Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

41 minut temu, memento mori napisał(-a):

Nie podpowiedziałeś mu, żeby przy FWD wyjechał tyłem zamiast machać łopatą? 🙂

A po co? Przynajmniej mu odśnieży :)

Edited by Tommaso

7 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Nie podpowiedziałeś mu, żeby przy FWD wyjechał tyłem zamiast machać łopatą? 🙂

następnym razem 😅

kilka dni temu jechałem kilka kilometrów jako pasażer A6 C7 z silnikiem 3,0 V6 w benzynie , całkiem inna klasa , to ciche mruczenie w kabinie , brak wibracji , jak wróciłem do mojego 2,0 TDI , to czułem jakbym odpalał traktor 😬

@XoneX proszę,  do wyboru do koloru 🙂

20250118_181904.jpg

20250118_181853.jpg

20250118_181840.jpg

20250118_181831.jpg

20250118_181414.jpg

20250118_181402.jpg

Edited by Krakus1

Co prawda po niemiecku ale ciekawe porownanie tego samego auta w odstepie 30 lat :)

Kurcze nie pamietalem juz jak glosno kiedys bylo w autach przy predkosciach autostradowych.

Edited by cordi7

38 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Co prawda po niemiecku ale ciekawe porownanie tego samego auta w odstepie 30 lat :)

Kurcze nie pamietalem juz jak glosno kiedys bylo w autach przy predkosciach autostradowych.

Ten Mercedes E z lat 80-tych wygląda jakby z fabryki wyszedł - skąd oni taki egzemplarz dorwali? A odnośnie nowego: jak już w końcu Mercedes ładnie zaczął wkomponowywać ekran środkowy w deskę rozdzielczą, to przeniósł tablet z Biedronki na wprost kierowcy. I nie piszcie, że to dobrze wygląda, bo wygląda koszmarnie. 

Choc wole analogowe zegary (sa bardziej czytelne i mniej mecza wzrok w nocy) to akurat M-B ma bardzo dobrej jakosci te tablety i nawet w bezposrednim sloncu widac wszystko idealnie - mnie to nie razi.

Mnie bardziej zastanawia ta wojna na cale - po co komu tyle wyswietlaczy? Serio pasazer umrze jak nie dostanie wlasnego ekranu przed soba (patrz M-B hyperscreen czy nowe Porsche z dodatkowym wyswietlaczem).

1 minutę temu, cordi7 napisał(-a):

Choc wole analogowe zegary (sa bardziej czytelne i mniej mecza wzrok w nocy) to akurat M-B ma bardzo dobrej jakosci te tablety i nawet w bezposrednim sloncu widac wszystko idealnie - mnie to nie razi.

Mnie bardziej zastanawia ta wojna na cale - po co komu tyle wyswietlaczy? Serio pasazer umrze jak nie dostanie wlasnego ekranu przed soba (patrz M-B hyperscreen czy nowe Porsche z dodatkowym wyswietlaczem).

Ja nie kwestionuję jakości obrazu na tych tabletach tylko takie chamskie wciśnięcie tabletu w deskę; wygląda jakby to na siłę robili i dostukiwali młotkiem żeby weszło. 

1 godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Ten Mercedes E z lat 80-tych wygląda jakby z fabryki wyszedł - skąd oni taki egzemplarz dorwali? A odnośnie nowego: jak już w końcu Mercedes ładnie zaczął wkomponowywać ekran środkowy w deskę rozdzielczą, to przeniósł tablet z Biedronki na wprost kierowcy. I nie piszcie, że to dobrze wygląda, bo wygląda koszmarnie. 

Piękny ten W 124. Stan faktycznie na filmie jak fabryczny.

Co do sposobu zamieszczenia ekranu dla kierowcy. Tablet z biedronki w ten sposób jest łatwy do zainstalowania, gdyby był "wkomponowany" w deskę zaiste wydłużyłoby to sam montaż, a za tym idą straty czasowe i finansowe. Taka jest moja teoria. BMW zrobiło to samo, zamiast świetnie wpasowanego ekranu mamy dwa stojące zakrzywione ekrany.

Z tym "dobrym" wyglądem to kwestia przyzwyczajenia. Fakt ja również wolałbym rozwiązania np z G11/12, aniżeli z posiadanego G70.

G11.thumb.jpg.ab068987b5b4ef8553d57e658676f999.jpg

BMW12.thumb.png.73a0a6c3a133595d6a7e389d098b1748.png

1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

To prawda Mercedes ma świetne ekrany. Testowy GLS, którym miałem okazję trochę pojeździć w tym aspekcie wywarł pozytywne wrażenie.

20240615_053546.thumb.jpg.ca1461c771edc8c7166386da1c2dd37e.jpg

Co do ekranu dla pasażera. A dlaczego by nie?

Nie jestem pewien, ale tego typu informacje dla pasażera pierwsze pojawiły się chyba w Ferrari dla modelu 812.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Napotkane dzisiaj, ależ pięknie brzmiał ten silnik 🤩

IMG_7863.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

1 godzinę temu, tommly napisał(-a):

Napotkane dzisiaj, ależ pięknie brzmiał ten silnik 🤩

IMG_7863.jpg

To chyba 308, ale nie mam pewności.

Ze starych wypustów tych przed Modeną, to 355F1 brzmiała/brzmi fenomenalnie - znalazłem stary filmik, który utkwił mi w pamięci.

A ja dziś odebrałem kurde nowe/stare auto - XC90 zaliczyło SPA, szkoda, że mam w zastępstwie jakiegoś "chujaweja nowa coś tam", bo badziew robi fatalne zdjęcia.

Po SPA zauważyłem jak poprzednia firma spartoliła mi ceramikę, wyszły wszystkie niedociągnięcia na lakierze... I patrząc teraz na samochód, który jest wyczyszczony w każdym znaczeniu tego słowa; widząc jak ptasie gówna penetrują klar to faktycznie trzeba zabezpieczać powłoką/woskiem.

IMG_20250119_202047.jpg

tył.png

IMG_20250119_202117.jpg

Edited by Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

5 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Ze starych wypustów tych przed Modeną, to 355F1 brzmiała/brzmi fenomenalnie - znalazłem stary filmik, który utkwił mi w pamięci.

To Mondial był. 

A XC90 jakby nówka sztuka z fabryki wyszła 👊

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

1 minutę temu, tommly napisał(-a):

To Mondial był. 

A XC90 jakby nówka sztuka z fabryki wyszła 👊

Faktycznie. V8 robi robotę;) 

Tak, jestem bardzo zadowolony.

szony i alfonsy :)

w tym kraju naprawdę jest coraz gorzej z niektórymi

Edited by ecipeci

2 godziny temu, ecipeci napisał(-a):

To właściciele restauracji w Szczecinie, mowa o pierwszym filmie.

Ograniczyli możliwość komentowania postów, na swoim FB, więc pewnie widzowie dobrze wytypowali.

Nazwa lokalu jest pod jednym z komentarzy.

Taksiarz uparty jak cap, jak na Ukraińca przystało - jeśli faktycznie to Ukrainiec.

Ortalionowy książę, też dobry. Nagrywająca z drugiego auta typowa idiotka.

Głupi Ukrainiec i jeszcze głupsza polskojęzyczna hołota. Jedni warci drugich.

Inne komentarze potwierdzają adres i nazwę lokalu gastronomicznego.

17 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

To właściciele restauracji w Szczecinie, mowa o pierwszym filmie.

Ograniczyli możliwość komentowania postów, na swoim FB, więc pewnie widzowie dobrze wytypowali.

Nazwa lokalu jest pod jednym z komentarzy.

Taksiarz uparty jak cap, jak na Ukraińca przystało - jeśli faktycznie to Ukrainiec.

Ortalionowy książę, też dobry. Nagrywająca z drugiego auta typowa idiotka.

Głupi Ukrainiec i jeszcze głupsza polskojęzyczna hołota. Jedni warci drugich.

Inne komentarze potwierdzają adres i nazwę lokalu gastronomicznego.

nie stołowałbym się u nich :)

co nie zmienia faktu, że sporo ludzi "odleciało" i wydaje im się że są bogami 

Takie czasy, generacje bezstresowo wychowywnych babelkow wychodza na swiatlo dzienne.

Ludzie dzis sa skupieni wylacznie na sobie, maja kompletnie w d*pie innych, wazne ze ja mam to, co chce.

W restauracjach / komunikacji miejskiej Face Time / Skype przez kilkanascie minut jest na porzadku dziennym.

Ptysie z glosnikami na rowerach / w plecakach i najlepsza muza na swiecie na caly regulator.

Biedne dzieci, ktorym nikt nie wytlumaczyl, ze telefon trzyma sie na glosniku przy uchu a nie nosi jak kromke chleba i gada na glosnomowiacym

Premium Photo | Girl with a displeased face talking on the phone over the  speakerphone and swears on a white background.

Dla mnie akcja ze Szczecina to tylko logiczna konsekwencja: najkrotsza droga z A do B prowadzi pod prad - ale to znaki dla innych, nie dla mnie.

:D

W komentarzach na google maps też coraz więcej opinii :P Ciekawe jak sam google do tego podejdzie i czy nie wywali ich wszystkich, bo nie są związane z samą knajpą. Niedawno kolega z pracy mówił mi, że jego ulubiony kebab pod domem przejął nowy właściciel. Jakość żarcia i obsługi spadła na łeb na szyję. Ludzie zaczęli komentować to w necie, więc nowi właściciele pewnie zgłosili się do google, komentarze zostały usunięte, bo to na pewno nie przez zepsucie jakości knajpy się pojawiły, a hejtujących i konkurencję.

W dniu 19.01.2025 o 15:35, cordi7 napisał(-a):

B3 mieliśmy kiedyś w rodzinie - to był król przestrzeni. 

To podpinam w temacie porównanie z pra-pradziadkiem:

https://magazynauto.pl/testy/volkswagen-passat-variant-b1-i-b9-protoplasta-sukcesor-i-pol-wieku-historii,aid,3715

spacer.png

spacer.png

spacer.png

10 godzin temu, ecipeci napisał(-a):

Jak ja nie trawię takich gnojków, jak ten kogucik z białej beemki. Że też na mnie nie trafił tylko na jakiegoś upartego Ukra... 🤐

Ale patrz na to - również akcja związana z motoryzacją:

https://tvn24.pl/krakow/zakopane-bojka-z-nozem-o-skutery-sniezne-na-polach-gorali-zarzuty-dla-wlasciciela-wypozyczalni-quadow-st8268204

Kwalifikacja prokuratury jest taką kompromitacją, że brak słów.

to się bierze też z tego, że nie ma odpowiednich i odstraszających kar, takie fiflaki czują się bezkarnie

dawniej się ucinało łapę jak ktoś coś ukradł żeby już nie kradł...

Co ja właśnie na dobranoc zobaczyłem, nogi z d*py bym powyrywał

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

W dniu 19.01.2025 o 21:19, Autor1984 napisał(-a):

A ja dziś odebrałem kurde nowe/stare auto - XC90 zaliczyło SPA, szkoda, że mam w zastępstwie jakiegoś "chujaweja nowa coś tam", bo badziew robi fatalne zdjęcia.

Po SPA zauważyłem jak poprzednia firma spartoliła mi ceramikę, wyszły wszystkie niedociągnięcia na lakierze... I patrząc teraz na samochód, który jest wyczyszczony w każdym znaczeniu tego słowa; widząc jak ptasie gówna penetrują klar to faktycznie trzeba zabezpieczać powłoką/woskiem.

IMG_20250119_202047.jpg

tył.png

IMG_20250119_202117.jpg

Mondial T Coupe

Wolowina ladnie wyszla 😊👍

5 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Mondial T Coupe

Wolowina ladnie wyszla 😊👍

Wołowina dojechała dziś do Zakopca; jeden przystanek za Łodzią 15 min, te fotele są rewelacyjne, żadnych przykrych dolegliwości ze strony kręgosłupa.

Potrafią w ergonomię ;)

A ja mówię co za błyszczące Volvo, które mnie mijało wczoraj na Zakopiańskiej 😉 szerokie stoki i uważajcie na ludzi , niestety wypadki na Polskich stokach są przez to, że za wąskie stoki i za dużo ludzi , czekamy na fotki 😊 choć ja bym pojechał zjawiskową 7er , nawet może być brudna 😅

Edited by Krakus1

W dniu 20.01.2025 o 23:01, bober5264 napisał(-a):

Co ja właśnie na dobranoc zobaczyłem, nogi z d*py bym powyrywał

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Już w sumie dojechani. Pierwszy kogucik ma na teraz zarzuty: pobicia, uszkodzenia mienia, kierowania gróźb karalnych (biorąc pod uwagę, że miał przy sobie pistolet/przedmiot wyglądający jak pistolet i groził, że go użyje to nie zdziwię się jak to zapiecze najbardziej) , drugi - pobicia. 

2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

A ja mówię co za błyszczące Volvo, które mnie mijało wczoraj na Zakopiańskiej 😉 szerokie stoki i uważajcie na ludzi , niestety wypadki na Polskich stokach są przez to, że za wąskie stoki i za dużo ludzi , czekamy na fotki 😊 choć ja bym pojechał zjawiskową 7er , nawet może być brudna 😅

Dzięki Jerzy!

Szczerze, to w Łodzi wyglądał już jak stół w TVN 😆 

Pewnie, że wolałbym 7mką, ale niestety zimą w góry wybieram wyższy prześwit.