StaryWilk 694 #25426 Napisano 3 Lipca 2019 Ale wiesz że wodór to elektryki? Spalanie napędza generator prądu a dalej silniki elektryczne.Silniki spalinowe natomiast mogą przecież jeździć na alkoholu czy olejach roślinnych. Ropa naftowa nie jest niezbędna.Wodór wcale nie musi oznaczać elektryka. Mona tak mona tak. https://www.google.com/amp/s/moto.wp.pl/bmw-serii-7-hydrogen-6066677326943361a%3famp=1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #25427 Napisano 3 Lipca 2019 PCT 5L - żółte blachy i swapowany silnik? Może się mylę ale chyba oryginalnie tam nie było V10 z Viperawieczny przegląd NCHDI to nie jest tylko swap silnika, a o wiele więcej, auto super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #25428 Napisano 3 Lipca 2019 to Ty mnie szukałeś przy elco? co imprezapardon the kurz, kilka zdjęć z największego zlotu aut amerykańskich w PLNo ja, ja... Powiedzieli mi, że byłeś widziany śpiący w aucie, z wystającym nogami... Ten Corvair odlotowy, przez chwilę myślałem, żeby go kupić, ale rozchodziłem to... strasznie zgnity... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 100 #25429 Napisano 3 Lipca 2019 Ale wiesz że wodór to elektryki?Spalanie napędza generator prądu a dalej silniki elektryczne.Silniki spalinowe natomiast mogą przecież jeździć na alkoholu czy olejach roślinnych. Ropa naftowa nie jest niezbędna. Ok w tym jaraniu się nowym autem, rozpędziłem się za bardzo. Tak czy siak, optuję jednak za silnikami spalinowymi... Mówienie, że elektryki to ekologia mnie nie przekonuje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ZlyNY #25430 Napisano 4 Lipca 2019 Zastanawiam się nad sciągnięciem Forda Escape tak 2016-2017 ze stanów w benzynie najlepiej 2 litrowego macie sprawdzoną firmę której można zaufać, a może na coś innnego zwrócić uwagę w tym przedziale.Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka To lepiej sie zastanow dobrze.Mialem Forda Edge 2012 przez poltora roku. Co dwa miesiace byl w naprawie. Doszlo do tego ze jak wsiadalem to zastanawialem sie co nastepnego zacznie stukac. Dobrze ze byl na gwarancji. Piekne auto wyposazone super tylko bardzo kiepska jakosc. Nigdy nie rozkraczyl sie na drodze. Ale byly problemy z domknieciem dachu. Domknieciem okien. Stuki w zawieszeniu. Zawieszanie sie komputera pokladowego. Co jakis czas (1 w miesiacu) bylo szarpniecie w skrzyni biegow. Odczuwalne jakby ktos dal ci kopa z tylu....Czare goryczy przelala awaria czujnika drzwi. Komputer pokazywal ze sa niedomkniete drzwi kierowcy. Na desce wszystko swiecilo na czerwono i nawet nie dalo sie zgasic swiatla w srodku. Pojechalem do naprawy i usuneli usterkeprzez podlaczenie do kompa. Pytam ile by kosztowalo bez gwarancji . Podobno 500. Moze trafilem na felerny egzemplarz. Wszystko to bylo przy przebiegu miedzy 13000 mil a 23000 mil.Wymienilismy auto na Subaru i skonczyly sie klopoty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #25431 Napisano 4 Lipca 2019 https://www.onet.pl/?utm_source=www.auto-swiat.pl_viasg_auto-swiat&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=043eb45f-195e-433e-a917-2b94151172f6&sid=b9b33d49-b4b1-42af-a1ec-7e65a89beb8d&utm_v=2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 100 #25432 Napisano 5 Lipca 2019 (edytowane) Jak dla mnie słabo wydane nasze podatników pieniądze, przecież te "beemki" to mizeria, porównując np. z Insignia OPC 2,8 V6 325KM, którą miałem przyjemność spotkać w mieście na przekroczeniu 50 Od tamtego czasu już staram się nie przekraczać 60 Edytowane 5 Lipca 2019 przez Matti 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #25433 Napisano 5 Lipca 2019 Bracia Czesi wierni marce oraz naukom wodza... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67330 #25434 Napisano 5 Lipca 2019 To się nazywa mieć szczęście! Jadąc dzisiaj do pracy, dojeżdżałem do znaku stop na lokalnej drodze, z której wyjeżdża się na drogę krajową. Główna trasa była pusta w obu kierunkach. Przede mną jechał bus, który zatrzymał się na stopie, włączył kierunkowskaz w prawo i ruszył. Ja dojechałem do białej linii i także się zatrzymałem. Niestety BMW jadące za mną myślało, że się nie zatrzymam na stopie i razem płynnie wyjedziemy za tym busem. I bammm, wjechał mi w tyłek! Jak się okazało, kierowcą tego BMW był mój najbliższy sąsiad, który kupił dom obok mnie i dopiero co się tam wprowadził. Dodam, iż zdarzenie miało miejsce ze 12 km od naszego miejsca zamieszkania na drugim końcu miasta. Mieliście kiedyś podobne okoliczności poznania nowego sąsiada?! Ps.Na tym stopie w ciągu trzech ostatnich lat było już paręnaście wypadków, w tym dwa śmiertelne... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #25435 Napisano 5 Lipca 2019 Mój klient opowiadał mi jak kiedyś miał w centrum miasta delikatną stłuczkę z ... własną żoną. A jakie problemy w ubezpieczalni, żeby załatwić odszkodowanie, w końcu odpuścił i pomalował na swój koszt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67330 #25436 Napisano 5 Lipca 2019 Puknął własną żonę w centrum miasta...dobre! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #25437 Napisano 5 Lipca 2019 Ja kiedyś wjechałem w tył samochodu sąsiada pod Trzebnicą... Mieszkaliśmy wtedy w Poznaniu... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #25438 Napisano 5 Lipca 2019 To dowodzi tylko jednego, ze sOMsiad to złodziej, menda i oszust. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #25439 Napisano 5 Lipca 2019 Historia mocno nieprzyjemna, mam nadzieję, że nikt nie ucierpiał... Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67330 #25440 Napisano 5 Lipca 2019 Nikomu nic się nie stało. Sąsiad wpadnie wieczorem z pakietem ubezpieczeniowym, bo przy sobie go nie miał. A tylny zderzak do wymiany... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #25441 Napisano 5 Lipca 2019 Też słabo, bo chyba dość świeże auto masz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67330 #25442 Napisano 5 Lipca 2019 Też słabo, bo chyba dość świeże auto masz?3-letnie. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #25443 Napisano 5 Lipca 2019 Mario, na tym https://rf.gov.pl/najczestsze-pytania-i-odpowiedzi/Utrata_wartosci_handlowej_pojazdu__20879 może też zyskasz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67330 #25444 Napisano 5 Lipca 2019 Dziękuję, ale tu tylko zderzak jest do wymiany. Sąsiad przed chwilą wyszedł ode mnie z domu. Oczywiście posiada aktualne ubezpieczenie... A samochód? Dzisiaj jest ten, a za dwa lata będzie już tylko wspomnieniem 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 349 #25445 Napisano 6 Lipca 2019 Gratuluję zdrowego podejścia do życia. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 100 #25446 Napisano 6 Lipca 2019 Dziękuję, ale tu tylko zderzak jest do wymiany. Sąsiad przed chwilą wyszedł ode mnie z domu. Oczywiście posiada aktualne ubezpieczenie... A samochód? Dzisiaj jest ten, a za dwa lata będzie już tylko wspomnieniem Tak też takie miałem podejście jak kupowałem tylko używane, teraz po odebraniu nowego, przynajmniej 4 lata chucham i dmucham a jak będzie moje to jeszcze będę chuchał przez kilka lat ale na pewno z mniejszą siłą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #25447 Napisano 6 Lipca 2019 (edytowane) Pisząc o nie prawdopodobnych przypadkach za kółkiem, z całym poważaniem Wasze to nic. Ja kiedyś mało nie potracilem swojego bardzo dobrego kumpla, na pasach dla pieszych. Wlazl mi pod maskę, I może nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to że kumplami byliśmy z Polski, ja wyjechałem do Vancouver a mało nie rozjechalem go na przejściu dla pieszych w Toronto. Tak żeśmy się po latach spotkali Edytowane 6 Lipca 2019 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67330 #25448 Napisano 6 Lipca 2019 Tak też takie miałem podejście jak kupowałem tylko używane, teraz po odebraniu nowego, przynajmniej 4 lata chucham i dmucham a jak będzie moje to jeszcze będę chuchał przez kilka lat ale na pewno z mniejszą siłą Samochody, podobnie jak zegarki, kupuję tylko nowe. Pierwsze ryski bolą tak samo i tu i tam. Po okresie chuchania i dmuchania ( trwa to do maks. 2 tygodni) pozostaje już tylko radość z ich użytkowania 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #25449 Napisano 6 Lipca 2019 Pisząc o nie prawdopodobnych przypadkach za kółkiem, z całym poważaniem Wasze to nic. Ja kiedyś mało nie potracilem swojego bardzo dobrego kumpla, na pasach dla pieszych. Wlazl mi pod maskę, I może nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to że kumplami byliśmy z Polski, ja wyjechałem do Vancouver a mało nie rozjechalem go na przejściu dla pieszych w Toronto. Tak żeśmy się po latach spotkali świat jest mały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67330 #25450 Napisano 6 Lipca 2019 świat jest mały Malutki 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach