nicon 3845 #11951 Napisano 5 Października 2023 Mmmm Kouros, zapach świeżo umytej toalety w latach 90 xD. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #11952 Napisano 5 Października 2023 11 godzin temu, Annihilator napisał(-a): Wczorajsza zdobycz i dzisiejszy sotd. Zapach warty zrobienia osobnej fotki. Na luzie w top 5 wszechczasow. Bronilem sie przed nim damskim Jub xxv i Chypre palatin ale w koncu i tak mnie pokonal. Mnie i moj portfel Cena zacna a ilość składników imponującą - sam jestem ciekaw efektu końcowego. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #11953 Napisano 5 Października 2023 Godzinę temu, Solve napisał(-a): Cena zacna a ilość składników imponującą - sam jestem ciekaw efektu końcowego. Ilość składników przekłada się na wielowymiarowość zapachu ale największe wrażenie robi i tak ich jakość. Nie jest to zapach ani łatwy ani przyjemny - to uzależniające dzieło sztuki dodatkowo o ogromnej sile rażenia. Oddziela mężczyzn od chłopców 5 godzin temu, nicon napisał(-a): Mmmm Kouros, zapach świeżo umytej toalety w latach 90 xD. Nowy Kouros pachnie i tak dużo przyjemniej niż wersje vintage. Czy zawsze jemy tylko pyszne słodkości? Nie lubicie czerniny, wątróbki czy pleśniowego sera? O durianach i surstrommingach nie wspomnę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85713 #11954 Napisano 6 Października 2023 9 godzin temu, Annihilator napisał(-a): Ilość składników przekłada się na wielowymiarowość zapachu ale największe wrażenie robi i tak ich jakość. Nie jest to zapach ani łatwy ani przyjemny - to uzależniające dzieło sztuki dodatkowo o ogromnej sile rażenia. Oddziela mężczyzn od chłopców Nowy Kouros pachnie i tak dużo przyjemniej niż wersje vintage. Czy zawsze jemy tylko pyszne słodkości? Nie lubicie czerniny, wątróbki czy pleśniowego sera? O durianach i surstrommingach nie wspomnę Na pewno z tą ceną oddziela mężczyzn od chłopców Widać, że lubisz dobre zapachy. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 1934 #11955 Napisano 6 Października 2023 23 godziny temu, Annihilator napisał(-a): Wczorajsza zdobycz i dzisiejszy sotd. Zapach warty zrobienia osobnej fotki. Na luzie w top 5 wszechczasow. Bronilem sie przed nim damskim Jub xxv i Chypre palatin ale w koncu i tak mnie pokonal. Mnie i moj portfel Od jakiegos czasu czaje sie na cos od nich, ale moj portfel na razie dzielnie sie broni Podobnie jak z Clive Ch.,ale boje sie,ze za jakis czas portfel polegnie A zapasy w szafce jakies sa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #11956 Napisano 6 Października 2023 (edytowane) W dniu 5.10.2023 o 16:07, nicon napisał(-a): Mmmm Kouros, zapach świeżo umytej toalety w latach 90 xD. Jak to z zakupami w ciemno bywa i o tym czytałem. Tzn. sporo opinii o kostkach WC, kiblu w PKP, szaletach miejskich itp. Nic takiego nie czuję. Zapach nie tyle mnie odrzuca jak np. w/w Sultan co IMO kompletnie do mnie nie pasuje. 🙂 Edytowane 6 Października 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tbn 4953 #11957 Napisano 6 Października 2023 W dniu 5.10.2023 o 16:07, nicon napisał(-a): Mmmm Kouros, zapach świeżo umytej toalety w latach 90 xD. Miałem tak z paroma oudowymi zapachami co testowałem. Czytałem, że luksusy itd. a tu toi toi. Podobnie z Parfumes de Marly którymś popularnym. Dzisiaj zakupiłem Straight to Heaven dla żony, siadł jej ten zapach i mi też. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8247 #11958 Napisano 6 Października 2023 Miałem tak z paroma oudowymi zapachami co testowałem. Czytałem, że luksusy itd. a tu toi toi. Podobnie z Parfumes de Marly którymś popularnym. Dzisiaj zakupiłem Straight to Heaven dla żony, siadł jej ten zapach i mi też. Naturalny oud nie ma nic wspólnego z zapachami toaletowymi. I tak, jest luksusowy oczywiście nie każdemu podejdzie, ale to nie te rejony zapachowe. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicon 3845 #11959 Napisano 7 Października 2023 13 godzin temu, memento mori napisał(-a): Jak to z zakupami w ciemno bywa i o tym czytałem. Tzn. sporo opinii o kostkach WC, kiblu w PKP, szaletach miejskich itp. Nic takiego nie czuję. Zapach nie tyle mnie odrzuca jak np. w/w Sultan co IMO kompletnie do mnie nie pasuje. 🙂 Ja testowałem tylko współczesny i nie jest taki tragiczny, ale te starsze wersje to faktycznie dla mnie był taki zapach WC kostka. Nie bez powodu ten Kouros to trochę mem na forach :). Ja się cieszę z jesieni bo mogę sobie wreszcie psiknąć Encre Noire aka kaplica cmentarna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 199 #11960 Napisano 7 Października 2023 Nicon jak się trochę przewącha wetiwerowców i dymiących perfum to kaplicą już tak nie czuć. Ta kaplica to zazwyczaj pierwsze wrażenie początkujących. Kiedyś czytałem o legendarnych czarnych turmalinach dla księży i ostatecznie nie taki diabeł czarny. Nawet czarny nad czarnymi flakon Humberta. Bardziej mnie ugięły nowe Amouage z tej szarej serii. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8671 #11961 Napisano 7 Października 2023 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1904 #11962 Napisano 8 Października 2023 (edytowane) W dniu 5.10.2023 o 08:36, Annihilator napisał(-a): Wczorajsza zdobycz i dzisiejszy sotd. Zapach warty zrobienia osobnej fotki. Na luzie w top 5 wszechczasow. Bronilem sie przed nim damskim Jub xxv i Chypre palatin ale w koncu i tak mnie pokonal. Mnie i moj portfel Czy to znaczy, że zamierzasz pozbyć się Chypre Palatin?:D Edytowane 8 Października 2023 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #11963 Napisano 8 Października 2023 Chypre Palatin jeszcze się nie dorobiłem - mam tylko tego 11ml malucha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 159 #11964 Napisano 10 Października 2023 [...] Ja się cieszę z jesieni bo mogę sobie wreszcie psiknąć Encre Noire aka kaplica cmentarna.Właśnie kończę EN Sport, w te dni jest fantastycznym zapachem, no ale zastanawiałem się czy ponownie kupić Sport (bo bardziej uniwersalny), czy może pójść teraz w EN A L'Extreme, którego jeszcze nie miałem? Zacząłem od klasycznego EN i pierwszy test w perfumerii nie był dobrze odebrany przeze mnie, niezbyt wyraźnie go czułem i dopiero za drugim razem, jakaś niewielka próbka testowana na spokojnie w domu, no i tym razem siadł od razu, nie mogłem się oderwać od tego zapachu, szybko kupiłem flakon Miałem kiedyś na sobie EN podczas pogrzebu i czułem się bardzo dobrze, w jakiś sposób mnie koił. Byłem ciekawy, czy EN budzi jeszcze takie emocje jak parę lat temu, czy ktoś jeszcze go używa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8671 #11965 Napisano 10 Października 2023 Godzinę temu, herbee napisał(-a): Byłem ciekawy, czy EN budzi jeszcze takie emocje jak parę lat temu, czy ktoś jeszcze go używa? Czasami. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 13804 #11966 Napisano 10 Października 2023 LEN Extreme to świetny zapach, ale dość mocny i długotrwały. Lepiej spróbować organoleptycznie, choć ja kupiłem w ciemno dzięki kolegom z forum, którzy go kilkukrotnie polecali,i nie żałuję😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4637 #11967 Napisano 10 Października 2023 (edytowane) On jest baaardzo fajny- za ta kase takie parametry….rzadko sie zdarza. Kiedys uzywalem go nawet w lato tak mi sie podobal. Jest super Z czasem jednak troszeczke za ostry sie dla mnie stal ale…. mala bureleczke i tak wezme 😉 Edytowane 10 Października 2023 przez pawel007 orto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 199 #11968 Napisano 10 Października 2023 EN A L'Extreme oczywiście uważam za świetną kompozycję bo tak po prostu jest. W praktyce jednak używam go rzadko bo czuję się jak delikatnie zbutwiała beczka po jakiejś whisko podobnej cieczy. Jest ostry i kwaśny, alkoholowy i dopiero po godzinie wychodzi jakiś irys i wtedy jest ok. Trudny jest nawet bardziej niż klasyczny EN. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #11969 Napisano 12 Października 2023 Może komuś się przyda taka roadmapa 😉 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #11970 Napisano 13 Października 2023 W dniu 5.10.2023 o 16:07, nicon napisał(-a): Mmmm Kouros, zapach świeżo umytej toalety w latach 90 xD. Raczej nieumytego pisuaru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85713 #11971 Napisano 13 Października 2023 W dniu 10.10.2023 o 14:49, herbee napisał(-a): Właśnie kończę EN Sport, w te dni jest fantastycznym zapachem, no ale zastanawiałem się czy ponownie kupić Sport (bo bardziej uniwersalny), czy może pójść teraz w EN A L'Extreme, którego jeszcze nie miałem? Zacząłem od klasycznego EN i pierwszy test w perfumerii nie był dobrze odebrany przeze mnie, niezbyt wyraźnie go czułem i dopiero za drugim razem, jakaś niewielka próbka testowana na spokojnie w domu, no i tym razem siadł od razu, nie mogłem się oderwać od tego zapachu, szybko kupiłem flakon Miałem kiedyś na sobie EN podczas pogrzebu i czułem się bardzo dobrze, w jakiś sposób mnie koił. Byłem ciekawy, czy EN budzi jeszcze takie emocje jak parę lat temu, czy ktoś jeszcze go używa? I ja kupiłem Sporta w tym tygodniu bo się bałem tych opiniina forum o EN i EN Extreme i bardzo mi się podoba ten Sport. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21243 #11972 Napisano 14 Października 2023 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21243 #11973 Napisano 15 Października 2023 Pozdrowienia z krypty😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 199 #11974 Napisano 16 Października 2023 (edytowane) O tak o dzisiaj. Brudnawy trochę i podobny do Chanel Egoiste. Podobnie intrygujący... Edytowane 16 Października 2023 przez polly 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21243 #11975 Napisano 17 Października 2023 (edytowane) Oba sztosy, ale afnan chyba bardziej Edytowane 17 Października 2023 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach