piteks 3800 #48751 Napisano 24 Maja 2025 3 godziny temu, vvv napisał(-a): @piteks gratulacje to była szybka akcja No sam jestem zaskoczony. Miało być pod koniec lipca😁 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): bez fotki wnętrza się nie liczy 😉 2 IWC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14527 #48752 Napisano 24 Maja 2025 Moja Alfa i mój mechanik - dowcipniś 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1678 #48753 Napisano 30 Maja 2025 W dniu 24.05.2025 o 17:22, piteks napisał(-a): No sam jestem zaskoczony. Miało być pod koniec lipca😁 kiedy zamawiałeś? 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #48754 Napisano 30 Maja 2025 Orzeł wylądował :-) 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piteks 3800 #48755 Napisano 30 Maja 2025 5 godzin temu, jacus napisał(-a): kiedy zamawiałeś? Na początku kwietnia. Odebrałem 🤩 3 godziny temu, szuwi napisał(-a): Orzeł wylądował 🙂 Gratuluję i życzę szerokiej drogi 👍 15 IWC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #48756 Napisano 30 Maja 2025 2 godziny temu, piteks napisał(-a): Na początku kwietnia. Odebrałem 🤩 Gratuluję i życzę szerokiej drogi 👍 Również życzę szerokości! :-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #48757 Napisano 30 Maja 2025 4 godziny temu, piteks napisał(-a): Odebrałem 🤩 ehhh już nawet nie chodzi o 4 cylindry ale silnik w poprzek i metr przed przednią osią...a ludzie jedyne nad czym psioczą to tablety w środku. Ale ogólnie fajne auto, niech się dobrze sprawuje i daje radość z jazdy😃 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12450 #48758 Napisano 31 Maja 2025 W dniu 24.05.2025 o 19:23, rafi napisał(-a): Moja Alfa i mój mechanik - dowcipniś W okresie 7 lat jak użytkowałem swoją Alfę nie miałem z nią żadnych problemów, te kawały oparte są na awaryjności np modelu 156. Potem było już znacznie lepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14527 #48759 Napisano 31 Maja 2025 W okresie 7 lat jak użytkowałem swoją Alfę nie miałem z nią żadnych problemów, te kawały oparte są na awaryjności np modelu 156. Potem było już znacznie lepiej Oczywiście, że tak. Plus w przypadku tego motoru, który jest u mnie, negatywne opinie oparte są o 159, użytkowane w Policji. Ale to już na prawdę nie jest kwestia silnika, tylko sposobu jego eksploatacji. Nie wszystkim można jeździć jak 1.9 tdi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 138150 #48760 Napisano 31 Maja 2025 Jakie macie doświadczenia z hybrydami (HEV)? Coś może polecacie? Najlepiej w budżecie do 150k. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12450 #48761 Napisano 31 Maja 2025 (edytowane) 9 godzin temu, rafi napisał(-a): Oczywiście, że tak. Plus w przypadku tego motoru, który jest u mnie, negatywne opinie oparte są o 159, użytkowane w Policji. Ale to już na prawdę nie jest kwestia silnika, tylko sposobu jego eksploatacji. Nie wszystkim można jeździć jak 1.9 tdi. Ja w swojej 159 miałem też 1,75 TBI. To był świetny samochód, twardy ale świetnie prowadzący się. W przyszłym tygodniu jadę do Zandvoort na Viva Italia i z racji, że nie mam już włoskiego samochodu, będę musiał jechać na dalszy parking dla “normalsów” Edit: sprawdziłem bilet i pokaz jest w Assen Edytowane 31 Maja 2025 przez pepepatryk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14527 #48762 Napisano 31 Maja 2025 (edytowane) Oczywiście, że tak. sam się zastanawiałem nad 159. Chodzi mi tylko o to, że Policja eksploatuje, jak eksploatuje, więc nie ma się co dziwić, że wymiękają. Jak dbasz, tak masz. Ja swoją kupiłem bez zamiaru dalszej sprzedaży. Wyjazdu zazdroszczę. Dobrej zabawy. Edycja: po blachach na Twojej byłej wnioskuję, że dla Ciebie to nie będzie jakiś daleki wyjazd. No ale zabawa na pewno przednia Edytowane 31 Maja 2025 przez rafi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 587 #48763 Napisano 31 Maja 2025 16 godzin temu, piteks napisał(-a): Odebrałem Fajny, gratulacje 👍 kubełki i pasy M, lubię takie detale tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12450 #48764 Napisano 31 Maja 2025 Godzinę temu, rafi napisał(-a): Oczywiście, że tak. sam się zastanawiałem nad 159. Chodzi mi tylko o to, że Policja eksploatuje, jak eksploatuje, więc nie ma się co dziwić, że wymiękają. Jak dbasz, tak masz. Ja swoją kupiłem bez zamiaru dalszej sprzedaży. Wyjazdu zazdroszczę. Dobrej zabawy. Edycja: po blachach na Twojej byłej wnioskuję, że dla Ciebie to nie będzie jakiś daleki wyjazd. No ale zabawa na pewno przednia dzieki @rafi, impreza jest świetna. Byłem w tamtym roku i w tym też nie odpuszczę. Najwspanialsze samochody sprzed kilku dekad w jednym miejscu, coś wspaniałego 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4676 #48765 Napisano 31 Maja 2025 W dniu 24.05.2025 o 13:12, piteks napisał(-a): Już jest😊 Jak było M135 3.0 R6 to były dwie rury, teraz jest 2.0 R4 i cztery rury, ciekawe ile dadzą w M-trzycylindrowcu Ale wygląda zacnie, fajne uniwersalne auto do wszystkiego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4088 #48766 Napisano 31 Maja 2025 W dniu 19.05.2025 o 19:13, Lincoln Six Echo napisał(-a): Fajny? Tak, jechałem przedliftem. Auto bardzo ładne i dobrze wykonane, dobrze wyciszone. Chwilę wcześniej jechałem Alfą Junior - auta dzieliło 10tys złotych a przepaść w jakości jest druzgocąca dla Alfy. DS jest pod każdym względem lepszym autem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piteks 3800 #48767 Napisano 31 Maja 2025 2 godziny temu, Czujnik napisał(-a): Fajny, gratulacje 👍 kubełki i pasy M, lubię takie detale tapatalked Dziękuję 🥂. Też tak uważam. Takie smaczki dodają uroku i pazura. 19 minut temu, Bugs napisał(-a): Ale wygląda zacnie, fajne uniwersalne auto do wszystkiego. To prawda. Nie męczy i faktycznie daje radość z jazdy. Da się spokojnie pokręcić po okolicy ale jak trzeba się włączyć do ruchu czy na krótkim odcinku wyprzedzić, to nie problemu. Na wtorek mam umówiony detailing. Do piątku się mają uwinąć, wygląda więc że na wczasy z rowerami pojedziemy z moją piękną Panią nowym autem. 3 IWC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1648 #48768 Napisano 31 Maja 2025 (edytowane) @piteks pomimo ze sportowe , ale fotele wyglądają na wygodne 👍🏼 Edytowane 1 Czerwca 2025 przez Krakus1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 348 #48769 Napisano 31 Maja 2025 W dniu 30.05.2025 o 16:22, szuwi napisał(-a): Orzeł wylądował :-) 👍 no to spokój teraz na 3 lata 🙂. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1648 #48770 Napisano 1 Czerwca 2025 Co do foteli , ostatnio spędziłem trochę czasu czekając na nowego użytkownika 5er do podpisania cesji leasingu , pochodziłem trochę między samochodami , gdzie np zwróciło moją uwagę fotele i ich komfort , np. fotele M w M5 VS X5M wyraźnie wygodniejsze w M5 , a niespodzianką były fotele w 5er G60 , super wygodne - myślałem że to komforty , ale okazało się że sportowe - dużo wygodniejsze niż sporty w G30 , dają podobne uczucie komfortu jak komforty w A6 C8 , także postęp jest jeśli chodzi o fotele w G60 ,choć im daleko do komforty w G70 jak u Łukasza @Autor1984 😉 co do audio , B&W w 5er jest bardzo podobny jakościowo do H&K w X5 , a szkoda , mogli zostawić system B&W Diamond Surround w 5er 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #48771 Napisano 1 Czerwca 2025 8 godzin temu, łowca napisał(-a): 👍 no to spokój teraz na 3 lata 🙂. Planuję dłużej - nie lubię zmian... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12637 #48772 Napisano 2 Czerwca 2025 Ja też odebrałem swój urodzinowy prezent W dniu 1.06.2025 o 07:58, Krakus1 napisał(-a): Co do foteli , ostatnio spędziłem trochę czasu czekając na nowego użytkownika 5er do podpisania cesji leasingu , pochodziłem trochę między samochodami , gdzie np zwróciło moją uwagę fotele i ich komfort , np. fotele M w M5 VS X5M wyraźnie wygodniejsze w M5 , a niespodzianką były fotele w 5er G60 , super wygodne - myślałem że to komforty , ale okazało się że sportowe - dużo wygodniejsze niż sporty w G30 , dają podobne uczucie komfortu jak komforty w A6 C8 , także postęp jest jeśli chodzi o fotele w G60 ,choć im daleko do komforty w G70 jak u Łukasza @Autor1984 😉 co do audio , B&W w 5er jest bardzo podobny jakościowo do H&K w X5 , a szkoda , mogli zostawić system B&W Diamond Surround w 5er Jerzy nie przesadzajmy 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 158577 #48773 Napisano 4 Czerwca 2025 Dzisiaj swoją kukłę oddałem do mycia i taki samochód zastępczy mi dali. Nawet fajnie się ta ,,zabaweczka” zbiera. Chociaż zdecydowanie wolę RS7 mojej siostry. Jakoś bezpieczniej się w nim czuję😉 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uminus 292 #48774 Napisano 4 Czerwca 2025 Do zamazania rejestracji mogłeś bardziej się przyłożyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12637 #48775 Napisano 4 Czerwca 2025 1 godzinę temu, rafalmosty napisał(-a): Dzisiaj swoją kukłę oddałem do mycia i taki samochód zastępczy mi dali. Nawet fajnie się ta ,,zabaweczka” zbiera. Chociaż zdecydowanie wolę RS7 mojej siostry. Jakoś bezpieczniej się w nim czuję😉 Porządny serwis! Ja muszę przyznać miałem okazję przez tydzień użytkować najnowszy wypust A3 i to jak się prowadzi to chauepe bas. Dobrze "przetyrana" na drodze węża w kieunku Sa Calobra. RS3 to jeszcze więcej pozytywnych doznań 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach