wojtek91 4638 #4351 Napisano 11 Kwietnia 2023 (edytowane) 41 minut temu, just_nobody07 napisał(-a): Gdyby nie to, że jestem w podobnej sytuacji (redukcji) to już bym pisał pw 🙈 Nie zachęcam, wspieram w silnej woli! 😃 Edytowane 11 Kwietnia 2023 przez wojtek91 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 9517 #4352 Napisano 11 Kwietnia 2023 WPAC = watch purchase abstinence club ? 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aramorco 577 #4353 Napisano 17 Kwietnia 2023 Witam! Jestem od niedawna na forum. Od jakiegoś czasu kolekcjonuję zegarki Casio - głównie Edifice, ponieważ uwielbiam ich design i świetny stosunek ceny do jakości. Proszę dajcie znać co sądzicie o mojej dotychczasowej kolekcji (z góry przepraszam za kiepską jakość fotki, ale telefon mam z niskiej półki). Oczywiście na tych okazach nie zamierzam poprzestać i planuję powiększenie kolekcji do 10 może 12 sztuk - mam jeszcze parę ciekawych zegarków na oku... A marzeniem, które mam nadzieję kiedyś uda mi się zrealizować jest Oceanus Manta OCW-S5000APA-2AJF🤤 Poniżej moja mała kolekcja - ciągle zastanawiam się czy kupić pudełko na 10 czy 12 sztuk... 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 163416 #4354 Napisano 17 Kwietnia 2023 6 godzin temu, Aramorco napisał(-a): Witam! Jestem od niedawna na forum. Od jakiegoś czasu kolekcjonuję zegarki Casio - głównie Edifice, ponieważ uwielbiam ich design i świetny stosunek ceny do jakości. Proszę dajcie znać co sądzicie o mojej dotychczasowej kolekcji (z góry przepraszam za kiepską jakość fotki, ale telefon mam z niskiej półki). Oczywiście na tych okazach nie zamierzam poprzestać i planuję powiększenie kolekcji do 10 może 12 sztuk - mam jeszcze parę ciekawych zegarków na oku... A marzeniem, które mam nadzieję kiedyś uda mi się zrealizować jest Oceanus Manta OCW-S5000APA-2AJF🤤 Poniżej moja mała kolekcja - ciągle zastanawiam się czy kupić pudełko na 10 czy 12 sztuk... Są i pudełka na 24. Ja musiałbym mieć takie 4 . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aramorco 577 #4355 Napisano 18 Kwietnia 2023 Wiem Mi musi wystarczyć jedno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 163416 #4356 Napisano 18 Kwietnia 2023 31 minut temu, Aramorco napisał(-a): Wiem Mi musi wystarczyć jedno To i tak kup na 24, żebyś potem nie żałował. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DawidM86 #4357 Napisano 18 Kwietnia 2023 Lekko sie pozmienialo. Jeszcze zostaly trzy wolne miejsca. Wstepny plan jest. Teraz mozolna realizacja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5399 #4358 Napisano 18 Kwietnia 2023 Godzinę temu, DawidM86 napisał(-a): Lekko sie pozmienialo. Jeszcze zostaly trzy wolne miejsca. Wstepny plan jest. Teraz mozolna realizacja. Piękny ten Twój Farer. Czy w ramach pomysłów na trzy miejsca będzie coś jeszcze z tego brandu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DawidM86 #4359 Napisano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) @Nocny duch Dzieki! Tak, ciesze sie ze go (Elvington II) kupilem, bo jest wyprzedany i ciezki do zdobycia, a zawsze cieszy. Farer jako marka, cenie ja bardziej od ChW. Uwazam ze ma wiecej wlasnego DNA i lepsze wykonanie. Moj plan to: 1. Breitling z lat 90, chronomat lub wings, najlepiej w zlocie. (Oczywiscie z papierami etc.). 2. Longines z kolekcji “Master” lub MIDO patrimony chronograph lub Union 1893 lub Ball Trainmaster. 3. Farer Moonphase lub nowy Worldtimer/Field (maja sie pojawic na jesien) lub Monta Triumph. Jak widzisz plan jest. Zobaczymy co z niego wyjdzie. Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez DawidM86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheQ1 903 #4360 Napisano 11 Maja 2023 Ona (choć trochę kusi inna Carrera) i on😁 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4361 Napisano 21 Maja 2023 Witam. Moja skromna kolekcja. Pierwszy zakup to roamer w listopadzie 2022r. Od stycznia kupiłem 3kolejne zegarki. W planach kolejne. Martwi mnie trochę tempo nabywania kolejnych. Wy też tak mieliście? 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 74869 #4362 Napisano 22 Maja 2023 17 godzin temu, Barop napisał(-a): Martwi mnie trochę tempo nabywania kolejnych. Wy też tak mieliście? Na początku tak. Potem tempo zakupów spadło Ale za to cena za sztukę rosła😉 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6367 #4363 Napisano 22 Maja 2023 U mnie też najpierw była faza "wincyj", na szczęście już jestem na fazie "lepiej" Szczególnie, że u Ciebie widać dwie parki, dwa divery, z których jeden (przynajmniej w mojej opinii) gniecie drugiego, a Roamer i OS są dość podobne. Wszystko przed Tobą 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 5251 #4364 Napisano 22 Maja 2023 Trochę mnie nosi żeby któryś zegarek pogonić i zastąpić jakimś pilotem, ale ciężko mi się zdecydować. Skończy się pewnie na wymianie pudełka na 8-miejscowe. 31 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logann 4171 #4365 Napisano 22 Maja 2023 6 minutes ago, meinard said: Trochę mnie nosi żeby któryś zegarek pogonić i zastąpić jakimś pilotem, ale ciężko mi się zdecydować. Skończy się pewnie na wymianie pudełka na 8-miejscowe. Zdecydowanie musi się Kolega tej Omegi pozbyć, zupełnie tu nie pasuje 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 15980 #4366 Napisano 22 Maja 2023 3 godziny temu, meinard napisał(-a): Trochę mnie nosi żeby któryś zegarek pogonić i zastąpić jakimś pilotem, ale ciężko mi się zdecydować. Skończy się pewnie na wymianie pudełka na 8-miejscowe. Ewentualnie monstera Pisz PW dogadamy się. 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44560 #4367 Napisano 22 Maja 2023 (edytowane) 4 godziny temu, meinard napisał(-a): Trochę mnie nosi żeby któryś zegarek pogonić i zastąpić jakimś pilotem, ale ciężko mi się zdecydować. Skończy się pewnie na wymianie pudełka na 8-miejscowe. W miejsce Monstera sprzedam Ci Eterne majetek. Będzie Ci idealnie pasować. Chopard 👍 W dniu 21.05.2023 o 16:08, Barop napisał(-a): Witam. Moja skromna kolekcja. Pierwszy zakup to roamer w listopadzie 2022r. Od stycznia kupiłem 3kolejne zegarki. W planach kolejne. Martwi mnie trochę tempo nabywania kolejnych. Wy też tak mieliście? G shocka ewidentnie brakuje. Edytowane 22 Maja 2023 przez Dorian06 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 5251 #4368 Napisano 22 Maja 2023 Godzinę temu, revolta4 napisał(-a): monstera Pisz PW dogadamy się. 😉 Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a): W miejsce Monstera Z Monsterem tyle razem przeszliśmy, że on akurat ostatni w kolejce, no ale życie pisze różne scenariusze, będę pamiętał 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 15980 #4369 Napisano 22 Maja 2023 Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a): 5 godzin temu, meinard napisał(-a): Pokaż więcej W miejsce Monstera sprzedam Ci Eterne majetek. Będzie Ci idealnie pasować Dobrze prawisz 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 75444 #4370 Napisano 22 Maja 2023 8 godzin temu, meinard napisał(-a): Trochę mnie nosi żeby któryś zegarek pogonić i zastąpić jakimś pilotem, ale ciężko mi się zdecydować. Skończy się pewnie na wymianie pudełka na 8-miejscowe. Ciekawa o różnorodna. Brakuje pilota i chrono. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 5251 #4371 Napisano 23 Maja 2023 6 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Brakuje pilota i chrono. Pilota rzeczywiście brakuje, ale chrono jest 😉 I zgadza się, jednym z zamysłów doktryny, na podstawie której buduję kolekcję, była różnorodność. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44560 #4372 Napisano 23 Maja 2023 6 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Brakuje ... i chrono. Nie dość, że jest to jeszcze najsłynniejsze. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 75444 #4373 Napisano 23 Maja 2023 35 minut temu, meinard napisał(-a): Pilota rzeczywiście brakuje, ale chrono jest 😉 I zgadza się, jednym z zamysłów doktryny, na podstawie której buduję kolekcję, była różnorodność. Faktycznie, umiejscowiłeś go w samym środku pudełka. 😎 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4374 Napisano 24 Maja 2023 W dniu 22.05.2023 o 14:57, Ceteth napisał(-a): U mnie też najpierw była faza "wincyj", na szczęście już jestem na fazie "lepiej" Szczególnie, że u Ciebie widać dwie parki, dwa divery, z których jeden (przynajmniej w mojej opinii) gniecie drugiego, a Roamer i OS są dość podobne. Wszystko przed Tobą Roamera bym się chętnie pozbył, jednak z odsprzedażą myślę, że mogę mieć problem. Chyba, że wystawie go a za gotówkę kupię jakieś pudełko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AKPS 5895 #4375 Napisano 25 Maja 2023 Moje kochane, do codziennego ciorania 😁 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach