Pajak80 25 #32201 Napisano 14 Maja 2021 Zapewne macie rację Wiem tylko że w momencie zakupu dostanę certyfikat Forda o nadaniu toku świadczenia gwarancyjnego z momentem wystawienia faktury - prawidłowo powinna biec od momentu pierwszej rejestracji. Myślę że dokupię także przedłużoną gwarancję do 5 lat (Ford ma w podstawie tylko 2). 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #32202 Napisano 14 Maja 2021 (edytowane) 4 minuty temu, Pajak80 napisał(-a): Zapewne macie rację Wiem tylko że w momencie zakupu dostanę certyfikat Forda o nadaniu toku świadczenia gwarancyjnego z momentem wystawienia faktury - prawidłowo powinna biec od momentu pierwszej rejestracji. Myślę że dokupię także przedłużoną gwarancję do 5 lat (Ford ma w podstawie tylko 2). Z tą gwarancja to różnie bywa. Moje auto było zarejestrowane 15 grudnia, gwarancja była urochomiona od 25 grudnia, bo Francja, system Renault i jakieś takie cuda wianki. @Pajak80 jak to wersja wyposażenia focusa? Connect czy titanium? Generalnie od connecta to już bardzo sympatyczne auto jeżeli chodzi o wyposażenie. Edytowane 14 Maja 2021 przez Łukasz_M 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #32203 Napisano 14 Maja 2021 (edytowane) 7 minut temu, Pajak80 napisał(-a): Zapewne macie rację Wiem tylko że w momencie zakupu dostanę certyfikat Forda o nadaniu toku świadczenia gwarancyjnego z momentem wystawienia faktury - prawidłowo powinna biec od momentu pierwszej rejestracji. Myślę że dokupię także przedłużoną gwarancję do 5 lat (Ford ma w podstawie tylko 2). W Szwajcarii gwarancja producenta jest od dnia pierwszej rejestracji, nieważne jest,, ze samochód jest bez przebiegu i stał w salonie jako demu pół roku. Natomiast taki samochód jest objęty dwuletnia rękojmią sprzedawcy, która liczy się od dnia odbioru samochodu z salonu, a nie dnia wystawienia faktury. Edytowane 14 Maja 2021 przez 70' 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #32204 Napisano 14 Maja 2021 3 minuty temu, Łukasz_M napisał(-a): Z tą gwarancja to różnie bywa. Moje auto było zarejestrowane 15 grudnia, gwarancja była urochomiona od 25 grudnia, bo Francja, system Renault i jakieś takie cuda wianki. @Pajak80 jak to wersja wyposażenia focusa? Connect czy titanium? Generalnie od connecta to już bardzo sympatyczne auto jeżeli chodzi o wyposażenie. Connected + pakiety Winter oraz Comfort w cenie. 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #32205 Napisano 14 Maja 2021 Fajny zestaw🙂 mi się niespinalo to budżetowo i tak jak pisałem silnik mnie jednak nie przekonał. Ale ja sporo tras robie i brakowało by mi elastyczności. A 1.5 150 KM to zupełnie inna półka cenowa była 🙁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #32206 Napisano 14 Maja 2021 Teraz, Łukasz_M napisał(-a): Fajny zestaw🙂 mi się niespinalo to budżetowo i tak jak pisałem silnik mnie jednak nie przekonał. Ale ja sporo tras robie i brakowało by mi elastyczności. A 1.5 150 KM to zupełnie inna półka cenowa była 🙁 U mnie dookoła komina, sporadycznie wypad 500/600 kilometrów w trasę. Typowe daily ma z niego być, cudów nie wymagam ale miło siedzieć w cywilizowanym wnętrzu. 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70575 #32207 Napisano 14 Maja 2021 42 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): ciekawe jestem ile zapłaciłeś za wymianę opon w MB , bo jak się dowiedziałem że chcą 380zł za wymianę opon 17tki w ASO BMW , to podziękowałem Około 220 pln po rabacie za komplet 20" w serwisie MB w Poznaniu. Znasz skrót BMW? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Navy 61 #32208 Napisano 14 Maja 2021 @Pajak80 upewnij się co do zakresu "przedłużonej gwarancji". U Forda to jest ubezpieczenie od ewentualnych usterek a nie pełna gwarancja producenta (jak np. u Opla przed PSA). Moim zdaniem silnik 1.0 EcoBoost jest za mały do Focusa ale jeżeli rzeczywiście będziesz go używał tylko na krótkich odcinkach, to powinno być OK. Próba bardziej dynamicznej jazdy znacznie zwiększa zużycie paliwa. Przy spokojnej jeździe jest w porządku, choć cudów nie ma. https://www.spritmonitor.de/en/overview/17-Ford/148-Focus.html?fueltype=2&vehicletype=1&constyear_s=2019&power_s=125&power_e=125&minkm=&gearing=1&powerunit=2 0 What we do in life, echoes in eternity. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #32209 Napisano 14 Maja 2021 ciekawe jestem ile zapłaciłeś za wymianę opon w MB , bo jak się dowiedziałem że chcą 380zł za wymianę opon 17tki w ASO BMW , to podziękowałem Zdecydowanie mniej. Ja u nich tez trzymam kola bo tak mi najwygodniej, wiec placilem tez za hotel. Nie pamietam juz dokladnie ile sama wymiana, ale sprawdze jutro fakture i Ci napisze.Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6647 #32210 Napisano 14 Maja 2021 (edytowane) @Pajak80 Miałem przez 4 lata Mondeo z silnikiem ekobost 1,6/150kM dość dobrze jeździł, pod warunkiem dobrej zmiany biegów.. czyli cały czas redukcja i decha na autostradzie. powyżej 130km/h żarł paliwa dość sporo..( fak Mondeo dość ciężkie) ALE... Fokus trochę mniejszy ( ale też ma swoją masę) , więc sądzę , że 1,0 Eko.. to jednak słąbo.. Edytowane 14 Maja 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 710 #32211 Napisano 14 Maja 2021 1 godzinę temu, Pajak80 napisał(-a): Connected + pakiety Winter oraz Comfort w cenie. I ty o wszystko za 73 tys, jak wcześniej pisałeś, czy za 83 tys jak na zdjęciu, które wkleiłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #32212 Napisano 15 Maja 2021 6 godzin temu, StaryWilk napisał(-a): I ty o wszystko za 73 tys, jak wcześniej pisałeś, czy za 83 tys jak na zdjęciu, które wkleiłeś? Dokładnie 74.000. Wklejone zdjęcie od przypadkowego dealera jako poglądowe. 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 141 #32213 Napisano 15 Maja 2021 Gratulacje nowego auta... Ja jednak bym dołożył mimo wszystko do większego silnika. Oby jednak tak jak piszesz sprawował się dobrze i jeśli rzeczywiście takie przebiegi jak piszesz będą to może i 1.0 styknie. Co jednak nowe auto to nowe i z tego się trzeba cieszyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #32214 Napisano 15 Maja 2021 19 minut temu, Matti napisał(-a): Gratulacje nowego auta... Ja jednak bym dołożył mimo wszystko do większego silnika. Oby jednak tak jak piszesz sprawował się dobrze i jeśli rzeczywiście takie przebiegi jak piszesz będą to może i 1.0 styknie. Co jednak nowe auto to nowe i z tego się trzeba cieszyć. Zaznaczam iż pojazdu jeszcze nie kupiłem - jest tylko mocnym kandydatem 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 141 #32215 Napisano 15 Maja 2021 A ile dopłaty byłoby do większego silnika w Fordzie? Sprawdzałeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #32216 Napisano 15 Maja 2021 Myślę że w okolicach 10/12 tysięcy ale weźmy pod uwagę że to stock z 2020 roku więc tych mocniejszych raczej nie uświadczysz (nie jestem także pewien czy mocniejszy silnik występował w sedanie). 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #32217 Napisano 15 Maja 2021 10 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Znasz skrót BMW? jest ich kilka , najbardziej lubię : Bóg Mi Wybrał 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #32218 Napisano 15 Maja 2021 Albo Bardzo Mądry Wybór. 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #32219 Napisano 15 Maja 2021 Mi się wydaje że ten skrót najliczniej i najtrafniej u posiadaczy tej marki odzwierciedla Bardzo Małego Wacka. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #32220 Napisano 15 Maja 2021 Brak Migaczy Wale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6647 #32221 Napisano 15 Maja 2021 Będziesz Miał Wydatki 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12461 #32222 Napisano 15 Maja 2021 Burakowóz Młodzieży Wiejskiej 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #32223 Napisano 15 Maja 2021 ciekawe jestem ile zapłaciłeś za wymianę opon w MB , bo jak się dowiedziałem że chcą 380zł za wymianę opon 17tki w ASO BMW , to podziękowałem Sprawdzilem. 192zl brutto -10% rabatu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43311 #32224 Napisano 15 Maja 2021 15 minut temu, Osy123 napisał(-a): Sprawdzilem. 192zl brutto -10% rabatu Zmiana opon w Toyocie Żonki 180 zł. Dodam, że nie w ASO. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 531 #32225 Napisano 15 Maja 2021 Ja taki dziś ujeżdżałem Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach