Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem okazję siedzieć w Urusie spod znaku Lamborghini. Usiadłem za kierownicą i poczułem się jak w statku kosmicznym. Detale na pierwszy rzut oka, obszycie nićmi, logo, zwłaszcza fotele, wszystko naprawdę na wysokim poziomie wykończenia - a ja jestem zrzęda 100%.

A potem zacząłem się uważniej przyglądać: plastik tu, plastik tam (albo coś bardzo podobnego, w każdym razie wyglądającego na tandetę), grill się wygina od patrzenia (tak jak w filmie przy 13:07, który wrzucił @cordi7), lampy jakoś tak luźno siedzą. Nie wiem, nie znam się, ale poza paroma detalami - nie czułem się jak w samochodzie za ponad milion złotych (ok. 1,3 mln zł). Pół miliona jeszcze bym zrozumiał bez mrugnięcia okiem za sam znaczek na masce, nawet niech będzie i 800 tys. zł. Ale ponad milion - nie wiem. Może to i technologia, może i materiały (np. carbon), felgi, hamulce drogie. Może.

Edit: OK, może nie testowałem w ten sposób, jak poniżej, ale coś tam pomacałem :D

Edytowane przez Sławol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.03.2026 o 08:02, Remy napisał(-a):

Poproszę o zdjęcia przed i po 🔥

Na efekt końcowy jeszcze trochę trzeba poczekać. Ale to co widziałem już zrobione wygląda całkiem smakowicie.

610865349_Zrzutekranu2026-03-19o17_36_28.thumb.png.e907b6059a6d9eda74400d2a6076649e.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Nic a nic się nie znacie. Drogie jest, to musi być dobre🤣.

I ładne.  🤣

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Olo_H napisał(-a):

ciotka z Niemiec opowiadała z jakim oburzeniem w konserwatywnej klienteli spotkało się wprowadzenie modelu 190. Kto to widział, żeby mercedes produkował taki samochód 😂

W NL dealerzy MB z A-damu wymogli na centrali żeby 190 trafiały tylko do salonów na peryferiach

Bo obniża im prestiż

Gorzko płakali gdy 190 sprzedawały się jak yebnięte  :lol:

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, GostRado napisał(-a):

À propo starej motoryzacji, zawsze mi się podobał mercedes w126 SEC I wciąż mi się podoba. Może na emeryturze sobie taki sprawię 😀 Co ciekawe nigdy nie miałem Mercedesa. 

https://classicdriver.pl/model-w126-w-wersji-sec/

https://otoklasyki.pl/samochody/mercedes/sec

Screenshot_20260319_160327_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20260319_160647_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20260319_160436_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20260319_160336_Samsung Internet.jpg

Mercedes z serialu "Odwróceni" na sprzedaż. Durczok chce 100 tys. zł

Wóz Więckiewicza "Blachy" 

Edytowane przez Marak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobotę we Wroclawiu na pl. Kościuszki żółtego Lamborghini Ursusa miałem okazję wpuścić z  podporządkowanej w  korku - niestety biedaczek  nie mógł wjechać- skakał jak wściekły konik -  systemy chyba  nie dały mu jechać i sam gwałtownie hamował, chyba że  to kierowca pierwszy raz  za kierownicą 🙂. Co do nowych  BMW - na  żywo wyglądają  ok, choć  faktycznie na zdjęciach mają  dziwne proporcje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Nie rozumiem - widzę auto (widziałem także na żywo), które mi się nie podoba wizualnie. Nie piszę o jego właściwościach jezdnych, silniku, wyposażeniu itp. Piszę o tym, że jest dla mnie brzydkie z wyglądu. Czy muszę odbyć jazdę testową lub nabyć ów pojazd żeby móc się wypowiedzieć? Np. Dubaj mi się nie podoba (byłem i widziałem) - czy muszę nabyć tam mieszkanie żeby móc się wypowiadać?

Co ty pierdylisz? To auto jest za***iście brzydkie! Ale jego wnętrze… Waldku - proszę :)   

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Niemcy przy niedoborach ropy pod koniec II WŚ masowo korzystali z generatorów gazu: 

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-chrust-z-lasu-i-jazda-czy-twoje-auto-mozna-przerobic-na-holz,nId,6069371

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Kamil Durczok to chyba z zaświatów sprzedaje?

Tak, oferta mocno nieaktualna, tyle że zawiera opis historii filmowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Niemcy przy niedoborach ropy pod koniec II WŚ masowo korzystali z generatorów gazu: 

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-chrust-z-lasu-i-jazda-czy-twoje-auto-mozna-przerobic-na-holz,nId,6069371

Nawet Myśliwiec na koks mieli w planach...

Lippisch P.13a – Wikipedia, wolna encyklopedia https://share.google/uBcUsdytBYIBFBiST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Remy napisał(-a):

Po co tak się męczyć skoro można na oleju po frytkach w starych dieslach. 

Ale to jest nasz poczciwy maluszek 😁 😁 😁 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość ma tych filmików więcej :D

Tutaj jeszcze 2 moje ulubione:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 hours ago, cordi7 said:

Przez długi czas byli wręcz ekspertami w dziedzinie stanów skupienia materii. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[przepraszam, widzę, ze znów się wpierniczyłem w środek innej dyskusji "jak Piłat w credo"]

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.03.2026 o 11:17, Autor1984 napisał(-a):

XM ma dużo lepszy "środek" od 7 series.

owszem , ale ma jedną wadę ktora go dyskwalifikuje jak dla mnie , jest twardy,  nie posiada pneumatycznego zawieszenia 

W dniu 19.03.2026 o 17:44, Valygaar napisał(-a):

Na efekt końcowy jeszcze trochę trzeba poczekać. Ale to co widziałem już zrobione wygląda całkiem smakowicie.

610865349_Zrzutekranu2026-03-19o17_36_28.thumb.png.e907b6059a6d9eda74400d2a6076649e.png

czekam na fotkę kierownicy , jakość robi wrażenie 👌🏼

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

owszem , ale ma jedną wadę ktora go dyskwalifikuje jak dla mnie , jest twardy,  nie posiada pneumatycznego zawieszenia 

tutaj wchodzi kierunek myślenia panów z M GmbH i brak pneumatyki jest wyborem z premedytacją. Cały czas przypomina mi się historia pana, który 2 razy rozbił (rozbił, wyremontował za swoje i rozbił jeszcze raz) szpadlem i siekierą (raz chyba szwagier mu pomagał) swoje e64 M6 w akcie protestu bo wg niego SMG III zbyt twardo zmieniała biegi. Chciał hardcorowe cabrio które nie podnosi ciśnienia i jest łagodne w obyciu z twardą technologią rodem z F1 tylko na miękko  😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

(...)

czekam na fotkę kierownicy , jakość robi wrażenie 👌🏼

Kierownicy jeszcze nie widziałem. 

Mocno czekam na efekt drzwi i foteli bo to duże elementy z paroma smaczkami.

EDIT:
drzwi prawie gotowe

1536854885_Zrzutekranu202.thumb.png.5d98e3796a85554d87d33b2b61fe38ff.png

Edytowane przez Valygaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi