memento mori 2998 #31751 Napisano 21 Marca 2021 (edytowane) Cenią? To najtańsze tego typu auta. Dla klienta szukającego podobnych właściwości terenowych, ale wrażliwego na estetykę jest Wrangler lub Defender, tylko wtedy przy kasie nie będzie 80k z groszem tylko minimum 250k. A Jeśli ma być "tak jakby luksusowo" to jest jeszcze Land Cruiser za około 300k, no i G klasa, gdzie cennik zaczyna się od 500k (nie wiem czy nadal w podstawowej Gelendzie są szyby na korbkę, czy już nie). Jednym zdaniem: dla każdego coś się znajdzie 😉 Dlatego jak w 2018 r. pojawił się nowy Suzuki Jimny w podobnym budżecie, który pozwalał na to samo co Niva czy UAZ, ale był znacznie bardziej cywilizowany i mniej awaryjny ludzie rzucili się na niego natychmiast. Suzuki nie było w stanie wyprodukować dla wszystkich i stało się to samo co z niektórymi Rolexami, kiedy chętnych jest za dużo. Jimny w najwyższej wersji wyposażenia kosztował 78k, a teraz ceny 2 letnich używek to około 100-140k. https://www.otomoto.pl/osobowe/suzuki/jimny/od-2018/?search[order]=created_at%3Adesc&search[brand_program_id][0]=&search[country]= Edytowane 21 Marca 2021 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #31752 Napisano 25 Marca 2021 warsztat. 6 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 13048 6386 #31753 Napisano 25 Marca 2021 Sylwia i jej m8 nie wiem czy oglądaliście ale polecam , również dla samochodu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #31754 Napisano 26 Marca 2021 dobra sztuka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #31755 Napisano 26 Marca 2021 Doinwestowana 4 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11624 #31756 Napisano 26 Marca 2021 A słyszeliście, że Volvo do nowych "elektryków" w Szwecji będzie zakładało fabrycznie opony wielosezonowe? Zimówki nie będą w ogóle dostępne, a letnie tylko za dopłatą. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 584 #31757 Napisano 26 Marca 2021 dwa lata temu odbieralem z salonu x5 na goodyear 4season letnie to byla opcja na etapie konfiguracji, zwykle bez doplaty, runflaty za doplata wycofali sie z takich ekstrawagancji chociaz ja bylem zadowolony z wielosezonowych po 55tys przebiegu opony do kosza a nowe wzialen tez 4season tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3883 #31758 Napisano 26 Marca 2021 A słyszeliście, że Volvo do nowych "elektryków" w Szwecji będzie zakładało fabrycznie opony wielosezonowe? Zimówki nie będą w ogóle dostępne, a letnie tylko za dopłatą.Parafrazując lekko klasyka (może mnie nie wywalą za to z forum ) Znowu żeś Pan otworzył tę puszkę z Pandorą 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #31759 Napisano 26 Marca 2021 2 godziny temu, tommly napisał(-a): A słyszeliście, że Volvo do nowych "elektryków" w Szwecji będzie zakładało fabrycznie opony wielosezonowe? Bo na północ elektrykiem i tak nie pojedziesz:) a blisko miast to po co??? Zresztą w Szwwecji w zimę było cieplej niz dalej na południe Europy. i stwierdzili, że tam już sniegu nie będzie nigdy ...:) 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72188 #31760 Napisano 26 Marca 2021 Tak, znowu wygrałem w trzy karty. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #31761 Napisano 26 Marca 2021 Szmatą było machane 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #31762 Napisano 26 Marca 2021 4 godziny temu, tommly napisał(-a): A słyszeliście, że Volvo do nowych "elektryków" w Szwecji będzie zakładało fabrycznie opony wielosezonowe? Zimówki nie będą w ogóle dostępne, a letnie tylko za dopłatą. Zaraz polska "internetowa husaria" ruszy z hasłami, że co oni mogą wiedzieć o zimie w tej Szwecji 😛 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11624 #31763 Napisano 26 Marca 2021 Szmatą było machane Ale że choinkę odkurzałeś i dopiero chowasz do pudła? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Navy 61 #31764 Napisano 26 Marca 2021 6 godzin temu, tommly napisał(-a): A słyszeliście, że Volvo do nowych "elektryków" w Szwecji będzie zakładało fabrycznie opony wielosezonowe? Zimówki nie będą w ogóle dostępne, a letnie tylko za dopłatą. Przy momencie obrotowym rzędu 600 Nm i napędzie na jedną oś takie opony nie wytrzymają długo. Nawet przy niewielkich (np. podmiejskich) przebiegach. A propos Volvo: przyglądałem się (na razie w Internecie) nowemu C40 Recharge. Wydawał mi się całkiem fajny, dopóki nie przeczytałem że producent podkreśla, że to auto jest "leather free". Już go nie oglądam. 0 What we do in life, echoes in eternity. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #31765 Napisano 26 Marca 2021 liczba przed "Nm" to jedno a jak będzie wykorzystywane to drugie. Podejrzewam, że skoro Volvo kastruje wszystko co mogłoby nieść przyjemność (dla nich ryzyko) to nawet jak wciśniesz do dechy auto nie stanie w kłębach dymu z opon tylko bezszelestnie potoczy się dalej. Na pedale przyspieszenia będzie napis "nie piszczymy oponami" nie wiem czy nie jestem w błędzie ale czy nie ruszyło się ogólnie coś z tematem wodoru i ogniw paliwowych? Może w końcu do głosu dochodzą bardziej racjonalnie myślący 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #31766 Napisano 26 Marca 2021 Volvo=szwedzka (nowa polityczna) mentalność i chiński właściciel.. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Navy 61 #31767 Napisano 26 Marca 2021 Myślę, że (zbyt) duży moment obrotowy to problem wszystkich elektryków. Nie chodzi o palenie gumy, oczywiście, ale o to że coś ten moment musi przenieść na asfalt. Do tego dochodzi duża masa własna. Takie Volvo XC40 Recharge (dość fajne ale w sumie małe auto) waży około 2 200 kg. To ponad prawie 400 kg więcej niż np. moje XC70. Też liczę na ogniwa paliwowe / wodór. 0 What we do in life, echoes in eternity. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72188 #31768 Napisano 27 Marca 2021 Na profilu Twitterowym pewnej znanej marki pojawiła się taka zabawa: "Powiedz nam, że jesteś właścicielem <tu: nazwa marki> bez wymieniania nazwy marki/modelu". Umielibyście tak? Jakby to brzmiało u Was? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #31769 Napisano 27 Marca 2021 No nie jako właściciel, ale jestem użytkownikiem "Władcy Pierścieni" 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72188 #31770 Napisano 27 Marca 2021 Jeden koleś napisał: "Nigdy nie dostaję rachunków za naprawy". 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #31771 Napisano 27 Marca 2021 "Plejady to mój świat" 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8452 #31772 Napisano 27 Marca 2021 Wyszedłem na spacer pod dom a tam marzenie z młodości: 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Navy 61 #31773 Napisano 27 Marca 2021 Piękna ta Testarossa ale trochę dziwnie stoi. Wszyscy inni (nawet autobus) zmierzają w przeciwnym kierunku 🙂 Ale może ktoś wyskoczył tylko na szybkie zakupy, bo pokrywa bagażnika jest otwarta 🙂 🙂 0 What we do in life, echoes in eternity. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8452 #31774 Napisano 27 Marca 2021 Benvenuto in Italia😀. Tu parkowanie na tzw. 15 minut gdzie się da to sport narodowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #31775 Napisano 27 Marca 2021 10 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Na profilu Twitterowym pewnej znanej marki pojawiła się taka zabawa: "Powiedz nam, że jesteś właścicielem <tu: nazwa marki> bez wymieniania nazwy marki/modelu". Umielibyście tak? Jakby to brzmiało u Was? Nie używam kierunkowskazów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach