Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się  wytłumaczę,  nie mam siana na 7, a  w ogóle  to wolę  SUVy i następny  to całkiem możliwe, że będzie  to x1 lub x3, zobaczę za dwa lata czy będzie wciąż ładne i nowoczesne.  Co  do  tabletów - mi w  Australu jak najbardziej to obecnie pasuje - dwa duże tablety są  wygodne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy 7, bardziej kanciasty.

Dla jednego ma swój urok dla innego nie.

Na pewno robi wrażenie.

Brak wyświetlacza za kierownicą?

Jakieś Citroeny mi się przypominają, gdzie kierowca nie miał wskaźników przed sobą, tylko jakieś małe były gdzieś z przodu, a reszta na środku.

Ja bym wszedł i wyszedł.

No rozumiem, że designerska kierownica i przez centralna podziałkę, wyświetlacza by nie było widać.

Ta kierownica znów mi Cytryną trąci.

5 hours ago, Autor1984 said:

I genialne przetłoczenia korespondujące z nerkami. Świetnie to wygląda.

Ja twierdzę że to wąsiki 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Remy napisał(-a):

Chodzi o maskę.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Remy napisał(-a):

Nowy 7, bardziej kanciasty.

Dla jednego ma swój urok dla innego nie.

Na pewno robi wrażenie.

Brak wyświetlacza za kierownicą?

Jakieś Citroeny mi się przypominają, gdzie kierowca nie miał wskaźników przed sobą, tylko jakieś małe były gdzieś z przodu, a reszta na środku.

Ja bym wszedł i wyszedł.

No rozumiem, że designerska kierownica i przez centralna podziałkę, wyświetlacza by nie było widać.

Ta kierownica znów mi Cytryną trąci.

Nie tylko Citroeny - chyba jedne z pierwszych Priusów też miały tak rozwiązane deski rozdzielcze. No ale teraz młodzież i instagramowcy będą się zachować jakie to innowacyjne rozwiązanie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_3427.jpeg

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Nie tylko Citroeny - chyba jedne z pierwszych Priusów też miały tak rozwiązane deski rozdzielcze. No ale teraz młodzież i instagramowcy będą się zachować jakie to innowacyjne rozwiązanie. 

Waldek, ewolucji m.in. w motoryzacji nie powstrzymasz.

I choć konie to są piękne zwierzęta, to zostały wyparte przez automobile i maszyny parowe. Dziś jesteśmy, i jeszcze żyjemy razem z pokoleniem Z i Alfa. To pod kogo producent ma tworzyć pojazd?

Pod dziadersa, który wiecznie narzeka i jeździ na starej kozie (sam ostatnio wspomniałeś)? Czy dla bananowców, którzy bez ajfonika nie mogą złapać myśli? 

Klasyka jest w restmodach i w ultraluksusie, takim jak Pagani - np. Utopia.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie już raczej nie będzie stać w tym życiu na nową 7-kę, więc nie mam tego problemu :D

Ale nawet gdyby ... to i tak pewnie wybrałbym jakiegoś SUV'a, X5, X3 może nowy Range, Bronco? 

A jak wygram w Lotto (tylko najpierw muszę zacząć grać), to pójdę w 911 😁

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, tommly napisał(-a):

Mnie już raczej nie będzie stać w tym życiu na nową 7-kę, więc nie mam tego problemu :D

Ale nawet gdyby ... to i tak pewnie wybrałbym jakiegoś SUV'a, X5, X3 może nowy Range, Bronco? 

A jak wygram w Lotto (tylko najpierw muszę zacząć grać), to pójdę w 911 😁

A przewieziesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Autor1984 napisał(-a):

A przewieziesz?

Oczywiście 👊

Z 7-ek wolałbym zainwestować w poczciwą E38 lub ewentualnie E65. 

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, tommly napisał(-a):

Oczywiście 👊

Z 7-ek wolałbym zainwestować w poczciwą E38 lub ewentualnie E65. 

To trzymam kciuki :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa 7 z przodu zmiana na +. Czy świecący grill da się wyłączyć ️Bok ok. Tył na -.  Deska to jest jakiś dramat. 

Ponoć młodzi bez YouTube, tik toka czy innego syfu nie potrafią skorzystać z toalety. Takie czasy. I to pod nich robią. Tylko ilu z nich kupi 7️ 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Nowa 7 z przodu zmiana na +. Czy świecący grill da się wyłączyć ️Bok ok. Tył na -.  Deska to jest jakiś dramat. 

Ponoć młodzi bez YouTube, tik toka czy innego syfu nie potrafią skorzystać z toalety. Takie czasy. I to pod nich robią. Tylko ilu z nich kupi 7️ 

Biorąc pod uwagę cenę, to młody tego nie kupi, bo za drogie, a dzieci milionerów nie ma chyba u nas zbyt wiele. Zresztą nawet i ludzie bogaci nie kupią małolatowi takiego samochodu, bo on będzie wolał coś ze sportowym sznytem, np. jakieś Porsche etc. BMW 7 to wóz dla ludzi o wyższym statusie majątkowym i wieku co najmniej średnim. Taki jest docelowy klient na modele tej klasy. Samochód nie musi się wszystkim podobać, bo nie ma przymusu, ale ilu z nas nie chciałoby go mieć, zakładając, że pominiemy koszty utrzymania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy elektryk z Chin. Zeekr, nazwa robi wrażenie. ;) 

zeekr-007-gt-stylowe-elektryczne-kombi-gotowe-podbic-europe-zeekr-007-gt-1.jpg

Zeekr-007-GT.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Waldek, ewolucji m.in. w motoryzacji nie powstrzymasz.

I choć konie to są piękne zwierzęta, to zostały wyparte przez automobile i maszyny parowe. Dziś jesteśmy, i jeszcze żyjemy razem z pokoleniem Z i Alfa. To pod kogo producent ma tworzyć pojazd?

Pod dziadersa, który wiecznie narzeka i jeździ na starej kozie (sam ostatnio wspomniałeś)? Czy dla bananowców, którzy bez ajfonika nie mogą złapać myśli? 

Hola hola, nie widzisz że sam sobie przeczysz? Przecież ja pisałem że takimi rozwiązaniami zachwycają się młodzi, a BMW 7 to nie jest auto które kupują młodzi; więc to tacy klienci jak ty, kupując takie auto, potwierdzają że są to świetne rozwiązania. I pomijając fakt, że BMW serii 7 to są znakomite pojazdy pod wieloma względami, zdania odnośnie tego że są brzydkie nie zmienię. I nie uwierzę że nie ma w tej klasie ładniejszych aut. Trochę nie mogę pojąć że za każdym razem jak piszę o tym że są brzydkie to bronisz ich jak niepodległości, zawsze dając argument że producent musi uwzględnić wymagania młodych generacji - a to nie są auta dla młodzieży. Pewnie ten styl się podoba w Chinach, ale to wtedy trzeba to wprost pisać.  

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgadzam się z Tobą Łukasz. , przód ewidentnie bardziej uporządkowane i masywniejszy , no i mamy w końcu białą kierownicę w BMW ,  też robi wrażenie

Screenshot_20260423_064217_Google.thumb.jpg.90f2a6d0bd00ccb78f9130cb05a74b0b.jpg

bardzo fajne zestawienie:)
o ile poprzednia wersja z przodu trąciła Citroenem C4 Cactus, jak lodówka roquefort'em
image.png.91930fb2885ff34cf3d93890de5be324.png
to w obecnej, przez zmianę tych świateł jest znacznie lepiej.

Przetłoczenia na masce robią robotę, a przez wielkość przodu, kojarzy mi się z Rolls'ami i niektórymi produktami z ChRL. Szkoda, że zabrakło odwagi, by to co się stało z przodu przenieść na tył, który wg mnie został nijaki.

Co do technologi - nie mam wątpliwości, że będzie wyznaczać trendy, choć obiektywnie, to w obecnych czasach i szeroko dostępnej elektronice, coraz trudniej o to. Choć nie jestem targetem, to mimo wszystko chciałbym, by BMW się odważyło wrócić do V12 - myślę, że znalazłoby się trochę chętnych na coś takiego, a ja z przyjemnością bym się oglądnął na ulicy.

Co do wnętrza - od ekranów raczej nie uciekniemy, więc trzeba to zaakceptować.
Natomiast uważam, że takie zamontowanie tabletów nie przystoi w tej klasie. Stawiając obok siebie nową S-klass i 7er, to dla pierwszego wygląda to na przemyślany projekt, a dla drugiego jak ratowanie sytuacji na przy końcu projektu, kiedy dotarło do projektantów, że zapomnieli o czymś (oczywiście mam na myśli, te dwa dolepione tablety, bo ten wąski pod szybą akurat mi się bardzo podoba):
image.png.d6cf11f76e5bdd35c157cab43140c4ea.png

Jako chodzi o samą kierownicę - ja się pytam "dlaczego? co tu się odj#@*^" ?   
, image.png.bb1d335c8a9c6faed24ef0371bc1c44f.png

W każdym razie - Citroen nie miał czegoś takiego - nawet oni nie są tacy... innowacyjni  Natomiast skojarzenie z Citroenem może być związane z tym, że oni mieli w kilku modelach kierownicę ze stałym środkiem, a ruchomy był tylko wieniec:
image.png.ee8fa520d6becef6b4469e186def9deb.png
Być może projektanci też tak chcieli, ale w ostatniej chwili zmienili zdanie. 

Koniec końców - wygląda na to, że auto projektowane bardziej pod klientów z Azji i Bliskiego Wschodu, niż pod EU/USA.

I na sam koniec, trochę z przymrużeniem oka - jeśli da się wyłączyć podświetlaną ramkę grilla, to będzie całkiem nieźle. Widząc obecne rozwiązanie w nocy mam tylko jedno skojarzenie

image.png.5abc84e7beefc6ddfec7da8da03e75ad.png
. Edytowane przez plszcto
poprawki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

Zgadzam się z Tobą Łukasz. , przód ewidentnie bardziej uporządkowane i masywniejszy , no i mamy w końcu białą kierownicę w BMW 😅,  też robi wrażenie 👏🏼

Powiecie że się czepiam, ale naprawdę kolor kierownicy to jest rewolucja? Ja rozumiem jakieś rewolyjne rozwiązanie, przyciski fizyczne/niefizyczne, jakiś kształt jak wolant, ale kolor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, plszcto napisał(-a):

Co do wnętrza - od ekranów raczej nie uciekniemy, więc trzeba to zaakceptować.
Natomiast uważam, że takie zamontowanie tabletów nie przystoi w tej klasie. Stawiając obok siebie nową S-klass i 7er, to dla pierwszego wygląda to na przemyślany projekt, a dla drugiego jak ratowanie sytuacji na przy końcu projektu, kiedy dotarło do projektantów, że zapomnieli o czymś (oczywiście mam na myśli, te dwa dolepione tablety, bo ten wąski pod szybą akurat mi się bardzo podoba):
image.png.d6cf11f76e5bdd35c157cab43140c4ea.png

15 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Szef Bentleya w jakmiś wywiadzie powiedział, że jego klienci lubią klasykę, więc pozostanie przy klasyce. Oczywiście do topowej 7-mki trzeba trochę dołożyć, żeby kupić flying spura, ale to wciąż ułamek paganii, czy niektórych restomodów i niewiele więcej od topowej S-klasy. Dlatego modele na 2025 (zaprezentowane pod koniec 2024, na kolejne kilka lat produkcji) dalej trzymają się tradycji - aż miło popatrzeć, dotknąć, powąchać 😉:

image.thumb.png.cb2f520e19fb32b7b9183427761baddc.png

image.thumb.png.2af2a54f38ca82f5fff664d8a2a65b4e.png 

spacer.png

Rolls (koncern BMW, jak wiecie) utrzymuje klasykę jak najdłużej, niech "popularesy" idą w high tech... 

spacer.png

Czy faktycznie klienci premium wolą to:

image.thumb.png.ae53df01f7e63b6c3635a622148893c6.png

od tego?  Gdyby była wolność wyboru - które wnętrze (pod względem designu i materiałów) byś wybrał?

image.thumb.png.29ddd028cc86cf7c0c55ba906bb051b9.png

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, StaryWilk napisał(-a):

Szef Bentleya w jakmiś wywiadzie powiedział, że jego klienci lubią klasykę, więc pozostanie przy klasyce. Oczywiście do topowej 7-mki trzeba trochę dołożyć, żeby kupić flying spura, ale to wciąż ułamek paganii, czy niektórych restomodów i niewiele więcej od topowej S-klasy. Dlatego modele na 2025 (zaprezentowane pod koniec 2024, na kolejne kilka lat produkcji) dalej trzymają się tradycji - aż miło popatrzeć, dotknąć, powąchać 😉:

image.thumb.png.cb2f520e19fb32b7b9183427761baddc.png

image.thumb.png.2af2a54f38ca82f5fff664d8a2a65b4e.png 

spacer.png

Rolls (koncern BMW, jak wiecie) utrzymuje klasykę jak najdłużej, niech "popularesy" idą w high tech... 

spacer.png

Czy faktycznie klienci premium wolą to:

image.thumb.png.ae53df01f7e63b6c3635a622148893c6.png

od tego?  Gdyby była wolność wyboru - które wnętrze (pod względem designu i materiałów) byś wybrał?

image.thumb.png.29ddd028cc86cf7c0c55ba906bb051b9.png

Kilkuletnie BMW serii 7 wygląda cały czas świetnie i bardzo luksusowo, a najnowszy model jest według mnie mocno przekombinowany. Może przyszłe modele przywrócą lepszy design🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś trasa Kią Rio na Podhale i martwię się o nią, czy ona czasem nie ma kompleksu małego niuta...

Tak mi się po drodze pomyślało ;)

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi