Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, tommly napisał(-a):

czarny jest taki sobie na żywo

a to nie było o niebieskim? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Jan napisał(-a):

a to nie było o niebieskim? :P

No właśnie ;)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbije trochę temat do góry. Bronze ściemniał bardzo w porównaniu do dnia pierwszego ;)
ca8b93a0495e4e0ed289dc94de6fece1.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli chyba nadchodzi ich czas…. Jak się ogarnę z przygotowaniem zdjęć i opisów to pewnie będą w odpowiednim dziale. Chwilkę mi z tym jeszcze zejdzie 😅

AA46D2D6-2AA4-4F82-83EB-25016BF61DDC.jpeg

Edytowane przez nixon111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tropik79 napisał(-a):

Coś same Black Baye ostatnio. 

To ja zaatakuje czymś innym dla kontrastu ;)

Kiedyś to były Tudory 👍😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korci mnie ten nowy Pelagos 39mm, wiecie może czy da radę jeszcze się w którymś salonów na niego wpisać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
korci mnie ten nowy Pelagos 39mm, wiecie może czy da radę jeszcze się w którymś salonów na niego wpisać?

Nie można. Ja się zapisałem 31 sierpnia, ale nadal czekam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Kupiłem wczoraj BB58 - jestem pod ogromnym wrażeniem zegarka. Może niepopularna opinia, ale podoba mi się on dużo bardziej od Suba + zdecydowanie bardziej od SMP300, którą rozważałem ze względu na coaxial i display caseback :)

Niestety po powrocie do domu zauważyłem że bezel nie do końca spasowuje się z indeksami na tarcz - i od tej pory gdy patrze na zegarek, nie chce mi to wyjść z głowy. Szczególnie widać to w innych pozycjach niż bezel ustawiony nad 12).

Dodatkowo na pierwszym zdjęciu widać z w pozycji 12:00 wskazówka minutowa jest odchylona minimalnie w lewo od piony (może o 0.1 mm)

Zrobiłem zdjęcia i troche mam wrażenie jakby obrócona była tarcza a nie bezel (zdjęcia z dorysowanym "prostokątem" - prostokąt wyrównany z miejscem gdzie schodzi się bransoleta z kopertą

Czy Wy też tak macie? Czy w takim przypadku zwrócili byście zegarek lub oddali na gwarancje, czy przesadzam i szukam dziury w całym :)?

image.thumb.png.c66f8ddb46b5b2b9f2099ec4fc7f81df.pngimage.thumb.png.308f9e41a42cb04b49b84eb6be9aadb2.pngimage.thumb.png.998547b13d950a72b19c516dce501970.pngimage.thumb.png.9984e48987106dbad2f28cef00c769df.png

Edytowane przez Maciek__L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Maciek__L napisał(-a):

Cześć wszystkim,

Kupiłem wczoraj BB58 - jestem pod ogromnym wrażeniem zegarka. Może niepopularna opinia, ale podoba mi się on dużo bardziej od Suba + zdecydowanie bardziej od SMP300, którą rozważałem ze względu na coaxial i display caseback :)

Niestety po powrocie do domu zauważyłem że bezel nie do końca spasowuje się z indeksami na tarcz - i od tej pory gdy patrze na zegarek, nie chce mi to wyjść z głowy. Szczególnie widać to w innych pozycjach niż bezel ustawiony nad 12).

Dodatkowo na pierwszym zdjęciu widać z w pozycji 12:00 wskazówka minutowa jest odchylona minimalnie w lewo od piony (może o 0.1 mm)

Zrobiłem zdjęcia i troche mam wrażenie jakby obrócona była tarcza a nie bezel (zdjęcia z dorysowanym "prostokątem" - prostokąt wyrównany z miejscem gdzie schodzi się bransoleta z kopertą

Czy Wy też tak macie? Czy w takim przypadku zwrócili byście zegarek lub oddali na gwarancje, czy przesadzam i szukam dziury w całym :)?

image.thumb.png.c66f8ddb46b5b2b9f2099ec4fc7f81df.pngimage.thumb.png.308f9e41a42cb04b49b84eb6be9aadb2.pngimage.thumb.png.998547b13d950a72b19c516dce501970.pngimage.thumb.png.9984e48987106dbad2f28cef00c769df.png

Myślę, że albo bym tego nie zauważyła, albo - jakbym już sprawdziła - to bym to olała. Ale to ja. 

Ale jeśli już sprawdziłeś i Ci to przeszkadza, to będzie Ci włazić w oczy i możesz przestać lubić zegarek - a jest piękny i szkoda by było 🧐

Wróć do salonu i zobacz co da się zrobić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Maciek__L 

Aż z wrażenia wziąłem swojego Tudora do ręki. Nigdy w życiu nie robiłem takich linii przy zdjęciach jak Ty. 

Pytasz czy u nas tak jest.

Ja nie stwierdzam u siebie odchyleń. Przynajmniej nic co podświadomie miało by drażnić moje oko na zasadzie pół milimetra odchylenia, które wychodzi na makro. 

A zobacz czy u Ciebie przypadkiem bezel nie cofa się o ten ułamek milimetra może wtedy scentruje? (Spróbuj go lekko przesunąć zgodnie z ruchem wskazówek)

Chociaż pierwsze zdjęcie sugeruje, że to może być przesunięcie na tarczy..

Pytanie na żywo jak to wygląda, bo zdjęcia jednak przekłamują trochę, w sensie szkło jest grube, kąt zdjęcia ma znaczenie itd. :) 

Ja bym to pewnie olał.

Ale skoro Ty to zauważyłeś, to już będziesz widział i będzie drażnić oko.

Jedyne co w tej sytuacji możesz zrobić to bierz papiery i idź do Kruka i na serwis. 

05a2c2c3-e48e-4641-9830-4a157a7fd1ec.thumb.jpg.65166902b795acf44f0966d293fbbe37.jpg

Edytowane przez SPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi