Tommaso 2412 #47626 Napisano 18 Stycznia (edytowane) 41 minut temu, memento mori napisał(-a): Nie podpowiedziałeś mu, żeby przy FWD wyjechał tyłem zamiast machać łopatą? 🙂 A po co? Przynajmniej mu odśnieży Edytowane 18 Stycznia przez Tommaso 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1607 #47627 Napisano 18 Stycznia (edytowane) 7 godzin temu, memento mori napisał(-a): Nie podpowiedziałeś mu, żeby przy FWD wyjechał tyłem zamiast machać łopatą? 🙂 następnym razem 😅 kilka dni temu jechałem kilka kilometrów jako pasażer A6 C7 z silnikiem 3,0 V6 w benzynie , całkiem inna klasa , to ciche mruczenie w kabinie , brak wibracji , jak wróciłem do mojego 2,0 TDI , to czułem jakbym odpalał traktor 😬 @XoneX proszę, do wyboru do koloru 🙂 Edytowane 18 Stycznia przez Krakus1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7937 #47628 Napisano 19 Stycznia (edytowane) Co prawda po niemiecku ale ciekawe porownanie tego samego auta w odstepie 30 lat Kurcze nie pamietalem juz jak glosno kiedys bylo w autach przy predkosciach autostradowych. Edytowane 19 Stycznia przez cordi7 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8638 #47629 Napisano 19 Stycznia 38 minut temu, cordi7 napisał(-a): Co prawda po niemiecku ale ciekawe porownanie tego samego auta w odstepie 30 lat Kurcze nie pamietalem juz jak glosno kiedys bylo w autach przy predkosciach autostradowych. Ten Mercedes E z lat 80-tych wygląda jakby z fabryki wyszedł - skąd oni taki egzemplarz dorwali? A odnośnie nowego: jak już w końcu Mercedes ładnie zaczął wkomponowywać ekran środkowy w deskę rozdzielczą, to przeniósł tablet z Biedronki na wprost kierowcy. I nie piszcie, że to dobrze wygląda, bo wygląda koszmarnie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7937 #47630 Napisano 19 Stycznia Choc wole analogowe zegary (sa bardziej czytelne i mniej mecza wzrok w nocy) to akurat M-B ma bardzo dobrej jakosci te tablety i nawet w bezposrednim sloncu widac wszystko idealnie - mnie to nie razi. Mnie bardziej zastanawia ta wojna na cale - po co komu tyle wyswietlaczy? Serio pasazer umrze jak nie dostanie wlasnego ekranu przed soba (patrz M-B hyperscreen czy nowe Porsche z dodatkowym wyswietlaczem). 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8638 #47631 Napisano 19 Stycznia 1 minutę temu, cordi7 napisał(-a): Choc wole analogowe zegary (sa bardziej czytelne i mniej mecza wzrok w nocy) to akurat M-B ma bardzo dobrej jakosci te tablety i nawet w bezposrednim sloncu widac wszystko idealnie - mnie to nie razi. Mnie bardziej zastanawia ta wojna na cale - po co komu tyle wyswietlaczy? Serio pasazer umrze jak nie dostanie wlasnego ekranu przed soba (patrz M-B hyperscreen czy nowe Porsche z dodatkowym wyswietlaczem). Ja nie kwestionuję jakości obrazu na tych tabletach tylko takie chamskie wciśnięcie tabletu w deskę; wygląda jakby to na siłę robili i dostukiwali młotkiem żeby weszło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11921 #47632 Napisano 19 Stycznia 1 godzinę temu, beniowski napisał(-a): Ten Mercedes E z lat 80-tych wygląda jakby z fabryki wyszedł - skąd oni taki egzemplarz dorwali? A odnośnie nowego: jak już w końcu Mercedes ładnie zaczął wkomponowywać ekran środkowy w deskę rozdzielczą, to przeniósł tablet z Biedronki na wprost kierowcy. I nie piszcie, że to dobrze wygląda, bo wygląda koszmarnie. Piękny ten W 124. Stan faktycznie na filmie jak fabryczny. Co do sposobu zamieszczenia ekranu dla kierowcy. Tablet z biedronki w ten sposób jest łatwy do zainstalowania, gdyby był "wkomponowany" w deskę zaiste wydłużyłoby to sam montaż, a za tym idą straty czasowe i finansowe. Taka jest moja teoria. BMW zrobiło to samo, zamiast świetnie wpasowanego ekranu mamy dwa stojące zakrzywione ekrany. Z tym "dobrym" wyglądem to kwestia przyzwyczajenia. Fakt ja również wolałbym rozwiązania np z G11/12, aniżeli z posiadanego G70. 1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Choc wole analogowe zegary (sa bardziej czytelne i mniej mecza wzrok w nocy) to akurat M-B ma bardzo dobrej jakosci te tablety i nawet w bezposrednim sloncu widac wszystko idealnie - mnie to nie razi. Mnie bardziej zastanawia ta wojna na cale - po co komu tyle wyswietlaczy? Serio pasazer umrze jak nie dostanie wlasnego ekranu przed soba (patrz M-B hyperscreen czy nowe Porsche z dodatkowym wyswietlaczem). To prawda Mercedes ma świetne ekrany. Testowy GLS, którym miałem okazję trochę pojeździć w tym aspekcie wywarł pozytywne wrażenie. Co do ekranu dla pasażera. A dlaczego by nie? Nie jestem pewien, ale tego typu informacje dla pasażera pierwsze pojawiły się chyba w Ferrari dla modelu 812. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11857 #47633 Napisano 19 Stycznia Napotkane dzisiaj, ależ pięknie brzmiał ten silnik 🤩 3 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11921 #47634 Napisano 19 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, tommly napisał(-a): Napotkane dzisiaj, ależ pięknie brzmiał ten silnik 🤩 To chyba 308, ale nie mam pewności. Ze starych wypustów tych przed Modeną, to 355F1 brzmiała/brzmi fenomenalnie - znalazłem stary filmik, który utkwił mi w pamięci. A ja dziś odebrałem kurde nowe/stare auto - XC90 zaliczyło SPA, szkoda, że mam w zastępstwie jakiegoś "chujaweja nowa coś tam", bo badziew robi fatalne zdjęcia. Po SPA zauważyłem jak poprzednia firma spartoliła mi ceramikę, wyszły wszystkie niedociągnięcia na lakierze... I patrząc teraz na samochód, który jest wyczyszczony w każdym znaczeniu tego słowa; widząc jak ptasie gówna penetrują klar to faktycznie trzeba zabezpieczać powłoką/woskiem. Edytowane 19 Stycznia przez Autor1984 8 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11857 #47635 Napisano 19 Stycznia 5 minut temu, Autor1984 napisał(-a): To chyba 308, ale nie mam pewności. Ze starych wypustów tych przed Modeną, to 355F1 brzmiała/brzmi fenomenalnie - znalazłem stary filmik, który utkwił mi w pamięci. To Mondial był. A XC90 jakby nówka sztuka z fabryki wyszła 👊 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11921 #47636 Napisano 19 Stycznia 1 minutę temu, tommly napisał(-a): To Mondial był. A XC90 jakby nówka sztuka z fabryki wyszła 👊 Faktycznie. V8 robi robotę;) Tak, jestem bardzo zadowolony. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2908 #47637 Napisano 20 Stycznia (edytowane) szony i alfonsy w tym kraju naprawdę jest coraz gorzej z niektórymi Edytowane 20 Stycznia przez ecipeci 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11921 #47638 Napisano 20 Stycznia 2 godziny temu, ecipeci napisał(-a): szony i alfonsy w tym kraju naprawdę jest coraz gorzej z niektórymi To właściciele restauracji w Szczecinie, mowa o pierwszym filmie. Ograniczyli możliwość komentowania postów, na swoim FB, więc pewnie widzowie dobrze wytypowali. Nazwa lokalu jest pod jednym z komentarzy. Taksiarz uparty jak cap, jak na Ukraińca przystało - jeśli faktycznie to Ukrainiec. Ortalionowy książę, też dobry. Nagrywająca z drugiego auta typowa idiotka. Głupi Ukrainiec i jeszcze głupsza polskojęzyczna hołota. Jedni warci drugich. Inne komentarze potwierdzają adres i nazwę lokalu gastronomicznego. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2908 #47639 Napisano 20 Stycznia 17 minut temu, Autor1984 napisał(-a): To właściciele restauracji w Szczecinie, mowa o pierwszym filmie. Ograniczyli możliwość komentowania postów, na swoim FB, więc pewnie widzowie dobrze wytypowali. Nazwa lokalu jest pod jednym z komentarzy. Taksiarz uparty jak cap, jak na Ukraińca przystało - jeśli faktycznie to Ukrainiec. Ortalionowy książę, też dobry. Nagrywająca z drugiego auta typowa idiotka. Głupi Ukrainiec i jeszcze głupsza polskojęzyczna hołota. Jedni warci drugich. Inne komentarze potwierdzają adres i nazwę lokalu gastronomicznego. nie stołowałbym się u nich co nie zmienia faktu, że sporo ludzi "odleciało" i wydaje im się że są bogami 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7937 #47640 Napisano 20 Stycznia Takie czasy, generacje bezstresowo wychowywnych babelkow wychodza na swiatlo dzienne. Ludzie dzis sa skupieni wylacznie na sobie, maja kompletnie w d*pie innych, wazne ze ja mam to, co chce. W restauracjach / komunikacji miejskiej Face Time / Skype przez kilkanascie minut jest na porzadku dziennym. Ptysie z glosnikami na rowerach / w plecakach i najlepsza muza na swiecie na caly regulator. Biedne dzieci, ktorym nikt nie wytlumaczyl, ze telefon trzyma sie na glosniku przy uchu a nie nosi jak kromke chleba i gada na glosnomowiacym Dla mnie akcja ze Szczecina to tylko logiczna konsekwencja: najkrotsza droga z A do B prowadzi pod prad - ale to znaki dla innych, nie dla mnie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6283 #47641 Napisano 20 Stycznia W komentarzach na google maps też coraz więcej opinii Ciekawe jak sam google do tego podejdzie i czy nie wywali ich wszystkich, bo nie są związane z samą knajpą. Niedawno kolega z pracy mówił mi, że jego ulubiony kebab pod domem przejął nowy właściciel. Jakość żarcia i obsługi spadła na łeb na szyję. Ludzie zaczęli komentować to w necie, więc nowi właściciele pewnie zgłosili się do google, komentarze zostały usunięte, bo to na pewno nie przez zepsucie jakości knajpy się pojawiły, a hejtujących i konkurencję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 696 #47642 Napisano 20 Stycznia W dniu 19.01.2025 o 15:35, cordi7 napisał(-a): Co prawda po niemiecku ale ciekawe porownanie tego samego auta w odstepie 30 lat Kurcze nie pamietalem juz jak glosno kiedys bylo w autach przy predkosciach autostradowych. B3 mieliśmy kiedyś w rodzinie - to był król przestrzeni. To podpinam w temacie porównanie z pra-pradziadkiem: https://magazynauto.pl/testy/volkswagen-passat-variant-b1-i-b9-protoplasta-sukcesor-i-pol-wieku-historii,aid,3715 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5212 #47643 Napisano 20 Stycznia 10 godzin temu, ecipeci napisał(-a): szony i alfonsy w tym kraju naprawdę jest coraz gorzej z niektórymi Jak ja nie trawię takich gnojków, jak ten kogucik z białej beemki. Że też na mnie nie trafił tylko na jakiegoś upartego Ukra... 🤐 Ale patrz na to - również akcja związana z motoryzacją: https://tvn24.pl/krakow/zakopane-bojka-z-nozem-o-skutery-sniezne-na-polach-gorali-zarzuty-dla-wlasciciela-wypozyczalni-quadow-st8268204 Kwalifikacja prokuratury jest taką kompromitacją, że brak słów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2908 #47644 Napisano 20 Stycznia to się bierze też z tego, że nie ma odpowiednich i odstraszających kar, takie fiflaki czują się bezkarnie dawniej się ucinało łapę jak ktoś coś ukradł żeby już nie kradł... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3876 #47645 Napisano 20 Stycznia Co ja właśnie na dobranoc zobaczyłem, nogi z d*py bym powyrywał Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2912 #47646 Napisano 21 Stycznia W dniu 19.01.2025 o 21:19, Autor1984 napisał(-a): To chyba 308, ale nie mam pewności. Ze starych wypustów tych przed Modeną, to 355F1 brzmiała/brzmi fenomenalnie - znalazłem stary filmik, który utkwił mi w pamięci. A ja dziś odebrałem kurde nowe/stare auto - XC90 zaliczyło SPA, szkoda, że mam w zastępstwie jakiegoś "chujaweja nowa coś tam", bo badziew robi fatalne zdjęcia. Po SPA zauważyłem jak poprzednia firma spartoliła mi ceramikę, wyszły wszystkie niedociągnięcia na lakierze... I patrząc teraz na samochód, który jest wyczyszczony w każdym znaczeniu tego słowa; widząc jak ptasie gówna penetrują klar to faktycznie trzeba zabezpieczać powłoką/woskiem. Mondial T Coupe Wolowina ladnie wyszla 😊👍 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11921 #47647 Napisano 21 Stycznia 5 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Mondial T Coupe Wolowina ladnie wyszla 😊👍 Wołowina dojechała dziś do Zakopca; jeden przystanek za Łodzią 15 min, te fotele są rewelacyjne, żadnych przykrych dolegliwości ze strony kręgosłupa. Potrafią w ergonomię 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1607 #47648 Napisano 22 Stycznia (edytowane) A ja mówię co za błyszczące Volvo, które mnie mijało wczoraj na Zakopiańskiej 😉 szerokie stoki i uważajcie na ludzi , niestety wypadki na Polskich stokach są przez to, że za wąskie stoki i za dużo ludzi , czekamy na fotki 😊 choć ja bym pojechał zjawiskową 7er , nawet może być brudna 😅 Edytowane 22 Stycznia przez Krakus1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6283 #47649 Napisano 22 Stycznia W dniu 20.01.2025 o 23:01, bober5264 napisał(-a): Co ja właśnie na dobranoc zobaczyłem, nogi z d*py bym powyrywał Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Już w sumie dojechani. Pierwszy kogucik ma na teraz zarzuty: pobicia, uszkodzenia mienia, kierowania gróźb karalnych (biorąc pod uwagę, że miał przy sobie pistolet/przedmiot wyglądający jak pistolet i groził, że go użyje to nie zdziwię się jak to zapiecze najbardziej) , drugi - pobicia. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11921 #47650 Napisano 22 Stycznia 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): A ja mówię co za błyszczące Volvo, które mnie mijało wczoraj na Zakopiańskiej 😉 szerokie stoki i uważajcie na ludzi , niestety wypadki na Polskich stokach są przez to, że za wąskie stoki i za dużo ludzi , czekamy na fotki 😊 choć ja bym pojechał zjawiskową 7er , nawet może być brudna 😅 Dzięki Jerzy! Szczerze, to w Łodzi wyglądał już jak stół w TVN 😆 Pewnie, że wolałbym 7mką, ale niestety zimą w góry wybieram wyższy prześwit. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach