vvv 2457 #51676 Napisano 6 Maja @cordi7 masz juz cos na oku? Albo typy w które celujesz? 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KWF 114 #51677 Napisano 6 Maja (edytowane) 7 godzin temu, DontTreadOnMe napisał(-a): To ja właśnie dokładam wydech ragazzona do Gtv i zastanawiam się nad Brerą albo MX5 jako daily ;D nigdy nie brałem komfortu, spalania czy pojemności bagażnika jako priorytetów przy wyborze samochodu. Ma ładnie wyglądać, ma ładnie brzmieć, najlepiej jakby było Made in Italy no i koniecznie coupe albo spider. Popieram, choć nie należę do fanów Brery. W środku 159, aż piszczy, ciężka krowa co z 2.4d ledwo daje radę. Silnik 3.2 od GM jest kiepski w stosunku do poprzednika Alfy z Gtv. Silniki JTS zostawiam fanom GM. Aby to prowadziło się przyzwoicie w zakrętach, w przód trzeba wsadzić poliuretany (powerflexy) w dolne wahacze, a górnych nie ruszać. Górne wahacze będą wybijane regularnie, bo morda ciężka i trzeba traktować je jak element wymienny. Brera nie ma tej finezji co Gtv, ładna ale „fun factor” odrobinę za mały. W Gtv z modyfikacji w tył wsadzić powerflexy, przednie wahacze w standardzie, dobre gumy i jest banan. Może kiedyś trafi mi się jeszcze granatowe Gtv z jasnymi skórami, albo czarne z czerwonymi, z dowolnym silnikiem (prawie, bo poza 1.8TS) i felgi 17 …. Dobra już schodzę na ziemię Edytowane 6 Maja przez KWF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DontTreadOnMe 47 #51678 Napisano 7 Maja 10 godzin temu, KWF napisał(-a): Popieram, choć nie należę do fanów Brery. W środku 159, aż piszczy, ciężka krowa co z 2.4d ledwo daje radę. Silnik 3.2 od GM jest kiepski w stosunku do poprzednika Alfy z Gtv. Silniki JTS zostawiam fanom GM. Aby to prowadziło się przyzwoicie w zakrętach, w przód trzeba wsadzić poliuretany (powerflexy) w dolne wahacze, a górnych nie ruszać. Górne wahacze będą wybijane regularnie, bo morda ciężka i trzeba traktować je jak element wymienny. Brera nie ma tej finezji co Gtv, ładna ale „fun factor” odrobinę za mały. W Gtv z modyfikacji w tył wsadzić powerflexy, przednie wahacze w standardzie, dobre gumy i jest banan. Może kiedyś trafi mi się jeszcze granatowe Gtv z jasnymi skórami, albo czarne z czerwonymi, z dowolnym silnikiem (prawie, bo poza 1.8TS) i felgi 17 …. Dobra już schodzę na ziemię Teraz albo nigdy. Tańsze nie będą kurcze jeszcze tak Spidera mieć do kompletu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8599 #51679 Napisano 7 Maja 23 godziny temu, vvv napisał(-a): @cordi7 masz juz cos na oku? Albo typy w które celujesz? Serce chciałoby Taycana ale drogo i zasięg słabszy niż bym chciał. Rozum mówi CLA albo nowy elektryczny C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1679 #51680 Napisano Piątek o 12:55 @Paulus57 jak Ci idzie słuchania muzyki w Volvo ? zmieniłeś coś w ustawieniach audio ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150756 #51681 Napisano Piątek o 13:15 11 minut temu, Krakus1 napisał(-a): @Paulus57 jak Ci idzie słuchania muzyki w Volvo ? zmieniłeś coś w ustawieniach audio ? Szczerze, to ostatnie kilka tygodni to był totalny chaos w moim życiu. Nic jak na razie nie zmieniałem w ustawieniach audio. Na dodatek nie mogę nawet znaleźć demo Bowers & Wilkins. W sklepie Play nie ma, a w opcjach auta chyba też. Jedynie za radą Kolegów zrezygnowałem ze Spotify na rzecz Tidala. Podobno lepsze, ale jakoś moje ucho tego nie łapie. 😉 Za to niższy koszt abonamentu, więc tu na plus. Niezależnie od wszystkiego audio warte niemałej dopłaty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6406 #51682 Napisano Piątek o 13:46 Spotify już jest bezstratne. Miałem oba, wygaszam jednak Tidala, bo moja rodzina woli Szwedów 🤷♂️ Trochę roboty z przerzucaniem playlist, ale potem już jest prosto z jednym serwisem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150756 #51683 Napisano Piątek o 18:26 4 godziny temu, Valygaar napisał(-a): Spotify już jest bezstratne. Miałem oba, wygaszam jednak Tidala, bo moja rodzina woli Szwedów 🤷♂️ Trochę roboty z przerzucaniem playlist, ale potem już jest prosto z jednym serwisem. Może dlatego nie zauważyłem różnicy. Ja z kolei przeniosłem swoją listę na Tidala. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 405 #51684 Napisano Piątek o 18:44 (edytowane) Bezstratne Spotify jest chyba od dzisiaj (albo wczoraj). Ja wróciłem do Szwedów z APM, bo playlisty i "polecane" od Apple, to było jakieś nieporozumienie. Edytowane Piątek o 18:45 przez Keniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6406 #51685 Napisano Piątek o 19:55 Godzinę temu, Keniutek napisał(-a): Bezstratne Spotify jest chyba od dzisiaj (albo wczoraj). Ja wróciłem do Szwedów z APM, bo playlisty i "polecane" od Apple, to było jakieś nieporozumienie. Juz od jesieni 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 405 #51686 Napisano Piątek o 21:10 Godzinę temu, Valygaar napisał(-a): Juz od jesieni ... a ja odkryłem to chyba właśnie wczoraj 🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CezarChrzestny 149 #51687 Napisano Sobota o 09:00 W dniu 2.05.2026 o 16:55, Heavyweight2712 napisał(-a): Ale pięknie poleciał Mógłbyś wrzucić nam tutaj jakiś filmik jak katujesz swoje BMW 👍😎 już wysyłam 😁 180c9453-98ac-4105-bc0a-42aa3e5f6143.mp4 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13013 #51688 Napisano Sobota o 13:54 Zrobilem sobie mały prezent urodzinowy 7 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43914 #51689 Napisano Sobota o 17:48 8 godzin temu, CezarChrzestny napisał(-a): już wysyłam 😁 180c9453-98ac-4105-bc0a-42aa3e5f6143.mp4 Nieźle. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50579 #51690 Napisano Sobota o 17:52 8 hours ago, CezarChrzestny said: już wysyłam 😁 „Miota nim jak szatan” 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 1019 #51691 Napisano Sobota o 19:01 już wysyłam 180c9453-98ac-4105-bc0a-42aa3e5f6143.mp4oj, popsuło się coś prosto nie daje radyps: to z zazdrości Zrobilem sobie mały prezent urodzinowy było ostatnio o Alfach, teraz o prezentach więc zrobię mały coming-out:każdy przejechany km daje radochę, pomimo tego, że są bardziej praktyczne auta;-)Ale na całe szczęście, praktyczność zeszła już na dalszy plan:-) 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13013 #51692 Napisano Sobota o 20:17 Godzinę temu, plszcto napisał(-a): oj, popsuło się coś prosto nie daje rady ps: to z zazdrości było ostatnio o Alfach, teraz o prezentach więc zrobię mały coming-out: każdy przejechany km daje radochę, pomimo tego, że są bardziej praktyczne auta;-) Ale na całe szczęście, praktyczność zeszła już na dalszy plan:-) Gratuluję, ładny kolor i mocy chyba też pod dostatkiem 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 1019 #51693 Napisano Sobota o 20:26 Gratuluję, ładny kolor i mocy chyba też pod dostatkiem dziękuję!co do mocy - ja nie narzekam;-), choć mówi się, że jej nigdy za dużo;-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1213 #51694 Napisano Niedziela o 09:36 To jeden z tych samochodów, który dla miłośników motoryzacji ma juz swoje miejsce na liście nietuzinkowych aut. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150756 #51695 Napisano Niedziela o 09:38 14 godzin temu, plszcto napisał(-a): oj, popsuło się coś prosto nie daje rady ps: to z zazdrości było ostatnio o Alfach, teraz o prezentach więc zrobię mały coming-out: każdy przejechany km daje radochę, pomimo tego, że są bardziej praktyczne auta;-) Ale na całe szczęście, praktyczność zeszła już na dalszy plan:-) Gratuluję i podaj, co kryje pod maską. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 1019 #51696 Napisano Niedziela o 10:44 Gratuluję i podaj, co kryje pod maską. dzięki:)po maską 2.0T z 280KM/400Nm i napęd Q4 ( gdzie moc głównie idzie na tył) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150756 #51697 Napisano Niedziela o 13:31 2 godziny temu, plszcto napisał(-a): dzięki:) po maską 2.0T z 280KM/400Nm i napęd Q4 ( gdzie moc głównie idzie na tył) No to moc jest niemała i masz sporo pod stopą. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KWF 114 #51698 Napisano Niedziela o 20:59 Wersja Veloce ze szperą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 1019 #51699 Napisano Niedziela o 21:47 Wersja Veloce ze szperą?dokładnie tak:) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KWF 114 #51700 Napisano Poniedziałek o 03:20 @plszcto bardzo zaje-fajne auto, jeździłem pierwszą wersją Giulia'i we Włoszech w 2016 r. Na weekend pożyczyłem na lotnisku w Mediolanie i jeździliśmy nią w okolicach Locarno i jeziora Maggiore. To był bardzo udany weekend ;). Wirus złapał i teraz pod domem stoi Stelvio, ale wersja bez szpery, za to kolorze białym z czerwonymi skórami. Cóż biedawersja Sprint, ale z prawie ze wszystkimi pakietami z katalogu poza ciemnymi szybami i dachem panoramicznym, bo takie było na placu dilera od ręki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach