Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

@cordi7 masz juz cos na oku? Albo typy w które celujesz?

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, DontTreadOnMe napisał(-a):

To ja właśnie dokładam wydech ragazzona do Gtv i zastanawiam się nad Brerą albo MX5 jako daily ;D nigdy nie brałem komfortu, spalania czy pojemności bagażnika jako priorytetów przy wyborze samochodu. :D Ma ładnie wyglądać, ma ładnie brzmieć, najlepiej jakby było Made in Italy no i koniecznie coupe albo spider.

Popieram, choć nie należę do fanów Brery. W środku 159, aż piszczy, ciężka krowa co z 2.4d ledwo daje radę. Silnik 3.2 od GM jest kiepski w stosunku do poprzednika Alfy z Gtv. Silniki JTS zostawiam fanom GM. Aby to prowadziło się przyzwoicie w zakrętach, w przód trzeba wsadzić poliuretany (powerflexy) w dolne wahacze, a górnych nie ruszać. Górne wahacze będą wybijane regularnie, bo morda ciężka i trzeba traktować je jak element wymienny. Brera nie ma tej finezji co Gtv, ładna ale „fun factor” odrobinę za mały. W Gtv z modyfikacji w tył wsadzić powerflexy, przednie wahacze w standardzie, dobre gumy i jest banan. ;) Może kiedyś trafi mi się jeszcze granatowe Gtv z jasnymi skórami, albo czarne z czerwonymi, z dowolnym silnikiem (prawie, bo poza 1.8TS) i felgi 17 …. Dobra już schodzę na ziemię  

Edytowane przez KWF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, KWF napisał(-a):

Popieram, choć nie należę do fanów Brery. W środku 159, aż piszczy, ciężka krowa co z 2.4d ledwo daje radę. Silnik 3.2 od GM jest kiepski w stosunku do poprzednika Alfy z Gtv. Silniki JTS zostawiam fanom GM. Aby to prowadziło się przyzwoicie w zakrętach, w przód trzeba wsadzić poliuretany (powerflexy) w dolne wahacze, a górnych nie ruszać. Górne wahacze będą wybijane regularnie, bo morda ciężka i trzeba traktować je jak element wymienny. Brera nie ma tej finezji co Gtv, ładna ale „fun factor” odrobinę za mały. W Gtv z modyfikacji w tył wsadzić powerflexy, przednie wahacze w standardzie, dobre gumy i jest banan. ;) Może kiedyś trafi mi się jeszcze granatowe Gtv z jasnymi skórami, albo czarne z czerwonymi, z dowolnym silnikiem (prawie, bo poza 1.8TS) i felgi 17 …. Dobra już schodzę na ziemię  

Teraz albo nigdy. Tańsze nie będą :D kurcze jeszcze tak Spidera mieć do kompletu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, vvv napisał(-a):

@cordi7 masz juz cos na oku? Albo typy w które celujesz?

Serce chciałoby Taycana ale drogo i zasięg słabszy niż bym chciał. Rozum mówi CLA albo nowy elektryczny C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

@Paulus57 jak Ci idzie słuchania muzyki w Volvo ? zmieniłeś coś w ustawieniach audio ?

Szczerze, to ostatnie kilka tygodni to był totalny chaos w moim życiu. Nic jak na razie nie zmieniałem w ustawieniach audio. Na dodatek nie mogę nawet znaleźć demo Bowers  & Wilkins. W sklepie Play nie ma, a w opcjach auta chyba też. Jedynie za radą Kolegów zrezygnowałem ze Spotify na rzecz Tidala. Podobno lepsze, ale jakoś moje ucho tego nie łapie. 😉 Za to niższy koszt abonamentu, więc tu na plus. Niezależnie od wszystkiego audio warte niemałej dopłaty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spotify już jest bezstratne. Miałem oba, wygaszam jednak Tidala, bo moja rodzina woli Szwedów 🤷‍♂️

Trochę roboty z przerzucaniem playlist, ale potem już jest prosto z jednym serwisem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Valygaar napisał(-a):

Spotify już jest bezstratne. Miałem oba, wygaszam jednak Tidala, bo moja rodzina woli Szwedów 🤷‍♂️

Trochę roboty z przerzucaniem playlist, ale potem już jest prosto z jednym serwisem.

Może dlatego nie zauważyłem różnicy. Ja z kolei przeniosłem swoją listę na Tidala. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezstratne Spotify jest chyba od dzisiaj (albo wczoraj). Ja wróciłem do Szwedów z APM, bo playlisty i "polecane" od Apple, to było jakieś nieporozumienie.

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Keniutek napisał(-a):

Bezstratne Spotify jest chyba od dzisiaj (albo wczoraj). Ja wróciłem do Szwedów z APM, bo playlisty i "polecane" od Apple, to było jakieś nieporozumienie.

Juz od jesieni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Valygaar napisał(-a):

Juz od jesieni ;)

... a ja odkryłem to chyba właśnie wczoraj 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem sobie mały prezent urodzinowy
9091fe7176947856577547c4236585a0.dng

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 hours ago, CezarChrzestny said:

już wysyłam 😁

„Miota nim jak szatan”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, plszcto napisał(-a):

oj, popsuło się cośemoji848.png prosto nie daje radyemoji57.png
ps: to z zazdrości :)
było ostatnio o Alfach, teraz o prezentach więc zrobię mały coming-out:

3d381a0d4394c591ba940c654a282341.jpg

każdy przejechany km daje radochę, pomimo tego, że są bardziej praktyczne auta;-)
Ale na całe szczęście, praktyczność zeszła już na dalszy plan:-)

Gratuluję, ładny kolor i mocy chyba też pod dostatkiem ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gratuluję, ładny kolor i mocy chyba też pod dostatkiem

dziękuję!
co do mocy - ja nie narzekam;-), choć mówi się, że jej nigdy za dużo;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeden z tych samochodów, który dla miłośników motoryzacji ma juz swoje miejsce na liście nietuzinkowych aut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, plszcto napisał(-a):

oj, popsuło się cośemoji848.png prosto nie daje radyemoji57.png
ps: to z zazdrości :)
było ostatnio o Alfach, teraz o prezentach więc zrobię mały coming-out:

3d381a0d4394c591ba940c654a282341.jpg

każdy przejechany km daje radochę, pomimo tego, że są bardziej praktyczne auta;-)
Ale na całe szczęście, praktyczność zeszła już na dalszy plan:-)

Gratuluję i podaj, co kryje pod maską. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gratuluję i podaj, co kryje pod maską.  

dzięki:)
po maską 2.0T z 280KM/400Nm i napęd Q4 ( gdzie moc głównie idzie na tył)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, plszcto napisał(-a):

dzięki:)
po maską 2.0T z 280KM/400Nm i napęd Q4 ( gdzie moc głównie idzie na tył)

No to moc jest niemała i masz sporo pod stopą. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja Veloce ze szperą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi