plszcto 968 #35151 Napisano 4 Kwietnia 2022 Z taką fajna alfą i RWD to tylko korzystać oj, tam chyba Q4 jest więc nie poszaleje;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9197 #35152 Napisano 5 Kwietnia 2022 8 godzin temu, plszcto napisał(-a): oj, tam chyba Q4 jest więc nie poszaleje;-) Daj gazu i zobaczysz - w zasadzie jest tylnonapędowa. Q4 to zdecydowanie nie SAWD z mojej Imprezy 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #35153 Napisano 7 Kwietnia 2022 Renault Zoe w wersji elektrycznej. Ktoś miał do czynienia? Jakieś opinie, komentarze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77487 #35154 Napisano 7 Kwietnia 2022 Brzytwa, czy..? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1678 #35155 Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Parę filmów nagrał "moto doradca" z Zoe o ile dobrze pamiętam to był w jego posiadaniu, nie tylko do testów Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez jacus 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #35156 Napisano 8 Kwietnia 2022 Zamiast Zoe benzynowe Clio nie może byc? Wymiary zbliżone, a przy nowych autach elektryk jest droższy.Dopiero, gdy przyjeździ sie różnice w cenie mozna mówić o oszczednosciach. Patrzac przyszłościowo, bo kazdego to czeka , benzynę szybciej się sprzeda.😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #35157 Napisano 8 Kwietnia 2022 W dniu 23.03.2022 o 20:51, pmwas napisał(-a): I na tyl z dołączanym przodem Musze znaleźć lepsze światło Powinieneś podziękować importerom UAZA w PL 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #35158 Napisano 8 Kwietnia 2022 9 godzin temu, jacus napisał(-a): Parę filmów nagrał "moto doradca" z Zoe o ile dobrze pamiętam to był w jego posiadaniu, nie tylko do testów Dzięki za link, obejrzę. 5 godzin temu, rafi87 napisał(-a): Zamiast Zoe benzynowe Clio nie może byc? Wymiary zbliżone, a przy nowych autach elektryk jest droższy.Dopiero, gdy przyjeździ sie różnice w cenie mozna mówić o oszczednosciach. Patrzac przyszłościowo, bo kazdego to czeka , benzynę szybciej się sprzeda.😁 Widzisz, już jestem na tym kolejnym etapie, tzn. małą benzynę w postaci pięćsetki chcę wymienić na elektryka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1448 #35159 Napisano 9 Kwietnia 2022 Przecież 500-setka to wyjątkowo urocze auto ! A, teraz tez w wersji elektrycznej: https://landing.fiat.com/PL_500_BEV?source=SEM&publisher=Google&model=500&campaignid=2020_SEM_Fiat_BRAND_500_PL_SWKW&advertiserid=google&bannerid=kwd&gclid=EAIaIQobChMIsP_anNyG9wIVGdGyCh13KwS0EAAYASAAEgJYsfD_BwE&gclsrc=aw.ds 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77487 #35160 Napisano 9 Kwietnia 2022 Zielona Alfa..? 9 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5771 #35161 Napisano 9 Kwietnia 2022 W dniu 23.03.2022 o 15:45, Paweł Bury. napisał(-a): No właśnie, ale spalanie wtedy razy trzy. Szukam dalej No i kupiłem Benzynę jednak, zobaczymy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77487 #35162 Napisano 9 Kwietnia 2022 Mondeo? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5771 #35163 Napisano 9 Kwietnia 2022 21 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Mondeo? Tak Teraz doczytałem w ich papierach w rubryce silnik że jest zwiększone zużycie oleju. Nikt mnie o tym nie poinformował. Jak to sprawdzili? I o jakim nadmiernym zużyciu mówimy? Mam 10 dni na zwrot jak by co W książce serwisowej nic tylko daty przeglądów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77487 #35164 Napisano 9 Kwietnia 2022 Miałem prawie 10 lat Mondeo w benzynie. Praktycznie bezproblemowy samochód. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6528 #35165 Napisano 9 Kwietnia 2022 Miałe 4 x Mondeo w tym jedno w benzynie. każdym przejechałem ok 180 Tkm ikażdy był u mnie 4 lata.. NIGDY, NIC oprócz przeglądów... Acha.. wszystkie tzw "Titanium" 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5771 #35166 Napisano 9 Kwietnia 2022 Tu jest 1.5 ecobust - zastanawia mnie te zwiększone zużycie oleju - skąd ta informacja ? kto i jak to wybadał ? no bo przecież sprzedający im tego nie powiedział Kupiłem w AAA Auto na Bielanach we Wrocławiu Jeśli jest to 200gr na 10000km to ok ale jak litr na 1000 to ja takiego nie chcę nawet jak to jest w normie (ich) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2622 #35167 Napisano 9 Kwietnia 2022 Niestety tak mówią użytkownicy, sam miałem Mondeo MK3 beznynę 1.8, sprzedałem z przebiegiem 250 tyś, tylko przeglądy, oleje, klocki i żadnych problemów. Moim naturalnym wyborem miało być MK5 ale historie olejowe mnie zniechęciły. Czarę goryczy przelała historia użytkownika z forum Ford Klub, który nowym egzemplarzem śmignął trasę do Niemiec i z powrotem, po powrocie zaczęły stukać panewki. Serwis odrzucil roszczenie bo stwierdził, że w silniku było 1.5 l. oleju i to wina użytkownika, a w instrukcji jest napisane możliwe zużycie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6528 #35168 Napisano 9 Kwietnia 2022 3 minuty temu, mmaniek napisał(-a): Czarę goryczy przelała historia użytkownika z forum Ford Klub, który nowym egzemplarzem śmignął trasę do Niemiec i z powrotem, po powrocie zaczęły stukać panewki. Nie był to czasami ktoś z Poznania? Bo znam podobny przypadek. Odebrano 5 takich samych modeli z czego jedne nie dojechł pewnego dnia ( 3 miesiące po zakupie) z Niemiec do Poznania ( zatarł się silnik- to był "diesel" też Tytanium 2,0 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2622 #35169 Napisano 9 Kwietnia 2022 Nie pamiętam, skąd był użytkownik, to było trzy lata temu, na forum Fordclupolska na pewno da się to znaleźć. Na pewno chodziło o silnik benzynowy bo tylko taki brałem pod uwagę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6528 #35170 Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) To nie to Ale to znaczy, że czy benzyna, czy diesel to są niedoskonałości.. ludzkie.. bo ktoś na montowni nie zalał olejem w odpowiedniej ilości... Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12102 #35171 Napisano 9 Kwietnia 2022 50 minut temu, Paweł Bury. napisał(-a): Tu jest 1.5 ecobust - zastanawia mnie te zwiększone zużycie oleju - skąd ta informacja ? kto i jak to wybadał ? no bo przecież sprzedający im tego nie powiedział Kupiłem w AAA Auto na Bielanach we Wrocławiu Jeśli jest to 200gr na 10000km to ok ale jak litr na 1000 to ja takiego nie chcę nawet jak to jest w normie (ich) To nie wróży nic dobrego. Mam złe doświadczenia osobiste z nimi i słyszałem też kilka negatywnych opinii o tej firmie. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2622 #35172 Napisano 9 Kwietnia 2022 To nie to Ale to znaczy, że czy benzyna, czy diesel to są niedoskonałości.. ludzkie.. bo ktoś na montowni nie zalał olejem w odpowiedniej ilości...Nie chcę teraz koloryzować, ale wydaje mi się, że auto miało ok. roku i kilka-kilkanaście tysięcy przebiegu, więc mało prawdopodobne żeby fabrycznie było malo. Zresztą nie o to tu chodzi czy olej był ale o to jakie jest dopuszczalne zużycie podane przez producenta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14525 #35173 Napisano 9 Kwietnia 2022 No i kupiłem Benzynę jednak, zobaczymy. Oby Ci dobrze służył. Ja też w końcu kupiłem. Ostatecznie paroletni.To, co się dzieje teraz z dostępnością nowych i cenami używanych, to jakiś dramat. Za pieniądze, które teraz zapłaciłem za pięciolatka dwa lata temu kupiłbym ten sam samochód (jako dwu-trzyletni). Ogólnie dla mnie zakup samochodu to dość traumatyczne przeżycie. Teraz czeka mnie kolejna trauma, czyli sprzedaż poprzedniego… 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1845 #35174 Napisano 9 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Paweł Bury. napisał(-a): Kupiłem w AAA Auto Auto jak auto - może dobre, może nie ( nigdy forda nie miałem i nie chciałem, więc przez brak zainteresowania nie znam się na nich) ale jak przeczytałem gdzie kupiłeś, to mnie ciarki przeszły. "firma" nie miała nigdy dobrych opinii posprzedażowych, czytałem o podejściu do klientów, o uzdrawiającym działaniu na liczniki przebiegu, na to, że każde auto w super stanie... Chciałem kiedyś coś od nich, ale zrezygnowałem.. Mam nadzieję, że Ty dobrze trafiłeś z autem, mam nadzieję, że mogłeś w jakiś sposób prześledzić jego historię i nie było tam białych plam.. Teraz szczególnie ciężko kupuje się samochody.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #35175 Napisano 10 Kwietnia 2022 No się nie znam, ale mam Mondeo od 6 lat. Żona jeździ, leje paliwo i śmiga. Żadnych kłopotów. 2.0 silnik benzyna. Drzwi korodowały, gaz się przyjął z niechęcią, lecz auto na podstawowym paliwie daje radę cały czas. Żadnych kłopotów, fajne wozidełko. I się zbiera! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach