gibbons 474 #7451 Napisano 30 Grudnia 2025 Proszę: S16 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2649 #7452 Napisano 3 Stycznia Nowy Rok dopiero się zaczął. Jeśli komuś umknął temat klubowych kalendarzy to informuję, że klubowe kalendarze jeszcze są. Mamy wersje biurkową i ścienną. Zachęcam do nabywania Kalendarze śmiało można zamawiać. Link do klubowego sklepu, gdzie kalendarze można nabyć: https://zegarkiclub.pl/forum/store/category/2-kalendarze-klubowe/ Adres e-mail na który należy wysłać dane do wysyłki kalendarza (numer paczkomatu i numer telefonu lub adres pocztowy) [email protected] 1 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gamemaster 549 #7453 Napisano 5 Stycznia W dniu 30.12.2025 o 20:02, gibbons napisał(-a): Proszę: S16 Podziękował. W sumie to kawał zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2649 #7454 Napisano 7 Stycznia Vratislavia Conceptum zdobi kartę kalendarza ściennego i jest to miesiąc marzec. Zdjęcie Tomasz Tomanek. Zachęcam do zakupu klubowych kalendarzy 2026. Kalendarze śmiało można zamawiać. Link do klubowego sklepu, gdzie kalendarze można nabyć: https://zegarkiclub.pl/forum/store/category/2-kalendarze-klubowe/ Adres e-mail na który należy wysłać dane do wysyłki kalendarza (numer paczkomatu i numer telefonu lub adres pocztowy) [email protected] 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TylerVega 2248 #7455 Napisano 10 Stycznia @QuadrifoglioVerde jakie plany na 2026? Może zdradzisz czego można się spodziewać w tym roku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4625 #7456 Napisano 10 Stycznia (edytowane) 35 minut temu, TylerVega napisał(-a): @QuadrifoglioVerde jakie plany na 2026? Może zdradzisz czego można się spodziewać w tym roku? VIS P.4 w stalowej kopercie. Wlasnie lakieruje sie prototyp tarczy. Pro-militari Durum w brązie Architekt IV w 2-ch odcieniach tarcz. I projektujemy zupelnie nowa wersje Arctowskiego - dluga droga. Edytowane 10 Stycznia przez QuadrifoglioVerde 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2649 #7457 Napisano 10 Stycznia Podobają mi się Wasze zegarki 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TylerVega 2248 #7458 Napisano 10 Stycznia Godzinę temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a): VIS P.4 w stalowej kopercie. Wlasnie lakieruje sie prototyp tarczy. Pro-militari Durum w brązie Architekt IV w 2-ch odcieniach tarcz. I projektujemy zupelnie nowa wersje Arctowskiego - dluga droga. Brzmi ciekawie. Może podzielisz się z nami jakimiś wizualizacjami itd. Pewnie nie tylko ja jestem ciekawy👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 10421 #7459 Napisano 10 Stycznia Godzinę temu, TylerVega napisał(-a): Brzmi ciekawie. Może podzielisz się z nami jakimiś wizualizacjami itd. Pewnie nie tylko ja jestem ciekawy👍 Dwie wizualizacje są już w sklepie. Przedsprzedaż – Vratislavia Conceptum 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44527 #7460 Napisano 10 Stycznia 9 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a): Czarny (koperta) VIS z tą tarczą byłby kozak. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1223 #7461 Napisano 10 Stycznia Czyli bardziej czarno jeszcze, niż było będzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 51429 #7462 Napisano 11 Stycznia 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5383 #7463 Napisano 11 Stycznia @QuadrifoglioVerde czy wariant VISa w kwarcu / mniejszej kopercie trafił całkiem do szuflady? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4625 #7464 Napisano 11 Stycznia 26 minut temu, Nocny duch napisał(-a): @QuadrifoglioVerde czy wariant VISa w kwarcu / mniejszej kopercie trafił całkiem do szuflady? na razie tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44527 #7465 Napisano 11 Stycznia 5 godzin temu, Londek napisał(-a): Dobrze to wygląda. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1223 #7466 Napisano 11 Stycznia Zmiana tematu na samochodowy 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4625 #7467 Napisano 12 Stycznia fajna fota 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 74673 #7468 Napisano 14 Stycznia 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Piątkowski 10642 #7469 Napisano 14 Stycznia Mam i ja 😛 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 55239 #7470 Napisano 15 Stycznia Przesyłka dotarła cała i zdrowa. Limitka KMZiZ już na nadgarstku. Pierwsze wrażenia pozytywne. Opakowanie klasa. Projekt spójny, wykonanie bardzo dobre. Czytelność świetna (widać, że na antyrefleksie nie oszczędzano). W tej świetnej beczce miodu jest jednak łyżka dziegciu - pasek. Dla mnie musi być wygodny i porządny. Jak jest tylko porządny to lipa... Drugi minus (acz dotyczy zapewne tylko nas) to żona nie może go zapiąć, dziurki przez pogrubienie zaczynają się za daleko od koperty. Wiemy, to nie damka, ale ViSa pierwszego i nowego na fabrycznych paskach dała radę założyć.. Pomysł wspólnej realizacji zegarka rocznicowego KMZiZ z VC to strzał w dziesiątkę. Wyszedł super! 12 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4625 #7471 Napisano 15 Stycznia (edytowane) Panowie co do paska. Po pierwsze paczka przebyla sporą drogę w temperaturach bliskich zera lub ujemnych. Po paru dniach w domku zmięknie. Po drugie to pasek typu aligator lakierowany i takie paski zawsze są sztywne nawet te dostarczane z drogimi zegarkami. No chyba że bedziecie mieli pasek z oryginalnej skóry aligatorka no ale to mówimy wtedy o cenach za pasek od 1000zl plus. Co do dziurek w pasku to od dawna szyte sa na moje zamowienie paski w rozmiarze L ale jego zwiekszona dlugosc jest rekompensowana niestandardową iloscią dziurek. Czyli standardowy pasek dostarczany zwykle do zegarkow roznych marek ma rozmiar M i 6 dziurek. Nasz to L i 9 lub 8 dziurek. Wszystko po to aby pokrywal mozliwie jak najwieksze spektrum nadgarstkow no ale jesli ktos ma ekstremalnie chudy nadgarstek ok 15cm lub elstremalnie szeroki 22cm plus to tutaj nic sie nie poradzi trzeba szyc wtedy na miarę 🙂 Edytowane 15 Stycznia przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7324 #7472 Napisano 15 Stycznia To, że żona / konkubina / oblubienica nie może go zapiąć to akurat duży plus! Nie mogę się doczekać swojego. Marcin, może jakaś korupcja? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 55239 #7473 Napisano 15 Stycznia 26 minut temu, Sol napisał(-a): To, że żona / konkubina / oblubienica nie może go zapiąć to akurat duży plus! Na tym pasku nie, ale i tak bez zapinania przymierzyłam. Ładny jest. Panowie, będziecie zadowoleni. 10 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 74673 #7474 Napisano 15 Stycznia Pasek faktycznie jest dość sztywny. Trochę dlatego, że jest porządny i z wkładką pogrubiającą przy uchach. Nosiłem wczoraj cały dzień i na ręce jest mimo to bardzo wygodnie. Z czasem pasek zmięknie i się bardziej ułoży i będzie tylko lepiej. Na pewno wolę ten, niż oryginalny pasek do Architekta, który od razu wymieniłem na coś innego. Ja zauważam duży progres i z paskiem i z pudełkiem z logo Klubu. Koperta też jest fajnie wykonana i wygodna. Dzwięk rotora szalejącego w Miyocie jest wytłumiony dużo lepiej niż w Architekcie. Na żywo cały zegarek w ogóle wygląda jeszcze lepiej niż na fotach bo trudno aparatem fajnie uchwycić ryflowanie tarczy i jej głęboką czerń. Algorytmy w aparatach z uporem robią z tej czerni szarość.Pasek faktycznie zupełnie nie jest przeznaczony na drobny, kobiecy nadgarstek, ale to wręcz okazja i zachęta do poszukania alternatyw. W końcu pasek jest „quick release” więc… czekam na Wasze foty na innych paskach . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 10311 #7475 Napisano 15 Stycznia Ja się tylko obawiam czy nie będzie za duży na mój mały nadgarstek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach