Gość maritimeeng #29276 Napisano 18 Kwietnia 2020 Mi Dunlopy Sportmaxy RT odmówiły po 20 tys km. Podczas jazdy pękła jedna od wewnątrz na długości 20cm. Po zdjęciu kół- na drugiej oponie za chwilę byłoby to samo. Pytałem handlarza oponami i powiedział, że i tak długo pojeździłem. W Niemczech było sporo takich przypadków. Pęknięcie opony na dużej długości z boku. Zupełnie jak na zdjęciach kolegi Teufela.Teraz mam ER300 Turanza. Cisza na pokładzie. Bardzo fajne.Może jakaś wadliwa seria? To już są nowe RT2 - przód 2019, tył 2020. Pojeździmy - zobaczymy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2456 #29277 Napisano 19 Kwietnia 2020 https://youtu.be/gyhSUpMBIdE?t=63 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1343 #29278 Napisano 19 Kwietnia 2020 - 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #29279 Napisano 19 Kwietnia 2020 Skąd ta tabelka ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebrov 222 #29280 Napisano 19 Kwietnia 2020 Tutaj bardziej szczegółowo opisana sytuacja. Dane pokrywają się z tymi na powyższym wykresie.https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/coronavirus-car-industry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22605 #29281 Napisano 29 Kwietnia 2020 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22605 #29282 Napisano 29 Kwietnia 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 142 #29283 Napisano 30 Kwietnia 2020 W dniu 14.04.2020 o 16:31, memento mori napisał: Idę w ciemno o zakład, że żaden z Was nigdy nie miał, nie ma i prawdopodobnie nie będzie miał ŻADNEGO muscle cara, ani pony cara z V8. Nic osobistego Panowie, ale teksty typu "tylko V8", "tylko 68'" to czysta ignorancja w odniesieniu do tego właśnie modelu (Mustanga). To coś w stylu "jak Rolex to tylko złoty albo 5513". Polecam zapoznać się z genezą, ideą i historią tego modelu. To było auto dla względnie młodych ludzi, których nie był stać na sportowego Jaguara czy Corvettę, bo te były za drogie. Stang miał być prostym i tanim autem sportowym, stąd też jest nawet bardziej pony, a nie muscle carem. Dlatego od lat 60-tych, czyli od początku miał alternatywne do V8 silniki w ofercie, najpierw R6 a od lat 70-tych R4, które w ofercie jest i teraz. I nadal jest to tanie, sportowe auto, dlatego jest najbardziej popularnym sportowym coupe w Europie i na świecie. W Europie Ecoboosta wybiera jak dobrze pamiętam ok. 40-45% klientów, co zdecydowanie obala tezę "tylko V8". Nie miałem - zgoda, nie mam - zgoda, nigdy nie będę miał - brak zgody. Odpowiem Ci za 10 - 20 lat jak dożyję. Chodziło mi o to, że podobają mi się te auta z tamtych lat. Jasna sprawa, że jazda takim dzisiaj to zabawa, pasja i to "coś". z drugiej strony można i na co dzień do pracy - kwestia funduszy. Nie jestem znawcą muscle czy pony aut, ale nazywanie mnie ignorantem to już lekka przesada Pozdrowienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12986 #29284 Napisano 4 Maja 2020 Pytanie do obeznanych w temacie. Jak sprawuje się skrzynia automatyczna EAT8 w francuskich dostawczakach? Chodzi mi o Peugeota Partnera/Experta albo Citroëna Berlingo/Jumpy. Warto się skusić na automat, czy lepiej wachlować samemu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72121 #29285 Napisano 4 Maja 2020 A mój kolega takim autkiem przyjechał do pracy. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72121 #29286 Napisano 4 Maja 2020 Ciężko te fotki się teraz dodaje... 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #29287 Napisano 4 Maja 2020 SL ładnie zachowany, dach pewnie nowo uszyty robi robotę. W Niemczech weszły w życie przepisy zakazujące używania oprogramowania podpowiadającego, gdzie można się spodziewać policji. Bije to w Yanosika i google maps , 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 980 #29288 Napisano 4 Maja 2020 (edytowane) 8 godzin temu, mario1971 napisał: A mój kolega takim autkiem przyjechał do pracy. nice 560? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Maja 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72121 #29289 Napisano 4 Maja 2020 nice 560?Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaTak. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 509 #29290 Napisano 4 Maja 2020 Świetny. Pokaż wnętrze. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29291 Napisano 5 Maja 2020 12 godzin temu, mario1971 napisał: 12 godzin temu, plszcto napisał: nice 560? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Tak. Te amerykańskie „bumpery” wyglądają conajmniej dziwnie. Generalnie fura i kolorystyka to nie moja bajka ale szanuję wybór właściciela - auto mocno nietuzinkowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2456 #29292 Napisano 5 Maja 2020 19 godzin temu, rafi87 napisał: SL ładnie zachowany, dach pewnie nowo uszyty robi robotę. W Niemczech weszły w życie przepisy zakazujące używania oprogramowania podpowiadającego, gdzie można się spodziewać policji. Bije to w Yanosika i google maps , Czytalem o nowych przepisach, w wiekszosci artykulow bardziej skupiaja sie zmianach dotyczacych przekraczania predkosci. Najbardziej nowe przepisy bija w aplikacje blizer.de ktora jest niemieckim odpowiednikiem yanosika i w Niemczech miala duzo lepsze pokrycie. "kierowcy, którzy w terenie zabudowanym przekroczą prędkość o 21-25 km/h, utracą prawo jazdy na okres miesiąca i zapłacą 80 euro kary. ... Obostrzenia zostały również wprowadzone w terenie niezabudowanym. I tak za przekroczenie prędkości od 26 do 30 km/h kierowca otrzyma mandat w wysokości 80 euro oraz miesięczny zakaz prowadzenia pojazdu. Z kolei za przekroczenie prędkości o 61-70 km/h kara to 440 euro oraz 2-miesięce bez prawa jazdy." zrodlo: https://moto.rp.pl/tu-i-teraz/40158-od-dzisiaj-nowe-przepisy-w-niemczech-latwo-stracic-prawo-jazdy 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72121 #29293 Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) 12 godzin temu, meXy napisał: Świetny. Pokaż wnętrze. Spróbuję zrobić fotki następnym razem, jak kolega przyjedzie do pracy tym staruszkiem. Dzisiaj zaparkował już nowszym modelem S550. Edytowane 5 Maja 2020 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #29294 Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) 21 godzin temu, rafi87 napisał: W Niemczech weszły w życie przepisy zakazujące używania oprogramowania podpowiadającego, gdzie można się spodziewać policji. Bije to w Yanosika i google maps , Ja tam jeżdzę z płytą CD zawieszoną pod lusterkiem. Efekt? Zero mandatów od 15 lat! ? Edytowane 5 Maja 2020 przez memento mori 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #29295 Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) 2 godziny temu, vvv napisał: Czytalem o nowych przepisach, w wiekszosci artykulow bardziej skupiaja sie zmianach dotyczacych przekraczania predkosci. Najbardziej nowe przepisy bija w aplikacje blizer.de ktora jest niemieckim odpowiednikiem yanosika i w Niemczech miala duzo lepsze pokrycie. "kierowcy, którzy w terenie zabudowanym przekroczą prędkość o 21-25 km/h, utracą prawo jazdy na okres miesiąca i zapłacą 80 euro kary. ... Obostrzenia zostały również wprowadzone w terenie niezabudowanym. I tak za przekroczenie prędkości od 26 do 30 km/h kierowca otrzyma mandat w wysokości 80 euro oraz miesięczny zakaz prowadzenia pojazdu. Z kolei za przekroczenie prędkości o 61-70 km/h kara to 440 euro oraz 2-miesięce bez prawa jazdy." zrodlo: https://moto.rp.pl/tu-i-teraz/40158-od-dzisiaj-nowe-przepisy-w-niemczech-latwo-stracic-prawo-jazdy https://www.scigacz.pl/Korzystanie,z,aplikacji,jak,Google,Maps,i,Yanosik,zabronione,w,Niemczech,38205.html Edytowane 5 Maja 2020 przez rafi87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brakus 17 #29296 Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) czyli jednak "faszyzm" sie odradza u naszych sąsiadów ... ? u nas tez jakas nowa inicjatywa części debili z Ko i lewicy : o ile dobrze pamiętam to 30, czy 40 mk/h w mieście, 70 poza zabudowanym i 100 na autostradach. no ewidentnie nudza sie darmozjady na tej kwarantannie ... Edytowane 5 Maja 2020 przez brakus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72121 #29297 Napisano 5 Maja 2020 No, jeszcze tylko wstrętnej polityki w tym wątku brakowało! Fuuuj 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #29298 Napisano 5 Maja 2020 zbanować pisuara... ? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 72121 #29299 Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) 18 minut temu, kiniol napisał: zbanować pisuara... ? Jestem za! Za próbę destabilizacji tego jakże apolitycznego dotychczas tematu. Edytowane 5 Maja 2020 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29300 Napisano 5 Maja 2020 To ciach w temacie. Jutro żona odbiera sztrucla z serwisu. Był robiony w ASO Mercedesa u mnie na wsi. Auto kupione z potwierdzonym w ASO przebiegiem 67k km. Wstawione z powodu 70 tysi na liczniku i 10 lat życia. Napisałem żonie w mailu co mają zrobić, w skrócie: wszystkie oleje, płyny, filtry, sprawdzenie podwozia, klima, świece, no wszystko co tylko do wymiany. Poza kwestiami eksploatacyjnymi, wyszła buba z lewą przednią kolumną zawieszenia (pęknięty miech pneumatyczny - cała kolumna do wymiany, żadnych regeneracji) do tego jakieś pierdoły: końcówki drążków, sworznie wahaczy itp. Całość 13k PLN brutto. Także tego. Jakby się komuś marzył jangtajmer z dużym motorem zawieszony na pneumatyce, to proszę przygotować kilka zeta ? Ale za to jak to idzie i jak to mruczy... ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach