70' 374 #31851 Napisano 13 Kwietnia 2021 Fajna alternatywa dla passata 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #31852 Napisano 14 Kwietnia 2021 Taki kwiatek spotkany na ulicy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #31853 Napisano 14 Kwietnia 2021 Niema to jak łączniczek stabilizatora... 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11622 #31854 Napisano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzisiaj podziwiałem takiego Macana, piękny jest ten kolor. Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #31855 Napisano 15 Kwietnia 2021 Co do samochodów napotkanych przez nas na drodze, parkingu, poniżej mała kompilacja z ostatniego roku: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8439 #31856 Napisano 15 Kwietnia 2021 Fajne samochody, ale drogi to w tym USA takie jak za komuny w Polsce😄. Jak ostatnio byłem w NY, to miałem wrażenie że ostatni remont to mieli kiedy tam pracowałem jako student😆. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72054 #31857 Napisano 15 Kwietnia 2021 Maserati postanowiło chyba mocno zmienić target. Sądząc z komentarzy na forach i grupach FB, uda się. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #31858 Napisano 15 Kwietnia 2021 6 godzin temu, beniowski napisał(-a): Fajne samochody, ale drogi to w tym USA takie jak za komuny w Polsce😄. Jak ostatnio byłem w NY, to miałem wrażenie że ostatni remont to mieli kiedy tam pracowałem jako student😆. Na zdjęciach widać tar snakes i łaty po wyciętym asfalcie - super. Za to u nas tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8439 #31859 Napisano 15 Kwietnia 2021 Takie zdjęcie to można prawie wszędzie znaleźć, jak się człowiek wysili. Jak się jednak poczyta o stanie dróg (i ogólnie infrastruktury w USA) to generalnie jest bardzo źle. No ale może nas tu źle informują w Europie, a Bidenowi się coś pokręciło jak wszędzie trąbi że trzeba tę Amerykańską infrastrukturę odbudować😆. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #31860 Napisano 15 Kwietnia 2021 Ten na pierwszym zdjęciu to chyba Buick Skylark 67 rok... ja go chcę... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #31861 Napisano 15 Kwietnia 2021 W dniu 5.04.2021 o 23:22, pmwas napisał(-a): a mówił ze naprawił gdzie mój UAZ? Bo moje rdzewiejące Subaru trzeba albo wyremontować albo sprzedać, żeby ktoś sobie odpicował... Dobre autko, ale zmęczone życiem... Potrzebuje trochę serca, a mnie po 12 latach już go brakuje, bo pora na zmianę To chyba wciąż czujnik kąta skrętu Bylem w serwisie - niestety tym razem kontrolka dotyczy katalizatora Po skasowaniu błędu póki co nie swieci, ale zobaczymy Stary gruchot się z mojej Imprezki zrobił... jeśli nawalił katalizator, to ba pewno nie będę już tego naprawiał - pójdzie do sprzedania, bo na złom szkoda... pewnie ktoś to kupi do remontu. Nawet jeśli „pójdzie” tanio... Z kolei Tarmot sobie robi jaja i od 2.04. nie odpowiedzieli na moje 3 maile. Nie rozumiem, jak firma z taką „marką”, renomą i tak dobrymi opiniami może być tak nieprofesjonalna. Lans Tarmotu na FB kwitnie, auta jak nie było tak nie ma, od stycznia mają „problem z dokumentami”, a teraz przestali odpisywać. Myślą, że jak mnie oleją to zapomnę, czy jak??? Rozumiem, ze może mają problem ze sprowadzeniem czy z zarejestrowaniem tej wersji, ale jeśli się nie da lub np wychodzi drożej niż zakładaliśmy we wrześniu to chyba wypada się odezwać? Wszystko da się dogadać, a jak się weźmie zaliczkę to chyba jednak do czegoś zobowiązuje? Czy źle myślę? Masakra jakaś - powoli się zastanawiam czy uda się - w razie czego - po dobroci odzyskać zaliczkę, czy jeszcze się będę z nimi o nią szarpał??? Jak oni mogą mieć tak dobre opinie, przecież takie podejście do klienta to jakiś żal... Najlepsze, że ich oferta wciąż zakłada sprowadzenie Huntera w ok 3 miesiące, przecież chyba widzą, że im jakby nie idzie??? 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #31862 Napisano 16 Kwietnia 2021 18 godzin temu, beniowski napisał(-a): Takie zdjęcie to można prawie wszędzie znaleźć, jak się człowiek wysili. Jak się jednak poczyta o stanie dróg (i ogólnie infrastruktury w USA) to generalnie jest bardzo źle. No ale może nas tu źle informują w Europie, a Bidenowi się coś pokręciło jak wszędzie trąbi że trzeba tę Amerykańską infrastrukturę odbudować😆. u nie chodzi o wysilanie się i szukanie na siłę. Zdjęcie z Łodzi po opadach śniegu to jedno z tysięcy zdjęć, które ludzie robili na terenie miasta. A jeżeli chodzi o USA to nie zdarzyło mi się zobaczyć tam dziur takich jak w Łodzi gdzie wpadnięcie w nie grozi co najmniej rozwaleniem opony i felgi, a jak się ma wrażliwsze auto to i wahacza. A jeździłem na prawdę sporo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8439 #31863 Napisano 16 Kwietnia 2021 Fakt, zawsze można znaleźć zdjęcie dziur, nawet w Szwajcarii. Ja w USA ostatnio nie byłem dużo, odwiedziłem jedynie NY w 2017 roku i stan dróg tam mnie przeraził, bo tak złej infrastruktury od dawna nawet w Polsce nie widziałem. Do tego generalnie moi znajomi z USA bardzo na infrstrukturę drogową narzekają: że stara, słaba i się sypie. Washington Post to chyba wiarygodne źródło (i fragment z tekstu z artykułu): https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2015/06/25/why-driving-on-americas-roads-can-be-more-expensive-than-you-think/ The numbers from TRIP show that 28 percent of the nation's major roadways -- interstates, freeways, and major arterial roadways in urban areas -- are in "poor" condition. This means they have so many major ruts, cracks and potholes that they can't simply be resurfaced -- they need to be completely rebuilt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4808 #31864 Napisano 16 Kwietnia 2021 NY to jedyne miejsce w USA gdzie nie jeździłem samochodem. Chyba, że taksówką Nie zwróciłem więc uwagi na drogi. Przez ostatnie kilka lat i trzy pobyty zrobiłem tam kilkanaście tysięcy kilometrów, głównie po Zachodzie, Arizona, Utah. Przejechałem też wzdłuż z Yellowstone do Chicago. Objechałem Florydę w koło od Key West przez Sarasotę po Jacksonville i Miami. Jestem jak najlepszego zdania o ich stanie dróg. One na pierwszy rzut oka wyglądają na - nie wiem - "wytarte"? Ale w praktyce przytłaczająca większość podróży odbywała się jak po stole. Nie mówię tu tylko przelotówkach, ale też wewnątrz miast czy dużych aglomeracji. Może w tych miejscach mniej turystycznych jest gorzej? Nie dbają już tak o infrastrukturę? 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #31865 Napisano 16 Kwietnia 2021 Tak zaczeliście z tymi Stanami, że aż zerknąłem czy mam jakieś foty z mojego pobytu. Szok jak ten czas leci poniżej zdjęcie z "komisu" w którym pracował mój znajomy, piękne samochody. Dalej robią na mnie wrażenie mimo upływu lat. 1 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72054 #31866 Napisano 16 Kwietnia 2021 Blue Sabbath? 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #31867 Napisano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) Ta fota mi się spodobała - szybkie odśnieżanie poranne Tę konkretną sztukę objeździła cała Polska i Wschód. Ale waruneczki z tyłu ma "przednie": Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez StaryWilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8439 #31868 Napisano 16 Kwietnia 2021 11 minut temu, StaryWilk napisał(-a): Ta fota mi się spodobała - szybkie odśnieżanie poranne Coś w temacie odśnieżania auta: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #31869 Napisano 17 Kwietnia 2021 8 godzin temu, StaryWilk napisał(-a): Ta fota mi się spodobała - szybkie odśnieżanie poranne widziałem w/w film oraz Mikiciuka i cały czas się zastanawiam czy wziąłbym srebrnego, grafitowego czy czerwonego. Cudo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #31870 Napisano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) srebrnych jest kilka rodzajów, piękne odcienie niebieskich, british racing green też niczego sobie, łatwo się zagubić w wyborze tego właściwego koloru, a co dopiero konfiguracja wnętrza - różnorodność kolorystyczna też rozpieszcza. Czekam, aż za 15 lat stanieją ok 90%, do poziomu ~100-150 kpln (jak 1. generacja ) Ciekawe jakie będą wówczas przepisy, czy i gdzie takim potworem będzie można się poruszać. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez StaryWilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #31871 Napisano 17 Kwietnia 2021 Ech... dzwoniłem do Tarmotu... ponoć wciąż się rejestruje... ale jest... Wiem że trzeba mieć z lekka nie po kolei żeby chcieć takie auto, ale ja bardzo takie chcę naprawdę czekam już ósmy miesiąc i wciąż go chcę... taka szajba... Piękna maszyna 😍 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #31872 Napisano 17 Kwietnia 2021 2 godziny temu, pmwas napisał(-a): Wiem że trzeba mieć z lekka nie po kolei żeby chcieć takie auto, ale ja bardzo takie chcę naprawdę czekam już ósmy miesiąc i wciąż go chcę... taka szajba Każdy ma swoje😉 Jestem bardzo ciekawa twoich wrażeń jak już odbierzesz i pojeździsz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #31873 Napisano 17 Kwietnia 2021 Sam jestem ciekawy. Już pisałem - albo będzie cudowny albo makabryczny... tak czy tak nie będzie zwykły. Motoryzacja poszła bardzo w „nie moją” stronę. Nie mówię nawet że w złą. Nie moją. Za rozsądne pieniądze nie ma już samochodu, którym chciałbym jeździć. Oczywiście jest mnóstwo samochodów, którymi moglbym jeździć, ale nie ma takich, które bym chciał 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #31874 Napisano 20 Kwietnia 2021 Dla fanów zegarków też jest smaczek 1 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72054 #31875 Napisano 21 Kwietnia 2021 2022 już na horyzoncie. 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach