Hefajsto 2801 #32701 Napisano 30 Czerwca 2021 Wracając do wątku samochodowego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #32702 Napisano 30 Czerwca 2021 podoba mi się to co oferują brz/86 nawet pomimo stosunkowo niskiej mocy widzę się w takim aucie paradoksalnie w mx5 najbardziej mi przeszkadzało to, że była kabrioletem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #32703 Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Christo napisał(-a): Chyba mylisz coacha z innymi zawodami. Coach nie prowadzi własnych szkoleń, nie dzieli się swoją wiedzą, nie uczy i nie przekonuje do niczego. On zadając właściwe pytania i pokazując przykłady wydobywa wiedzę z Ciebie. Istotą coachingu jest to, że Ty sam najlepiej wiesz, co jest dla Ciebie dobre, jakie metody działają, jakie nie itd. Coach ma za zadanie Ci to uświadomić. A propos wyciągania pieniędzy, jeden proces z coachem nie powinien trwać więcej niż 10 indywidualnych sesji, gdzie jedna kosztuje kilkaset zł. Co więcej, pierwsza sesja jest za darmo, a w każdej chwili możesz przerwać proces, jeżeli stwierdzisz, że to nie działa, nie podoba Ci się itd. Czyli ceny jak u psychologa, psychoterapeuty itd. Tylko tam procesy trwają wiele miesięcy a czasem i lat. Nie, nie jestem coachem, ale kilku znam, brałem udział w kilku procesach i coaching traktuję bardzo poważnie i bardzo pozytywnie. Nie chcę tu punktować i rozwlekać offtopu, ale w samej Twojej wypowiedzi zauważam kilka sprzecznych informacji. Szanuję Twoje decyzje, to twój czas i twoje pieniądze. Ja w razie potrzeby zwrócę się po pomoc do specjalisty klinicznego, a nie parapsychologa. Pewnie są jakieś wyjątki do policzenia na palcach jednej ręki, ale obecnie tę branżę w Polsce widzę tak: 2 godziny temu, pechagto napisał(-a): podoba mi się to co oferują brz/86 nawet pomimo stosunkowo niskiej mocy widzę się w takim aucie paradoksalnie w mx5 najbardziej mi przeszkadzało to, że była kabrioletem Mówisz o RF czy miękkim dachu? Wielką wadą MX5 jest to, że to auto tak do ok. 180 cm wzrostu. Ciut lepiej było mi we Fiacie 124 Spider. W GT86 jest znacznie wygodniej dla wyższych osób. Pytanie czy ktoś chce MX5/124 Spider jako kolejnego auta pod domem, na weekendy czy jako daily. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6575 #32704 Napisano 30 Czerwca 2021 Masz prawo tak uważać (sam się zgadzam, że coach w Polsce ma negatywny wydżwięk - samo określenie „coachować” jest pejoratywne), choć generalizowanie uważam za krzywdzące. Ludzie są jacy są, w każdej branży są mistrzowie i „dorobkiewiczowie”. A w temacie - trzy lata temu w Warszawie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #32705 Napisano 30 Czerwca 2021 Jeździłem Mazdami MX5 przez 5 lat i uważam, że to genialny koncept. Potwierdzam, że to auto do 180 cm wzrostu, szczególnie najnowsze ND, w NC było trochę więcej miejsca. Największą zaletą tego auta jest to, że daje frajdę podczas jazdy nawet z niewielkimi szybkościami, a na ostrych zakrętach górskich to wręcz fun car. Dodatkowo jest to genialne auto do nauki driftu, siedząc praktycznie na tylnej osi na samej podłodze znakomicie czujesz co dzieje się z autem a niewielka moc pozwala na pełną kontrolę. Do tego genialny układ kierowniczy, wolnossący silnik i w miarę wygodne zawieszenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hefajsto 2801 #32706 Napisano 30 Czerwca 2021 Przejechałem juz sporo kilometrów gt86 zanim wsiadłem pierwszy raz do ND i... mazda nie wytrzymała porównania z toybaru. Owszem kanary, górskie drogi, otwarty dach, wszystko super. Ale imo auto przereklamowane. Albo zwyczajnie po toybaru i NC ( mocno porobionym), którym chwile miałem przyjemność jeździć na torze, spodziewałem sie czegoś więcej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78560 #32707 Napisano 30 Czerwca 2021 https://www.ablogtowatch.com/bovet-teams-with-rolls-royce-for-unique-boat-tail-collaboration-watches/ 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #32708 Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Lada chwila w Europie będzie następca GT86 czyli GR86 (2.4 235 KM). Nowego BRZ nie będzie w Europie. Niestety przez większą akcyzę cena skoczy z "od 130k" na "od 150k". Edytowane 30 Czerwca 2021 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #32709 Napisano 30 Czerwca 2021 44 minuty temu, Hefajsto napisał(-a): Przejechałem juz sporo kilometrów gt86 zanim wsiadłem pierwszy raz do ND i... mazda nie wytrzymała porównania z toybaru. Owszem kanary, górskie drogi, otwarty dach, wszystko super. Ale imo auto przereklamowane. Albo zwyczajnie po toybaru i NC ( mocno porobionym), którym chwile miałem przyjemność jeździć na torze, spodziewałem sie czegoś więcej. MX5 to nie jest auto na tor, raz tylko byłem w Łodzi i czas zrobiłem taki, że wstyd przyznać. Mimo, że miałem zawieszenie sportowe z Bilsteinami B6 to miata zachowuje się tam jak okręt na falach. Mini JCW miałem tam czas o ponad 3s lepszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #32710 Napisano 30 Czerwca 2021 Miałem na myśli zwykłe kabrio ze względu na masę. Ja jeździłem NB i się mieściłem w niej, w ND siedziałem tylko u dilera, NC mi kompletnie nie podchodzi stylistycznie. Jako zabawka weekendowa i to z założenia pewnie ze 2 razy w miesiącu ze względu na stan osobowy w rodzinie to wszystko się oprze na tym ile kasy sobie zblokować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hefajsto 2801 #32711 Napisano 30 Czerwca 2021 12 minut temu, Tommaso napisał(-a): MX5 to nie jest auto na tor. Myślę, że masa użytkowników MX5 sie z Tobą nie zgodzi. Ale fakt, mx5 wymaga troszke zmian aby polatać nią po torze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #32712 Napisano 30 Czerwca 2021 1 minutę temu, Hefajsto napisał(-a): Myślę, że masa użytkowników MX5 sie z Tobą nie zgodzi. Ale fakt, mx5 wymaga troszke zmian aby polatać nią po torze. No tak, nie uściśliłem. Po założeniu turbo, gwintu, brembo, stabilizatorów z RX8 i klatki to jest świetne auto na tor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hefajsto 2801 #32713 Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Ja NC jeździłem bez klatki i turbo i dawało radę Ale to była krótka przygoda. Znacznie więcej do czynienia miałem z GT86. I ... żałuje trochę, że się go pozbyłem. A skoro już Tor Łódź wspomniałeś... Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Hefajsto 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #32714 Napisano 30 Czerwca 2021 No widzę, że ostro było, wygląda mi to na ostatni zakręt przed prostą. Ja w Łodzi trochę opon zdarłem, z reguły po 2-3 wizytach na torze wyglądały tak: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hefajsto 2801 #32715 Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Łoooo Panie, prawie nowa opona, ze trzy sezony Pan jeszcze pojeździsz Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Hefajsto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70023 #32716 Napisano 30 Czerwca 2021 [mention=105984]mario1971[/mention] musisz mieć status VIP u swojego ASO MB żeby tak ekspresowo być obsłużonym trzymam kciuki za sensowne zastępcze Dzisiaj Warta podstawiła mi auto zastępcze. Naprawa potrwa dwa dni. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78560 #32717 Napisano 30 Czerwca 2021 A propos opon. Przez 10 lat jeden, jedyny raz złapałem gumę, jeżdżąc na standardowych Goodyearach i Michelin. Od kiedy się przesiadłem (na fabrycznie zamontowane - a więc "zaleca się nie wymieniać na inne" ) run-on-flaty (to było w październiku 2019), miałem już dwie "radosne przygody" z przebitą oponą. Kufa! Oczywiście, przy obu "incydentach", usterka uniemożliwiała naprawę (zresztą, z tego, co czytałem, w zasadzie niezwykle rzadko praktykuje się reperacje ROF)... Zabawne było za to teraz to, że w oponie tkwiła potężna śruba, a koleś u wulkanizatora tak mi dopompował jakoś to koło, że przez cały dzień dość intensywnego jeżdżenia, czujniki nie pokazały najmniejszej zmiany ciśnienia. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12291 #32718 Napisano 30 Czerwca 2021 Ja najczęściej łapałem jakieś śruby, gwoździe, podkładki itp. przy świeżo założonych nowych gumach. Chyba miękka jeszcze mieszanka wyłapuje wszystkie śmieci z drogi 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9238 #32719 Napisano 30 Czerwca 2021 Były takie czasy, gdy byłem pewny, ze moim kolejnym autkiem będzie BRZ Bardzo mi się podobało.... Ale lata lecą, a ja wciąż w starej, rdzewiejacej Imprezie, która - o dziwo - dalej jeździ, mimo coraz szerszej gamy wydawanych odgłosów I póki co jeszcze chwilę tak będzie, bo Tarmot od maja „na dniach” kończy rejestrować UAZa, a „jutro” wysyła zdjęcie. I tak „jutro” nie nadeszło, a na zwrot zaliczki tez pewnie przyjdzie poczekać. Bo jak im mówię, że auta nie ma, to mi nie wierzą... a ja już jakos nie wierzę, jak mi mówią, że jest. Szkoda - miała być „ciekawostka przyrodnicza”, a póki co jest totalna wtopa. Przynajmniej ludzie mają temat do żartów... jedno ruskie auto i tyle radości... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4782 #32720 Napisano 30 Czerwca 2021 7 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Dzisiaj Warta podstawiła mi auto zastępcze. Naprawa potrwa dwa dni. No wreszcie pojeździsz porządnym autem. Szkoda że tak krótko😉 Bardzo lubię Toyoty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70023 #32721 Napisano 30 Czerwca 2021 2 minuty temu, facecik napisał(-a): No wreszcie pojeździsz porządnym autem. Szkoda że tak krótko😉 Bardzo lubię Toyoty. Hubert, to coś nazywasz autem? To ledwo jedzie, kokpit i wyświetlacze rodem z lat 90-tych, silnik słabiutki, hamulce jeszcze gorsze. No i te dzielone boczne szyby. Jednym słowem muł z samego dna 🤣 Wyposażenie...brak słów. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8388 #32722 Napisano 30 Czerwca 2021 Mariusz - ale za to bezawaryjna 1 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4782 #32723 Napisano 30 Czerwca 2021 Teraz, mario1971 napisał(-a): Hubert, to coś nazywasz autem? To ledwo jedzie, kokpit i wyświetlacze rodem z lat 90-tych, silnik słabiutki, hamulce jeszcze gorsze. No i te dzielone boczne szyby. Jednym słowem muł z samego dna 🤣 Wyposażenie...brak słów. Nie marudź. Słabo wykonany, słaby silnik, plastikowy, oldskulowy, dupci nie masuje😉 Ale jeździ, to samochód, i pewnie przeżyje Twojego Merca o dekadę. Mam dwie Toyoty i jestem "całkowicie zadowolony"😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70023 #32724 Napisano 30 Czerwca 2021 2 minuty temu, lukebor napisał(-a): Mariusz - ale za to bezawaryjna Teraz, facecik napisał(-a): Nie marudź. Słabo wykonany, słaby silnik, plastikowy, oldskulowy, dupci nie masuje😉 Ale jeździ, to samochód, i pewnie przeżyje Twojego Merca o dekadę. Mam dwie Toyoty i jestem "całkowicie zadowolony"😉 Łukasz, Hubert, to takie zegarkowe porówanie Rolexa do Wostoka. Wiadomo, który z tej dwójki to ten z gwiazdą. 2 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78560 #32725 Napisano 30 Czerwca 2021 Tymczasem w zielonym UK... 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach