Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Camaro z dawnych lat fajne.

Któregoś roku w Race of Champions, jedna z konkurencji na torze była rozgrywana właśnie Abarthami 500.  Dużo w tym PR itd, ale nie zmienia to faktu, że 500 wymiatały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Passero, czy to może Ty oglądałeś tego 595 przy Galerii Kazimierz ;)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W granicach 7 sekund ;)

Seria tak, ale jak z 180KM podniesiona jest moc o te 30KM to bliżej mu pewnie do 6 niż do 7 nie zmienia to faktu, że pojeżdżałbym takim cudakiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seria tak, ale jak z 180KM podniesiona jest moc o te 30KM to bliżej mu pewnie do 6 niż do 7 nie zmienia to faktu, że pojeżdżałbym takim cudakiem

Niby fajnie, auto efektowne, ale jak to robi Skoda, że krowiaste wozidło o nazwie Superb zawija setke po 5,5 sek..?  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby fajnie, auto efektowne, ale jak to robi Skoda, że krowiaste wozidło o nazwie Superb zawija setke po 5,5 sek..?  :blink:

Superb 4x4 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm mysle ze wplyw w glownej mierze ma róznica w mocy i pojemnosci 280KM naped 4x4 i moze DSG, plus wg. konfiguratora to jest 5,8s. Pytanie do czego auto ma sluzyc jak na autostrade to wiadomo ze superb lepszy, ale jak na wariowanie po miescie i od czasu do czasu jakas obwodnica to jednak 500ka.

Ja sobie nie wyborazam leciec autostrada 500ka przez dluzszy moment ponad 200.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

@Passero, czy to może Ty oglądałeś tego 595 przy Galerii Kazimierz ;)?

Si ;)

Hmmm mysle ze wplyw w glownej mierze ma róznica w mocy i pojemnosci 280KM naped 4x4 i moze DSG, plus wg. konfiguratora to jest 5,8s. Pytanie do czego auto ma sluzyc jak na autostrade to wiadomo ze superb lepszy, ale jak na wariowanie po miescie i od czasu do czasu jakas obwodnica to jednak 500ka.

Panowie, to jest auto dla żony, do jazdy wokół komina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w sumie myślałem, że w granicach 6 sekund jest już czym pojeździć

mój miał w granicy 6,3

Ale to cała frajda! Lecisz takim kartoflem i mrugasz długimi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce to akurat nie trzeba jechac kartoflem i mrugac. Krolowie lewego pasa nie lekaja sie zadnych samochodow :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I notorycznie wyprzedzające na zakazie ciężarówki na a4 Leg-Wro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lewy pas to jedno. Mnie, jako jeżdżącego z umiarkowanymi prędkościami, wpienia to, że goście jadący 120 i mniej, na trzech pasach, zajmują zawsze ten środkowy. Niektórym naprawdę przydałoby się przypomnienie, że w PL obowiązuje ruch prawostronny i że to nie oznacza tylko tego, że jeździmy inaczej niż Anglicy...

A ciężkie, które się się wyprzedzają, tzn. jadący 90.5 wyprzedza tego jadącego 90, to już w ogóle poezja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście nikt nie zginął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz na otomoto będzie kilka dodatkowych okazji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na złom nie odda  ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te dzikie skrzyżowania to masakra na 2 pasmówkach. 30 lat temu może było ok ale przy dzisiejszym natężeniu ruchu przejechanie przez 2 pasy (a sa tacy co przecinają obie jezdnie) to jak rosyjska ruletka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kie z tego co czytalem byly na tej lawecie, wiec ciekawe kiedy beda do sprzedania ;) 

Edytowane przez vvv

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kierwoca auta z kamerą pewnie bielizna do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wlasnie piekne na niemieckich autostradach, tam kierowcy wiedza ze zawsze znajdzie sie ktos szybszy i nawet jak leca 200km/h to jak srodkowy jest wolny to jada srodkowym. W PL za to jak ktos jedzie 140km/h to juz uznaje ze ma prawo do okupowania lewego pasa.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy ma swoja racje, ja wychodze z zalozenia ze jak moge to zjezdzam, a skoro jade przepisowo to az tak mi sie nie spieszy. Przez to sa tylko niepotrzebne nerwy na drodze. Po prostu nie lubie jak mi ktos siedzi na zderzaku, co z tego ze jak mi wjedzie w tyl i bedzie winien, jak to ja bede mial uszkodzony samochod?

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wlasnie piekne na niemieckich autostradach, tam kierowcy wiedza ze zawsze znajdzie sie ktos szybszy i nawet jak leca 200km/h to jak srodkowy jest wolny to jada srodkowym. W PL za to jak ktos jedzie 140km/h to juz uznaje ze ma prawo do okupowania lewego pasa.

To raz, ze w DE wiedzą, że znajdzie sie ktos szybszy. Dwa  zachowują tam odstęp między pojazdami (połowa  prędkości liczona w metrach ) bo za to sa mandaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest różnica między okupowaniem a wyprzedzeniem 2-3 tirów, jeżeli w ciągu tych kilku sekund akurat wjeżdża na zderzak kretyn to nie widzę powodu żeby specjalnie dla niego wciskać się między 2 i 3 tira albo przyspieszać do jego kosmicznej prędkości.

W tym Ci przyznam racje. Ale wjeżdżanie pod zderzak bo nie chce mi się wyłączyć tempomatu, a jadę przepisowe np 140 to nie cierpię. I takich bym również karał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi