70' 374 #29526 Napisano 5 Czerwca 2020 Pewnie dlatego zrezygnowali z chowania tego tabletu. Nigdy go nie zamykałem. Może dwa, trzy razy, żeby zobaczyć jak jest bez, ale po chwili i tak do ńiego wracałem. Dużo gorsze było to, ze pokrętło do obsługi tego wyświetlacza kręciło się nieintuicyjne i nie można było tego zamienić stronami. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #29527 Napisano 5 Czerwca 2020 Pewnie macie racje i sam też bym nie chował ale to fajny bajer. Z drugiej strony w a6 i a8 chyba jeszcze nie bylo takiego virtual cockpit jak jest teraz. Z tym pokrętłem to chyba zależy którą marką się więcej jeździ. Ja zawsze kręcę w złą stronę w bmw (oddalam mapę, zamiast przybliżać). Samo audi chyba między modelami też ma różnice. Wydaje mi się, że w a3 kręciło się w drugą stronę niż teraz w a4. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29528 Napisano 5 Czerwca 2020 20 godzin temu, Teufel26 napisał: Lubię te klimaty ale bardziej do mnie przemawia oryginał. 125p to był mój pierwszy samochód. Miałem to szczęście posiadać go w oryginalnej włoskiej wersji. Czasami chodzi mi po głowie ponowny zakup, ale nie był by to pick-up. Ewentualnie coupé, albo „Borewicz”. Ze zmianą biegów przy kierownicy? :) 17 godzin temu, Andrzej Wachowicz napisał: Ponizej link do aukcji starych samochodw w Hasselt zakonczenie aukcji 08 i 11.06. 2020 moze kogos zainteresuje. Kupil nie kupil poogladac mozna. https://www.auctim.com/ords/auctim/auctions/fr/search/vehicles,oldtimers,482, pozdrawiam Rewelacyjne to Ferrari 308 , przypomina się serial Magnum PI . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25189 #29529 Napisano 5 Czerwca 2020 Tak, biegi zmieniane były przy kierownicy, to był rocznik 1971, silnik 1300.Zdjęcie z sieci 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #29530 Napisano 5 Czerwca 2020 Z chowanego tabletu zrezygnowali kiedy USA przestało homologowac samochody, w których obraz z kamery cofania nie jest dostępny od razu po włączeniu zapłonu. Inna sprawa że fajne to, pewnie że w czasie jazdy nie chowasz nigdy tak jak ja nie wyłączam tabletu w czasie jazdy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #29531 Napisano 5 Czerwca 2020 W dniu 4.06.2020 o 17:02, Teufel26 napisał: Lubię te klimaty ale bardziej do mnie przemawia oryginał. 125p to był mój pierwszy samochód. Miałem to szczęście posiadać go w oryginalnej włoskiej wersji. Czasami chodzi mi po głowie ponowny zakup, ale nie był by to pick-up. Ewentualnie coupé, albo „Borewicz”. Ale to jest oryginał... Fiat 125p w wersji pickup... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #29532 Napisano 5 Czerwca 2020 On moze jest poskladany w większości z oryginalnych czesci, Ale z roznych modeli. Takie polaczenie fiata z lat 70 i 80. Moge sie mylić ale pickup pojawił sie dopiero jako model MR75, a przód tego samochodu jest zdecydowanie sprzed 1975 roku. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25189 #29533 Napisano 5 Czerwca 2020 Ale to jest oryginał... Fiat 125p w wersji pickup...Pisząc oryginał, chodziło mi o sedana, a nie jego przeróbki. On moze jest poskladany w większości z oryginalnych czesci, Ale z roznych modeli. Takie polaczenie fiata z lat 70 i 80. Moge sie mylić ale pickup pojawił sie dopiero jako model MR75, a przód tego samochodu jest zdecydowanie sprzed 1975 roku.Dokładnie, po 75 skończyła się epoka chromowanego grilla i pionowych lamp tylnych. 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #29534 Napisano 5 Czerwca 2020 Godzinę temu, kiniol napisał: Ale to jest oryginał... Fiat 125p w wersji pickup... Jeszcze z 10 lat temu po Krakowie jeździł co najmniej jedem (sedan) z kierownicą po prawej stronie na czarnej tablicy rejestracyjnej. To był oryginał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29535 Napisano 5 Czerwca 2020 3 godziny temu, Teufel26 napisał: Tak, biegi zmieniane były przy kierownicy, to był rocznik 1971, silnik 1300. Zdjęcie z sieci Ta wersja bardziej mi sie podoba. Ojciec miał poźńiejszą wersje 4b w podłodze, tez foto z sieci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #29536 Napisano 5 Czerwca 2020 To jest MR75. Biegi w podłodze były już we wcześniejszej wersji, tej z czarnym grillem po 1973 roku. Natomiast przy kierownicy były w wersji z chromowanym grillem takim jak na zdjęciu pickupa. 4 godziny temu, Teufel26 napisał: Tak, biegi zmieniane były przy kierownicy, to był rocznik 1971, silnik 1300. Zdjęcie z sieci Na zdjęciu brakuje jeszcze tej wersji z lat 1973-1975 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #29537 Napisano 7 Czerwca 2020 (edytowane) W życiu każdego mężczyzny przychodzi czas na S klase. Szkoda że to niemój czas ???? Edytowane 7 Czerwca 2020 przez KRISTOF_KON 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29538 Napisano 7 Czerwca 2020 Czas na S-Klasse jest po sześćdziesiątce... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #29539 Napisano 7 Czerwca 2020 ...no chyba że to jest S w qp a pod maską jest V12 BiT... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29540 Napisano 7 Czerwca 2020 2 minuty temu, trollu napisał: ...no chyba że to jest S w qp a pod maską jest V12 BiT... Ale CL to już inna bajka. S jest dziadkowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #29541 Napisano 7 Czerwca 2020 a w tej generacji nie ma oznaczenia "S-coupe"? MB mieszało z tymi oznaczeniami i teraz chyba nie ma CL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29542 Napisano 7 Czerwca 2020 Jest obecnie Scoupe, a wczesniej bylo CL i SEC. Pomijajajc juz nazewnictwo swietne auta. Swoja droga ciekawe jak z żywotnością elektronicznych zegarów. Psują sie ekrany w laptopach, tv, smartfonach to pewnie w autach po kilku latach intensywnego uzytkowania też beda problemy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #29543 Napisano 7 Czerwca 2020 no niby tak ale z drugiej strony - wyświetlacze navi czy systemu audio mamy już od dobrych 20 lat i w większości działają bez problemu a z drugiej strony - wymiana samego panelu powinna być dziecinnie prosta i tania - o ile jej specjalnie nie skomplikują 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #29544 Napisano 7 Czerwca 2020 Mam na strychu bagażnik dachowy (te aluminiowe rurki) po dużym fiacie albo po maluchu w sumie nie wiem dużo części które poznajdowałem wyprzedałem lata temu np. żaluzję przed chłodnicę, żeby w zimie szybciej się grzał. Była to podobno dodatkowa opcja na Skandynawię. Mnie się najbardziej w dużym fiacie podobał poziomy prędkościomierz. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29545 Napisano 7 Czerwca 2020 Fajny był poziomy, a pod koniec produkcji zmienili in minus. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25189 #29546 Napisano 7 Czerwca 2020 Ja miałem coś w tym stylu 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #29547 Napisano 7 Czerwca 2020 Fajny był poziomy (...)taa... I to jego oscylacyjne wskazywanie prędkości: +/- 10kmph ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #29548 Napisano 7 Czerwca 2020 Miałem kiedyś 125 p 1981 rok żółty kolor mój pierwszy samochód ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #29549 Napisano 8 Czerwca 2020 15 godzin temu, plszcto napisał: taa... I to jego oscylacyjne wskazywanie prędkości: +/- 10kmph ???? To swoją drogą . Nieoznakowana KIA, zasieg działania całe woj. ślaskie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekvegas 2244 #29550 Napisano 8 Czerwca 2020 18 godzin temu, KRISTOF_KON napisał: Miałem kiedyś 125 p 1981 rok żółty kolor mój pierwszy samochód ???? Ja jeździłem w latach 90-tych. Mój drugi po Trabim ???? . Czarne zegary z wysuwającym się prędkościomierzem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach