Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

teraz wiemy która rura jest fejkowa 😅

20260107_103503.jpg

Ta oszroniona jest od klimatyzacji. 
Bo to Skoda chłodnia jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezłe szambo wybiło z ABCar 🙄

Naprawdę trudno mieć jakiekolwiek zaufanie do internetowych celebrytów...🤷‍♂️ Co się z ludźmi dzieje?

Przewrotność tych czasów - najpierw Internet robi z ciebie boga, a za chwilę to samo medium strąca cię w otchłań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
22 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Najs or szajs?  ;)

Jakaś chimera. Mydelniczka jak Audi TT, z tyłu podobna m. in. do Porsche, a z przodu do Priusa i okolic, o czym gość sam mówi. Dla mnie wizualnie paskudny samochód i to nie przez skojarzenia z Porsche. Po prostu brzydki.

3 godziny temu, Valygaar napisał(-a):

Naprawdę trudno mieć jakiekolwiek zaufanie do internetowych celebrytów...🤷‍♂️ Co się z ludźmi dzieje?

Przewrotność tych czasów - najpierw Internet robi z ciebie boga, a za chwilę to samo medium strąca cię w otchłań.

Mówisz o tym Porsche Targa z '75? No jest gorąco w Internecie (na FB na różnych stronach) i na forum porscheclub (post jest 24.12.25 wstawiony tam i chyba coś jeszcze wcześniej). Na profilu FB ABcar Oldtimers jakieś tam niby wyjaśnienie się pojawiło, obejrzę może dokładniej w wolnej chwili.

Zobaczymy, jak się sytuacja dalej rozwinie.

Edytowane przez Sławol
Literówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Valygaar napisał(-a):

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Autor1984

znany youtubowy renowator klasyków, zblatowany m.in. z Mikiciukiem (robili razem słynne fejkowe polskie Porsche Zasady), dostał kilka strzałów od klienta, którego rzekomo wystawił sprzedając mu złom opakowany w 911 Targa z lat 70tych bodajże.

Klient przez listę wad i niedoróbek oddał auto, ci mu oddali połowę kasy a auto zrolowali na targach motoryzacyjnych.

Klient się wściekł i ich obsmarował, a ci zamiast się bronić rzeczowo oświadczyli, że będą się z nim "napier∂alać"

Ponoć miał u nich dogadany drugi temat na polskiego Singera i się wycofał.

Ten warsztat ABCar to taka polska ekstraklasa warsztatowa (chociaż jak patrzę na zaplecze to wygląda to zgoła inaczej niż amerykańskie restmodownie). Gośc chyba myślał, że są nietyklani, a tu zonk - poza tłumem (sorry) gołodupców fanatyków z autami o wartości mniejszej niż polisa OC branżowe fora są totalnie zniesmaczone postawą ABCaru. 

W dniu 8.01.2026 o 17:53, Sławol napisał(-a):

(...)

Mówisz o tym Porsche Targa z '75? No jest gorąco w Internecie (na FB na różnych stronach) i na forum porscheclub (post jest 24.12.25 wstawiony tam i chyba coś jeszcze wcześniej). Na profilu FB ABcar Oldtimers jakieś tam niby wyjaśnienie się pojawiło, obejrzę może dokładniej w wolnej chwili.

Zobaczymy, jak się sytuacja dalej rozwinie.

Temat pewnie ma wiele niuansów, niemniej taka pełna niedopowiedzeń i braku konkretów oraz lekceważąco-strasząca postawa ABCaru stawia ich w fatalnym świetle.🤔

Edytowane przez Valygaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli się nie mylę, to coś w wyżej wymienionym temacie… 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Valygaar napisał(-a):

@Autor1984

znany youtubowy renowator klasyków, zblatowany m.in. z Mikiciukiem (robili razem słynne fejkowe polskie Porsche Zasady), dostał kilka strzałów od klienta, którego rzekomo wystawił sprzedając mu złom opakowany w 911 Targa z lat 70tych bodajże.

Klient przez listę wad i niedoróbek oddał auto, ci mu oddali połowę kasy a auto zrolowali na targach motoryzacyjnych.

Klient się wściekł i ich obsmarował, a ci zamiast się bronić rzeczowo oświadczyli, że będą się z nim "napier∂alać"

Ponoć miał u nich dogadany drugi temat na polskiego Singera i się wycofał.

Ten warsztat ABCar to taka polska ekstraklasa warsztatowa (chociaż jak patrzę na zaplecze to wygląda to zgoła inaczej niż amerykańskie restmodownie). Gośc chyba myślał, że są nietyklani, a tu zonk - poza tłumem (sorry) gołodupców fanatyków z autami o wartości mniejszej niż polisa OC branżowe fora są totalnie zniesmaczone postawą ABCaru. 

Temat pewnie ma wiele niuansów, niemniej taka pełna niedopowiedzeń i braku konkretów oraz lekceważąco-strasząca postawa ABCaru stawia ich w fatalnym świetle.

Tak się składa, że bardzo bliska mi osoba koleguje się z tym człowiekiem, który wtopił. Z racji mojego zainteresowania Porsche kilka razy o tym temacie rozmawialiśmy, jeszcze z czasów kiedy tamten dograł ten "projekt" i się cieszył jak dziecko. To jest poważny facet, ze sporą kasą, musiał naprawdę niesamowicie się wkurzyć postawą ABCaru, że zdecydował się na swego rodzaju dekonspirację 🤔

Ok.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Tak się składa, że bardzo bliska mi osoba koleguje się z tym człowiekiem, który wtopił. Z racji mojego zainteresowania Porsche kilka razy o tym temacie rozmawialiśmy, jeszcze z czasów kiedy tamten dograł ten "projekt" i się cieszył jak dziecko. To jest poważny facet, ze sporą kasą, musiał naprawdę niesamowicie się wkurzyć postawą ABCaru, że zdecydował się na swego rodzaju dekonspirację 🤔

O widzisz, to masz i znasz temat lepiej, niż większość z nas :)

43 minuty temu, Londek napisał(-a):

Jeżeli się nie mylę, to coś w wyżej wymienionym temacie… 

Tak, właśnie o tym filmiku mówiłem wcześniej, to samo jest u nich na FB i tam się dzieje w komentarzach też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.01.2026 o 19:49, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Najs or szajs?  ;)

Mnie się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wchodzi niezła limitka.

Giulia Quadrifoglio Luna Rossa, tylko 10 sztuk na świecie.

Pod maską znane V6 - 520KM.

Więcej na->Luna Rossa

LE1.jpg

le2.jpg

le3.jpg

le4.jpg

le5.jpg

le6.jpg

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.01.2026 o 19:49, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Najs or szajs?  ;)

Mnie się podoba. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.01.2026 o 17:16, Paweł Bohacz napisał(-a):

Ok, ale warto nadmienic, ze jest to polityka przedstawiciela Toyoty na Polske, a nie polityka samej Toyoty.
To tak jak wieszac psy na Rolexie, za to ze dany AD naciaga na bizuterie w zamian na zapis.

Paweł, a to widziałeś?

Limitka, zapisy loterią przez aplikację ;) 

https://toyotagazooracing.com/gr/yaris/morizo_rr/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Wchodzi niezła limitka.

Giulia Quadrifoglio Luna Rossa, tylko 10 sztuk na świecie.

Pod maską znane V6 - 520KM.

Więcej na->Luna Rossa

le5.jpg

Szybko poszło, te 10 sztuk już dawno zaklepane przez klientów :)

Piękna bryła, bardzo zwarta i sportowa. Przypomina nieco BMW serii 3, bardzo mi się podoba. Spojler oryginalny, przyznać trzeba.

PS A tak "bokiem" z motoryzacją - Radosław Majdan znów jest sławny, tym razem za sprawą awantury z parkowaniem pod szkołą, filmik krąży już na YT i woda na młyn na Facebooku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, rafalmosty napisał(-a):

Polish dream lat 90-tych😎

IMG_0092.jpeg

Rafał, chyba Twój ;) Mi się marzyła Audi 80(B4). 

EDIT: Atu to druga połowa lat 90. Więc marzenia przekierowałem na S8(D2).

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Rafał, chyba Twój ;) Mi się marzyła Audi 80(B4). 

EDIT: Atu to druga połowa lat 90. Więc marzenia przekierowałem na S8(D2).

Łukasz, nie każdy był bogaty z domu, stąd i marzenia inne😉 

A tak serio, to nie było też moje marzenie. Zwyczajnie uśmiech włączył mi się, jak trafiłem na ten kadr z reklamy Atu😎 fajna sceneria, przyjemnie dla oka panie i … Atu😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, rafalmosty napisał(-a):

Łukasz, nie każdy był bogaty z domu, stąd i marzenia inne😉 

A tak serio, to nie było też moje marzenie. Zwyczajnie uśmiech włączył mi się, jak trafiłem na ten kadr z reklamy Atu😎 fajna sceneria, przyjemnie dla oka panie i … Atu😉

U nas tak się przelewało, że radość czerpaliśmy jak z 3 przesiadek utworzyli jedną dłuższą trasę autobusową i były tylko dwie. :) 

Pierwsza połowa lat 90. to była finansowa masakra 😕 

Dziewczyny, jakieś takie dziwne... Normalne :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, Autor1984 said:

😂👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hans Herrmann’s career was marked by numerous victories and unforgettable moments at Le Mans, the Mille Miglia, and the Targa Florio. His technical expertise and ability to perform under the toughest conditions made him one of the most successful drivers of his time. He passed away on January 9, 2026, at the age of 97.

Hans_Herrmann_im_Einsatz_f_r_das_Porsche

thumbnail.cgi?id=329382&w=1035&h=582&cro

Źródło: https://newsroom.porsche.com/en/2026/history/porsche-mourns-the-loss-of-hans-herrmann-41481.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.01.2026 o 07:38, Bugs napisał(-a):

Paweł, a to widziałeś?

Limitka, zapisy loterią przez aplikację ;) 

https://toyotagazooracing.com/gr/yaris/morizo_rr/

Nie widzialem 👍

Zmienili kolory, dorzucili maske i spojler. Zmienili nazwe trybu Gravel na Morizo i pewnie zawolaja za to wszystko 30k CHF wiecej 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.01.2026 o 17:08, Autor1984 napisał(-a):

(...)

W swoim bliskim otoczeniu mam szczęście mieć wspaniałe kobiety, niektóre zjawiskowej urody. Są również i te mniej urodziwe, ale można o każdej powiedzieć, że ma coś interesującego w wyglądzie.

Pamiętam, że jako dzieciak, a potem nastolatek zawsze czułem przyjemny dreszcz, kiedy słyszałem "jaki ty się robisz podobny do taty". Z wiekiem zaczynałem to coraz bardziej doceniać. No bo tata był całkiem przystojny ;) A tak całkiem serio - to poczucie identyfikacji, niekłamanych więzów krwi dawało mi ogromne poczucie bezpieczeństwa. Nikt mi nie musiał mówić skąd jestem - wystarczyło spojrzeć.

Kiedy mi się urodziły dzieci i zaczęły dojrzewać pękałem z dumy, że upodabniają się do rodziców. Pewnie każdy rodzic ma podobnie.

I teraz tak się zastanawiam. Jak czują się dzieci tych tabunów plastikowych matek o twarzach jak od jednej sztancy? Pół biedy jeśli jeszcze dzieciak upodobnia się do ojca. Ale jeśli nie? Jak czują się takie dzieci? Co słyszą od swoich mam, których sklonowane twarze widzą w zasadzie w każdym medium i pod każdą szerokością geograficzną. Serio bardzo mnie to frapuje i poznałbym głos samych zainteresowanych, ale kurczę nie mam kogo spytać 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

W swoim bliskim otoczeniu mam szczęście mieć wspaniałe kobiety, niektóre zjawiskowej urody. Są również i te mniej urodziwe, ale można o każdej powiedzieć, że ma coś interesującego w wyglądzie.

Pamiętam, że jako dzieciak, a potem nastolatek zawsze czułem przyjemny dreszcz, kiedy słyszałem "jaki ty się robisz podobny do taty". Z wiekiem zaczynałem to coraz bardziej doceniać. No bo tata był całkiem przystojny ;) A tak całkiem serio - to poczucie identyfikacji, niekłamanych więzów krwi dawało mi ogromne poczucie bezpieczeństwa. Nikt mi nie musiał mówić skąd jestem - wystarczyło spojrzeć.

Kiedy mi się urodziły dzieci i zaczęły dojrzewać pękałem z dumy, że upodabniają się do rodziców. Pewnie każdy rodzic ma podobnie.

I teraz tak się zastanawiam. Jak czują się dzieci tych tabunów plastikowych matek o twarzach jak od jednej sztancy? Pół biedy jeśli jeszcze dzieciak upodobnia się do ojca. Ale jeśli nie? Jak czują się takie dzieci? Co słyszą od swoich mam, których sklonowane twarze widzą w zasadzie w każdym medium i pod każdą szerokością geograficzną. Serio bardzo mnie to frapuje i poznałbym głos samych zainteresowanych, ale kurczę nie mam kogo spytać 🤷‍♂️

Bardzo odbiłeś od tematu. Wkleję pewien artykuł jako odpowiedź na Twoje pytanie.

"Małżeństwo z Chin poróżniła kwestia urody. Jian Feng pozwał „brzydką” żonę do sądu i otrzymał rekompensatę. Okazało się, kobieta przed poznaniem przyszłego męża przeszła szereg operacji plastycznych, na które wydała ok. 100 tys. dolarów. A wątpliwości pojawiły się wtedy, gdy urodziła się im wyjątkowo brzydka córka, która nie była podobna do rodziców.

Mówią, że prawdziwe piękno tkwi we wnętrzu człowieka. Niektórzy twierdzą, że można je odnaleźć także w oku patrzącego. Każdy inaczej interpretuje estetykę. Ale co zrobić, gdy okazuje się, że poślubiłeś całkiem inną osobę?

Mieszkający w północnych Chinach Jian Feng nie miał żadnych wątpliwości, jak powinien postąpić. Gdy dowiedział się, że jego żona go oszukała, złożył pozew do sądu. Wygrał sprawę i otrzymał 120 tys. dolarów (prawie 390 tys. zł) odszkodowania.

Wcześniej Feng nic nie podejrzewał. Dopiero po urodzeniu się córki stwierdził, że nie jest ona podobna do żadnego z rodziców. Jak przyznaje, był wstrząśnięty wyglądem dziecka, które jego zdaniem jest „bardzo brzydkie”. - Poślubiłem żonę z miłości. Ale kiedy na świat przyszła nasza pierwsza córka, pojawiły się problemy małżeńskie. Nasza córka była „niewiarygodnie brzydka”, do tego stopnia, że aż mnie przeraziła – wyznał pan Feng.

Chińczyk był tak oburzony, że oskarżył żonę o zdradę. Kobieta w końcu przyznała, że przed poznaniem przyszłego małżonka przeszła wiele operacji plastycznych, na które wydała około 100 tys. dolarów (ok. 320 tys. zł). Zabiegi chirurgii estetycznej zupełnie odmieniły jej wygląd. Uznała, że nie musiała informować o tym męża. Jednak nie sądziła, że tak szybko prawda wyjdzie na jaw.

Feng nie wybaczył żonie oszustwa. Co więcej, stwierdził, że poślubił jej „fałszywy obraz” – żona tylko udawała, że jest atrakcyjna. Sędzia przyznał mu rację i w ten sposób mężczyzna otrzymał rekompensatę. Ponadto mężczyzna wniósł sprawę rozwodową.

Większość internautów poparła zachowanie Chińczyka. „Gdy jesteś w prawdziwym związku, powinieneś o wszystkim powiedzieć swojemu małżonkowi. Zarówno przeszłość, jak i teraźniejszość czy przyszłość nie mogą być żadną tajemnicą – jeśli tak jest, to znaczy, że nie szanujesz ukochanej osoby” – skomentował jeden z nich. Inna użytkowniczka forum dodała: „Jeśli zaczynasz związek od kłamstwa, to jak on się skończy?”

Historia małżeństwa państwa Feng może być także przestrogą dla innych par. Nawet niewinne i wydające się nieistotne z punktu widzenia niektórych osób kłamstwa kiedyś ujrzą światło dzienne. I trzeba będzie wtedy ponieść konsekwencje swoich decyzji."

1. Po/Przed.

Beforeafter.thumb.png.fb893bac15594afbc49799bc75d8371f.png

2. Familia w komplecie.

1206-chiny-mezczyzna-podal-zone-do-sadu-bo-urodzila-mu-brzydkie-dziecko.jpg.e14e0976c12161df5fc4c162405fbe43.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi