Ceteth 6283 #24226 Napisano 7 Marca 2019 A patrzyłeś na Volvo V50 po lifcie? W budżecie poniżej 30 koła, znajdziesz coś z 2011/2012 roku. Wewnątrz diablo wygodne, ja mam przedliftowe z 2005 roku i nie mam nawet grama rdzy na budzie. Zawieszenie z Focusa/Mazdy3 więc nie zbankrutujesz tutaj. Dalej (przynajmniej wg mnie) fajnie wygląda i się prowadzi. Ogólnie przez ostatnie 7 lat jak mam to auto u siebie, wydałem na nie może 5000 zł i wliczam w to już wymianę rozrządu, żarówki do ksenonów itd. Mega wdzięczne auto, tylko mimo, że kombi, wcale nie ma dużo miejsca wewnątrz. Bardziej 2+2 w podróż niż 2+3. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #24227 Napisano 7 Marca 2019 To powtórzę jeszcze raz, zobacz renault laguna iii. W tych pieniadzach moze znajdziesz 6-7 letnie auto. www.auto-swiat.pl%2Fuzywane%2Fco-warto-kupic%2Fuzywane-renault-laguna-iii-zasluguje-na-lepsza-opinie%2F6zr3eb2&psig=AOvVaw2F_A8bEKnCqJW6SrhWCtNm&ust=1552007051333256Dziękuję za Renault. Mam teraz Megane i co chwile awarie pierdół w postaci elektryki czy czujników. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #24228 Napisano 7 Marca 2019 https://www.auto-swiat.pl/tv/testy-i-prezentacje/genewa-motor-show-2019-stulecie-innowacyjnosci-i-stylu-citroena-podczas-geneva-motor/f1w7x9vGenewa Motor Show 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 967 #24229 Napisano 7 Marca 2019 Dziękuję za Renault. Mam teraz Megane i co chwile awarie pierdół w postaci elektryki czy czujników.ale masz świadomość, że Dacia to właśnie konstrukcje Renault ? ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #24230 Napisano 7 Marca 2019 Oczywiście jak i silnik. Niemniej mniej w niej elektroniki niz w takiej Lagunie, a poza tym zawsze nowszy rocznik to nowszy. Ale i tak zarzuciłem pomysł Dacii, 73 KM to śmiech na sali. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 325 #24231 Napisano 7 Marca 2019 2 godziny z Mazdą CX-9. Wygodne na maksa i w miarę żwawe auto, super wygląda. Szkoda, że w Europie nie ma i same ulepy zza wielkiej wody. No i mówicie, że rdzewieją. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prz1 33 #24232 Napisano 7 Marca 2019 Dziękuję za Renault. Mam teraz Megane i co chwile awarie pierdół w postaci elektryki czy czujników.Megan ii miał tak samo złe opinie, jak Laguna ii. Dlatego nie pisałem o ii, tylko o iii, bo to zupełnie inna jakość. Potwierdziło to kilka testów, m.in. długodystansowy (100tys. km) w AŚ.A dacia ma też silniki - 90KM i 115 KM. I jedzie zaskakująco dobrze jak na tak śmieszne moce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #24233 Napisano 7 Marca 2019 Bravo w tym budżecie osiągalne. Silnik Tjet 1.4 120KM chwalony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #24234 Napisano 7 Marca 2019 Kuń nie ma elektroniki, a też potrafi zdechnąć . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42693 #24235 Napisano 7 Marca 2019 Ja np. nie rozumiem jak można świadomie mówić niezorientowanemu nabywcy że auto nie miało wypadku jak miało albo cofać licznik i kłamać że auto ma mniejszy przebieg. Przecież to zwykle i ordynarnie klastwo i oszustwo.....Mnie zdarzyło się kupić na naszym bazarku zegarki w podobnych "okolicznościach". A miały być 8,5/10. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #24236 Napisano 7 Marca 2019 Bravo w tym budżecie osiągalne. Silnik Tjet 1.4 120KM chwalony. W Bravo to ja z 193 cm nie mogę zająć wygodnie miejsca z przodu nie mówiąc już o dzieciach aby umieścić z tyłu (sprawdzałem ostatnio). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #24237 Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) W Bravo jest problem z malymi dziecmi z tyłu. Gdy juz im nóżki podrosną jest lepiej, oto chodzi, że kolanka muszą byc na krawędzi siedzenia, to wtedy nie są wysunięte bucikami w siedzenie przednie. Wzrost nie taki problem, gorzej z włoskością pozycji za kierownicą, auto dla ludzi o krotkich nogach w stosunku do reszty ciała. Ja w swoim bravo notoeycznie nie widzialem gornej czesci zegarów. Ale generalnie żałuję, że sprzedałem bo lubilem je wdzieczne auto. Mialem wolnossaka 1,4 wiec nie bylo szybkie ale w policji mamy 1,9 dizle to zasowaja, mimo ze strasznie zaniedbane, ale zaskakujaco wytrzymałe. Edytowane 7 Marca 2019 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #24238 Napisano 8 Marca 2019 Jakie przebiegi maja już nakręcone te 1.9? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #24239 Napisano 8 Marca 2019 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11898 #24240 Napisano 8 Marca 2019 2 godziny z Mazdą CX-9. Wygodne na maksa i w miarę żwawe auto, super wygląda. Szkoda, że w Europie nie ma i same ulepy zza wielkiej wody. No i mówicie, że rdzewieją.Też się czaiłem na CX-9, ewentualnie CX-7, ale właśnie przez korozje dałem sobie spokój. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #24241 Napisano 8 Marca 2019 Dla mnie korozja Mazd przyszła z tego forum:- Mazda 626 - użytkowana od 1997 do 2001 - ani kropki korozji- Mazda CX5 - użytkowana od 2018 (żona) wciąż - ani kropki korozjiMoże mi ktoś to wyjaśnić proszę. Wzywany do tablicy jest Tomasso proszę :-) przez kilka lat miał MX5 - czy była tam jakaś korozja ?Co nie oznacza ze Mazda ma całą listę innych wad ;-)Tzn ma ją ale to inny topic niż korozja 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #24242 Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Korodują w dużej mierze te auta, które są powypadkowe... Edytowane 8 Marca 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11898 #24243 Napisano 8 Marca 2019 Korodują w dużej mierze te auta, które są powypadkowe... Dla mnie korozja Mazd przyszła z tego forum: Niestety ale nie, jest to opinia potwierdzona przez kilka warsztatów w których pytałem przed zakupem czy warto ... W Mazdach nie ma ocynku i to jest cały wic.Wszystko można ogarnąć, mechanikę, elektrykę, ale jak ruda się już pojawi, to po aucie. Tym bardziej patrząc po cenach usług blacharsko-lakierniczych, to gra nie warta świeczki. Miałem już chrupka VW T4 i Kia Sorento i nie były to auta powypadkowe, ot po prostu te typy tak mają. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 344 #24244 Napisano 9 Marca 2019 U znajomych: Mazda mx5 z 1999r przywieziona z Hamburga - nie ma rdzy, a to już stare auto, 6 z salonu - mocno skorodowane tylne nadkola już po kilku latach, 323 z 1999r - to w zasadzie złom już - nadkola przednie i tylne zjedzone całkiem (wszystkie bezwypadkowe na 100%). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #24245 Napisano 9 Marca 2019 Dla mnie korozja Mazd przyszła z tego forum:- Mazda 626 - użytkowana od 1997 do 2001 - ani kropki korozji- Mazda CX5 - użytkowana od 2018 (żona) wciąż - ani kropki korozjiMoże mi ktoś to wyjaśnić proszę. Wzywany do tablicy jest Tomasso proszę :-) przez kilka lat miał MX5 - czy była tam jakaś korozja ?Co nie oznacza ze Mazda ma całą listę innych wad ;-)Tzn ma ją ale to inny topic niż korozja Miałem dwie Mazdy MX-5 - NCFL i ND. Pierwszą sprzedałem gdy miała 5 lat, drugą, gdy miała 2 lata. Korozji brak, ale ja tych aut używałem tylko sezonowo, od początku listopada do końca marca stała w suchym, ogrzewanym garażu.Natomiast na forum miłośników MX-5 był wałkowany temat zabezpieczenia antykorozyjnego podwozia w nowych ND - ostatecznie okazało się, że Mazda nie wykonuje takiego zabezpieczenia, MX-5 jest jedynym modelem, w którym tego nie robi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GREGG 31 #24246 Napisano 9 Marca 2019 Dla mnie korozja Mazd przyszła z tego forum:- Mazda 626 - użytkowana od 1997 do 2001 - ani kropki korozji- Mazda CX5 - użytkowana od 2018 (żona) wciąż - ani kropki korozjiMoże mi ktoś to wyjaśnić proszę. Są różne modele i różnie to potem wychodzi. Kiedyś rdzewiały np. 6-tki i zapewne nie bez przyczyny było to, że w tamtym czasie Mazda współpracowała z Fordem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #24247 Napisano 9 Marca 2019 Nowa 3 obejrzana : 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #24248 Napisano 9 Marca 2019 I jak wrażenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1088 #24249 Napisano 9 Marca 2019 Nowa 3 w czarnym kolorze jest imo najbrzydsza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #24250 Napisano 9 Marca 2019 Nowa 3 w czarnym kolorze jest imo najbrzydsza Akurat stały tylko dwie czarne. I jak wrażenia?Ogólnie pozytywne. Mocno zabudowana od strony kierowcy. Materiałowo wewnątrz jak passat w highline ( może nawet Passat lepiej ) Dla większych kierowców może być ciasno. Na jazdę próbna trzeba się umówić i zobaczyć jak to jedzie. Diesel 150 km w automacie ma kosztować od ok 175 000 pln. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach