erzlot 298 #376 Napisano 9 Grudnia 2023 Szukam podwójnego gongu jak na foto do biedermaiera kominkowego. Mogą być same spirale ok. 7-8 cm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek08s 754 #377 Napisano 6 Września 2024 Poszukuje przystawki że sprawnym balansem lub sam balans do wiesny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magican 30 #378 Napisano 20 Września 2024 (edytowane) Poszukuję wagę (lub samą łuskę bez obciążenia) do zegara stojącego o masie około 12.5 kg. lub kontakt do wykonawcy tego typu elementów. Dzięki. Edytowane 20 Września 2024 przez Magican 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2007 #379 Napisano 30 Stycznia Robię porządki na strychu i znalazłem coś takiego. To chyba obciążnik do zegara z kukułką Nie mam zegara i chętnie pozbędę się tego obciążnika. Wyślę pierwszej osobie, która się zgłosi w wiadomości prywatnej. Wysyłka na mój koszt Potrzebuje ktoś? 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasia1234 1 #380 Napisano 1 Lutego (edytowane) Dzień dobry, szukam zawieszki/ sprężynki wahadła do zegara Gustav Becker 347582. Czy ktoś mógłby doradzić gdzie można kupić taką część? Edytowane 1 Lutego przez Kasia1234 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3516 #381 Napisano 1 Lutego 7 minut temu, Kasia1234 napisał(-a): Dzień dobry, szukam zawieszki/ sprężynki wahadła do zegara Gustav Becker 347582. Czy ktoś mógłby doradzić gdzie można kupić taką część? https://allegro.pl/listing?string=sprężynka wahadła Taka z dwiema sprężynkami o długości do 2 cm powinna pasować. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaro 65 91 #382 Napisano 1 Lutego Mechanizm tego zegara powinien zostać poddany konserwacji może lepiej oddać do kompleksowej naprawy osobie która uzupełni wskazówki , zawieszkę i poprawnie wprowadzi w życie ten czasomierz , tak sugeruję . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3516 #383 Napisano 1 Lutego 38 minut temu, yaro 65 napisał(-a): Mechanizm tego zegara powinien zostać poddany konserwacji może lepiej oddać do kompleksowej naprawy osobie która uzupełni wskazówki , zawieszkę i poprawnie wprowadzi w życie ten czasomierz , tak sugeruję . Ale to dywagacje wykraczające poza ten temat. Sprężynka miała być. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaro 65 91 #384 Napisano 1 Lutego no tak racja 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #385 Napisano 14 Lutego W dniu 2.05.2020 o 06:46, janekp napisał(-a): Poszukuje wahadlo dwukulkowe jak na zdjeciu A ja całego zegara 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #386 Napisano 15 Lutego Ooo 😀 fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #387 Napisano 2 Marca Witam! Dorzucam moje poszukiwanie przystawki ze stykami do ZWA PREC A-6. Temat opisane w dziale zegarów elektrycznych Brakuje jednego styku. Jeżeli ktoś, coś , to bardzo chętnie skorzystam. Sam sprężynki nie dorobię. Wystarczy brakujący styk, całość, lub coś zbliżonego parametrami to oryginału. Pozdrawiam.P ps. Dzięki za zdjęcie kol. ATO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #388 Napisano 8 Marca (edytowane) Poszukuję wahadła GB typu P14 do werku jak na foto. Kontakt na priv. Żadnej propozycji na razie, to może chociaż ktoś ma taką zawieszkę, a ja będę dorabiał resztę? Edytowane 11 Marca przez erzlot poprawka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #389 Napisano 12 Marca Chyba znalazłem sam odpowiedź: to nie jest transporterek GB, ale innej firmy. Muszę jego również wymienić razem z wahadłem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #390 Napisano 17 Marca Poszukuję informacji, czy w polskich hurtowniach można nabyć oringi do zegarków, czy tylko zagranica. Pozdrawiam.P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6135 #391 Napisano 17 Marca (edytowane) https://dlazegarmistrza.pl/search/text%3DO-ring/pl.html Edytowane 17 Marca przez mkl1 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #392 Napisano 17 Marca (edytowane) Godzinę temu, mkl1 napisał(-a): https://dlazegarmistrza.pl/search/text%3DO-ring/pl.html Dzięki zajrzę. Pozdrawiam.P Znalazłem. Jeżeli można prosić o podpowiedź. Przykładowo podany jest wymiar uszczelki O ringa 53,4x51,8x0,8. Oznacza grubość 0,8mm ,a te pozostałe dwa oznaczają 51,8 średnica wewnętrzna ,a druga na ile może się rozszerzyć po zakręceniu? Dobrze myślę ? W moim Seiko ma na dekielku wymiar 35 mm i drugi dekla zewnętrzy 37mm. Był Oring o gr 0,6mm. Po dokręcaniu zapewne się rozpłaszczy i o to chodzi ? Czyli Kupuję O ring o średnicy wewnętrznej O ringu 35mm i gdzieś musi się rozpłaszczyć po dokręceniu. Nie mam z tym doświadczenia. Pozdrawiam.P ps, na pewno poszukam silikonowego. Dopiszę, Hurtownia w Katowicach, to osobiście się tam stawię, można , tylko gotówka. Najlepiej. Po telefonie już wszystko wiem. Pozdrawiam Edytowane 17 Marca przez kumite 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KWF 18 #393 Napisano 27 Sierpnia (edytowane) Dzień dobry, poszukuję wskazówki minutowej prostej do kompletu z godzinową ażurową do Sowy (SG-7) z Pieszyc. Godzinową udało mi się kupić lokalnie. Edytowane 29 Sierpnia przez KWF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 31 #394 Napisano 8 Października Dzień dobry, Ja z kolei poszukuję zegarów berlińskich czyli tzw berlińczyków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach