agremi 11942 #4251 Napisano 5 Stycznia 2023 DJ w mojej ulubionej konfoguracji. 👍 1 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128052 #4252 Napisano 5 Stycznia 2023 26 minut temu, alleck napisał(-a): Doszedłem do 8 sztuk i nijak mi dalsza redukcja nie wychodzi w zeszłym roku dwa wyszły, ale zaraz dwa weszły Oprócz tych ze zdjęcia to jeszcze gw-9400 na ręce i burgundowy Formmeister w drugim pudle. Redukcja jako ćwiczenie siły woli? Innego sensu nie widzę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7885 #4253 Napisano 5 Stycznia 2023 29 minut temu, alleck napisał(-a): Doszedłem do 8 sztuk i nijak mi dalsza redukcja nie wychodzi w zeszłym roku dwa wyszły, ale zaraz dwa weszły Oprócz tych ze zdjęcia to jeszcze gw-9400 na ręce i burgundowy Formmeister w drugim pudle. Coś na każdą okazję - świetna kolekcja! 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3882 #4254 Napisano 5 Stycznia 2023 26 minut temu, szuwi napisał(-a): Bardzo fajny zestaw. Dziękuję, ale cały czas z tyłu głowy mam myśli, że powinny się zostać max 3, jak u Ciebie mój idolu Tylko jak to zrobić, jak na świecie jest tyle fajnych zegarków 24 minuty temu, agremi napisał(-a): DJ w mojej ulubionej konfoguracji. 👍 Miał być niezbyt rzucający się w oczy, niezbyt błyszczący. 4 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Redukcja jako ćwiczenie siły woli? Innego sensu nie widzę. Coś w tym może być 2 minuty temu, cordi7 napisał(-a): Coś na każdą okazję - świetna kolekcja! 👍 Dziękuję, chociaż ktoś mi kiedyś na tym forum powiedział, że taka ilość, to jeszcze nie kolekcja 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6582 #4255 Napisano 5 Stycznia 2023 26 minut temu, alleck napisał(-a): Dziękuję, ale cały czas z tyłu głowy mam myśli, że powinny się zostać max 3, jak u Ciebie mój idolu Tylko jak to zrobić, jak na świecie jest tyle fajnych zegarków Zmień idola, bo przecież ja PLANUJĘ mieć cztery, a MAM sześć i nie mam serca oddać zenitha i panafrica... A jeszcze reverso lub tank po głowie chodzi... Ciężkie to życie... 😉 Ale teoretycznie dałbym radę z trzema - lange+ex1+ball by mi wystarczyły. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertn 326 #4256 Napisano 5 Stycznia 2023 W nowy rok wjechałem z takim składem. Nie mam jakiegoś sprecyzowanego schematu budowania kolekcji, jedynie kilka bazowych wymagań: - musi być chemia oczywiście - musi pasować na łapę (mały obw. nadgarstka) - preferuję brak daty Nie wytrzymałbym z jednym czy dwoma zegarkami, każdy po jakimś czasie mi się nudzi, więc rotacja to podstawa. Brakuję może trochę koloru, więc może jakieś kroki w tym kierunku zostaną poczynione, choć w tym momencie czuję się w miarę zadowolony ze stanu rzeczy. 38 instagram.com/average_watch_enjoyer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1710 #4257 Napisano 5 Stycznia 2023 Super kolekcja 🙂 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertn 326 #4258 Napisano 5 Stycznia 2023 2 minuty temu, dawid82 napisał(-a): Super kolekcja 🙂 Dzięki, do Twojej mi trochę brakuje, ale jest trochę punktów wspólnych, wiec chyba jestem na dobrej drodze 0 instagram.com/average_watch_enjoyer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81273 #4259 Napisano 5 Stycznia 2023 39 minut temu, robertn napisał(-a): W nowy rok wjechałem z takim składem. Nie mam jakiegoś sprecyzowanego schematu budowania kolekcji, jedynie kilka bazowych wymagań: - musi być chemia oczywiście - musi pasować na łapę (mały obw. nadgarstka) - preferuję brak daty Nie wytrzymałbym z jednym czy dwoma zegarkami, każdy po jakimś czasie mi się nudzi, więc rotacja to podstawa. Brakuję może trochę koloru, więc może jakieś kroki w tym kierunku zostaną poczynione, choć w tym momencie czuję się w miarę zadowolony ze stanu rzeczy. Kolumna z Omegami jest mega. Reszta też ujdzie 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27183 #4260 Napisano 5 Stycznia 2023 W nowy rok wjechałem z takim składem. Nie mam jakiegoś sprecyzowanego schematu budowania kolekcji, jedynie kilka bazowych wymagań: - musi być chemia oczywiście - musi pasować na łapę (mały obw. nadgarstka) - preferuję brak daty Nie wytrzymałbym z jednym czy dwoma zegarkami, każdy po jakimś czasie mi się nudzi, więc rotacja to podstawa. Brakuję może trochę koloru, więc może jakieś kroki w tym kierunku zostaną poczynione, choć w tym momencie czuję się w miarę zadowolony ze stanu rzeczy. Nomos Club ma 38,5mm? Bo sprawia wrażenie jednego z większych w tym towarzystwie, mimo że nominalnie inne sztuki są sporo większe.Cały zestaw bardzo fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertn 326 #4261 Napisano 5 Stycznia 2023 13 minut temu, Mirosuaw napisał(-a): Nomos Club ma 38,5mm? Bo sprawia wrażenie jednego z większych w tym towarzystwie, mimo że nominalnie inne sztuki są sporo większe. Cały zestaw bardzo fajny. Tak to wersja 38, a odbiór wielkości ze zdjecia to raczej kwestia perspektywy. Dużo osób zarzuca mu długie uszyska, ale na moim nadgarstku układa się perfekcyjnie. 0 instagram.com/average_watch_enjoyer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4456 #4262 Napisano 7 Stycznia 2023 Moje sprzęciki na gumce: 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #4263 Napisano 7 Stycznia 2023 W nowy rok wjechałem z takim składem. Nie mam jakiegoś sprecyzowanego schematu budowania kolekcji, jedynie kilka bazowych wymagań: - musi być chemia oczywiście - musi pasować na łapę (mały obw. nadgarstka) - preferuję brak daty Nie wytrzymałbym z jednym czy dwoma zegarkami, każdy po jakimś czasie mi się nudzi, więc rotacja to podstawa. Brakuję może trochę koloru, więc może jakieś kroki w tym kierunku zostaną poczynione, choć w tym momencie czuję się w miarę zadowolony ze stanu rzeczy. Jaki to rozmiar Tanka?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertn 326 #4264 Napisano 8 Stycznia 2023 14 godzin temu, rafi napisał(-a): Jaki to rozmiar Tanka? To Tank Solo Large (35x28mm) 1 instagram.com/average_watch_enjoyer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15797 #4265 Napisano 12 Stycznia 2023 Takie kanciaki się uzbierały. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrysH 7121 #4266 Napisano 12 Stycznia 2023 On 1/7/2023 at 9:56 AM, facecik said: Moje sprzęciki na gumce: Ten Panerai jest piękny - poproszę referencje jeśli można. Dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4456 #4267 Napisano 12 Stycznia 2023 2 minuty temu, KrysH napisał(-a): Ten Panerai jest piękny - poproszę referencje jeśli można. Dziękuję. Proszę, to ref. 2223. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrysH 7121 #4268 Napisano 12 Stycznia 2023 26 minutes ago, facecik said: Proszę, to ref. 2223. To byłby Panerai dla mnie. Bardzo mi się podoba. Mógłbym zapytać jak się nosi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4456 #4269 Napisano 12 Stycznia 2023 25 minut temu, KrysH napisał(-a): To byłby Panerai dla mnie. Bardzo mi się podoba. Mógłbym zapytać jak się nosi? Bardzo wygodny mimo rozmiaru, który jak na pama i tak jest zredukowany. Jest przyklejony do nadgarstka (uszy schodzą poniżej dekla (nie tak jak w subie Rolexa). Świetna, miękka guma (tu mam trochę obawy o jej wytrzynałość, może się wycierać). Przeszkadza nieco grubość zegarka - mam problem z niektórymi koszulami, bo wchodzi pod mankiet "na styk". 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrysH 7121 #4270 Napisano 12 Stycznia 2023 (edytowane) 1 hour ago, facecik said: Bardzo wygodny mimo rozmiaru, który jak na pama i tak jest zredukowany. Jest przyklejony do nadgarstka (uszy schodzą poniżej dekla (nie tak jak w subie Rolexa). Świetna, miękka guma (tu mam trochę obawy o jej wytrzynałość, może się wycierać). Przeszkadza nieco grubość zegarka - mam problem z niektórymi koszulami, bo wchodzi pod mankiet "na styk". Dziękuję za dobre info! Ale na lato do krótkiego rękawa gdzieś przy wodzie podejrzewam ze musi być super. Będę musiał odwiedzić butik i zobaczyć go na żywo. Zaciekawił mnie bardzo... Edytowane 12 Stycznia 2023 przez KrysH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patryksrem 71 #4271 Napisano 13 Stycznia 2023 Stan na piątek 13-go :) 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rads 5448 #4272 Napisano 21 Stycznia 2023 W dniu 15.10.2022 o 11:44, mario1971 napisał(-a): Wszyscy pokazują szóstkami, pokażę i ja. Nic dodać, nic ująć 😉 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #4273 Napisano 22 Stycznia 2023 9 godzin temu, rads napisał(-a): Nic dodać, nic ująć 😉 Nie jestem pewny, mogę się mylić, ale chyba rozgryzłem jaka jest twoja ulubiona marka zegarków 😉 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rads 5448 #4274 Napisano 22 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, pepepatryk napisał(-a): Nie jestem pewny, mogę się mylić, ale chyba rozgryzłem jaka jest twoja ulubiona marka zegarków 😉 Zgadza się, nic Ci nie umknęło... Oczywiście Rolex! Nie stać mnie i nie lubię czekać w kolejce, zakładam więc HydroConquesta i wyobrażam sobie Suba, ubieram czarnego Conquesta i widzę Explorera. Trochę to trwało, ale z czasem mózg można oszukać 😄 A na poważnie, to przyznaję się do niemal niezauważalnej słabości do Longinesa. W kolekcji jest jeszcze kwarcyk VHP 41mm do zadań codziennych, militarny vintage na specjalne okazje i sporo literatury. W planach już raczej tylko zegarki vintage ze słynnymi kalibrami marki, ale na 13.ZN to już pewnie w tym życiu nie nazbieram 😉 Edytowane 22 Stycznia 2023 przez rads 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #4275 Napisano 22 Stycznia 2023 2 godziny temu, rads napisał(-a): Zgadza się, nic Ci nie umknęło... Oczywiście Rolex! Nie stać mnie i nie lubię czekać w kolejce, zakładam więc HydroConquesta i wyobrażam sobie Suba, ubieram czarnego Conquesta i widzę Explorera. Trochę to trwało, ale z czasem mózg można oszukać 😄 A na poważnie, to przyznaję się do niemal niezauważalnej słabości do Longinesa. W kolekcji jest jeszcze kwarcyk VHP 41mm do zadań codziennych, militarny vintage na specjalne okazje i sporo literatury. W planach już raczej tylko zegarki vintage ze słynnymi kalibrami marki, ale na 13.ZN to już pewnie w tym życiu nie nazbieram 😉 No i super! Niech cieszą obecne i przyszłe Longinesy👍🏼😊 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach