eye_lip 26017 #39726 Napisano 13 Maja 2023 5 minut temu, beniowski napisał(-a): A czy funkcją pałąka nie jest być wysuniętym przy otwartym dachu? Ma chronić pasażerów w razie przewrotki. Pałąk się otwiera w ułamku sekundy w czasie wypadku. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2997 #39727 Napisano 13 Maja 2023 2 minuty temu, beniowski napisał(-a): A czy funkcją pałąka nie jest być wysuniętym przy otwartym dachu? Ma chronić pasażerów w razie przewrotki. Nie, w R129 on sie wysuwal automatycznie w przypadku rolki, normalnie chyba jest zlozony 🤔 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trojin 490 #39728 Napisano 13 Maja 2023 6 minut temu, beniowski napisał(-a): A czy funkcją pałąka nie jest być wysuniętym przy otwartym dachu? Ma chronić pasażerów w razie przewrotki. On podnosi sie automatycznie w przy wypadku ale jesli mam pasazerow na tylnich siedzeniach to musze otworzyc go wczesniej bo by im glowy pourywalo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2997 #39729 Napisano 13 Maja 2023 3 minuty temu, Trojin napisał(-a): Dzieci jechaly z tylu To mozesz sobie go samemu wysuwac? 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #39730 Napisano 13 Maja 2023 W R129 jest przycisk na desce od otwierania pałąka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trojin 490 #39731 Napisano 13 Maja 2023 Teraz, SzefSzefow napisał(-a): To mozesz sobie go samemu wysuwac? Tak. Przy pasazerach nawet musze. Poza tym jesli trzeba manualnie zlozyc/rozlozyc dach to tez trzeba go na chwile podniesc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2997 #39732 Napisano 13 Maja 2023 3 minuty temu, Trojin napisał(-a): Tak. Przy pasazerach nawet musze. Poza tym jesli trzeba manualnie zlozyc/rozlozyc dach to tez trzeba go na chwile podniesc 👍 A widzisz, zawsze myslalem, ze to tylko automatycznie wyskakuje 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 79635 #39733 Napisano 13 Maja 2023 Nero MC20 ARIA. 3 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #39734 Napisano 13 Maja 2023 Fajnie, nie? Po truskawki do warzywnego poszedł... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12953 #39735 Napisano 13 Maja 2023 (edytowane) 11 minut temu, kiniol napisał(-a): Fajnie, nie? Po truskawki do warzywnego poszedł... Dokładnie... Mi w takich chwilach para wydostaje się z uszu. Takiego osła od razu powinno się pozbawiać prawka. Raz pasy, dwa guzik widzisz co z prawej jedzie, dopóki "nosa" nie wystawisz. Edytowane 13 Maja 2023 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9395 #39736 Napisano 13 Maja 2023 Godzinę temu, kiniol napisał(-a): Fajnie, nie? Po truskawki do warzywnego poszedł... Masakra, na chwilę auto zostawisz i nagle przejście namalują 😱 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9119 #39737 Napisano 13 Maja 2023 Panowie, u mnie parkują na środku pasów albo na środku ronda i …. nic. No ale u mnie to południe Europy to i inaczej. Choć agresji jak w Polsce nie ma. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6676 #39738 Napisano 13 Maja 2023 12 minut temu, beniowski napisał(-a): Panowie, u mnie parkują na środku pasów albo na środku ronda i …. nic. No ale u mnie to południe Europy to i inaczej. Choć agresji jak w Polsce nie ma. Czyżby słoneczna Italia? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12499 #39739 Napisano 14 Maja 2023 Koledzy czy ktoś może użytkuje lub miał styczność z Nissanem Qashqai i silnikiem 1.2 DIG-T? Ekoterror powoduje, że niestety pora rozejrzeć się za czymś "nowszym i lepszym", co będzie miało możliwość poruszania się po SCT 🥴 Czy są jakieś plusy takiego "potwora" poza tym na akumulatorze i że to benzyna? A może lepiej rozejrzeć się za nieco starszą wersją z 1.6 lub 2.0? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9395 #39740 Napisano 14 Maja 2023 W dniu 9.05.2023 o 11:30, SzefSzefow napisał(-a): nie... i co sie stanie jak ktos wjedzie przed Toba? 🤔 Akurat znalazłem W Polsce bardzo częste. Co innego ktoś normalnie przed siebie wpuścić, a co innego jak ktoś się przed ciebie ryje. Sorry za odgrzewanie tego kotleta, ale pierwsze co mi się przypomniało jak zobaczyłem to Audi 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 350 #39741 Napisano 14 Maja 2023 4 godziny temu, tommly napisał(-a): Koledzy czy ktoś może użytkuje lub miał styczność z Nissanem Qashqai i silnikiem 1.2 DIG-T? Ekoterror powoduje, że niestety pora rozejrzeć się za czymś "nowszym i lepszym", co będzie miało możliwość poruszania się po SCT 🥴 Czy są jakieś plusy takiego "potwora" poza tym na akumulatorze i że to benzyna? A może lepiej rozejrzeć się za nieco starszą wersją z 1.6 lub 2.0? Sprawdź w realu jak to jeździ. Szczególnie jak rusza z 2-giego biegu i jak często trzeba machać wajchą w jeździe miejskiej. Generalnie ładny samochód i wnętrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piteks 3831 #39742 Napisano 14 Maja 2023 Nawiązując do rozmowy o jeździe w naszym pięknym kraju, to dochodzę do wniosku, że autostrady powinny mieć jeden pas w danym kierunku. Jadąc dzisiaj A1 od Łodzi do Częstochowy są trzy pasy. Środkowy najbardziej zajęty, potem lewy, a prawy prawie pusty. Nie wiem czy jadąc prawym, to u nas jakiś obciach ale ja miałem na to wywalone i jechało mi się bardzo dobrze. Większość maruderów z abonamentem na środkowy i lewy i spokojnie wyprzedziłem z prawej. Chyba dlatego w naszym kraju przepisy dopuszczają taką sytuację🤔. 2 IWC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #39743 Napisano 14 Maja 2023 W dniu 13.05.2023 o 20:29, Lincoln Six Echo napisał(-a): Nero MC20 ARIA. jak kiedyś jakimś cudem będę miał za dużo hajsu to na pewno kupię MC20, póki co nic czym jechałem nie zrobiło na mnie większego wrażenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 980 #39744 Napisano 14 Maja 2023 jak kiedyś jakimś cudem będę miał za dużo hajsu to na pewno kupię MC20, póki co nic czym jechałem nie zrobiło na mnie większego wrażeniasorry za wścibskość - miałeś okazję prowadzić MC20? w jakich okolicznościach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9395 #39745 Napisano 14 Maja 2023 4 godziny temu, Remy napisał(-a): Sprawdź w realu jak to jeździ. Szczególnie jak rusza z 2-giego biegu i jak często trzeba machać wajchą w jeździe miejskiej. Generalnie ładny samochód i wnętrze. O co chodzi z tym machaniem wajchą? Naprawdę to może być takie uciążliwe? W życiu żadnym samochodem nie ruszałem z dwójki (dopiero teraz UAZem, ale nie wiem, czy to samochód), a spędziłem w miejskich uliczkach i korkach wieeeeeeele godzin mojego życia 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #39746 Napisano 14 Maja 2023 35 minut temu, plszcto napisał(-a): sorry za wścibskość - miałeś okazję prowadzić MC20? w jakich okolicznościach? https://fastlineracingacademy.pl/samochody/maserati-mc20/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12499 #39747 Napisano 15 Maja 2023 (edytowane) 9 godzin temu, pmwas napisał(-a): O co chodzi z tym machaniem wajchą? Naprawdę to może być takie uciążliwe? W życiu żadnym samochodem nie ruszałem z dwójki (dopiero teraz UAZem, ale nie wiem, czy to samochód), a spędziłem w miejskich uliczkach i korkach wieeeeeeele godzin mojego życia Paweł tu chodzi o pojemność 1.2, jego elastyczności, ruszanie pod obciążeniem oraz wytrzymałość. Nie przypadkowo pytam o ten silnik. Do tej pory, z tych "nowoczesnych" (prywatnych i firmowych) nie miałem nic poniżej pojemności 1.6 Jak się włączy klimę w mieście, to czuć spadek mocy, a jak jest załadowany to już lekko nie jest (z ruszaniem również), no ale to taki osiołek roboczy. Edytowane 15 Maja 2023 przez tommly 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafiros 587 #39748 Napisano 15 Maja 2023 Koledzy czy ktoś może użytkuje lub miał styczność z Nissanem Qashqai i silnikiem 1.2 DIG-T? Ekoterror powoduje, że niestety pora rozejrzeć się za czymś "nowszym i lepszym", co będzie miało możliwość poruszania się po SCT Czy są jakieś plusy takiego "potwora" poza tym na akumulatorze i że to benzyna? A może lepiej rozejrzeć się za nieco starszą wersją z 1.6 lub 2.0? Poczytaj sobie na forum Nissana. Jest tam dużo napisane na temat tych silników a zwłaszcza o problemie brania oleju przez ten silnik 1,2. Ja miałem QQ 1,6 DiG-T ale po ciągłym problemie z sondą lambda pozbyłem się jeszcze w czasie gwarancji. I już więcej nie spojrzę w kierunku tej marki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9395 #39749 Napisano 15 Maja 2023 30 minut temu, tommly napisał(-a): Paweł tu chodzi o pojemność 1.2, jego elastyczności, ruszanie pod obciążeniem oraz wytrzymałość. Nie przypadkowo pytam o ten silnik. Do tej pory, z tych "nowoczesnych" (prywatnych i firmowych) nie miałem nic poniżej pojemności 1.6 Jak się włączy klimę w mieście, to czuć spadek mocy, a jak jest załadowany to już lekko nie jest (z ruszaniem również), no ale to taki osiołek roboczy. Nie wierzę w wytrzymałość turbopierdziawki w sporym SUVie. Co do elastyczności - pewnie nienajgorsza, ale cały czas na pełnej … na turbo. Ogólnie 1.2 w Qashqaiu to pewna porażka 😁 Żeby było jasne, ja bardzo wierzę w postęp technologii, coraz lepsze materiały, podnoszenie sprawności silników, ale pewnych ograniczeń się nie przeskoczy. 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12953 #39750 Napisano 15 Maja 2023 6 minut temu, tommly napisał(-a): Paweł tu chodzi o pojemność 1.2, jego elastyczności, ruszanie pod obciążeniem oraz wytrzymałość. Nie przypadkowo pytam o ten silnik. Do tej pory, z tych "nowoczesnych" (prywatnych i firmowych) nie miałem nic poniżej pojemności 1.6 Jak się włączy klimę w mieście, to czuć spadek mocy, a jak jest załadowany to już lekko nie jest (z ruszaniem również), no ale to taki osiołek roboczy. Będziesz go używał na trasach? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach