pechagto 1087 #38126 Napisano 7 Grudnia 2022 10 godzin temu, trollu napisał(-a): kumple kiedyś wylądowali w TVN i zbudowali coś takiego 1200 olejak z Bandita. Z tego co mi wiadomo smarta już nie ma, sprzedali go właścicielowi serwisu specjalizującego się w smartach - miał być firmową maskotką. Po jakimś czasie chciał go sprzedać i zrolował go podczas kręcenia filmu do ogłoszenia Mało Fabryczna Hayka bez turbo generująca 200hp (ponad 2x tyle co Bandit) to idealna baza na swapa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 722 #38127 Napisano 7 Grudnia 2022 czy mało, smart ma prędkościomierz wyskalowany do 160(?) km/h - po swapie działał i zamykał się na 3 biegu - a skrzynia ma 6. Kumpel ma dość spore podwórko, przy nawrocie o mało co zaliczył dacha - wąskie, krótkie i wysokie auto. Może nie był najszybszym smartem ale można było narobić w gacie. Pewnie projekt był motywowany starymi filmami na yt z smartem diablo czyli chyba pierwszym znanym w internetach smartem po swapie z silnikiem z hayki. Trzeba też pamiętać, że ten smart pochodzi z programu "99 godzin" na TVN Turbo i na projekt był ograniczony czas oraz pieniądze - silnik od hayki to idealna baza na swapa ale z takich czy innych powodów np w drifcie więcej jest swapów na V8 z merca niż z ferrari 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #38128 Napisano 7 Grudnia 2022 budżet to wredna sucz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #38129 Napisano 7 Grudnia 2022 Zostaję przy oryginale. Wystarczy mi, że na światłach 0-20 jestem najszybszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 722 #38130 Napisano 8 Grudnia 2022 8 godzin temu, pechagto napisał(-a): budżet to wredna sucz true true 6 godzin temu, zielony.m napisał(-a): Zostaję przy oryginale. Wystarczy mi, że na światłach 0-20 jestem najszybszy liczą się małe przyjemności 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8475 #38131 Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) Wśród w sumie banalnych superaut dzisiaj, takie rodzynki się trafiły. Ale i tak najbadziej żałuję niezrobionego (nie zdążyłem) zdjęcia …. Fiata 126p, czyli Malucha w polskiej wersji w super stanie na monakijskich numerach 🤩. Edytowane 11 Grudnia 2022 przez beniowski 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72410 #38132 Napisano 11 Grudnia 2022 No tak, te superauta to w gruncie rzeczy nuuuddaaaaa.... 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8475 #38133 Napisano 11 Grudnia 2022 Teraz, Lincoln Six Echo napisał(-a): No tak, te superauta to w gruncie rzeczy nuuuddaaaaa.... No trochę nuda, ja jednak cenię bardziej super zachowane oldtimery niż nowe auta, nawet jeśli to np. Bugatti. Bo wtedy widać, że właściciel dba, konserwuje, odrestaurowane itp. swoje auto. Mając pieniądze, kupno większości super aut nie jest problemem (no może poza kolejką do odczekania na niektóre modele), bo po prostu idziesz do salonu i kupujesz. Potem trzymasz kilka lat, sprzedajesz i kupujesz nowe. Z oldtimerami jest trochę więcej zachodu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72410 #38134 Napisano 11 Grudnia 2022 1 minutę temu, beniowski napisał(-a): No trochę nuda, ja jednak cenię bardziej super zachowane oldtimery niż nowe auta, nawet jeśli to np. Bugatti. Bo wtedy widać, że właściciel dba, konserwuje, odrestaurowane itp. swoje auto. Mając pieniądze, kupno większości super aut nie jest problemem (no może poza kolejką do odczekania na niektóre modele), bo po prostu idziesz do salonu i kupujesz. Potem trzymasz kilka lat, sprzedajesz i kupujesz nowe. Z oldtimerami jest trochę więcej zachodu. Jestem leniuchem. Dla mnie opcja "bez zachodu" jest przekonywująca. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szro 1 #38135 Napisano 12 Grudnia 2022 No trochę nuda, ja jednak cenię bardziej super zachowane oldtimery niż nowe auta, nawet jeśli to np. Bugatti. Bo wtedy widać, że właściciel dba, konserwuje, odrestaurowane itp. swoje auto. Mając pieniądze, kupno większości super aut nie jest problemem (no może poza kolejką do odczekania na niektóre modele), bo po prostu idziesz do salonu i kupujesz. Potem trzymasz kilka lat, sprzedajesz i kupujesz nowe. Z oldtimerami jest trochę więcej zachodu. Przejezdzalo tuz obokWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #38136 Napisano 12 Grudnia 2022 Wjechały mody.... X-zibit płakał jak sprzedawał;D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #38137 Napisano 12 Grudnia 2022 O Bosche to Smart? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #38138 Napisano 12 Grudnia 2022 12 minut temu, memento mori napisał(-a): O Bosche to Smart? Oczywiście, nie mam miejsca w garażu więc to naturalny wybór 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #38139 Napisano 12 Grudnia 2022 (edytowane) A nie chciałeś "dopłacić" do Cygneta i być jak mały Bondzio? 😜 Edytowane 12 Grudnia 2022 przez memento mori 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64453 #38140 Napisano 12 Grudnia 2022 49 minut temu, memento mori napisał(-a): A nie chciałeś "dopłacić" do Cygneta i być jak mały Bondzio? 😜 To może takiego 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2886 #38141 Napisano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Ponownie dla Kolegi @Paulus57 Polska droga krajowa, kilka razy wyprzedzalem, wioski, kilka km autostrady: Na autostradach nie ma juz lekko, w jedna strone bylo 8,9l/100km utrzymywalem predkosc na tempomacie okolo 150km/h, na szerokich i bezpiecznych odcinkach ponad 200. Jednen duzy korek 30 min. W druga, na polskim paliwie, bez korkow, z kilkoma “wyscigami” do 250km/h. 9,5l/100km Edytowane 13 Grudnia 2022 przez SzefSzefow 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8475 #38142 Napisano 13 Grudnia 2022 2 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a): Ponownie dla Kolegi @Paulus57 Polska droga krajowa, kilka razy wyprzedzalem, wioski, kilka km autostrady: Na autostradach nie ma juz lekko, w jedna strone bylo 8,9l/100km utrzymywalem predkosc na tempomacie okolo 150km/h, na szerokich i bezpiecznych odcinkach ponad 200. Jednen duzy korek 30 min. W druga, na polskim paliwie, bez korkow, z kilkoma “wyscigami” do 250km/h. 9,5l/100km 250 km/h w Polsce? Nieźle. W Szwajcarii też tyle popylasz? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4828 #38143 Napisano 13 Grudnia 2022 Q5 ma taki vmax? Czy to jakieś S? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130472 #38144 Napisano 13 Grudnia 2022 Godzinę temu, beniowski napisał(-a): 250 km/h w Polsce? Nieźle. W Szwajcarii też tyle popylasz? W Szwajcarii chyba za wysokie "opłaty". 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #38145 Napisano 13 Grudnia 2022 1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): W druga, na polskim paliwie, bez korkow, z kilkoma “wyscigami” do 250km/h. 9,5l/100km Nie jest to chyba powód do dumy, biorąc pod uwagę porę roku, a niestety tak wygląda.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2886 #38146 Napisano 13 Grudnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, beniowski napisał(-a): 250 km/h w Polsce? Nieźle. W Szwajcarii też tyle popylasz? w PL? nie jestem swirem - DE 1 godzinę temu, Valygaar napisał(-a): Q5 ma taki vmax? Czy to jakieś S? SQ5 jeszcze z benzynowym silnikiem 16 minut temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Nie jest to chyba powód do dumy, biorąc pod uwagę porę roku, a niestety tak wygląda.. Nie czuje dumy z tego powodu, glupio mi tez nie jest. Bylo suchutko jak pieprz, temperatura +3C, wiec warunki nienajgorsze. Edytowane 13 Grudnia 2022 przez SzefSzefow 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #38147 Napisano 13 Grudnia 2022 W DE to i a4 2.0tdi do 250km/h rozkulam ale w letni niedzielny poranek 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #38148 Napisano 13 Grudnia 2022 Chyba z mocnej górki, na równym więcej niż 220 nie pojedzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9094 #38149 Napisano 13 Grudnia 2022 Pierwsze mrozy i padł mi akumulator. Półroczny. A mało nie jeżdżę i do tego auto stoi w garażu podziemnym, gdzie raczej nie przemarza. Przecież to nie jest normalne… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #38150 Napisano 13 Grudnia 2022 To chyba jest jeszcze na gwarancji. Ale i tak sprawdziłbym alternator. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach