem, że BYD i NIO były zestawione z ELEKTRYCZNYM BMW :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Ale BMW 5 już są :D Chodzi mi o porównanie elektryka z elektrykiem. Bo rozumiem, że BYD i NIO były zestawione z ELEKTRYCZNYM BMW :)

Tak, z BMW i5 eDrive40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, SzefSzefow napisał(-a):

Tak, z BMW i5 eDrive40

No proszę! Niemcy się sami kopnęli w łydkę. 

Z chęcią bym sobie przetestował takiego XIAOMI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Z chęcią bym sobie przetestował takiego XIAOMI :)

Biorąc pod uwagę czas oczekiwania (mowa o roku) to można się zastanowić czy zdążysz przed czy po inwazji na Tajwan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Testy NCAP w obecnej formie to zart, ujmuja punkty za brak asystentow bezpieczenstwa...

I taka np. GWM Ora ma te systemy - wyja non stop, czlowiek nie wie o co chodzi, jedziesz rozkojarzony.

GWM Ora 03 Test 2024 | Konfigurator & Preise | carwow.de

Zle dzialajace systemy powinny byc penalizowane bo stwarzaja o wiele wieksze niebezpieczenstwo niz ich brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadna marka nie ma dobrego systemu wskazującego ograniczenia, a jest to teraz obowiązkowe i strasznie mnie wkurza w nowych samochodach. W moim z 2023 roku można jeszcze permanentnie wyłączyć ogranicznik prędkości, ostrzeżenie przed zmianą pasa czy ostrzeżenie przed zderzeniem, ale w autach homologowanych od zeszłego roku to niemożliwe. Jak jechałem ostatnio Lexusem RX to właściciel najpierw mi powyłączał je wszystkie przez kilkunastokrotne klikanie w ekran i mówił, że trzeba to robić po każdym odpaleniu, a jak się nie wyłączy to okropnie irytują. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Testy NCAP w obecnej formie to zart, ujmuja punkty za brak asystentow bezpieczenstwa...

I taka np. GWM Ora ma te systemy - wyja non stop, czlowiek nie wie o co chodzi, jedziesz rozkojarzony.

GWM Ora 03 Test 2024 | Konfigurator & Preise | carwow.de

Zle dzialajace systemy powinny byc penalizowane bo stwarzaja o wiele wieksze niebezpieczenstwo niz ich brak.

Ja nie patrze na ilosc gwiazdek w testach NCAP, a na skladowe wyniku. Najwazniejsza dla mnie jest punktacja za "adult occupant".
Generalnie tez nie przepadam za NCAP, cenie sobie o wiele bardziej IIHS, ale tam testow chinczykow nie uswiadczysz z wiadomych wzgledow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, SzefSzefow napisał(-a):

Ja nie patrze na ilosc gwiazdek w testach NCAP, a na skladowe wyniku. Najwazniejsza dla mnie jest punktacja za "adult occupant".
Generalnie tez nie przepadam za NCAP, cenie sobie o wiele bardziej IIHS, ale tam testow chinczykow nie uswiadczysz z wiadomych wzgledow.

W pelni sie zgadzamy 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może w tym roku przestanie tak wyglądać <_<

20240518_154405.jpg

20240518_154520.jpg

20240518_155603.jpg

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Kacperek_77u napisał(-a):

20240518_154405.jpg

20240518_154520.jpg

20240518_155603.jpg

Masz zamiar to odrestaurować? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Masz zamiar to odrestaurować? 

Bardziej trafione byłoby odbudować od nowa 😛

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Bardziej trafione byłoby odbudować od nowa 😛

Bałem się już, że postanowiłeś się przebranżowić i zamiast ostatniego zegarmistrza RP będziesz jednym z tysięcy samochodziarzy. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Kacperek_77u napisał(-a):

20240518_154405.jpg

20240518_154520.jpg

20240518_155603.jpg

Z pewnością w tym roku zgnije jeszcze trochę bardziej.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten samochód Cię zje...

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo tu.... 😉 - wszystko zależy od Ciebie. 

muzeum-topacz-dzik-752x440.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Kacperek_77u napisał(-a):

20240518_154405.jpg

20240518_154520.jpg

20240518_155603.jpg

Odbudowa tego, żeby to miało ręce i nogi, myślę, że spokojnie przekroczy 50k, jeśli nie dobije nawet do 100k.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może w tym roku przestanie tak wyglądać <_>20240518_154405.thumb.jpg.a49786041ab207129724a8f2a009047c.jpg
20240518_154520.thumb.jpg.6fc0245857fbc2fc0087862eced65735.jpg
20240518_155603.thumb.jpg.f59bcaf8acaebf203904d4684489a762.jpg

Całkiem serio pytanie - a po co?
bagaż emocjonalno- wspomnieniowy?
satysfakcja z odbudowy?
zakład?

Ze zdjęć wygląda jak trup, do tego trup czegoś, co niczym się nie wyróżniało.
Żeby nie było - rodzice mieli taki pojazd, żółtą 105L i całkiem dobrze pamiętam jak się tym jeździło. Ani to wyglądało, ani było trwałe, a tym bardziej nie jeździło. Ot, pojazd na miarę możliwości ówczesnej myśli technicznej bloku komunistycznego. I nie jest to komplement dla tego auta.

Myślę, że można znacznie lepiej zagospodarować czas i $$$ - np. kupić jeżdżącą, zacząć używać, założyć wątek tu na forum i dzielić się wrażeniami;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idzie lato - jest i kabriolet

ktoś chce próbować zgadnąć jaki?

rozwiązanie, zdjęcia dopiero jutro po południu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Tu jej miejsce 😁😁😁

Audi 100 😭😭

10 godzin temu, tommly napisał(-a):

Odbudowa tego, żeby to miało ręce i nogi, myślę, że spokojnie przekroczy 50k, jeśli nie dobije nawet do 100k.

Jak zlecasz odbudowe to tak. Tutaj już najdroższą rzeczą będzie silnik bo wszystko zrobimy sami (mamy tiga, migomat, blache 1.5mm). Piaskowanie po znajomości będziemy mieli za free a pomalować możemy sami bo mamy dostęp do lakierni więc dużo już włożyć  nie trzeba w nią. Praktycznie tylko same materiały. (Mamy już mnóstwo elementów blacharskich prawie wszystko zdublowane nawet już skóra na siedzenia czeka ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi