Paulus57 129566 #39176 Napisano 15 Kwietnia 2023 2 minuty temu, pmwas napisał(-a): Ona tez mówi, że jest… szybki Bez mocnego funduszu na mandaty lepiej unikać. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2406 #39177 Napisano 15 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Miałem chrapkę na Stingera, ale rozum (częściowo) zwyciężył i wybrałem z nieco niższej półki, ale za to też GT. Miałem jazdę próbną na Stingerze GT i jak po lekkim wciśnięciu gazu prawie dwukrotnie przekroczyłem dopuszczalną prędkość na drodze, to zrozumiałem, że przy moim temperamencie mógłbym tego "romansu" nie przeżyć. Oj tam, Stinger to normalne, nie za szybkie gran tourismo. Nigdzie nie jest napisane, że zawsze musi przekraczać dozwoloną prędkość, to raczej Ty o tym decydujesz. Jeździłem Stingerem GT i uważam, że to świetna konkurencja np na M340xi czy C43, chociaż jakością materiałów jeszcze do nich nie dorasta, a po roku okazuje się, że nie jest tak solidnie zmontowana jak mogłoby się wydawać i środku wszystko zaczyna pracować. Ja jeździłem roczną, bezwypadkową i w środku trzeszczało wszystko a siedzenia wyglądały na o wiele bardziej zużyte niż w moim wówczas czeroletnim BMW. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #39178 Napisano 15 Kwietnia 2023 9 minut temu, Tommaso napisał(-a): (…)Ja jeździłem roczną, bezwypadkową i w środku trzeszczało wszystko a siedzenia wyglądały na o wiele bardziej zużyte niż w moim wówczas czeroletnim BMW. UAZ po 10000km za to plastiki nie trzeszczą, bo ich nie ma. Co nie znaczy, ze nie hałasuje, bo tu wszystko brzęczy 5 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129566 #39179 Napisano 15 Kwietnia 2023 4 minuty temu, Tommaso napisał(-a): Oj tam, Stinger to normalne, nie za szybkie gran tourismo. Nigdzie nie jest napisane, że zawsze musi przekraczać dozwoloną prędkość, to raczej Ty o tym decydujesz. Jeździłem Stingerem GT i uważam, że to świetna konkurencja np na M340xi czy C43, chociaż jakością materiałów jeszcze do nich nie dorasta, a po roku okazuje się, że nie jest tak solidnie zmontowana jak mogłoby się wydawać i środku wszystko zaczyna pracować. Ja jeździłem roczną, bezwypadkową i w środku trzeszczało wszystko a siedzenia wyglądały na o wiele bardziej zużyte niż w moim wówczas czeroletnim BMW. Nie traktuję Stingera GT jako samochodowego ideału. Dla mnie był to raczej samochód, który mógł być w zasięgu. Jakoś staram się marzyć kompromisowo, to znaczy o rzeczach na które mnie nie stać nie myślę. Gdyby jednak w końcu w Polsce był dostępny Genesis G70, to raczej ten bym kupił, niż Stingera. Co do trwałości Kii, to w środku w swoim trzylatku zauważyłem, że fotel kierowcy na szwie od strony drzwi niestety lekko się przeciera. Czasami też coś potrafi zatrzeszczeć, no i zaliczyłem jedną awarię (cewka). Niestety poza gwarancją, na szczęście w ASO kosztowało to niecałe 900 zł, więc prawie za darmo. 3 minuty temu, pmwas napisał(-a): UAZ po 10000km za to plastiki nie trzeszczą, bo ich nie ma. Co nie znaczy, ze nie hałasuje, bo tu wszystko brzęczy Bo UAZ to samochód dla takich kierowców, którym drogi są niepotrzebne. A jak drogi niekonieczne, to kto by się przejmował drobiazgami. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67575 #39180 Napisano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) A ja w moim GLC musiałem po wymianie opon na letnie dokupić jeden nowy czujnik do kontroli ciśnienia. Okazało się, że padła bateria, a producent nie przewidział wymiany baterii, trzeba kupić cały moduł. Kolejne wg serwisu będą padać w najbliższym czasie. Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #39181 Napisano 15 Kwietnia 2023 Ja czekam z umówieniem wizyty na wymianę opon do poniedziałku. Flota w mojej firmie wybrała idealny moment na zmianę sieci wulkanizacyjnej i od miesiąca przenoszą wszystkie opony. Pewnie wymianę będę mógł mieć w majuSent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #39182 Napisano 15 Kwietnia 2023 58 minut temu, mario1971 napisał(-a): A ja w moim GLC musiałem po wymianie opon na letnie dokupić jeden nowy czujnik do kontroli ciśnienia. Okazało się, że padła bateria, a producent nie przewidział wymiany baterii, trzeba kupić cały moduł. Kolejne wg serwisu będą padać w najbliższym czasie. Przecież to oczywiste, że producent nie przewidział wymiany samej baterii. W końcu ile taka bateria może kosztować? Poza tym to jedno z wielu działań koncernów samochodowych w celu głęboko zaangażowanej walki w ratowanie planety przed globalnym ociepleniem i degradacją. 2 godziny temu, pmwas napisał(-a): UAZ po 10000km za to plastiki nie trzeszczą, bo ich nie ma. Co nie znaczy, ze nie hałasuje, bo tu wszystko brzęczy Pan wstawi drewniane siedzisko. Może będzie twardo ale za to stylowo. 3 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #39183 Napisano 15 Kwietnia 2023 6 godzin temu, mario1971 napisał(-a): A ja w moim GLC musiałem po wymianie opon na letnie dokupić jeden nowy czujnik do kontroli ciśnienia. Okazało się, że padła bateria, a producent nie przewidział wymiany baterii, trzeba kupić cały moduł. Kolejne wg serwisu będą padać w najbliższym czasie. W żadnych się baterii nie wymienia, byłoby zbyt tanio 🤷 2 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #39184 Napisano 15 Kwietnia 2023 7 godzin temu, mario1971 napisał(-a): A ja w moim GLC musiałem po wymianie opon na letnie dokupić jeden nowy czujnik do kontroli ciśnienia. Okazało się, że padła bateria, a producent nie przewidział wymiany baterii, trzeba kupić cały moduł. Kolejne wg serwisu będą padać w najbliższym czasie. Możesz napisać ile lat ma GLC i jaki jest koszt modułu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67575 #39185 Napisano 15 Kwietnia 2023 3 minuty temu, Remy napisał(-a): Możesz napisać ile lat ma GLC i jaki jest koszt modułu? Koszt modułu to 400zł, a auto ma 7 lat i przejechane 150k km. Czekają mnie jeszcze 3 drobne wymiany zużytych części; silniczki od składanych lusterek chodzą skokowo, wymiana siłownika hydraulicznego od pneumatyki podwozia, oraz wymiana poduszek przy skrzyni biegów czy coś takiego... 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71837 #39186 Napisano 15 Kwietnia 2023 Starszy pan z Mercem. 6 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #39187 Napisano 16 Kwietnia 2023 22 godziny temu, mario1971 napisał(-a): A ja w moim GLC musiałem po wymianie opon na letnie dokupić jeden nowy czujnik do kontroli ciśnienia. Okazało się, że padła bateria, a producent nie przewidział wymiany baterii, trzeba kupić cały moduł. Kolejne wg serwisu będą padać w najbliższym czasie. Polecam zamienniki... Nie są tak drogie, kup od razu cztery i z glowy 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67575 #39188 Napisano 16 Kwietnia 2023 Teraz, kiniol napisał(-a): Polecam zamienniki... Nie są tak drogie, kup od razu cztery i z glowy A tak z głowy pamiętasz, ile kosztuje taki zamiennik? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #39189 Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Widzę, że około 100-130 za sztukę... Wpisałem Merecede GLS 2007 czujnik TPMS, a ok... Rocznik 2016... Teraz widzę, trzeba sprawdzić... Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez kiniol 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67575 #39190 Napisano 16 Kwietnia 2023 Teraz, kiniol napisał(-a): Widzę, że około 100-130 za sztukę... Wpisałem Merecede GLS 2007 czujnik TPMS Dzięki. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71837 #39191 Napisano 16 Kwietnia 2023 Lancia. 6 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #39192 Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) 2 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Dzięki. Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez kiniol 2 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #39193 Napisano 16 Kwietnia 2023 17 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Koszt modułu to 400zł.. A baterii gdyby była wymienna 5 może 10 zł.. Czysta ekologia i dbałość o portfel klientów. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4764 #39194 Napisano 16 Kwietnia 2023 Było impregnowane 😎 i hardokorowo tuningowane 😂 niech mnie już ta zima przestanie wq...ać 🤦🏻♂️ 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #39195 Napisano 16 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): A baterii gdyby była wymienna 5 może 10 zł.. Czysta ekologia i dbałość o portfel klientów. Pisałem o tym parę wpisów wyżej. Osobiście pokusił bym się o rozebranie takiego czujnika i sprawdzenie czy da się wymienić jakoś tę baterię. Inna opcja to jazda bez czujników. W internetach piszą, że da się tak jeździć a ciśnienie można przecież sprawdzać samemu. A wszystko to przez jakichś idiotów w USA. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67575 #39196 Napisano 16 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, souls_hunter napisał(-a): Pisałem o tym parę wpisów wyżej. Osobiście pokusił bym się o rozebranie takiego czujnika i sprawdzenie czy da się wymienić jakoś tę baterię. Inna opcja to jazda bez czujników. W internetach piszą, że da się tak jeździć a ciśnienie można przecież sprawdzać samemu. A wszystko to przez jakichś idiotów w USA. Ciężko jeździć z walącymi po oczach komunikatami. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #39197 Napisano 16 Kwietnia 2023 Dla majsterkowiczów, pierwszy przykład z brzegu : http://hobbyspace.pl/tpms-wymiana-baterii-w-czujnikach-cisnienia/ Oczywiście mogą zdarzyć się modele, w których ta operacja może być bardzo utrudniona przez przyjaznych środowisku inżynierów ale uważam, że spróbować warto. Choćby dla samej satysfakcji, że udało się oszukać system. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #39198 Napisano 16 Kwietnia 2023 Może pójść krok dalej i stworzyć kluczyki z niewymienialną baterią, które trzeba by profilaktycznie co 3 lata wymieniać w ASO, potem można jeszcze piloty do telewizorów, czy np lampy z niewymienialnymi żarówkami - pole do popisu jest 3 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #39199 Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) To już jednorazowe samochody elektryczne z praktycznie niewymienialnymi bateriami (koszt wymiany przekracza zdrowy rozsądek użytkownika) nie wystarczą? P.S. Kolega na przyszłość będzie bardziej powściągliwy w głupich pomysłach, bo jeszcze się ziszczą. Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez souls_hunter 4 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129566 #39200 Napisano 16 Kwietnia 2023 38 minut temu, pmwas napisał(-a): Może pójść krok dalej i stworzyć kluczyki z niewymienialną baterią, które trzeba by profilaktycznie co 3 lata wymieniać w ASO, potem można jeszcze piloty do telewizorów, czy np lampy z niewymienialnymi żarówkami - pole do popisu jest 28 minut temu, souls_hunter napisał(-a): To już jednorazowe samochody elektryczne z praktycznie niewymienialnymi bateriami (koszt wymiany przekracza zdrowy rozsądek użytkownika) nie wystarczą? P.S. Kolega na przyszłość będzie bardziej powściągliwy w głupich pomysłach, bo jeszcze się ziszczą. W końcu walczymy o czystą planetę, nieprawdaż? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach