Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Ja dzisiaj podjąłem decyzję, co kupuję. Podpisałem papiery i jak zarejestrują, to jeszcze w tym roku wsiądę za fajerę😉 miał być kolejny mercedes GLE, ale nie będzie… przez ostatnie 5 lat jeździłem GLE od nowości. Przez ostatnie 4 lata, był to bezobsługowy samochód. Żadna kontrolka (poza rezerwą) się nie zapaliła. Na końcówce jednak okazało się, że Ad Blue zaczęło wariować i do tego po 150 k okazało się, że rozrząd trzeba robić. Więc po 3 samochodach przerwy (był Land cruiser, Subaru forester, Mercedes GLE) wracam do Audi . Dla mnie się podoba😎

IMG_3367.jpeg

Polift wygląda bardzo dobrze, na pewno cena znacznie atrakcyjniejsza, aniżeli GLE.

Biel z pakietem czerń plus świetnie współgra.

Gratuluję Rafał, fajny prezent żeś sobie Panie uczynił na Gwiazdkę :)

@rafalmosty

Jak odbierzesz, to rozumiesz?

Czekamy na recenzję i więcej fotek :)

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Autor1984 napisał(-a):

Polift wygląda bardzo dobrze, na pewno cena znacznie atrakcyjniejsza, aniżeli GLE.

Biel z pakietem czerń plus świetnie współgra.

Gratuluję Rafał, fajny prezent, żeś sobie Panie uczynił na Gwiazdkę :)

Dzięki Łukasz, kto jak kto, ale Ty wiesz w tym dziale co piszesz😎  cena ciut lepsza i rabat też satysfakcjonujący. Biel + piano black mega kontrastuje. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciu. Matrix-y w nowym wydaniu, też robią robotę. Powiem Ci, że tęskniłem za napędem quattro. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Dzięki Łukasz, kto jak kto, ale Ty wiesz w tym dziale co piszesz😎  cena ciut lepsza i rabat też satysfakcjonujący. Biel + piano black mega kontrastuje. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciu. Matrix-y w nowym wydaniu, też robią robotę. Powiem Ci, że tęskniłem za napędem quattro. 

No jasne, że świetnie kontrastuje. Bodajże w każdym Q7 jest doskonały TorSen :) 

Aż mi się japa uśmiechnęła, że nowość się pojawiła w dziale. I to taka!

Jeszcze raz gratuluję, świetny SUV!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

Ja dzisiaj podjąłem decyzję, co kupuję. Podpisałem papiery i jak zarejestrują, to jeszcze w tym roku wsiądę za fajerę😉 miał być kolejny mercedes GLE, ale nie będzie… przez ostatnie 5 lat jeździłem GLE od nowości. Przez ostatnie 4 lata, był to bezobsługowy samochód. Żadna kontrolka (poza rezerwą) się nie zapaliła. Na końcówce jednak okazało się, że Ad Blue zaczęło wariować i do tego po 150 k okazało się, że rozrząd trzeba robić. Więc po 3 samochodach przerwy (był Land cruiser, Subaru forester, Mercedes GLE) wracam do Audi . Dla mnie się podoba😎

IMG_3367.jpeg

czekamy na fotki , może coś więcej na temat wyposażenia i silnika ? 😊

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

IMG_3367.jpeg

Ładnie i dostojnie. Gratuluję zakupu. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

IMG_3367.jpeg

Gratuluję i pozytywnie zazdroszczę - dla mnie (miejsce parkingowe) za duży, więc chyba jednak, chrzanić sąsiadów, wezmę nowego outbacka - jazdę próbną mam w styczniu ustawioną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

Kawał nosorożca, gratuluję! 💪🏼

Co do rozrządu po 150 tys. w GLE to taki przebieg nie jest wyjątkiem jako wskazanie do wymiany. Dlaczego cię to zdziwiło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.12.2024 o 20:07, łowca napisał(-a):

Na żywo Symbioz nie spodobał mi się. Do wyboru  oba 1.3 Tce i oba szary metalik. Biedny, okrojny Austral Evolution 160 km lub  bogatsza Arkana Techno. Cena podobna 133 000/ 130 000. Arkana to rozciągnięte  mocno Clio, Austral z kolei w taniej wersji ma wszystko wnętrz z szarej szmaty co wygląda na drzwiach jak plastik w Lanosie  🙂. Czasu nie mam, w poniedziałek muszę coś  wybrać. 

CarExportImageManager-5.jpeg

Arkana ma fajną linię.

Nie wiem jak z awaryjnością ale to nie będzie Lexus UX. 

Jeżeli chodzi o podobny w kwestii dynamicznego wyglądu to Audi Q3 Sportback.

Ale cena Audi jest wyższa. 

https://carshow360.net/en/renault-vs-audi/austral-vs-q3/iconic-esprit-alpine-i-11045-vs-aud-rs-sportback-f3-9400

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Co do rozrządu po 150 tys. w GLE to taki przebieg nie jest wyjątkiem jako wskazanie do wymiany. Dlaczego cię to zdziwiło?

nie wiem jaki silnik w w/w Q7 ale np w Vkach Audi są chyba 4 łańcuchy, opinia jest taka, że są nieśmiertelene - bo krótkie. Problem jest taki, że ślizgi niedożywają czasami 100tys km. Co z tego, że łańcuch sam w sobie jest ok skoro ślizg leży na dnie obudowy a łańcuch lata luźno jak w starym rowerze? Codów nie ma, dawno temu skończyły się czasy gdzie do łańcucha przez 300 czy 400 tys km nie trzeba było zaglądać. W nowym aucie wiadomo że nie ma się czym martwić a Q7 w przedlifcie była już fajna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.12.2024 o 11:30, Lynx27 napisał(-a):

Koledzy, użytkuje/użytkował ktoś 850i E31? Jestem ciekaw opinii, zawsze mnie kręciły te v12 z lat 90' ...to samo Merc.

W140 600SE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.12.2024 o 12:51, SzefSzefow napisał(-a):

jakies 570 sztuk, ale ostatnich 9-5 w wersji kombii powstalo 33 sztuki 😅

Byly jeszcze Saaby 9-7x bazujace na jakims GMC
2008-saab-9-7x-aero-photo-109596-s-986x6

Ten SUV był oparty na Chevym Trailblazerze, jeździłem Trailem jakieś 5 lat, świetne auto, podstawowy silnik 4,2 rzędowa 6 bardzo udana, no ale tam też był montowany 5,3 V8 który jest jeszcze lepszym wyborem. Taki Saab z V8 piękna sprawa. Świetne auta!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, trollu napisał(-a):

nie wiem jaki silnik w w/w Q7 ale np w Vkach Audi są chyba 4 łańcuchy, opinia jest taka, że są nieśmiertelene - bo krótkie. Problem jest taki, że ślizgi niedożywają czasami 100tys km. Co z tego, że łańcuch sam w sobie jest ok skoro ślizg leży na dnie obudowy a łańcuch lata luźno jak w starym rowerze? Codów nie ma, dawno temu skończyły się czasy gdzie do łańcucha przez 300 czy 400 tys km nie trzeba było zaglądać. W nowym aucie wiadomo że nie ma się czym martwić a Q7 w przedlifcie była już fajna ;)

Łańcuch to łańcuch. Ja właśnie w ub. tyg. w V90 wymieniłem przy 139 tys. Producent zaleca 150 tys. Niemniej słyszałem od znajomego pracującego w autoryzowanym serwisie, że wysypywały się auta poniżej 120 tys. A że Volvo ma super politykę rabatów dla używek (materiały+robocizna) to nie zastanawiałem się długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

które ładniejsze? 😉

Screenshot_20241223_160656_Gallery.jpg

Napiszę jak prawdziwy ZAWISTNIK - ŻODYN! ;)

Szczerze, to ułatwiłeś sobie sprawę. Gdybyś tak stanął obok G30 LCI, no to miałbym problem.

Audi mi się opatrzyło, BMW 5 w ogóle do mnie nie "gada"; jestem w stanie wyobrazić sobie, że gdybym je ujrzał pierwszy raz; wskazałbym na Audi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie , G30 LCI jest najładniejszy z całej trójki , nowa 5er jak widać nadal wygląda sportowo i agresywnie - i bardzo dobrze-  bo to DNA marki BMW . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

które ładniejsze? 😉

Screenshot_20241223_160656_Gallery.jpg

Ten  Delahaye T165 1939r  🤗🤗🤗

be72762d32984acd3cdb2b2cb3e1bc09.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

Dla mnie , G30 LCI jest najładniejszy z całej trójki , nowa 5er jak widać nadal wygląda sportowo i agresywnie - i bardzo dobrze-  bo to DNA marki BMW . 

Tutaj w pakiecie Schnitzer; rewelacyjna!

G30LCI.png

G60 nawet trochę pojeździłem, no nie; stanowczo nie!

5tka.thumb.png.de3e32deaaf299724e6bffcbf7d138de.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ten  Delahaye T165 1939r  🤗🤗🤗

be72762d32984acd3cdb2b2cb3e1bc09.jpg

ma Android Auto ? 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

ma Android Auto ? 😅

A co to takiego??? 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec u mnie będzie Renault Austral Techno 1.3 160KM z  Torunia 😁. Lipa taka, że dokumenty będą w  piatek/sobotę wysłane   a ja muszę to zarejestrować  w tym roku, by zachować większą  zniżkę. Jedyny dzień w rym roku na  rejestrację  to poniedziałek na 14:00. Jest szansa, że dokumenty  kurier dowiezie do Świdnicy ?   Może wiecie kto ma w ofercie  szybki dowóz ? 

Edytowane przez łowca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi