Admof 2269 #47826 Napisano 4 Lutego 2025 Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Niestety, kiedy zapytałem, czy w związku z tym dostanę jakąś nagrodę, nie podjął tematu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8081 #47827 Napisano 4 Lutego 2025 Fajny test ADAC testujący realny zimowy zasięg elektryków na autostradzie: https://autokult.pl/elektrykiem-w-dluga-trase-zima-adac-sprawdzil-czy-sie-da,7121544692337472a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8081 #47828 Napisano 4 Lutego 2025 21 godzin temu, beniowski napisał(-a): O, typowe miejskie auto w Mediolanie, ulubione przez ludzi którzy wierzą że miejską dżunglę można pokonać tylko Defenderem 🤣. Gdzieś czytałem, że największa koncentracja wielkich SUVów w DE (dane z wydziału komunikacji) jest w okolicach z najwyższym poparciem dla Zielonych 😅 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3024 #47829 Napisano 4 Lutego 2025 14 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Przy czym absolutne rekordy "wdupomania klienta" padły w BWM, gdzie z trudnością udało mi się uniknąć potrącania barkiem w bark przez jakże zapracowanych i zalatanych przedstawicieli Yuyamamwełbie Dżenerejszyn (a w środku byłem tylko ja + moja córka ze swoim boyfriendem). A zalozyles dres? To podobno koniecznosc jak chcesz kupic. BMW 🤭 (nie dotyczy @Autor1984) 14 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): W Audi, kiedy zapytałem o A3 AllStreet, szanowny pan specjalista sprzedaży, ledwie podnosząc brwi znad lapka, zareagował z nieskrywaną pretensją w głosie, że "to absolutna nowość, ja w ogóle nie wiem, czy my to zamawiamy, jest pan w ogóle pierwszą i jedyną osobą, która o ten model pyta!". Niestety, kiedy zapytałem, czy w związku z tym dostanę jakąś nagrodę, nie podjął tematu. Bo lazisz i sie pytasz, kupilbys cos z placu to bylbys dobrym klientem. A tak na serio, to polecam odwiedzanie salonow samochodowych na koniec miesiaca / kwartalu / roku 🙃 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5880 #47830 Napisano 4 Lutego 2025 Panowie, dziś mi znajomy powiedział, że salony lubią marudzić przy zwrocie z najmu B2B. Wytykają ponadnormatywne zużycie, żądaja jakichś dodatkowych dopłat itp. Urban legend? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13106 #47831 Napisano 4 Lutego 2025 2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a): A zalozyles dres? To podobno koniecznosc jak chcesz kupic. BMW 🤭 (nie dotyczy @Autor1984) Eeee Godzinę temu, Valygaar napisał(-a): Panowie, dziś mi znajomy powiedział, że salony lubią marudzić przy zwrocie z najmu B2B. Wytykają ponadnormatywne zużycie, żądaja jakichś dodatkowych dopłat itp. Urban legend? Hm. To rzeczoznawca z ramienia leasingu określa, czy jest coś zużyte ponadnormatywnie czy nie. Natomiast zawsze wydawana jest specjalna instrukcja, co jest dopuszczalne podczas eksploatacji, a co nie jest przy zwrocie pojazdu. Jeżeli masz wypaloną dziurę od peta w siedzeniu, to mogą marudzić Jeżeli auto jest poobijane, to mogą obciążyć kosztami naprawy, które są horrendalne. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5880 #47832 Napisano 4 Lutego 2025 (edytowane) 3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): (...) Hm. To rzeczoznawca z ramienia leasingu określa, czy jest coś zużyte ponadnormatywnie czy nie. Natomiast zawsze wydawana jest specjalna instrukcja, co jest dopuszczalne podczas eksploatacji, a co nie jest przy zwrocie pojazdu. Jeżeli masz wypaloną dziurę od peta w siedzeniu, to mogą marudzić Jeżeli auto jest poobijane, to mogą obciążyć kosztami naprawy, które są horrendalne. No właśnie info z dziś, że np niekiedy Stellantis przysyła rzeczoznawcę a czasem sam salon odbiera. Dzis mi jeden gość z kolei powiedział, że nawiększy błąd to naprawa czegoś "po cichu" żeby nie ruszać polisy (nie wpadłbym na taki pomysł btw.). Miał takie najmy i stwierdził, że odradziłby taksówkarzowi i budowlańcowi. Innym poleca 🤔 Edytowane 4 Lutego 2025 przez Valygaar 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13106 #47833 Napisano 4 Lutego 2025 30 minut temu, Valygaar napisał(-a): No właśnie info z dziś, że np niekiedy Stellantis przysyła rzeczoznawcę a czasem sam salon odbiera. Dzis mi jeden gość z kolei powiedział, że nawiększy błąd to naprawa czegoś "po cichu" żeby nie ruszać polisy (nie wpadłbym na taki pomysł btw.). Miał takie najmy i stwierdził, że odradziłby taksówkarzowi i budowlańcowi. Innym poleca 🤔 Salon odbiera pewnie jak chce odkupić auto od leasingodawcy. Tak przypuszczam. Naprawa po cichu... Zależy co przez to rozumieć. Jeżeli masz zarysowaną felgę lub zderzak i naprawa lub wymiana zostanie wykonana zgodnie ze sztuką bez zgłaszania do ubezpieczyciela to nie sądzę, aby ktokolwiek się przyczepił, bo na jakiej podstawie? Natomiast dla przykładu jeżeli wymienisz szybę czołową bez zgłaszania, to podczas oględzin rzeczoznawca może stwierdzić, że ta jest niezgodna z rocznikiem samochodu i zaiste sprawdzi w historii. Wiadomym jest, że osadzenie takiej szyby winno być wykonane przez ASO. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3024 #47834 Napisano 4 Lutego 2025 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Eeee HOT! 😂 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #47835 Napisano 4 Lutego 2025 Bylem parę dni temu w salonie bmw. Ładna dziewczyna po 3 minutach mojego oglądania spytała jak mi pomóc. Ok, dała mi czas na oswojenie się i wstępne rozpoznanie aut. W audi pytali po minucie. W lexusie i volvo w sumie też. Nie jest źle. W toyocie też prawie natychmiast. Nie mam złych doświadczeń. Od razu wszędzie mi odpowiadali na moje zapytania. Najbardziej mnie olali w fordzie. Nikt nie zareagował na moją nienachalną obecność. Wszedłem, pooglądałem , pomacałem, posiedziałem i wyszedłem. W sumie, jak tak teraz myślę, to mogłem jakiś element wynieść i pewnie nikt by nie zauważył, że z czymś wychodzę i że czegoś im brakuje. Na przykład kompletubkol z felgami, który stał na standzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 9024 #47836 Napisano 4 Lutego 2025 To jest najnowocześniejsza obecnie forma promocji, te koła były dla Ciebie, udawali, że nie patrzą, wyniósłbyś i wrócił dokupić furę do nich. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80838 #47837 Napisano 5 Lutego 2025 7 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #47838 Napisano 5 Lutego 2025 W dniu 3.02.2025 o 16:22, Autor1984 napisał(-a): Przyzwyczai się dupka do wygodnego wsiadania i wysiadania, inaczej będziemy gadać No chyba, że masz 160... To nie 😆 Akurat nie wsiada sie wygodnie bo jest wysoko jak cholera, pomijam to ze mój syn sam tutaj nie wsiądzie tylko musze go podsadzić. Paradoksalnie wygodniej wsiada się do G30 albo Yarisa czy nawet 911 niż tutaj. Masz popsuty obraz bmw X3 czy GLC gdzie siedzi sie dużo niżej niż w Defenderze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13106 #47839 Napisano 5 Lutego 2025 2 godziny temu, zielony.m napisał(-a): Akurat nie wsiada sie wygodnie bo jest wysoko jak cholera, pomijam to ze mój syn sam tutaj nie wsiądzie tylko musze go podsadzić. Paradoksalnie wygodniej wsiada się do G30 albo Yarisa czy nawet 911 niż tutaj. Masz popsuty obraz bmw X3 czy GLC gdzie siedzi sie dużo niżej niż w Defenderze. Defender to wysoki samochód. I faktycznie trzeba nogę zadrzeć. Natomiast czy wygodniej się wsiada do 911... Jak ktoś jest wysportowany to pewnie tak., a jak zapuszczony to raczej nie Widziałem dziś "żółtka" na żywo wygląda rewelacyjnie. Gratuluję! 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #47840 Napisano 5 Lutego 2025 To jest proste - do 911 się łatwiej wsiada, z Defendera się łatwiej wysiada 🤷♂️ Ale Michał ma rację, najwygodniej jest w zwyczajnym SUVie pokroju GLC, facet o normalnym wzroście się po prostu wsuwa i wysuwa nie zmienianjąc wysokości, u mnie w RX też tak jest. Natomiast w Defenderze czy Landcruiserze trzeba się podciągnąć, na szczęście producent przewidział i na słupku A zamontował wygodny i solidny uchwyt. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13106 #47841 Napisano 5 Lutego 2025 22 minuty temu, Tommaso napisał(-a): To jest proste - do 911 się łatwiej wsiada, z Defendera się łatwiej wysiada 🤷♂️ Ale Michał ma rację, najwygodniej jest w zwyczajnym SUVie pokroju GLC, facet o normalnym wzroście się po prostu wsuwa i wysuwa nie zmienianjąc wysokości, u mnie w RX też tak jest. Natomiast w Defenderze czy Landcruiserze trzeba się podciągnąć, na szczęście producent przewidział i na słupku A zamontował wygodny i solidny uchwyt. Zgadza się! 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72372 #47842 Napisano 5 Lutego 2025 15 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): 😍😍😍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6876 #47843 Napisano 5 Lutego 2025 Audi wycofuje się z bałaganu w "nazewnictwie klas": https://moto.rp.pl/producenci/art41764031-audi-znow-zmienia-oznaczenia-modeli-ostatnie-zmiany-nie-spodobaly-sie-klientom 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13106 #47844 Napisano 5 Lutego 2025 Prelude powraca w 2026. "All that Honda has divulged so far is that the Prelude concept car has a hybrid powertrain. We suspect this means it will be powered by a version of the hybrid system found in Honda models including the CR-V, Accord, and upcoming 2025 Civic hybrid. The Accord produces 204 horsepower from its hybrid setup that incorporates a 2.0-liter four-cylinder gasoline engine, but we're hoping that the Prelude is packing more power than that given its performance aspirations. Front-wheel drive is likely to be standard, as that was always the Prelude's configuration in the past, but we wouldn't rule out an all-wheel-drive option. Sadly, we don't expect a manual transmission to be available this time around." ŹRÓDŁO 11 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #47845 Napisano 6 Lutego 2025 W dniu 4.02.2025 o 12:56, cordi7 napisał(-a): Fajny test ADAC testujący realny zimowy zasięg elektryków na autostradzie: https://autokult.pl/elektrykiem-w-dluga-trase-zima-adac-sprawdzil-czy-sie-da,7121544692337472a Dzięki tej tabelce dowiedziałem się, że ford postanowił zabić kolejną legendę, właściwie nie zabić, a zbeszcześcić i wypuścił Capri, który jest i autem elektrycznym, i suvem. Nie no brawo. Kolejny po Mach'u pomysł 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13106 #47846 Napisano 6 Lutego 2025 38 minut temu, pechagto napisał(-a): Dzięki tej tabelce dowiedziałem się, że ford postanowił zabić kolejną legendę, właściwie nie zabić, a zbeszcześcić i wypuścił Capri, który jest i autem elektrycznym, i suvem. Nie no brawo. Kolejny po Mach'u pomysł Poniżej odpowiedź, dlaczego. Producenci dostosowują produkt do oczekiwań. Pół żartem, pół serio zaczęło się to w latach 80tych w USA Co zaproponował Jaguar? Na pewno nic dla mężczyzn, by nie napisać dla kogo, aby nie urazić czyichś uczuć... 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1662 #47847 Napisano 6 Lutego 2025 (edytowane) Honda Prelude i Toyota Supra mnie kojarzą zawsze z grą Gran Turismo na playstation pod koniec lat 90tych, jak byłem na studiach 😎 po pół roku użytkowania A6 , dopiero dziś odkryłem tą funkcję , a myślałem że tylko MB ją ma 😅 20250206_072009.mp4 Edytowane 6 Lutego 2025 przez Krakus1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 300 #47848 Napisano 6 Lutego 2025 Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): Honda Prelude i Toyota Supra mnie kojarzą zawsze z grą Gran Turismo na playstation pod koniec lat 90tych, jak byłem na studiach 😎 po pół roku użytkowania A6 , dopiero dziś odkryłem tą funkcję , a myślałem że tylko MB ją ma 😅 20250206_072009.mp4 15.76 MB · 0 pobrań Szkoda, że nie przetestowałeś tego na parkingu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3024 #47849 Napisano 6 Lutego 2025 (edytowane) 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Poniżej odpowiedź, dlaczego. Producenci dostosowują produkt do oczekiwań. Pół żartem, pół serio zaczęło się to w latach 80tych w USA Co zaproponował Jaguar? Na pewno nic dla mężczyzn, by nie napisać dla kogo, aby nie urazić czyichś uczuć... Dziwimy sie dzieciakom, ze lykaja jak pelikany fejkowe informacje z tiktokow, instagramow i memow, jesli "starzy" stosuja podobne populistyczne tricki. Na szybko zrobilem memy specjalnie dla Ciebie: Moge udowadniac jak bardzo "zdegradowane" byly kiedy spoleczenstwa, na podstawie memow i zdjec bez problemu. Jednak prawda nie jest ani czarna, ani biala. Swiat jest w znakomitej wiekszosci szary. Jesli wezmiemy pod uwage mode, to zawsze byly, sa i beda modowe wpadki, jak i modowa klasyka i to bez wzgledu na czasy. Tak samo jest z wieloma rzeczami. Nie wierzmy w bzdury znalezione w necie, sprawdzajmy fakty i dane, szukajmy glebiej. Nie wierzmy w populistyczne "dane" i nie powielajmy ich. Edytowane 6 Lutego 2025 przez SzefSzefow 13 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2269 #47850 Napisano 6 Lutego 2025 w tych niemieckich limuzynach z delikatnymi skórkami to prawdziwych mężczyzn nie ma, jeden kolega tutaj ma Uaza ;D ot - taka to retoryka jest, na takim poziomie ;D 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach