mario1971 68757 #30551 Napisano 28 Września 2020 A czy jak przytrzymasz dłużej kluczyk na zamknięciu (kłódka), to nie domyka wszystkich szyb i szyberdachu? Ja mam zamykanie na dotyk - wystarczy dłużej przytrzymać klamkę i gotowe. Jest jeszcze opcja apki Mercedes Me, wtedy możesz domykać szyby i zamykać auto z telefonu. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7946 #30552 Napisano 28 Września 2020 (edytowane) Mam C klase W205 i szczerze mowiac nawet nie szukalem nigdy takiej opcji. Z racji turbiny zawsze po dojezdzie na miejsce czekam chwile az turbo zwolni i w tym czasei zamykam szyby i szyberdach itp. Z tego co pamietam gdzies czytalem, ze dach powinien sie domknac sam jesli zostawisz otwarty w oparciu o sygnal z czujnika deszczu ale szczerze mowiac nigdy nie testowalem, zawsze domykam sam. Sprobuj jak pisze @mario1971, w SLK przytrzymanie kluczyka na zamknieciu / otwarciu zamykalo badz otwieralo wszystkie szyby a dalsze trzymanie zamykalo badz otwieralo nawet dach, raczej logiki dzialania nie zmienili. W schowku konsoli srodkowej wkladka z uchwytami na kubki byla opcja, mozesz ja dokupic np. tutaj: https://www.kunzmann.de/shop/en/tuning-styling-c-class-w205-cupholder-drink-holder-c-class-w205-genuine-mercedes-benz.htm HUD jest genialny, to jeden z lepszych wynalazkow - nie trzeba odrywac kompletnie wzroku od drogi, podaje wszystkie potrzebne informacje. Do C220 teraz montuja 194 KM poprzednio tylko w E klasie i ten silnik jest o polke albo nawet dwie wyzej, bardzo oszczedny i mocny. Edytowane 28 Września 2020 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #30553 Napisano 28 Września 2020 Właśnie zabawy z kluczykiem nie dały pożądanego efektu próbowałem z przytrzymywaniem, podwójnym klikaniem, przykładaniem do klamki (w starym clk to działało) i nic. Wyczytałem w internecie, że tylko wersje z keyless go miały tą opcję, ale znowu ktoś inny pisał, że nie ma keyless go i mu działa, jeszcze ktoś, że w serwisie to uaktywnili. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7946 #30554 Napisano 28 Września 2020 Zawsze mozesz po prostu napisac do customer service w Mercedesie, ja tak wyjasnilem pare lat temu kilka watpliwosci w ten sposob. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johno 152 #30555 Napisano 28 Września 2020 W mercedesie kluczem musisz wycelowac w klamke kierowcy i standardowo przytrzymać zamykane, jest tam czujnik cos ala podczerwień. Inna opcja 205tka z 16roku ma juz mercedes me, mozesz wykupic sobie usługi i zamykac zdalnie z drugiego konca swiata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74754 #30556 Napisano 29 Września 2020 Prawie, jak w Łebie. 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #30557 Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Ten łódź motorowy jest zajefajny... Taki wenecki i karnawałowy... Natomiast w tym czymś na pierwszym planie, podoba mnie się przejście górnej części przedniego błotnika w ozdobnik... chromowany... Lincoln, chyba nigdy w Łebie nie byłeś, tam jest znacznie fajniej... Edytowane 29 Września 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74754 #30558 Napisano 30 Września 2020 12 godzin temu, kiniol napisał: Ten łódź motorowy jest zajefajny... Taki wenecki i karnawałowy... Natomiast w tym czymś na pierwszym planie, podoba mnie się przejście górnej części przedniego błotnika w ozdobnik... chromowany... Lincoln, chyba nigdy w Łebie nie byłeś, tam jest znacznie fajniej... No, nie ukrywam, że fotkę wrzuciłem właśnie nie tylko ze względu na AM. Łódeczka też niczego sobie. A co do Łeby - no właśnie byłem, przecież napisałem, że PRAWIE, jak w Łebie. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3478 #30559 Napisano 30 Września 2020 W temacie samochodów, to chciałem kolegom przypomnieć, że zaczynają się jesienne, poranne chłody, samochód coraz trudniej zapalić. Naładujcie akumulatory, o czym przypomina kazachska telewizja: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kewinkorpyta 66 #30560 Napisano 1 Października 2020 Doszły polecane opony, mam nadzieję że wytrzymają dłużej niż poprzednie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaime 57 #30561 Napisano 1 Października 2020 (edytowane) Stoję przed wyborem opon zimowych do Seata Leona (Cupra 4Drive), rozmiar 225/40 R18. Obecnie na oponeo w cenie około 500 zł jest Pirelli SottoZero seria 3, Continentale, Nokiany, Dunlopy, Goodyeary są nieco droższe. Jeżeli macie jakieś pozytywne doświadczenia z konkretnymi modelami to podzielcie się, proszę 🙂 Przy obecnych zimach a raczej ich braku, zwłaszcza w centralnej Polsce najbardziej mi zależy na dobrym zachowaniu na mokrym i błocie pośniegowym oraz trwałości. Całorocznych nie chcę, mam nowe letnie i zostanę przy układzie dwóch zestawów opon. Edytowane 1 Października 2020 przez xaime 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9193 #30562 Napisano 1 Października 2020 Co to się stało się? Starość? Bieżnik nie wyglada źle 😕 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kewinkorpyta 66 #30563 Napisano 1 Października 2020 Starość nie, opony miały 3 lata. Nie mam pojęcia co się stało. Wulkanizator również nie miał pojęcia. Opona na górnym zdjęciu to ta, przez którą musiałem kupić nowe, ta na dolnym zdjęciu teoretycznie była jeszcze dobra, to wielkie pęknięcie zobaczyliśmy dopiero kiedy zdjął ją z samochodu (pęknięcie było od strony wewnętrznej). Moja teoria jest taka, że w oponach było za mało ciśnienia, a samochód mi o tym nie raczył zakomunikować. Może macie inną ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7946 #30564 Napisano 1 Października 2020 (edytowane) Jesli indeks nosnosci i predkosci sa wlasciwe i nie latasz bokiem to teoria o niewlasciwym cisnieniu brzmi prawdopodobnie. Patrzac na pekniecie wyglada na uszkodzenie zmeczeniowe - jakby pracowala w tych obszarach (a nie powinna, nie az tak). Edytowane 1 Października 2020 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6391 #30565 Napisano 1 Października 2020 (edytowane) Ciśnienie, lub coś ze zbieznoscią Edytowane 1 Października 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #30566 Napisano 1 Października 2020 Albo nośność opon albo ciśnieni. Przy niskim ciśnieniu czujniki dają znać, chyba ze jest to wieksza usterka elektroniczna . Poza tym niskie ciśnienie da się wyczuć,że ''cos nie halo'' w prowadzeniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kewinkorpyta 66 #30567 Napisano 1 Października 2020 42 minuty temu, mkl1 napisał: Ciśnienie, lub coś ze zbieznoscią To jest opona, z której zeszło mi powietrze i jechałem na nie kilkaset metrów. Bardziej mnie niepokoi ta druga, która teoretycznie była okej. Komputer pokazał niskie ciśnienie, ale tylko w tej jednej, przebitej oponie. W drugiej nie pokazał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7946 #30568 Napisano 1 Października 2020 Obciazenie inaczej sie rozlozylo jak zeszlo powietrze z jednej z opon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b_easy 867 #30569 Napisano 1 Października 2020 4 godziny temu, xaime napisał: Stoję przed wyborem opon zimowych do Seata Leona (Cupra 4Drive), rozmiar 225/40 R18. Obecnie na oponeo w cenie około 500 zł jest Pirelli SottoZero seria 3, Continentale, Nokiany, Dunlopy, Goodyeary są nieco droższe. Jeżeli macie jakieś pozytywne doświadczenia z konkretnymi modelami to podzielcie się, proszę 🙂 Przy obecnych zimach a raczej ich braku, zwłaszcza w centralnej Polsce najbardziej mi zależy na dobrym zachowaniu na mokrym i błocie pośniegowym oraz trwałości. Całorocznych nie chcę, mam nowe letnie i zostanę przy układzie dwóch zestawów opon. Ja kupuje od 15 lat zimówki Goodyeara i jeszcze mnie nie zawiodły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5754 #30570 Napisano 1 Października 2020 Po krawędzi opony ewidentnie widać że jeżdżone było na zbyt małym ciśnieniu, bardzo małym. Jak ciśnienie jest za duże to goli bardziej środek opony, jak jest za małe (ale to musi być bardzo małe 0.5 do max 1 atm to wtedy tak drze boczną krawędź bo opona się zwija i w końcu pęka na boku. Czujniki mówisz nic nie powiedziały? Dobrze że ja mam bez i po prostu patrzę na opony gdy wsiadam. W okresie letnim średnio co tydzień sprawdzam sobie ciśnienie u siebie i żony bo ona lubi czasem na samej feldze driftować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 68088 #30571 Napisano 1 Października 2020 10 godzin temu, xaime napisał: Stoję przed wyborem opon zimowych do Seata Leona (Cupra 4Drive), rozmiar 225/40 R18. Obecnie na oponeo w cenie około 500 zł jest Pirelli SottoZero seria 3, Continentale, Nokiany, Dunlopy, Goodyeary są nieco droższe. Jeżeli macie jakieś pozytywne doświadczenia z konkretnymi modelami to podzielcie się, proszę 🙂 Przy obecnych zimach a raczej ich braku, zwłaszcza w centralnej Polsce najbardziej mi zależy na dobrym zachowaniu na mokrym i błocie pośniegowym oraz trwałości. Całorocznych nie chcę, mam nowe letnie i zostanę przy układzie dwóch zestawów opon. Jeździłem na Pirelli SottoZero i wspominam dobrze. Były bardzo ciche. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #30572 Napisano 2 Października 2020 (edytowane) W weekend z klubem byliśmy na torze, kilka zdjęć aut innych niż te widywane codziennie Edytowane 2 Października 2020 przez pechagto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sportina 91 #30573 Napisano 2 Października 2020 23 godziny temu, xaime napisał: Stoję przed wyborem opon zimowych do Seata Leona (Cupra 4Drive), rozmiar 225/40 R18. Obecnie na oponeo w cenie około 500 zł jest Pirelli SottoZero seria 3, Continentale, Nokiany, Dunlopy, Goodyeary są nieco droższe. Jeżeli macie jakieś pozytywne doświadczenia z konkretnymi modelami to podzielcie się, proszę 🙂 Przy obecnych zimach a raczej ich braku, zwłaszcza w centralnej Polsce najbardziej mi zależy na dobrym zachowaniu na mokrym i błocie pośniegowym oraz trwałości. Całorocznych nie chcę, mam nowe letnie i zostanę przy układzie dwóch zestawów opon. Do Cupry polecam Michelin Pilot Alpin PA4,świetna opona,będzie Pan zadowolony,ewentualnie coś od Pirelli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #30574 Napisano 2 Października 2020 Od 10 lat używam zimowych Nokianów WR.. i mocno polecam. Najpierw w przednionapędowym 200 KM a teraz tylnonapędowym 400 KM. Są naprawdę dobre. Od 10 lat używam zimowych Nokianów WR.. i mocno polecam. Najpierw w przednionapędowym 200 KM a teraz tylnonapędowym 400 KM. Są naprawdę dobre. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74754 #30575 Napisano 3 Października 2020 Fotka ładna taka. CHIRON. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach