mandaryn44 685 #31526 Napisano 15 Lutego 2021 160 tys na jednych klockach? Nie chce mi się wierzyć. 125 tys 30 km jazdy itp. Hm...Ja miałem corollę verso. 1.8. Przejechalem ponad 180 tys. Drobne awarie ale raz urwała się półośka. I po jeździe. Miałem też stilo. 12 lat było w domu od nowości. Żadnych, absolutnie żadnych awarii. Reguły nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #31527 Napisano 16 Lutego 2021 O 15:00 prezentacja nowego 911 GT3. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #31528 Napisano 16 Lutego 2021 Coś mi sie maska z tymi otworami nie podoba 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #31529 Napisano 16 Lutego 2021 (edytowane) Byłem dzisiaj w lakiernika który lakieruje felgi i "zaśpiewał" mi za malowanie kompletu 1800 zł. Na pytanie dlaczego tak drogo, odpowiedział, że lakieruje proszkowo i następnie podwójnie lakieruje lakierem bezbarwnym wygrzewając każdą warstwę oddzielnie w wysokiej temperaturze. Podobno daje to bardzo dużą głębię koloru i bardzo dużą trwałość. Powiedział również że malowanie za 150 zł od sztuki to malowanie zwykłym lakierem bez żadnego utwardzania powłoki, czyli tzw. jednorazówka. Oczywiście felgi wcześniej są trawione. Panowie, co na to powiecie. Edytowane 16 Lutego 2021 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9558 #31530 Napisano 16 Lutego 2021 5 lat temu odnawiałem komplet 17". Piaskowanie i potem lakierowanie proszkowe, wygrzewanie w piecu i bezbarwny (chyba jedna warstwa). Zapłaciłem ok. 700zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #31531 Napisano 16 Lutego 2021 (edytowane) Wiosną chcę kupić nowe dobre opony i przy okazji wymiany opon chciałbym pomalować felgi i coś mam wrażenie że koszt samych kół w moim dziadkowozie będzie stanowił połowę wartości całego samochodu. Edytowane 16 Lutego 2021 przez dziadek 2 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7138 #31532 Napisano 16 Lutego 2021 Mi za renowację jednej w CNC dwa kolory krzyczą 400-500 szt 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8972 #31533 Napisano 16 Lutego 2021 4 godziny temu, vvv napisał(-a): Coś mi sie maska z tymi otworami nie podoba Dla mnie te wersje 911 są jak Paneraie - wszystkie takie same, nie odróżniam 🤣. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GPOWER 87 #31534 Napisano 16 Lutego 2021 4 godziny temu, dziadek napisał(-a): Byłem dzisiaj w lakiernika który lakieruje felgi i "zaśpiewał" mi za malowanie kompletu 1800 zł. Na pytanie dlaczego tak drogo, odpowiedział, że lakieruje proszkowo i następnie podwójnie lakieruje lakierem bezbarwnym wygrzewając każdą warstwę oddzielnie w wysokiej temperaturze. Podobno daje to bardzo dużą głębię koloru i bardzo dużą trwałość. Powiedział również że malowanie za 150 zł od sztuki to malowanie zwykłym lakierem bez żadnego utwardzania powłoki, czyli tzw. jednorazówka. Oczywiście felgi wcześniej są trawione. Panowie, co na to powiecie. malowanie proszkowe jak dla mnie ma brzydką strukturę i marne kolory ,na pewno dobra wytrzymałość( konstrukcje stalowe),firmę o którą wcześniej polecałem ,maluje w technologi systemowej ,a to tez zupełnie co innego niż malowanie zwykłym lakierem ,lakierowanie systemowe felg pozwala ,pomalować jedna uszkodzoną felgę i będzie wyglądała jak oryginał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masu 9706 #31535 Napisano 16 Lutego 2021 Jako, że siedzą tu praktycznie sami panowie to zapraszam was do oddania głosu na najlepsze zdjęcie lutego - temat jest mega fajny, a naprawdę dobrych zdjęć jest więcej niż miejsc na podium! Wystarczy kliknąć w grafikę aby przejść do wątku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 390 #31536 Napisano 16 Lutego 2021 5 godzin temu, dziadek napisał(-a): Byłem dzisiaj w lakiernika który lakieruje felgi i "zaśpiewał" mi za malowanie kompletu 1800 zł. Na pytanie dlaczego tak drogo, odpowiedział, że lakieruje proszkowo i następnie podwójnie lakieruje lakierem bezbarwnym wygrzewając każdą warstwę oddzielnie w wysokiej temperaturze. Podobno daje to bardzo dużą głębię koloru i bardzo dużą trwałość. Powiedział również że malowanie za 150 zł od sztuki to malowanie zwykłym lakierem bez żadnego utwardzania powłoki, czyli tzw. jednorazówka. Oczywiście felgi wcześniej są trawione. Panowie, co na to powiecie. I jest to właściwa cena oraz process: - usuwanie lakieru termiczno-chemiczne - piaskowanie - naprawa rantów CNC (jeśli wymagana) - lakierowanie proszkowe farbą epoxy niskotemperaturową (!!!) - lakier bezbarwny Nie ma szans tego zrobić za 150pln.. 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78299 #31537 Napisano 17 Lutego 2021 Kolejna zieleninka z netu. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8972 #31538 Napisano 17 Lutego 2021 W dniu 14.02.2021 o 10:44, Lincoln Six Echo napisał(-a): A takie często się widuje w Mediolanie..? Nie wiem, czy w ogóle komuś i komu kibicujesz, ale u mnie "żałoba" dzisiaj po wczorajszym "popisie" ACM... Ecco ci, pytałeś o Maserati to masz. Sąsiad chyba właśnie sobie sprawił, bo pierwszy raz w garażu dzisiaj zauważyłem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69905 #31539 Napisano 17 Lutego 2021 A te garaże to gabarytowo raczej na Fiata 500. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8972 #31540 Napisano 17 Lutego 2021 Cóż począć, to niewielki budynek jest, ale same miejsca wcale aż takie małe nie są, raczej duże auta się tu spokojnie mieszczą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78299 #31541 Napisano 18 Lutego 2021 Pod kamienicą, w której mieszkam, brama do podziemnego garażu jest podzielona na WJAZD/WYJAZD w taki sposób, że kiedy jeszcze miałem Mondeo, musiałem złożyć lusterka boczne, aby nie przetrzeć nimi ścian. Obrócenie się w celu wyjechania stamtąd zajęło mi chyba z 15 minut "koncertu" czujników przy każdym ruchu, a kiedy się już wreszcie uwolniłem, czułem się, jak po niezłej saunie. W garażu podziemnym, w którym potem wynająłem miejsce, z którego do dzisiaj korzystam, brama jest szeroka, ale z kolei garaż podzielony jest na dwie części i jeżeli brama w jednej części nawali, to przejechanie do części drugiej, z działającą bramą, przez zaprojektowane wyraźnie pod gabaryty Fiata 126p wewnętrzne "przejście" wymaga również nie tylko niezłego manewrowania, ale i oka terminatora. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #31542 Napisano 18 Lutego 2021 Uważajcie na swoje fury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #31543 Napisano 18 Lutego 2021 Teraz prościej ukraść dobre auto, niż rower 🤪 Garusy zacierają rączki i dziękują producentom za "nowoczesność". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 341 #31544 Napisano 18 Lutego 2021 Mechaniczne blokady (np. dźwigni zmiany biegów) mogą okazać się najwsikuteczniejszymi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8972 #31545 Napisano 18 Lutego 2021 A może nie brać tych najnowszych rozwiązań? Ja, gdy żona odbierała auto w leasingu, poprosiłem o zwykły kluczyk na pilota, nie taki który otwiera auto samoczynnie gdy się zbliżamy. No chyba że nie ma innych opcji teraz w wielu brandach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #31546 Napisano 18 Lutego 2021 Ja u siebie na wszelki wypadek wyłączyłem keyless w ustawieniach samochodu. Z zabezpieczeń to fajne są teraz blokady zapłonu, dostaje się taką pastylkę jak np. do domofonu i jak jej nie ma w samochodzie to auto nie odpali. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6561 #31547 Napisano 18 Lutego 2021 10 minut temu, Remy napisał(-a): Mechaniczne blokady (np. dźwigni zmiany biegów) mogą okazać się najwsikuteczniejszymi... Przy nowych rozwiazaniach automatycznej skrzyni - bez szans raczej ( Dźwignia wielkosci "jojstika" 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 589 #31548 Napisano 18 Lutego 2021 4 godziny temu, mkl1 napisał(-a): Przy nowych rozwiazaniach automatycznej skrzyni - bez szans raczej ( Dźwignia wielkosci "jojstika" w bmw stosujemy e-joylock microswitche w joysticku sa nieaktywne bez mozliwosci wrzucenia biegow tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #31549 Napisano 18 Lutego 2021 6 godzin temu, mkl1 napisał(-a): Przy nowych rozwiazaniach automatycznej skrzyni - bez szans raczej ( Dźwignia wielkosci "jojstika" He, he - dokładnie. U żony w pierdzibączku to nawet nie jest joystick - można to najwyżej pyknąć jednym palcem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6561 #31550 Napisano 18 Lutego 2021 Trzeba Pancerną skrzynkę zamontowć i to przykręcan śrubą M38 na ten przykład... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach