Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Zamieniłeś za Audi

Okresowo, do czasu odbioru docelowego auta. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IMG_20250904_102049314_HDR_AE.thumb.jpg.1cd4a2a416f9f57ca603d0576746d786.jpg
IMG_20250904_102043919_HDR_AE.thumb.jpg.1579b1f67c0a51342fd512cbca8ce1fc.jpg

jeździłbym:-)
fajnie, że jeszcze można gdzieś spotkać na drodze a nie tylko w muzeum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Zatęsknisz za "Panem" Carlem.

Sakichi to zaiste niezawodność. Przy okazji nie będzie takim olejowym żłopusiem jak "Pan" August. Tak domniemam.  

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Zatęsknisz za "Panem" Carlem.

Sakichi to zaiste niezawodność. Przy okazji nie będzie takim olejowym żłopusiem jak "Pan" August. Tak domniemam.  

Ale szyframi walisz. 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.09.2025 o 16:10, mario1971 napisał(-a):

A Audi oddajesz czy sprzedaż ?? Jednak to nie to ?

@Autor1984 Łukasdz odniosę się do ostatnich Twoich wpisów odnośnie lakieru i awaryjności BMW. Bardzo dbasz o auto. Nie wiem ile masz je strzelam 1,5 roku ? I jest któryś raz w studiu więc i lakier jak nowy :)

Co do awaryjności 14,5 k to można i w 2 miesiące zrobić i wybacz ale auto tej klasy wartości pewnie około 500 k imo bezawaryjnie to powinno zrobić ze 150 tysięcy.  Ja wiem, że teraz robi się auta żeby wytrzymały gwarancję albo i nie.

@Osiem 21 razy w serwisie współczuję normalnie to jest dramat. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, kornel91 napisał(-a):

A Audi oddajesz czy sprzedaż ?? Jednak to nie to ?

@Autor1984 Łukasdz odniosę się do ostatnich Twoich wpisów odnośnie lakieru i awaryjności BMW. Bardzo dbasz o auto. Nie wiem ile masz je strzelam 1,5 roku ? I jest któryś raz w studiu więc i lakier jak nowy :)

Co do awaryjności 14,5 k to można i w 2 miesiące zrobić i wybacz ale auto tej klasy wartości pewnie około 500 k imo bezawaryjnie to powinno zrobić ze 150 tysięcy.  Ja wiem, że teraz robi się auta żeby wytrzymały gwarancję albo i nie.

Wszystko to zasługa Covid :) 

Wcześniej kręciłem znacznie więcej kilometrów. Ale gdy Ministerstwo zezwoliło na digitalizację egzaminów - to bardzo ułatwiło mi życie. Kręcę głównie kilometry do kontrahentów i biura - zresztą home office zrobił również swoje. Muszę też się przyznać do pewnego postępu, który tknąłem w moją branżę. W 2014 podjąłem proces tworzenia platformy edukacyjnej, która miała być pomocą dla osób ubiegających się o kwalifikacje m.in. eksploatacyjne dla sieci, instalacji oraz urządzeń o napięciu znamionowym wyższym niż 1kV i nie wyższym niż 30kV. Ludzie kręcili palcem po czole - twierdząc, że to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Podczas Covidu - leżałem brzuszkiem do góry odbierając telefony, głównie od konkurencji ;) 
Więc tak robię kilometrów bardzo mało. Ale pamiętaj, że trzymam auto pod chmurą.Co do klasy pojazdu - jest znośnie ;) 

W dniu 6.09.2025 o 18:52, mario1971 napisał(-a):

Ale szyframi walisz. 😆

Wiesz co... No kto jak, kto! Ale bez problemu powinieneś rozszyfrować ENIGMĘ ;) 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Wszystko to zasługa Covid :) 

Wcześniej kręciłem znacznie więcej kilometrów. Ale gdy Ministerstwo zezwoliło na digitalizację egzaminów - to bardzo ułatwiło mi życie. Kręcę głównie kilometry do kontrahentów i biura - zresztą home office zrobił również swoje. Muszę też się przyznać do pewnego postępu, który tknąłem w moją branżę. W 2014 podjąłem proces tworzenia platformy edukacyjnej, która miała być pomocą dla osób ubiegających się o kwalifikacje m.in. eksploatacyjne dla sieci, instalacji oraz urządzeń o napięciu znamionowym wyższym niż 1kV i nie wyższym niż 30kV. Ludzie kręcili palcem po czole - twierdząc, że to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Podczas Covidu - leżałem brzuszkiem do góry odbierając telefony, głównie od konkurencji ;) 
Więc tak robię kilometrów bardzo mało. Ale pamiętaj, że trzymam auto pod chmurą.Co do klasy pojazdu - jest znośnie ;) 

Wiesz co... No kto jak, kto! Ale bez problemu powinieneś rozszyfrować ENIGMĘ ;) 

No trzymasz pod chmurką jak pewnie duża część z nas :)

Jasne robisz tyle kilometrów ile potrzebujesz ale jakbyś napisał, że przy takim przebiegu i świeżym aucie byłeś kilka razy w serwisie to mimo wszystko byłaby ujma nie tylko dla marki ale nowego auta.

Coraz więcej osób pisze o awaryjności nowych aut i to z klasy średniej czy premium. Nie jest to dopuszczalne/

@mario1971 Mariusz też pewnie chce zmienić bo nie po to wziął nowe auto żeby nim się "bujać" po serwisach. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, kornel91 napisał(-a):

No trzymasz pod chmurką jak pewnie duża część z nas :)

Jasne robisz tyle kilometrów ile potrzebujesz ale jakbyś napisał, że przy takim przebiegu i świeżym aucie byłeś kilka razy w serwisie to mimo wszystko byłaby ujma nie tylko dla marki ale nowego auta.

Coraz więcej osób pisze o awaryjności nowych aut i to z klasy średniej czy premium. Nie jest to dopuszczalne/

@mario1971 Mariusz też pewnie chce zmienić bo nie po to wziął nowe auto żeby nim się "bujać" po serwisach. 

Mariusz wziął Japońca :P  Mariusz zgadzasz się? @mario1971

A ja serwisuję częściej, aby następny po mnie wytrzymał ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Mariusz wziął Japońca :P  Mariusz zgadzasz się? @mario1971

A ja serwisuję częściej, aby następny po mnie wytrzymał ;) 

Na razie jeżdżę GLC, a co zamówię na stałe, to się wkrótce wyjaśni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

Audi dostał twardy wosk , także fotka mu należy 😉

20250910_074804.jpg

WOW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przymierzam się do kupna małego suv. Myślałem o Lexus ux, corolli cross i audi q3 sportback. A może coś innego? Budżet do 200k brutto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

Audi dostał twardy wosk , także fotka mu należy 😉

20250910_074804.jpg

Jaki masz silnk w tym audi a6??

Zakładam że pewnie 3.0 tdi bo widze znaczek quattro a przy tym silniku to standard.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.09.2025 o 15:51, petruss napisał(-a):

IMG_20250904_102049314_HDR_AE.jpg

IMG_20250904_102043919_HDR_AE.jpg

Piękne auto. Potem był piękny XM. A potem paskudny C5 mk1. Tak czy inaczej hydro w C5 robi robotę. I ten 4-biegowy automat, co się nie chce zepsuć :P

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

WOW

właśnie , i za to kocham czarny kolor , nie ma koloru który daje taki efekt WOW jak czarny , owszem ten efekt w przypadku czarnego koloru trwa tyle co sex ze Stellą Versini patrząc jej prosto w oczy .. czyli około 17 sekund , ale warto żyć dla takich chwil 😉😅

6 godzin temu, LUKASZOWSKI napisał(-a):

Jaki masz silnk w tym audi a6??

Zakładam że pewnie 3.0 tdi bo widze znaczek quattro a przy tym silniku to standard.

najsłabszy z AWD , 2,0 40TDI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, oszolom napisał(-a):

Piękne auto. Potem był piękny XM. A potem paskudny C5 mk1. Tak czy inaczej hydro w C5 robi robotę. I ten 4-biegowy automat, co się nie chce zepsuć :P

C5 to inny segment - klasa średnia - następca - xsanti, a wcześniej bx-a. C6 to powrót to klasy średniej-wyższej - wg niektórych ostatni prawdziwy Citroen - coś w tym jest 😉

spacer.png

spacer.png

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Kcp85 napisał(-a):

Panowie przymierzam się do kupna małego suv. Myślałem o Lexus ux, corolli cross i audi q3 sportback. A może coś innego? Budżet do 200k brutto

Lexus Ux, wygląda super. Ale możę okazać się za mały.

Audi Q3 - super wyląd, jest trochę większe.

Wszystko zależy czy szukasz hybrydy, czy jest ci to obojętne.

Przy takim budżecie większą wygodę zapewni Lexus NX czy Volvo XC60. Nie wiem czy musi być nówka sztuka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

właśnie , i za to kocham czarny kolor , nie ma koloru który daje taki efekt WOW jak czarny , owszem ten efekt w przypadku czarnego koloru trwa tyle co sex ze Stellą Versini patrząc jej prosto w oczy .. czyli około 17 sekund , ale warto żyć dla takich chwil 😉😅

Aż musiałem poszukać kto to ta Stella 😆

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Kcp85 napisał(-a):

W budżecie mieści się Volvo XC 40, a nawet XC 60 Mild-hybrid. Weź pod uwagę, że ceny z konfiguratora da się znacząco obciąć, szczególnie przy wziętym kredycie w salonie Volvo (minimum 30k zł). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Remy napisał(-a):

Lexus Ux, wygląda super. Ale możę okazać się za mały.

Audi Q3 - super wyląd, jest trochę większe.

Wszystko zależy czy szukasz hybrydy, czy jest ci to obojętne.

Przy takim budżecie większą wygodę zapewni Lexus NX czy Volvo XC60. Nie wiem czy musi być nówka sztuka. 

Raczej nowe, dopuszczam demo ewentualnie. Natomiast nie sądziłem że w takim budżecie można dostać nx 

36 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

W budżecie mieści się Volvo XC 40, a nawet XC 60 Mild-hybrid. Weź pod uwagę, że ceny z konfiguratora da się znacząco obciąć, szczególnie przy wziętym kredycie w salonie Volvo (minimum 30k zł). 

Dużo (również tutaj) pisze się o problemach Volvo. Dlatego początkowo odpuściłem te markę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Kcp85 napisał(-a):

Raczej nowe, dopuszczam demo ewentualnie. Natomiast nie sądziłem że w takim budżecie można dostać nx 

Dużo (również tutaj) pisze się o problemach Volvo. Dlatego początkowo odpuściłem te markę 

Ostrożnie z demo. Myślę, że mało kto z poszanowaniem traktuje te samochody podczas uzyczeń. Podejrzewam też, że nie robią wymiany oleju po dotarciu (2k km).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Ostrożnie z demo. Myślę, że mało kto z poszanowaniem traktuje te samochody podczas uzyczeń. Podejrzewam też, że nie robią wymiany oleju po dotarciu (2k km).

dlatego raczej chciałbym nowe - nigdy nie wiadomo jak ktoś traktuje auto i potem nawet takie z niewielkim przebiegiem potrafią być problematyczne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

Do zaakceptowania. Passat w najmocniejszej konfiguracjii z tym silnikiem bardzo dobrze sobie radzi;) A kilometrów rocznie ile pokonujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi