Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sąsiad

Xicorr

Recommended Posts

Wszystkie sugestie bierzemy sobie do serca :-) Już wtedy były przygotowane dwie opcje kształtu chromoatrapy i ta kwadratowa rzeczywiście lepsza jest :-)

Kwadratowa? a na renderach widzę prostokontną. Przypomnę, każdy kwadrat jest prostokątem, a prostokąt tylko czasem kwadratem ;-)

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Fajny pomysł z tym F125p Akropolis, a dekiel jest rewelacja. Ten zegarek wzbudza miłe odczucia szczególnie u takich ludzi jak ja, co to fiaciorami pomykali po naszych drogach.

Mój kant zaczynał już szybciej rdzewieć niż spalać paliwo wiec go oddalem biednej rodzinie, ktora potrzebowala jakiegokolwiek auta. Gdybym go sprzedal to bym zalowal, a tak, przynajmniej komus udalo sie pomoc.

Odgrażałem się że kupię M20 i (choc bardzo żałuję, ale jednak cały czas są bardziej priorytetowe wydatki) nic z tego nie wyszło, ale 125p z czerwona obwódką... nie no - muszę go mieć! Muszę, muszę, muszę :) !!!

Miłego dnia!

fakt dekielek super :-) , a jak duży fiat to tylko z pierwszego tłoczenia, z chromowanymi atrapami. Późniejsze plasticzaki to była kupa.

Edited by QuadrifoglioVerde

fakt dekielek super :-) , a jak duży fiat to tylko z pierwszego tłoczenia, z chromowanymi atrapami. Późniejsze plasticzaki to była kupa.

dokładnie tak, późniejsze zmiany fiaciorka jedynie na niekorzyść dla niego... Zegarek rewelka

Czas zmienia perspektywę

dokładnie tak, późniejsze zmiany fiaciorka jedynie na niekorzyść dla niego... Zegarek rewelka

A jak mialem 6-7 lat to tak się wstydziłem, że tata ma fiata starego typu, przez wiele lat uważałem, że te z pionowymi światłami były paskudne aż w końcu wydoroślałem. Albo nie, tylko czasy się zmieniły.

skoro xicorr idzie szlakiem polskiej motoryzacji to ciekawy jestem co powstanie w hołdzie POLONEZA - tzw. borewicza :)

ojciec miał w połowie lat 80-tych

A jak mialem 6-7 lat to tak się wstydziłem, że tata ma fiata starego typu, przez wiele lat uważałem, że te z pionowymi światłami były paskudne aż w końcu wydoroślałem. Albo nie, tylko czasy się zmieniły.

dokładnie :)

skoro xicorr idzie szlakiem polskiej motoryzacji to ciekawy jestem co powstanie w hołdzie POLONEZA - tzw. borewicza :)

ojciec miał w połowie lat 80-tych

ale się nagle sentymentalnie zrobilo. ...007 zgłoś się ... :)

Czas zmienia perspektywę

Polonez fajny to był w wersji coupe.
Polonez7b.jpg
Teraz się zastanawiał, jak by zegarek coupe miał wyglądać ?

Edited by matb

tematyki do zegarków w Polsce nie brakuje. wymienię choc kilka: łodzie podwodne, statki, samoloty, broń strzelecka, budowle znane i lubiane oraz na końcu wydarzenia historyczne i sportowe czy... polityczne :] to tak ogólnikowo, aby się ktoś mógł z Was nad tym dalej pochylić ;):]

Czas zmienia perspektywę

Sokół 1000 jako motyw przewodni wykorzystał G. Gerlach.

Faktycznie, z tego co widzę zegar planowany na początek 2015...

jakbym patrzył na fuzję Monaco z Monzą i Bull Head'em. Tylko co to ma wspólnego z motocyklem? Jeszcze ten transparentny dekiel i napis który kojarzy mie się ze sztućcami : (

Tematów jest co nie miara, na naszej tablicy płaczu mamy kilkanaście :-)

Na przyszły rok pochylam się nad:

F125p Akropolis

Syrena Sport

Odgrzewany kotlet, czyli Warszawa 200 - ale zmiany będą spore w stosunku do M20 

Te 3 się dzieją i będą, mam nadzieję, do połowy roku.

Z takich bardziej dalekosiężnych:

F125p Monte Carlo z liniową rezerwą chodu (prace nad prototypem modyfikacji mechanizmu trwają)

F125p Kanciak z kwadratowej kopercie z liniową sekundą (prace nad prototypem modyfikacji mechanizmu trwają)

Junak - tu na razie projekt we wstępnej fazie. Jak wyjdzie w przybliżeniu do pomysłu to będzie hardcore :-) 

0:0 - zegarek dla kiboli :-) (prace nad prototypem modyfikacji mechanizmu trwają)

Polonez i Maluch na ścianie płaczu na razie ;-) Myślimy nad jakiś fajnym nawiązaniem.